Eylül dostluğumuza burada devam (:

Oy kız terlıkle vur kafasına beyaz halının ustune ayakkabı mı cıkarılırmıs
Cocuk olmadan once esım cocuk dıyorsun yanı, anladım canım, o zaman yıkanır tabı haklısın...

Benım cok duzenlı oldugumdan degıl de esım de cok dıkkatlıdır oyle konularda hatta benden cok daha tıtız, pimpiriklidir, ben gerılırım onun yanında o derece...
Balkonları yıkar tozlanınca... Her sabah ıse gıtmeden once butun odaları dolasır cop kagıt falan varsa toplar posete atar. pc sının tozunu alır. Sımdı bı de hamıle olunca doktor ıs yasak dedı, ogrendıgımızden berı o yapıyor ev ıslerını, sasırıp kalıyorum. Supurgeyı bı aldı elıne gecen gun hanı kapıların pervazları, supurgelıkler falan varya tee oralara kadar alıyor askım dur yeter dıyom bı baktım supurgeyı tavana tutuyo olum napıyon dıyom dur surda orumcek var sınırımı bozuyo kac gundur cekıl ayagımın altından dıyo bı de
Dusun halımı hangımızınkı ıyı bılemedım sımdı kız

Kayınvalden cok ınce dusunmus canım... Bence de sen oyle yap, bu ılk ramazanımız sonucta. Hep sıkılırsınız gıb gelıyor bana... Bızım hep hayalımızdı yıllarıdır beraber sahura uyanmak ama ben oruc tutamam bu halde ona uzuluyorum elbette sofralar hazırlıycam bı fark olmucak ama tutmak ısterdım beraber...

Ramazanlarda bekarken, arada bır dedemlerle sahur yapmayı cok severdım. Ya aksam caya gıderdık dedemler bırakmazdı ılla sahura kalın dıye ole kalırdık, ya da sıcacık yatagımızdan sahur vaktı kalkıp fırından sıcacık ekmekler sımıtler alıp calardık kapılarını, ıkı yalnız yaslı ınsan nasıl sevınır mutlu olurdu, ıkısı de saglık nedenı ıle oruc tutamadıkları halde... Ay ıcım bı tuhaf oldu
Arada bır gıtmek ıyı olur sanırım...

tatlım yorma kendini annen ve kardeşin yardımcı olabiliyorsa onlar halletsin Allah korusun yorma kendini, birde ne öyle kız ikinciye yıkıyorsun halıları kirlendimi hemen

tost yada kızarmış ekmek ve reçel yiyebiliyorum sadece bide ayran içiyorum o midemi bastırıyo. ha tabi tuzlu çubuk ve beyaz leblebiyide unutmamak gerek
ama benim balkonum yokki nerde kurutacam arkada bi yangın merdiveni balkonu var ama hiç kullanmıyorum oraya asabilirsem öyle yaparım.
menemenlik çok iyi fikir banada k.validem vermişti hemencecik bitirdim. ondan mutlaka yapalım. katmer ve keteyi nasıl yapıyosun ben keteye bayılırımmm allah nasip ederde iyi olursak bunları yaparken iletişime geçelim olur mu
inşallah canım benim. şükür şimdilik iyiyim...
ne biliyim belki annemler gelirler yanıma onlar gelmeden yapıyım dedim ama annem duysaa çok kızar bana zaten sürekli diyor sakın bişey yapma ben gelir yaparım. canım annem bende ona kıyamıyorum. en iyisi dediğin gibi iyi bir temizlikçi bulmak... gerçi insan rahat etmiyor peşinden dolanıyosun ister istemez.

tatlım yorma kendini annen ve kardeşin yardımcı olabiliyorsa onlar halletsin Allah korusun yorma kendini, birde ne öyle kız ikinciye yıkıyorsun halıları kirlendimi hemen

kirlendi valla canım ya ben halılarımı anlamadım. mutfak ve oturma odası kirli. Benim eşimde seninki gibi dikkatsiz. bide pencereler filan hep açık yıkamak gerek. silmeyi sevmiyorum ben. Bu arada kayın validenin teklifi çok güzelmiş valla ramazan boyunca olmasada sık sık gidin ohh rahat edersin.

Doğru o konuda haklısın canım. Yıllardır cok sevdıgım bı soz vardır '' Asla bır domuzla guresmeyın, ıkınızde camura batarsınız ama unutmayın domuz bundan zevk alır''

Kız solemeyım sımdı sızın de canınız ceker, kıyamam. Ama su kadarını soyleyım cok hos bıseymıs
Agzımdan su aktı resmen eneeeem dedım aserıyom ben
Bu arada 3. aya kadar aserılıyormus kuzucum sızın tren kactı netten arastırmıstım Eger 4. aydan sonra aserme olursa o psıkolojık olurmus... Sen sımdıye kadar asermedın mı kız bıseye

ay söle söle canım isterse eşim alıversin ilk defa bişey aşermiş olurum yok ya ben öle hiçbişeyi aşerme seviyesinde istemedim. Hani canım cips istiyo çikolata istedi vs her zaman canımın istediği şeyler aşermek gibi ağzım sulanmadı yani keşke olsaydı yaaa.
Annemde istemesede eşini uğraştırmak için istiyo gibi yap diyo ama ben yapamıyorum.

Tabıkı kuzum hep ıletısım halınde olcaz ınsallah
Mesela peynırlerın ıcınde en sevdıgın bı cesıdı falan yıyebılırsın belkı ya da sanırım zamanla oturcak bulantı azaldıkca...
Katmerı blogta paylastım canım ordan bakabılırsın... Keteyı tabı trabzon ketesı gıbı yapmam ımkansız, bızım bı komsu var annesı cok dehset yapıyor ıcı terayaglı kavrulmus unlu falan, of dıyorum
Bızımkısı cakma ızmıre gıttıgımızde annem yapmıstı aldım tarıfını ben yapayım bı kere sana tam olculerle vereyım olur mu cok pratık ama o tadı ıstegı bastırıyor en azından

aynen öyle benim eşim zaten çocuk bazen farkında olmadan benle pazarlık yapıyor olursa çocuğumuz bak bana olan ilgin azalmıcak dimi diye şaşırıp kalıyorum.çocuk yok ama evimizde uzaktan kumandalı arabalar,helikopter oyuncaklar var düşün.

eşinde maşallah subhanallah diyelim tatlım vallahi hayran kaldım, hani kendi kendine dikkat etmesi bile güzel birşey çok samimi söylüyorum çok güzel bir artı bu.
benimki nerde oturduğu yere dikkat etse bana yeter valla yediklerini kaldırsa,çoraplarını sepete atsa, salonda inatla sigara içcem demese daha ne isterim ben. kapının önüne bile çöpü çıkarmaya üşenen biri.hele ben ona dicemki evi süpür anaaaamm hayal bile edemem. bizimkide her sabah odaları dolaşır nerde benim şu gömleğim, telefonum,çakmağım diye çöp arıcak ha nerdeeee.bunları niye anltıyorum tatlım haline şükret yani senin durumun çok iyi

evet tatlım güzel düşünmüş bide hoşuma giden ben demiyim kız zorda kalmasın demesi. bende düşündüm hep birlikte gerçekten güzel olabilir diye birde kayınpedrm hatrına giderim seviyorum adamı bizi görünce gözleri parlıyor şimdi birde ramazan ayı iftar fln bir arada olmak istemiştir.bakalım cnm birde ben açıkçası oruç tutmaya pekte alışkın değildim üzerine birde sorumluluk biraz yorabilir ama ilk birkaç gün denemek istiyor gibiyim.

ramazan bana göre bir arada olmak sevdiklerinle birlikte büyüklerinle huzur dolu olmak onu duyguları anımsatıyor bana. gerçekten çok güzel anıların varmış tatlım elinizden geliyorsa nasip belki tekrar o günleri yaşayabilirsnz.

dün akşam eski fotolara baktık demiştim ya resmen içim bi garip oldu büyümüşüm kendi derdime girmişim, abim bile diyor şakayla karışık fotoğraftaki 5 kişiden 3 ü rahmetli diye güldüm ama durakladım biraz galiba dünden kalma olabilir bu durgunluğum bilemedim

Son düzenleme:
ay gözlerim doldu aydasu yazdığın şeye.. aklıma annemler geldiler şimdi tek başlarına ramazanı geçirecekler inşallah gelirlerde yine birlikte yaparız iftarımızı sahurumuzu...

benim eşim dağınıktır ama işler ona kaldığı için dikkat ettim dağıttığını topluyo. yediğimiz şeyleri eskiden götürüp tezgaha koyardı şimdi hemencecik yerleştiriyo eee önceden ben yapardım şimdi iş ona kaldı isterse yapmasın

Icınden gelmeyınce ole yapmanın da tadı olmaz kı demı kuzum. Dur ozelden yazayım barı, hamıleler cok artık burda, kımısının mıdesı bulanır kımısının canı ceker sen kendın kasındın yazıyom kutuna gıt

yapsın tatlım bir zahmet sen iki canlısınben eşime sırf bu dağınıklıkları yüzünden diyorumki ahh bi hamile kalsam 9 ay burnundan getiricem görüceksin, her iş sana kalcak diyorum hemen bozuluyor

işallah gelirler canım ya gerçekten Ramazan ailece huzurlu sofralar demek. Heyecanla iftarı beklemek demek. Bizde çoğu zaman anneme gideriz. Benim eşimde dağınık çocuk gibi. benim 2. çocuğum oluyo yani

bi tek kaşar yiyorum işte o da tostta
off ki ne offf.... yaa unlu keteye bayılırım bak şimdi ilk aşerme deneyimimi yaşamak üzereyim tamam canım sen dene sonra ben

Merhaba kızlar
bugün işlerim yoğun ancak girebildim slm verip kaçayım dedim işimi hallettikçe gelirim öpüldünüzz...

işallah gelirler canım ya gerçekten Ramazan ailece huzurlu sofralar demek. Heyecanla iftarı beklemek demek. Bizde çoğu zaman anneme gideriz. Benim eşimde dağınık çocuk gibi. benim 2. çocuğum oluyo yani

canım sende bu hamilelik döneminde alıştır iş yapmaya yoksa halin duman bide bücürük gelince abooo oda babası gibi olursa nabcan bir yerden başlamak gerek

canım sende bu hamilelik döneminde alıştır iş yapmaya yoksa halin duman bide bücürük gelince abooo oda babası gibi olursa nabcan bir yerden başlamak gerek

benimki canı isterse yapar zorlamayla hiiçbişey yapmıyo. Hatta karadeniz inadımıdır nedir yapacağı varsada yapmaz anca çamaşırlarını kirli sepetinin ÜSTÜNE atmayı öğrendi bazen içinede atıyo. Napim artık ona söylemek uğraşmak dağınıklık yüzünden tartışmak beni daha çok yoruyo valla.

aynı benimkii inatt işte aynı huyları bana diyorki masadan kalkarken hayatım şu tbğıda alsan diyorum bana n yapcağımı söyleme sen dedin almam onu ben istersem alırım götürürüm diyor, haklısın yani anlarım seni canım

Eslerımız bıze guvenıyorlar canım o yuzden boyle oluyor, hıc sasırma ınan basa gelınce senın esın de ole bır dort elle yapar kı sen de sasırır kalırsın. Bı yerde annelerı gıbı pesınden dolanıyoruz, alısıyorlar rahata, evlenmeden once annelerı evlendıkten sonra da eslerı sımartıyor, hayat hep ole gıdecek sanıyorlar ama ısın ıcıne saglık, cocuk gırınce ıs basa dusunce kartal kesılırler hıc merak etme...
Benım esım unıversıteyı aılesının yanında okudu ama sonra egıtımdı askerlıktı ıstı derken 3 yıl tek basına yasadı, onun da etkısı ıllakı vardır ama azcık da ıcten gelen bırsey...

Ben esım kadar degılım mesela...
Daha rahat bı tıpım...
Aksam falan meyve tatlı ne getırdıysem yerız bı bakarım toplar tabakları mutfaga goturur hemen, hıc hoslanmaz ole masa ustunde kalmasından, ver ben gotureyım derım elımı de sen mı yıkıcan der, olum meyve yedın elın mı kırlendı derım evet der
Cocugumuz doğunda bu tıp egıtımlerı konusunda babasına yonlendırmeyı dusunuyorum, pc ye bıle dokunsa yemege gelmeden once temız elını bı daha yıkar Hersey yerınde olcak ılla, bozuk para yerınde degıl de komıdendeyse ıkı elı kanda olsa onu kumbaraya atmadan rahatlamaz, bı bardak su ıcer asla o sıseyı dolaba oyle koymaz ılla ustunu tamamlar oyle koyar hatta yarım koyduysam ben azar ısıtırım bence bı daha dusun benım ısım de kolay degılmıs dedım yazarken saka tabı Allah razı olsun ondan her konuda...

Kayınvalden gercekten cok ınce dusunmus, dedıgın gıbı yaparsınız olmazsa ılk hafta evde denersınız baktın zorlanıyorsun haftada ıkı uc gıdersınız hem onlara hem sıze degısıklık olur...

Bazen turk fılmı ızlerken derım ben de bunların cogu yasamıyor artık dıye... Insan o an ıcınde yasarken farketmıyor ama zaman gecınce anlıyor kaybettıklerını...

İnsan duygulanıyor ıste be kuzum...
Anne baba olmak cıdden cok baska bırseymıs, uzakta olunca ınsan daha da bır ıyı anlıyor degerlerını kıymetlerını...
Benım kardesım cok yemek secer, agzıne gore bırsey yoksa ac acına tutar o orucu. Canım babam sırf kursagından ıkı lokma gıtsın dıye sevdıgı ıcın sahur vaktınden cok once kalkar ozellıkle sevdıgı sımıt taaaa 3-5 kılometre uzakta olmasına sıraya gırerdı kardesım ıcın... Bız daha yenı yenı uyanırken babam coktan gelmıs olurdu elınde kardesımın sevdıgı sımıtlerle...
Anne babalık boyle bırsey sanırım...
Of fena oldum ben ya

Sofrayı getirir götürür benimki. Mutfaktaysam yapılcak bişey var mı diye gelir. Yardımk eder Allah razı olsun yine. seninkide daha da fena heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…