• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fabrikada çalışıyorum diye alt sınıf mı oluyorum?

Bu kişilerin bakış açısına göre değişir bence
Mesela bana göre alt sınıf değilsiniz ama başkasına göre öyle olabilirsiniz
Zaten şu an mesleklere bakış açısı çok değişmiş durumda
Üniversite diploması artik eskisi gibi zor alınan bir sey değil barajı geçen üniversiteye yerleşiyordu o da kalktı. Önemli olan nitelikli bir bölüm okumak zaten şu an okuyanların cogu da fabrikalarda, marketlerde çalışmak durumunda kalıyor yani aynı bakış açısıyla yine alt sınıf oluyor geri dönüp maalesef
Bir de okuduğun kitaplar da bana göre ayırt edici oluyor 100 tane wattpad tarzı kitap okumak yararsız
Ama tarih severim dediğine göre sanırım o alanda okuyorsun.

Alt sınıf çirkin bir ifade ama üniversite okumanın değersizleştirilmesini de doğru bulmuyorum. Ülkede sistematik olarak eğitimli insanları küçümseme başladı , maaşları az olduğu için enayilik gibi görülüyor. Bu da illa ki bir politikaya hizmet ediyor ya neyse konu dağılmasın.
Her üniversite bir değildir ama yine de üniversitede okurken çok çeşitli insanlarla tanışırsınız, farklı hayatlar , fikirler dinlersiniz. Kafanızda yeni pencereler açılır. Hayalleriniz oluşur , değişir. Ben üniversitede okuduğum bölümden pişmanım ama öyle insanlarla tanıştım, öyle fikirler edindim ki , o günleri resmen bir açlıkla hatırlıyorum.
Üniversiteden sonra farklı insanlarla tanışamadım pek , geneli tek tipti. Anadoluda memleketime döndüm zaten. Artık hayatım da daha renksiz. Toplumsal varlıklarız sonuçta kendimizi çok geliştirsek de yine paylaşımlarımız etrafımızdakilere göre oluyor.
Üniversite okumamak sizi veya kimseyi alt sınıf yapmaz ama okumak illa ki bir şeyler kazandırır. Maddi durumunuzu toparladıktan sonra üniversiteye gitmeniz taraftarıyım. Mümkünse örgün olarak.

Ben de ozellikle bu sitede cok goruyorum kendisi lisans/yuksek lisans mezunu kadinlar ortaokul/lise mezunu erkeklerle evlenmisler ve eslerini kendilerince ovmek icin kendi egitim ve bilgi birikimlerini hice sayarak 'Esim ortaokul mezunu ama benden daha kulturlu, bilgili' vs diyorlar. Gercekten boyleyse zaten sen sadece okula gidip zaman oldurmussundur, kotu durumda olan sensindir.

Esimi ovecegim diye kendimi bu duruma da dusurmem yani 😅
Çok haklısınız
Orda bile bir eziklik duygusu var
Ve aynı kadınlar eş ailesini kötülerken ilk-orta okul mezunları cahil olduklarını anlatıp kendi ailelerinde herkesin üni mezunu aydın insanlar olduğu ile övünür. Eş ise okumamış olsa bile, ailesinden çok farklıymış çünkü liseye kadar hep yatılı okumuş sonrasında da kendini çok geliştirmiş bla bla bla.

İnsanların kendini geliştirebileceğine inanmiyor değilim, tabiki geliştirebilir geliştirmelide. Bizler de üni bittikten sonra kitap, kalemleri ateşe vermedik. Özellikle iş hayatında olanlar insanlar olarak zaten kendimizi sürekli geliştirmek zorundayız, dünya yerinde durmuyor malum.
Ama iki roman okuyan birileri çıkıp ben üni okumadım ama çok kitap okurum nice akademik kariyer yapanlardan daha bilgiliyim tarzı yorumları cidden komik oluyor.

Çok haklısınız
Orda bile bir eziklik duygusu var
Ve aynı kadınlar eş ailesini kötülerken ilk-orta okul mezunları cahil olduklarını anlatıp kendi ailelerinde herkesin üni mezunu aydın insanlar olduğu ile övünür. Eş ise okumamış olsa bile, ailesinden çok farklıymış çünkü liseye kadar hep yatılı okumuş sonrasında da kendini çok geliştirmiş bla bla bla.

İnsanların kendini geliştirebileceğine inanmiyor değilim, tabiki geliştirebilir geliştirmelide. Bizler de üni bittikten sonra kitap, kalemleri ateşe vermedik. Özellikle iş hayatında olanlar insanlar olarak zaten kendimizi sürekli geliştirmek zorundayız, dünya yerinde durmuyor malum.
Ama iki roman okuyan birileri çıkıp ben üni okumadım ama çok kitap okurum nice akademik kariyer yapanlardan daha bilgiliyim tarzı yorumları cidden komik oluyor.

Aynen oyle, nedense kotu es ailesi olanlarin eslerinin hepsi 13 yasindan itibaren yatili okullarda/baska sehirlerde yasiyor oluyor. 13 yasini gecip ailesinin yaninda kalan yok bu mukemmel esler arasinda 😅

Ben de ozellikle bu sitede cok goruyorum kendisi lisans/yuksek lisans mezunu kadinlar ortaokul/lise mezunu erkeklerle evlenmisler ve eslerini kendilerince ovmek icin kendi egitim ve bilgi birikimlerini hice sayarak 'Esim ortaokul mezunu ama benden daha kulturlu, bilgili' vs diyorlar. Gercekten boyleyse zaten sen sadece okula gidip zaman oldurmussundur, kotu durumda olan sensindir.

Esimi ovecegim diye kendimi bu duruma da dusurmem yani 😅
Bir de övdükleri erkekler için açtıkları konular var.

Alt sınıf çirkin bir ifade ama üniversite okumanın değersizleştirilmesini de doğru bulmuyorum. Ülkede sistematik olarak eğitimli insanları küçümseme başladı , maaşları az olduğu için enayilik gibi görülüyor. Bu da illa ki bir politikaya hizmet ediyor ya neyse konu dağılmasın.
Her üniversite bir değildir ama yine de üniversitede okurken çok çeşitli insanlarla tanışırsınız, farklı hayatlar , fikirler dinlersiniz. Kafanızda yeni pencereler açılır. Hayalleriniz oluşur , değişir. Ben üniversitede okuduğum bölümden pişmanım ama öyle insanlarla tanıştım, öyle fikirler edindim ki , o günleri resmen bir açlıkla hatırlıyorum.
Üniversiteden sonra farklı insanlarla tanışamadım pek , geneli tek tipti. Anadoluda memleketime döndüm zaten. Artık hayatım da daha renksiz. Toplumsal varlıklarız sonuçta kendimizi çok geliştirsek de yine paylaşımlarımız etrafımızdakilere göre oluyor.
Üniversite okumamak sizi veya kimseyi alt sınıf yapmaz ama okumak illa ki bir şeyler kazandırır. Maddi durumunuzu toparladıktan sonra üniversiteye gitmeniz taraftarıyım. Mümkünse örgün olarak.
Bizim ülke insani illa ki maddi karşılık alacak yaptığı işten, gittiği yerden.sizin dediklerinizi göremiyorlar ki.gittim ama ne oldu sanki, ne değişti ki deyip duruyorlar.kendilerindeki değişimi bile fark edemiyorlar.hiç manevi kazanım zihniyeti yok.aman okumasaydım da kuaför olsaydım, sanayiye girseydim falan filan... şu anki kalitesinde kalacağını sanıyor o zaman da.

Bir de övdükleri erkekler için açtıkları konular var.

Ozunde cok iyi olanlar dimi? Ozunde cok iyidir AMA dan sonra beni dovdu, yok aldatti, yok sevismiyor vs vs. O iyilik en ozde boyle oyle ki ulasilamiyor...Gerci kendilerini kandirmasalar berbat evliliklerine, kocalarina nasil katlanacak insanlar?

Ben de cok kocamci bir kadinim ama ayni sekilde karsilik gordugum surece boyle olurum. Yani beni aldatsa, siddet uygulasa aninda sogurum, ozundeki iyilikten banane? Gitsin LOSEV'e bagis yapsin ozundeki iyilikle, bana koca olarak nasil davrandigi onemli olan.

Bir de çok güzel birşey ya.her gün giyinip, süslenip, yaşıtlarının arasına gidiyorsun.ilköğretimde çocuktun, kişiliğin, özgürlüğün yoktu.tek tip üniforma vardı.üniversitede hem istediğin gibi bir kişilik ortaya koyup, hem istediğini yapıp hem de yaşıtlarınla birlikte oluyorsun.sen onları tanıyorsun, onlar seni taniyor.hocalar saygı gösteriyor.çok güzel bir ortam bence.hee bazı kişiler de kafasını önünden bile kaldırmadan, ders biter bitmez kimsenin yüzüne bile bakmadan çekip gidiyor ama değerlendirmesini bilene işte.hayata biraz güzel bakmak lâzım.

O kitapları boşuna okuyorsun kendini kandırma. Kitap okuduğunu ve cahil olmadığını düşünüp, fabrikada çalışmanın ezik olduğunu düşünen birisi gerçekten bomboş birisidir.

Bir de çok güzel birşey ya.her gün giyinip, süslenip, yaşıtlarının arasına gidiyorsun.ilköğretimde çocuktun, kişiliğin, özgürlüğün yoktu.tek tip üniforma vardı.üniversitede hem istediğin gibi bir kişilik ortaya koyup, hem istediğini yapıp hem de yaşıtlarınla birlikte oluyorsun.sen onları tanıyorsun, onlar seni taniyor.hocalar saygı gösteriyor.çok güzel bir ortam bence.hee bazı kişiler de kafasını önünden bile kaldırmadan, ders biter bitmez kimsenin yüzüne bile bakmadan çekip gidiyor ama değerlendirmesini bilene işte.hayata biraz güzel bakmak lâzım.
Katılıyorum
O yüzden bence açık öğretim okumakta Üni okumak ile bir değil
Evet diploma veriyor evet belki aynı konulardan aynı kitaplarıda işliyor fakat önemli olan o ortama girmek, asıl insanı geliştiren ve farklı vizyon katan odur. Hocaların anlatıkları, hayatlarından verdiği örnekler, üni arkadaşlarının insana kattıkları tamamen farklı şeyler.
Ben üni okurken 1 seneliğine Amerikadaki kardeş ünide okudum, hem dilim gelişsin hem yurtıdşı tecrübesi olsun diye, ki ben üniyide almanyada bitirdim. O bir sene benim için inanılmaz bir tecrübe oldu. Dünyanın hiç bir kitabı bana onu vermezdi. Bana okumamış biri gelipde senin kadar bilgim var dese güler geçerim, öylede yapiyorum zaten.

Katılıyorum
Evet diploma veriyor evet belki aynı konulardan aynı kitaplarıda işliyor fakat önemli olan o ortama girmek, asıl insanı geliştiren ve farklı vizyon katan odur. Hocaların anlatıkları, hayatlarından verdiği örnekler, üni arkadaşlarının insana kattıkları tamamen farklı şeyler.
Ben üni okurken 1 seneliğine Amerikadaki kardeş ünide okudum, hem dilim gelişsin hem yurtıdşı tecrübesi olsun diye, ki ben üniyide almanyada bitirdim. O bir sene benim için inanılmaz bir tecrübe oldu. Dünyanın hiç bir kitabı bana onu vermezdi. Bana okumamış biri gelipde senin kadar bilgim var dese güler geçerim, öylede yapiyorum zaten.
Çünkü sadece ders işlenmiyor. Genç yaşında tek başına ayakta da durmayı öğreniyorsun. Farklı illerden gelen pek çok farklı görüşlü öğrenciyle tartışmalarda bulunuyorsun. Öğretim görevlilerinin ders tarzı dahi daha düşündürmeye yönelik daha özgür oluyor. Kalkıp da ben kitap okudum üniversite eğitimi kadar şey kattım diyemezsin.
Ayrıca konu sahibi sevgilinin olması da bir hayat tecrübesidir. gelişmeye yada eğitime engel değildir: sevgilinin olması seni boş biri yapmaz. Hem eğitiminde başarılı hem sevgilisi olan insan vardır.

Açık konuşayım, istisnalar var ama bir erkek bana fabrika işçisiyim dese anında engeli basarım.gerçi daha diyemeden engeli basarım.paçalarından kalitesizlik akıyor çünkü.bu durumun fabrika işçisi olmakla doğrudan bir alakası yok aslında, evet bu devirde ünıversiteye bile gitmeyen bir erkek aşırı kalitesiz oluyor.okumayı yazmayı bile bilmeyen bir sürü erkek denk geldi bana.eğitimlide doğru dürüst kaliteli adam anca çıkıyor.okumamışlarım bildiğin okuma yazması bile yok.o derece uçurum var arada.üniversite okumak birşey katmıyor falan diyenlere zerre katılmıyorum.eğitim seviyesi tartışılır geliştirilir ama arada resmen uçurumlar oluyor.bir mesajından adamın üniversite okuyup okumadığı anlaşılıyor.selam verişinden bile.ee hiç de dedikleri kadar kalitesiz değil demek ki üniversitelerimiz.bu arada siz kendinize diyorsunuz ya alt kademe miyim diye ? Yargılanmamak istiyorsunuz, ama siz de kendi üniversiteye giden arkadaşlarınızı yargılıyorsunuz.hani derler ya o... olacaksa bari okumuş o.... olsun. O derece önemli.üniversite havası diye birşey var.ne amaçla gidilirse gidilsin.ben hâlâ üniversiteye giden kişilere saygı duyuyuorum.bir işe yaramıyor, eğitim kalitesi çok düşük diyenlere de katılmıyorum.haa tabi siz istisnalardan olabilirsiniz, her konuda istisnalar vardı.ama çok da kaliteli birinin de fabrika işçisi olduğunu duymadım hiç.aman hepimiz insanı, aman hepimiz eşitiz, aman önemli olan kendini gekiştirmek tarzı saçma klişelere katılmıyorum.kaliteli ve kalitesiz insan ayrımı vardır ve olması gerekir.kendinize yakıştıramakta haklısınız yani.
Fabrika işçisi olmasın ama işsiz olsun kabulüm diyorsun yani. Tam Ferhans kafası. Daha yeni işsiz sevgilimle evlensem mi diye konu açtın. Asla çalışıp bir iş tutturamaz diyordun birde.

Sen mesela üniversite okumuşsun ama şurada bile o kadar tutarsiz, ne dediği belli olmayan, tecavüz güzelleyen bir insansın. Şu halinle bile Fabrika işçisi küçümseyebiliyorsun.
Ne tarafımızla gülüyoruz bu yazdıklarına?

Son düzenleme:
Üniversite okumak artık ayırıcı bir özellik olmaktan çıktı bence. Çalışkan, kendi ayakları üzerinde durabilen birisi olmak ise çok daha önemli bir özellik. Çok canınızı sıkıyorsa açıktan okuyabilirsiniz.

insan kendi kendine fark edemez ki neyi ne kadar katıp, katmadığını.
Benim okuduğum okul Başkent Üniversitesi Halkla İlişkiler bana bir şey katmadı. Yüksek lisansla beraber ona harcadığım vakti iş hayatına kullansaydım benim için daha faydalı olurdu. En nihayetinde babamızın işini yapıyoruz.
Bu babamın en yakın arkadaşı. Liseyi belki tamamlamıştır, belki tamamlamamıştır. Fransa’da fabrika açıyor şimdi. Allah eğer bir kuluna üstün bir zeka vermişse zaten her şekilde ortaya çıkarır. Benim etrafımda çok var. İlk eşimin ilk patronu Vedat Yakupoğlu. Askeriyeye bot yapıyor. 1400 kişi çalışıyordu yanında. O da maksimum lise mezunudur. Eşim endüstri mühendisiydi. Onun fabrikasına üretim bandı kurdu. Maksimum verimi nasıl sağlarız diye.
Konu sahibi çalıştığın fabrika ne üzerine. Onun hakkında güncel sektörel haberleri takip et. Söylersen bende sana yardımcı olurum.

Eklentiler

• C55959F6-C69C-4BB6-B8DD-100DFB529D8D.jpeg
    C55959F6-C69C-4BB6-B8DD-100DFB529D8D.jpeg
    143 KB · Görüntüleme: 38
Fabrika işçisi olmasın ama işsiz olsun kabulüm diyorsun yani. Tam Ferhans kafası. Daha yeni işsiz sevgilimle evlensem mi diye konu açtın. Asla çalışıp bir iş tutturamaz diyordun birde.
Sen mesela üniversite okumuşsun ama şurada bile o kadar tutarsiz, ne dediği belli olmayan, tecavüz güzelleyen bir insansın. Şu halinle bile Fabrika işçisi küçümseyebiliyorsun.
Ne tarafımızla gülüyoruz bu yazdıklarına?
Tepki çekecek ne yazdım allah aşkına.işsiz diye şikayet ediyordum zaten o kişiden.eğitim önemli dedim.
Benim okuduğum okul Başkent Üniversitesi Halkla İlişkiler bana bir şey katmadı. Yüksek lisansla beraber ona harcadığım vakti iş hayatına kullansaydım benim için daha faydalı olurdu. En nihayetinde babamızın işini yapıyoruz.
Bu babamın en yakın arkadaşı. Liseyi belki tamamlamıştır, belki tamamlamamıştır. Fransa’da fabrika açıyor şimdi. Allah eğer bir kuluna üstün bir zeka vermişse zaten her şekilde ortaya çıkarır. Benim etrafımda çok var. İlk eşimin ilk patronu Vedat Yakupoğlu. Askeriyeye bot yapıyor. 1400 kişi çalışıyordu yanında. O da maksimum lise mezunudur. Eşim endüstri mühendisiydi. Onun fabrikasına üretim bandı kurdu. Maksimum verimi nasıl sağlarız diye.
Konu sahibi çalıştığın fabrika ne üzerine. Onun hakkında güncel sektörel haberleri takip et. Söylersen bende sana yardımcı olurum.
Katılmıyorum.ama neyse.yapacak birşey yok.🙂

O kitapları boşuna okuyorsun kendini kandırma. Kitap okuduğunu ve cahil olmadığını düşünüp, fabrikada çalışmanın ezik olduğunu düşünen birisi gerçekten bomboş birisidir.

Katılıyorum
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Linçlemek yerine yol gösterenlerede teşekkür ederim. Maddi açıdan zorlandığımız için süslenip gitmeyi bende çok isterdim inanın. Herkesin arkasında duran babası yok,herkes aynı ailede büyümüyor. Detayları göz ardı etmeyin lütfen. Elimden geldiğince dünya klasiklerinden okuyorum. Tarih araştırıyorum. Merak ediyorum sürekli. İstediğin kadar oku araştır zır cahilsin gene de yaftalamasınıda kabul etmiyorum. Daha kitap okumamış kapağını açmamış sırf ortam için giden biriyle de kendimide bir tutmam zaten merak etmeyin.

Bu kişilerin bakış açısına göre değişir bence
Mesela bana göre alt sınıf değilsiniz ama başkasına göre öyle olabilirsiniz
Zaten şu an mesleklere bakış açısı çok değişmiş durumda
Üniversite diploması artik eskisi gibi zor alınan bir sey değil barajı geçen üniversiteye yerleşiyordu o da kalktı. Önemli olan nitelikli bir bölüm okumak zaten şu an okuyanların cogu da fabrikalarda, marketlerde çalışmak durumunda kalıyor yani aynı bakış açısıyla yine alt sınıf oluyor geri dönüp maalesef
Bir de okuduğun kitaplar da bana göre ayırt edici oluyor 100 tane wattpad tarzı kitap okumak yararsız
Ama tarih severim dediğine göre sanırım o alanda okuyorsun.
Dostoyevski, nietzsche,tolstoy çok severim. Oscar wilde diyaloglu yazdığı için çok sevemedim. Fakat popülerliğini koruyan bütün klasikleri hemen hemen bitirdim. Polisiye cinayet çok seviyorum ben,baya akıcı.

Herkese merhaba. Ben 23 yaşındayım lise mezunuyum. Kitap okuyorum, tarih tartışmayı çok severim. Sosyal medya kullanmayı bıraktım,sadece kitap okumaya verdim kendimi. Olabildiğince okumaya çalışıyorum. Cahil kalmamak için. Dil kursuna yazılıcam almanca öğrenmek istiyorum veya fransızca. Üniversiteye maddi sebeplerden ötürü gidemedim. Şuan fabrikada çalışıyorum, kendi paramı kazanıyorum. Kimsenin eline bakmıyorum ama fabrikada çalıştığımı söyleyemiyorum kimseye. Böyle alt sınıfmışım muamelesi görmekten korkuyorum. Cahil biri olduğumu düşünmüyorum inanın üniversite okuyan ama sadece sevgili yapmak için giden arkadaşlarım dolu var. Nedense bu konuda çok çekingenim.
işini sormadıkları sürece bahsetme sorarlarsa da geçiştir asla alt sınıf insan değilsin onu geç sen kendini başta yüceltmen lazım ki başkalarıda seni öyle görsün degerini kendin belirle

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Linçlemek yerine yol gösterenlerede teşekkür ederim. Maddi açıdan zorlandığımız için süslenip gitmeyi bende çok isterdim inanın. Herkesin arkasında duran babası yok,herkes aynı ailede büyümüyor. Detayları göz ardı etmeyin lütfen. Elimden geldiğince dünya klasiklerinden okuyorum. Tarih araştırıyorum. Merak ediyorum sürekli. İstediğin kadar oku araştır zır cahilsin gene de yaftalamasınıda kabul etmiyorum. Daha kitap okumamış kapağını açmamış sırf ortam için giden biriyle de kendimide bir tutmam zaten merak etmeyin.
Tarih oku evet. Roman sana çok bir şey kazandırmaz. Kelime hazneni çoğaltır, hızlı okursun, hayal gücün genişler. Bunlar gerçek dünyada işine yaramaz. Haber kanallarını takip et. Bloomberg Tv çok güzel ekonomi programları oluyor. Onlara bak.
Bak sana örnek vereyim. Fettah Tamince var, otelci. Ben onunla turizm kongresinde karşılaştım. O ara Land of Legends’ı yapıyordu. Macera parkı. Bende Amerika’da da onların feriştahına gittim 6 flags diye. Fettah’a dedim ki “sizin parka da roller coster koyun. Amerika’da 0-100 km 3 sn çıkan roller coster var. Burgulu olanlardan koyun.” Böylece adamın dikkatini çektim. Ertesi sene benim dediğim roller costerdan getirmiş. İş insanları iş geliştirme fikirlerine önem verir. Ben hiçbir iş adamı tanımıyorum ki “Bu kadarı bana yeter” desin.
Alphan Manas’ı duydun mu? Melek yatırımcıdır. Gençlerin projelerini dinler. Beğendiğine yatırım yapar. Kendi de Türkiye’ye Ogs’yi, İddia’yı getirdi.
O yüzden hep yenilikleri takip edeceksin.

Bak başka bir örnek vereyim. Gülden Yılmaz, koton’ların sahibi. Onunla da Alphan aracılığıyla tanıştım. O aralar Koton Outlet’ler vardı. Zeytinburnu Olivyum Şubesine gittim ben. Her yer her yerde. Kıyafetler yerlerde. Aradığını bulamıyorsun. Kabinler pislik içinde. Kadın bütün şubelerini takip edemez. Başlarına müdür koyuyor, onların insiyatifine bırakıyor.
Olivyum’da fotograf çektim. Gülden’e dedim “Bu Olivyum Şubesi çok düzensiz. Kapasitesinden fazla kıyafet koymak yerine daha az koyun. Temizliğini kontrol etsinler” filan. Kadın bana müteşekkir oldu.
Hayatta kendi fırsatını kendin yaratırsın. İyi bir gözlemci olduğun sürece.

Back