- Konu Sahibi PrincesaDeLosCielos
-
Kazandıktan sonra her konu hakkında fikrin oluyor zaten gerek arkadaşlardan gerekse danışman hocandan yardım alabilirsin
Bu dönem bir arkadaşım üstten ders alıyor hocalara dil döküyor biraz erken çıkabilir miyim diğer derse yetişemiyorym vs vs
Hem zor hem yoğun hem de hocaların anlayışına kalıyor
Onun yerine derslerinle çakışmayan ve ilgi alanın olabilecek bölümdışı dersler alırsın
Güzel sanatlardan dil bölümünden ya da ilgi alanın olan başka bölümlerin seçmelilerinden
imkanın var
ama bence son derece gereksiz
ne var yani bi sene geç başladıysan??
Bence ünvde gençliğini doya doya yaşamaya bak.He notların da güzel olsun ama hem kendi dersin hem üst sınıf derslerimi vereyim de üç senede bitireyim diye koşturup durursan o üç senenden de bi tad alamazsın
benden sana tembel ama mutlu öğrenci tavsiyesi :)
ben üstten ders almıştım ama zorlukları da vardı kolay yönleri de vardı.
canım ben çeko da okuyorum ganonun 2.50 üstünde olmalı alttan 2 den fazla dd li dersin olmamalı 1 tane ff li dersin olursa üstten der alamıyorun ama ve 1. sınıfa zaten alma gibi şansın olmuyo çünkü 1 dönemde en fazla 30 kredi alabiliyorsun ve zaten derslerin 30 kredi tutuyo yaz okulunda alabilirsin yaz okulunda alınca haliyle aldığn senenin derlerinin bi kısmı gitmiş oluyo öyle de ders alabiliyosun=) kaç gündür bu yüzden koşturuyorum . bide yaz okulunda almak için 10 kişiden fazla kişi olsun ki sınıf açılsın .
oo baya bir meşaketli canım yaa... Allah yardımcın olsun inşallah.. hangi üni.de okuyorsun peki?
merhabalar
konuyu yanlış yere açtıysam eğer özür dilerim. ama ben bişey sorcam.. ben üniversite sınavına bu yıl ikinci kez gireceğim... bişey duydum 4 yıllık bir fakülteyi 3 yılda bitirebiliyormuşuz... nasıl oluyor bu? bana biri anlatabilir mi?? zorlukları neler??? yardımcı olun lütfenn
şimdiden teşekkürler :)
canım ben çeko da okuyorum ganonun 2.50 üstünde olmalı alttan 2 den fazla dd li dersin olmamalı 1 tane ff li dersin olursa üstten der alamıyorun ama ve 1. sınıfa zaten alma gibi şansın olmuyo çünkü 1 dönemde en fazla 30 kredi alabiliyorsun ve zaten derslerin 30 kredi tutuyo yaz okulunda alabilirsin yaz okulunda alınca haliyle aldığn senenin derlerinin bi kısmı gitmiş oluyo öyle de ders alabiliyosun=) kaç gündür bu yüzden koşturuyorum . bide yaz okulunda almak için 10 kişiden fazla kişi olsun ki sınıf açılsın .
esmacım bı kazan da 4 yılda bıle bıtersem ıyıdır dıceksın
arkalar anlatmıs ama bırde sole bı durum var yaz okulu olmayan okullarda ımkansız gıbı bısey bence 3 snede bıtırmek bırde bıldıgımkadarıyla 3.00 olmalı kı genel ortalaman oyle dıger sınıfa gecıtıgınde ustten ders alabılesın
bırıncı sınıftayken bende ıstıyodum ama kalınca derslerden mecbur ustten dersı bırak alltan alıp duruyoruz bakalım sonumuz hayrola
cnm bı kazan da gerısını sonra dusnursun bosver kafanı verme ole seylere opuldun
Selam kızlar merhaba öncelikle ben de çeko mezunuyum bu arada
Canım erken bitirmek mümkün tabii ki hatta çook iyi edersinn
Yaz okuluna kalırsın dönemde de derslerini hep geçersin olur biter....
Zaten bunları yaptıkça dönem içinde de fazla kredin olur elinde
Sen bunu yapmak istiyorsan süper kesinilkle tavsiye ediyorum
Ben 7 yılda bitirmiş bi insan olaraktan
Ama erken bitiremezsen de sorun etme çünkü 4 yılda bitirebilmek de çok büyük başarı
Herşey gönlünce olsunn
aynen canım katılıyorum :)
bir kazanayım da gerisini sonraya bırakacağım :)
hatta bu yıl istediğim bölümün olması zor
o yüzden bu sene bir yerleri kazanıp okurken tekrar hazırlanmayı bile düşünüyorum
yani bu 3 yılda bitirme işini aklımdan çıkardım sanırım
sen de öpüldünn
yatay geçiş zaten hayal erken bitirmede hayal oldu
3 yılda bitirmek bu kadar zor mu keşke çok zeki biri olsaydım azıcık ders çalışmayla değil 3, 2 yılda bile bitirirdim
1 sınıfı normal kendi derslerini bitirdim baktım notlar güzel ikinci sınıfta üstten ders aldım bazı dersleri geçemedim :S yıl kaybı filan yaşatırmı bu durum?
erken bitirmek çok zor bir durum. hele hele zor bi bölümde okuyosan falan bence hepten zor. erken bitirmek için değil de son sınıfa doğru zorlaşan derslerde daha fazla zorlanmaman daha geniş zamanın kalması daha az kredin kalması için üstten ders alma düşünülebilir. ben o hatayı bir dönem yaptım eyvah eyvah nasıl bitti bilmiyorum o dönem.
canım yaz okulu kalktığı için okulu erken bitirmek zor gibi baya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?