Fakültede üstten ders alarak erken bitirme nedir?

doğru canım... seçmeli derslerden ilgi alanımın olduklarından almak da güzel olur.. zaten üni. kazanırsam inşallah düşünüyorum dans kollarına yazılmayı ya da keman dersleri almayıboş durmam yani kesinlikle yapacam bişeyler senin arkadaşının kötüymüş cnm yaa.. yazık böyle yoğunsa hep üni yıllarının tadını çıkaramaz insan :26:

olsun canım valla tavsiyen çok güzel dediğin gibi 3 yılda bitircem diye yıllarımı sıkıntı stres içinde geçirmeyi istemiyorum.. bu yüzden 4 yıl da bitireyim doya doya üni yıllarımı yaşayayım :)

ben üstten ders almıştım ama zorlukları da vardı kolay yönleri de vardı.

peki 3 yılda bitirebildin mi cnm ? nasıl yaptın ?

canım ben çeko da okuyorum ganonun 2.50 üstünde olmalı alttan 2 den fazla dd li dersin olmamalı 1 tane ff li dersin olursa üstten der alamıyorun ama ve 1. sınıfa zaten alma gibi şansın olmuyo çünkü 1 dönemde en fazla 30 kredi alabiliyorsun ve zaten derslerin 30 kredi tutuyo yaz okulunda alabilirsin yaz okulunda alınca haliyle aldığn senenin derlerinin bi kısmı gitmiş oluyo öyle de ders alabiliyosun=) kaç gündür bu yüzden koşturuyorum . bide yaz okulunda almak için 10 kişiden fazla kişi olsun ki sınıf açılsın .​

oo baya bir meşaketli canım yaa... Allah yardımcın olsun inşallah.. hangi üni.de okuyorsun peki?

oo baya bir meşaketli canım yaa... Allah yardımcın olsun inşallah.. hangi üni.de okuyorsun peki?

akdeniz de canım evet biraz zorlu ama güzel bişey bende uğraşp duruyorum 1. dönem hocalarmzdan biri bazılarmzn vize notunu girmemiş sistemde tek final var ve FF gözüküyo bi düzeltemedi adam ya =)

esmacım bı kazan da 4 yılda bıle bıtersem ıyıdır dıceksın
arkalar anlatmıs ama bırde sole bı durum var yaz okulu olmayan okullarda ımkansız gıbı bısey bence 3 snede bıtırmek bırde bıldıgımkadarıyla 3.00 olmalı kı genel ortalaman oyle dıger sınıfa gecıtıgınde ustten ders alabılesın
bırıncı sınıftayken bende ıstıyodum ama kalınca derslerden mecbur ustten dersı bırak alltan alıp duruyoruz bakalım sonumuz hayrola
cnm bı kazan da gerısını sonra dusnursun bosver kafanı verme ole seylere opuldun

sende cekocusun demek cnm memnun oldum yazmak ıstedım hemen
cnm ya her unıde ole degıl am amesela bızde 3.00 ustu alırsan ustten ders alabılıyosun ve 30 klredımıs yoktu bızım bırdeyken daha azdı
bende bu sene yaz okulundayım bakalım

Selam kızlar merhaba öncelikle ben de çeko mezunuyum bu arada
Canım erken bitirmek mümkün tabii ki hatta çook iyi edersinn
Yaz okuluna kalırsın dönemde de derslerini hep geçersin olur biter....
Zaten bunları yaptıkça dönem içinde de fazla kredin olur elinde

Sen bunu yapmak istiyorsan süper kesinilkle tavsiye ediyorum
Ben 7 yılda bitirmiş bi insan olaraktan
Ama erken bitiremezsen de sorun etme çünkü 4 yılda bitirebilmek de çok büyük başarı
Herşey gönlünce olsunn

aynen canım katılıyorum :)
bir kazanayım da gerisini sonraya bırakacağım :)
hatta bu yıl istediğim bölümün olması zor
o yüzden bu sene bir yerleri kazanıp okurken tekrar hazırlanmayı bile düşünüyorum
yani bu 3 yılda bitirme işini aklımdan çıkardım sanırım
sen de öpüldünn

canım çok teşekkür ederim
bence de 4 yılda bitirebilmek de büyük bir başarı :)
alttan dersi olan çok kişi oluyor son sınıfta sonra dönem uzuyor
o da kötü bir durum
o yüzden 4 yılda bitirebilmek de gayet güzel
şu anda üstten ders alıp 1 yıl erken bitirme fikrimi rafa kaldırdım canım sanırım
bu yıl kazanayım önümüzde ki yıl tekrar gireceğim sınava
zaten bu 3 yılda bitirme fikrim sınava ikinci defa hazırlanmaya başladığım zamanlar aklımdaydı
çünkü ikinci defa hazırlandığım için üzülüyordum 1 yıl geç bitireceğim okulumu,23 yaşımda mezun olacağım diyordum
ama şimdi sınava 3. defa girmeyi göze aldım
yani ha 22 yaşımda bitirmişim üniversiteyi ha 24 yaşımda sorun etmiyorum artık

umudunu yıtırme cnm sen yınede ısatedgın yerı yaz tutar belkı bellı olmaz
4 yıllık bı yer tutarsa bence oku devam et kendını gelıstır derım bı daha bı dah ahazırlanmak senı yıpratabılır bu sefer
sen bılırsın yıone de cnm bende mesela ıstemedıgım bolumdydım am aokuya okuya alıstım mecbur
hayırlısı olsun cnm dah asanırım zaten kazandıgın yer acıklanmamıstır bı acıklansın ona gore ver kararını

yatay geçiş zaten hayal erken bitirmede hayal oldu
3 yılda bitirmek bu kadar zor mu keşke çok zeki biri olsaydım azıcık ders çalışmayla değil 3, 2 yılda bile bitirirdim

1 sınıfı normal kendi derslerini bitirdim baktım notlar güzel ikinci sınıfta üstten ders aldım bazı dersleri geçemedim :S yıl kaybı filan yaşatırmı bu durum?

Son düzenleme:

bu krediyle alakalı bi durum yıl kaybı olması ıcın ortalamaını universitenın bellirledıgı rakamın altında olmaması lazım.ayrıca donem derslernle bile zor basediliyo usttenı napcan ben alabiliyodum ortalamam cok iyi olduuu ıcın ama tercih etmedim

erken bitirmek çok zor bir durum. hele hele zor bi bölümde okuyosan falan bence hepten zor. erken bitirmek için değil de son sınıfa doğru zorlaşan derslerde daha fazla zorlanmaman daha geniş zamanın kalması daha az kredin kalması için üstten ders alma düşünülebilir. ben o hatayı bir dönem yaptım eyvah eyvah nasıl bitti bilmiyorum o dönem.

Son düzenleme:

haklısın canım bende en son karar verdim son seneyi hafifletmek için yapıcam bunu.
öncelik yatay geçiş için zorluycam kendimi

kızlarrr bu sene çanakkale pdr 'yi kazandımokulun sitesine baktım sanırım üstten ders almak var( emin olmamakla birlikte:26:) şimdi kredi felan yazılmış ama cahil ben anlamdım ders seçme varmış birde hangi dersi seçiyim ne kadar yüksek olması gerekiyor puanlarımın :26:
Cahill kızaa yardımm

Merhabalar.Benim sormak istedigim birşey var.Ders programıma göre son sınıfta sadece Bitirme Tezi-1 ve Bitirme Tezi-2 zorunlu.Diğerleri hep seçmeli ders.Ben başka ders görmeyecek miyim?

üniversiteyi 3 senede bitirmek imkansız ( belki sadece bizim üniversitenin böyledir :26: )

çünkü 3. sınıftayken 4.sınıf derslerinin sadece bir kısmını alabiliyorsun hepsini alma şansı vermiyorlar (6 dersin varsa 3ünü filan)

bu da sadece 4.sınıfın daha rahat geçmesine yarıyor diplomanı 3.sınıf sonunda alamıyorsun, mezun olman için 4.sınıfta diğer dersleri alman lazım
yani her şekilde üniversiteyi 4 yılda bitiriyorsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…