Fakültede üstten ders alarak erken bitirme nedir?

PrincesaDeLosCielos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
2.648
71
0
Diğer
merhabalar

konuyu yanlış yere açtıysam eğer özür dilerim. ama ben bişey sorcam.. ben üniversite sınavına bu yıl ikinci kez gireceğim... bişey duydum 4 yıllık bir fakülteyi 3 yılda bitirebiliyormuşuz... nasıl oluyor bu? bana biri anlatabilir mi?? zorlukları neler??? yardımcı olun lütfenn

şimdiden teşekkürler :)

eğer derslerinde başarılı olursan yani belli bi ortalamayı geçince ek olarak kredi veriyolar yani örneğin öbür sene 5 ders alacakken 7 ders alıyorsun. bölece okul erkenden bitebiliyor . ama her üniversitede böylemi bilemiyorum :) tabi bunun için sıkı çalışmak ve azim lazım

Belirli bir kredinin üzerine çıkmamak koşuluyla üstten ders alabiliyorsun
Mesela bir okul dönemi boyunca maksimum 22kredi ile geçebiliyorsun (bu okuldan okula değişiyor sanırım)
O seneki/dönemki derslerin 22 krediyi geçmiyorsa üstten ders alıp 22 krediye tamamlayabiliyorsun
Böylece seneye daha az ders almış oluyorsun
Onu da diğer seneki dersleri alarak dengeliyorsun
Her sene böyle yaparsan 3 senede bitebiliyor
Ama kolay değil
Mesela 1.seneki derslerinle 2.seneden almak istediğin derslerin saatleri çakışabiliyor
Bir de bazı dersler diğer derslerin devamı niteliğinde olabiliyor böylece geçmek daha zor oluyor
Benim bildiğim kadarıyla böyle

Son düzenleme:

çok sağolun kızlar
çok zorlanır mıyım böyle birşey yapsam acaba bilemiyorum:26:

Arkadaşım oldukça zor bişey
:)
..
Tabii azimle alakalı ama, ciddi anlamda yüksek başarı sağlayıp; belli bir oranda daha fazla ders alıyorsun..
Üstten ala ala da bitiriyorsun işte; en basit anlatımı bu..

İnanmak başarmanın yarısıdır diye bir söz var buna inanarak yola çıkarsan her şeyi yaparsın emin ol :)

evet cnm doğru söylüyorsun :) derslerimdeki durumuma bakacağım eğer iyi olursam yukardan ders alacağım inşallah :)

evet canım zor bişey :) ama dediğin gibi azimle alakalı :) bakalım inşallah derslerimde başarılı olursam yukarıdan ders alarak 3 yılda bitirmeyi isterim okulumu :)

Hangi okul ve hangi bölüm bu arada, hepsinde olmuyor da.

Hangi okul ve hangi bölüm bu arada, hepsinde olmuyor da.

...
canım şu anda sınava hazırlanıyorum tekrardan yukarıda belirtmiştim yanlış anlaşılmasın da...

ben ankarayı düşünüyorum canım... ankaradaki herhangi bir devlet okulunda okumayı istiyorum :) okul öncesi,sınıf öğretmenliği ve sosyal hizmetler var aklımda... ha bir de çeko.da aklıma yatmaya başladı :))) bunlarda olur mu canım?
:26:

Sanırım sadece çekoda oluyor bu saydıklarından.

Her bölümde üstten alma şansı var,not ortalaması da sorun olmuyor
Tabii ki dönemi geçecek kadar not ortalaması gerekiyor ama üstten ders almak için üstün başarı sağlamaya gerek yok
Daha önce de dediğim gibi kredi sınırı var ve derslerin çakışmaması gerekiyor
Kolay bir şey de değil bölüm dersleri birbirinin devamı şeklinde çünkü
Dönem dersini daha yeni öğrenirken bir sonraki devamı olan dersi de aynı anda almak kolay değil

Zaten bunlar kazandıktan ve ilk dönemi bitirdikten sonra düşünülecek konular
Daha erken yani :)

Son düzenleme:
bi kere üstten ders alıyım dedim millet uyuyoken ders calıştığım için kendime küfredip diğer sene almadım üstten filan ne gereği var canım 4 senede bitsin cok erken bence bu düşünceler için üniversite öle alıyım üstten hepsini veririm diyebilceğin kadar kolay değil,ayrıca istediğin bölümlerde birbirinden cok alakasız hedefinin ne olduğunu kararlaştırıp sonra ona yeteneğin varmı onu düşünmelisin biri sözel diğeri sayısal düşündüğün bölümlerin yalnıııııızzzzzzzz şöyle bi durum var okuduğun okulda yaz okulu varsa yazlarıda ders alıp bahar-güz dönemindede üstten alırsan 3 senede bitirebilirsin belki ama cok bayık oda yani

doğru söylüyorsun canım yaa daha erken aslında :) o zamn şöyle diyeyim bir kazanayım ondan sonra tekrar konuşulur bu konu

canım çok teşekkür ederim :) aslında en çok istediğim bölüm hedefim yani okul öncesi, o olmazsa sınıf öğretmenliği canım... en çok bu iki bölüm geçiyor içimden..ama hani diyelim ki ikiside olacak gibi değil öyle biiir durumda çeko veya sosyal hizmetleri de düşünebilirim. kendimi kısıtlamak istemiyorum illa o bölüm olsun diye anlatabildim mi cnm?.. ve aslında hepsi eşit ağırlık bölümünden alıyor ama kimisinde mat daha önemli kimisinde edebiyat... sanırım çeko da mat ağırlıklı çıkan puanla(TM1) alınıyor,sınıf öğretmenliğinde hem mat hem ed eşit ağırlıklı puanla alınıyor(TM2),okul öncesi türkçe ağırlıklı(YGS5),sosyal hizmetler de ed ağırlıklı puanla alınıyor(TM3)...

doğru söylüyorsun canım yaa daha erken aslında :) o zamn şöyle diyeyim bir kazanayım ondan sonra tekrar konuşulur bu konu

Kazandıktan sonra her konu hakkında fikrin oluyor zaten gerek arkadaşlardan gerekse danışman hocandan yardım alabilirsin
Bu dönem bir arkadaşım üstten ders alıyor hocalara dil döküyor biraz erken çıkabilir miyim diğer derse yetişemiyorym vs vs
Hem zor hem yoğun hem de hocaların anlayışına kalıyor
Onun yerine derslerinle çakışmayan ve ilgi alanın olabilecek bölümdışı dersler alırsın
Güzel sanatlardan dil bölümünden ya da ilgi alanın olan başka bölümlerin seçmelilerinden

ewet canım çok erken henüz :) bunları düşünebilmem için ilk önce bir üni. kazanmam gerekiyor... inşallah kazanınca denerim bu şeyi olmazsa 4 yıl da bitircem zaten bu da üniversitenin normal bir eğitim süresi zaten :)

imkanın var
ama bence son derece gereksiz
ne var yani bi sene geç başladıysan??

Bence ünvde gençliğini doya doya yaşamaya bak.He notların da güzel olsun ama hem kendi dersin hem üst sınıf derslerimi vereyim de üç senede bitireyim diye koşturup durursan o üç senenden de bi tad alamazsın

benden sana tembel ama mutlu öğrenci tavsiyesi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…