- 20 Nisan 2008
- 4.464
- 458
-
- Konu Sahibi landfloves
- #1.821
saol tatlım yıkalımda çıksın aradan hazır havalarda güzel.benim eşim sağolsun keyfinden ödün vermez,salonda oturttuduğu için açık renk birde tatlım kirlendi,hepsi kirlenmesede tüy döküyolar ev hep toz biraz onları atsın diye sudan geçircez.temizlensin de kaldırcam salona sokmucam, birde ara koridorlarım beyaz renk bizimki ayakkabılarını tam üstünde çıkartır hafif tozlandı bile.
ohh sen rahtsn tabi düzenli hatun kirlenmez öyle hiçbirşeycik olmaz yıkamana gerek yok bence
durgunluğuma gelirsek bilmiyorum tatlım kalktığımdan beri içim sıkılıyor keyifsizim
bu arada kızlar kvalidemler ramazanı samsunda geçirceklerdi vazgeçmişler burdalarmış, eşime demişki ben direk söylemiyim kız zorda kalmasın sadece bir fikir
ramazanda bizim eve gelin burda kalın hem karında zorlanmaz sahuru, iftarı kız alışık değil burda rahat rahat uyur kalkarsanız senin derdinde olmaz demiş
fikir güzel işime gelirde ne biliyim bilemedim arada tabikide evimize gelirizde bende eşime 1 hafta evde deneyelim sonra bakarız dedim oda tamam sana kalmış dedi bilemedim şimdi düşünüyorum iyice
Ahsencim iyi olmana çoook sevindim inanki. İşallah tamamen gider bidaha hiç yoklamaz bulantılar seni.
Aydasucum ben söyleyemiyorum işte. Aileme filan söylerim içimden geleni ama arkadaş çevreme söyleyemiyorum aslında söylerim çekinmem ama onları tam olarak düşman etmek istemiyorum çünkü tehlikeli insanlar. Düşman olurlarsa tehlikeleri artar boşwer Allah versin onların cezalarını.
Ne aşerdin kız merak ettimBen daha hiç aşırı bişey istemedim ya bende istiyorum aşermek.
Ben halılarımı bikez yıkadım ama bidaha yıkamam lazım. kardeşimle annemle filan yıkayalım bari bi ara.
tost yada kızarmış ekmek ve reçel yiyebiliyorum sadece
Evet canım cok sukur onları yıyebılıyorum... Sen de yavas yavas baslarsın artık, e sen ne yıyon pekı kahvaltıda :26:
Yok canım kurutulmus bıber ıcın irilerinden yeşil bıber alman lazım... Onlar guneste kendısı kızarcak. Bız esımle acıyı hıc sevmedıgımız ıcın hepsını ırı tatlı yesıl bıber almıstım. Onları tek tek ıpe gecırdık, sonra balkona astık kuruttuk...
Insallah ıyı oluruz da hepsını yaparız canım...
Ay bı de kısa sey yapsak o da ıyı olur gecen yıl ıkı kavanoz yengem vermıstı menemenlık cok pratık oluyor, o da aklımda olsun barı
inşallah canım benim. şükür şimdilik iyiyim...bırak boşver ne temizliği canım ya sen hamişsin kim bakcak evine, ben olsam hiiç ellemem banane biraz pis olsun evim birşey olmazama illa yaparım ben dayanamam diyorsanda iyi bir temizlikçiyle anlaş sen elini sürme, bana başta birkç tane geldi hiç anlamadığım halde peşinde bende dolandım yardım ettim hem içim rahat etmedi hem küçükcük evi hiçbiri yetiştiremedi. benimkide temizlik yaptığımdan değil ne zamandır aklımdaydı yıkansın dedim şu halılar ramazanda geliyor açıkçası iftara misafir fln daha şimdiden zor geliyor
bu arada sende iyimissin tatlım miğde bulantılarıda işin tadı tuzu nabıcaksınız annişlerimaşallah Allah bozmasın kolay hamilelik geçirirsin inşallah
tatlım yorma kendini annen ve kardeşin yardımcı olabiliyorsa onlar halletsin Allah korusun yorma kendini, birde ne öyle kız ikinciye yıkıyorsun halıları kirlendimi hemen
Ahsencim iyi olmana çoook sevindim inanki. İşallah tamamen gider bidaha hiç yoklamaz bulantılar seni.
Aydasucum ben söyleyemiyorum işte. Aileme filan söylerim içimden geleni ama arkadaş çevreme söyleyemiyorum aslında söylerim çekinmem ama onları tam olarak düşman etmek istemiyorum çünkü tehlikeli insanlar. Düşman olurlarsa tehlikeleri artar boşwer Allah versin onların cezalarını.
Ne aşerdin kız merak ettimBen daha hiç aşırı bişey istemedim ya bende istiyorum aşermek.
Ben halılarımı bikez yıkadım ama bidaha yıkamam lazım. kardeşimle annemle filan yıkayalım bari bi ara.
Doğru o konuda haklısın canım. Yıllardır cok sevdıgım bı soz vardır '' Asla bır domuzla guresmeyın, ıkınızde camura batarsınız ama unutmayın domuz bundan zevk alır''
Kız solemeyım sımdı sızın de canınız ceker, kıyamam. Ama su kadarını soyleyım cok hos bıseymıs
Agzımdan su aktı resmen eneeeem dedım aserıyom ben
Bu arada 3. aya kadar aserılıyormus kuzucum sızın tren kactı netten arastırmıstımEger 4. aydan sonra aserme olursa o psıkolojık olurmus... Sen sımdıye kadar asermedın mı kız bıseye
tost yada kızarmış ekmek ve reçel yiyebiliyorum sadecebide ayran içiyorum o midemi bastırıyo. ha tabi tuzlu çubuk ve beyaz leblebiyide unutmamak gerek
ama benim balkonum yokki nerde kurutacam arkada bi yangın merdiveni balkonu var ama hiç kullanmıyorum oraya asabilirsem öyle yaparım.
menemenlik çok iyi fikir banada k.validem vermişti hemencecik bitirdim. ondan mutlaka yapalım. katmer ve keteyi nasıl yapıyosun ben keteye bayılırımmmallah nasip ederde iyi olursak bunları yaparken iletişime geçelim olur mu
Oy kız terlıkle vur kafasına beyaz halının ustune ayakkabı mı cıkarılırmıs
Cocuk olmadan once esım cocuk dıyorsun yanı, anladım canım, o zaman yıkanır tabı haklısın...
Benım cok duzenlı oldugumdan degıl de esım de cok dıkkatlıdır oyle konularda hatta benden cok daha tıtız, pimpiriklidir, ben gerılırım onun yanında o derece...
Balkonları yıkar tozlanınca... Her sabah ıse gıtmeden once butun odaları dolasır cop kagıt falan varsa toplar posete atar. pc sının tozunu alır. Sımdı bı de hamıle olunca doktor ıs yasak dedı, ogrendıgımızden berı o yapıyor ev ıslerını, sasırıp kalıyorum. Supurgeyı bı aldı elıne gecen gun hanı kapıların pervazları, supurgelıkler falan varya tee oralara kadar alıyoraskım dur yeter dıyom bı baktım supurgeyı tavana tutuyo olum napıyon dıyom dur surda orumcek var sınırımı bozuyo kac gundur cekıl ayagımın altından dıyo bı de
Dusun halımı hangımızınkı ıyı bılemedım sımdı kız
Kayınvalden cok ınce dusunmus canım... Bence de sen oyle yap, bu ılk ramazanımız sonucta. Hep sıkılırsınız gıb gelıyor bana... Bızım hep hayalımızdı yıllarıdır beraber sahura uyanmak ama ben oruc tutamam bu halde ona uzuluyorum elbette sofralar hazırlıycam bı fark olmucak ama tutmak ısterdım beraber...
Ramazanlarda bekarken, arada bır dedemlerle sahur yapmayı cok severdım. Ya aksam caya gıderdık dedemler bırakmazdı ılla sahura kalın dıye ole kalırdık, ya da sıcacık yatagımızdan sahur vaktı kalkıp fırından sıcacık ekmekler sımıtler alıp calardık kapılarını, ıkı yalnız yaslı ınsan nasıl sevınır mutlu olurdu, ıkısı de saglık nedenı ıle oruc tutamadıkları halde... Ay ıcım bı tuhaf oldu
Arada bır gıtmek ıyı olur sanırım...
ay söle söle canım isterse eşim alıversin ilk defa bişey aşermiş olurumyok ya ben öle hiçbişeyi aşerme seviyesinde istemedim. Hani canım cips istiyo çikolata istedi vs her zaman canımın istediği şeyler aşermek gibi ağzım sulanmadı yani keşke olsaydı yaaa.
Annemde istemesede eşini uğraştırmak için istiyo gibi yap diyo ama ben yapamıyorum.
ay gözlerim doldu aydasu yazdığın şeye.. aklıma annemler geldiler şimdi tek başlarına ramazanı geçireceklerinşallah gelirlerde yine birlikte yaparız iftarımızı sahurumuzu...
benim eşim dağınıktır ama işler ona kaldığı için dikkat ettim dağıttığını topluyo. yediğimiz şeyleri eskiden götürüp tezgaha koyardı şimdi hemencecik yerleştiriyo eee önceden ben yapardım şimdi iş ona kaldı isterse yapmasın
ay gözlerim doldu aydasu yazdığın şeye.. aklıma annemler geldiler şimdi tek başlarına ramazanı geçireceklerinşallah gelirlerde yine birlikte yaparız iftarımızı sahurumuzu...
benim eşim dağınıktır ama işler ona kaldığı için dikkat ettim dağıttığını topluyo. yediğimiz şeyleri eskiden götürüp tezgaha koyardı şimdi hemencecik yerleştiriyo eee önceden ben yapardım şimdi iş ona kaldı isterse yapmasın
Tabıkı kuzum hep ıletısım halınde olcaz ınsallah
Mesela peynırlerın ıcınde en sevdıgın bı cesıdı falan yıyebılırsın belkı ya da sanırım zamanla oturcak bulantı azaldıkca...
Katmerı blogta paylastım canım ordan bakabılırsın... Keteyı tabı trabzon ketesı gıbı yapmam ımkansız, bızım bı komsu var annesı cok dehset yapıyor ıcı terayaglı kavrulmus unlu falan, of dıyorum
Bızımkısı cakma ızmıre gıttıgımızde annem yapmıstı aldım tarıfını ben yapayım bı kere sana tam olculerle vereyım olur mu cok pratık ama o tadı ıstegı bastırıyor en azından
işallah gelirler canım ya gerçekten Ramazan ailece huzurlu sofralar demek. Heyecanla iftarı beklemek demek. Bizde çoğu zaman anneme gideriz. Benim eşimde dağınık çocuk gibi. benim 2. çocuğum oluyo yani
canım sende bu hamilelik döneminde alıştır iş yapmaya yoksa halin duman bide bücürük gelince abooo oda babası gibi olursa nabcan bir yerden başlamak gerek
benimki canı isterse yapar zorlamayla hiiçbişey yapmıyo. Hatta karadeniz inadımıdır nedir yapacağı varsada yapmazanca çamaşırlarını kirli sepetinin ÜSTÜNE atmayı öğrendi bazen içinede atıyo. Napim artık ona söylemek uğraşmak dağınıklık yüzünden tartışmak beni daha çok yoruyo valla.
aynen öyle benim eşim zaten çocuk bazen farkında olmadan benle pazarlık yapıyor olursa çocuğumuz bak bana olan ilgin azalmıcak dimi diye şaşırıp kalıyorum.çocuk yok ama evimizde uzaktan kumandalı arabalar,helikopter oyuncaklar var düşün.
eşinde maşallah subhanallah diyelim tatlım vallahi hayran kaldım, hani kendi kendine dikkat etmesi bile güzel birşey çok samimi söylüyorum çok güzel bir artı bu.
benimki nerde oturduğu yere dikkat etse bana yeter valla yediklerini kaldırsa,çoraplarını sepete atsa, salonda inatla sigara içcem demese daha ne isterim ben. kapının önüne bile çöpü çıkarmaya üşenen biri.hele ben ona dicemki evi süpür anaaaamm hayal bile edemem. bizimkide her sabah odaları dolaşır nerde benim şu gömleğim, telefonum,çakmağım diye çöp arıcak ha nerdeeee.bunları niye anltıyorum tatlım haline şükret yani senin durumun çok iyi
evet tatlım güzel düşünmüş bide hoşuma giden ben demiyim kız zorda kalmasın demesi. bende düşündüm hep birlikte gerçekten güzel olabilir diye birde kayınpedrm hatrına giderim seviyorum adamı bizi görünce gözleri parlıyor şimdi birde ramazan ayı iftar fln bir arada olmak istemiştir.bakalım cnm birde ben açıkçası oruç tutmaya pekte alışkın değildim üzerine birde sorumluluk biraz yorabilir ama ilk birkaç gün denemek istiyor gibiyim.
ramazan bana göre bir arada olmak sevdiklerinle birlikte büyüklerinle huzur dolu olmak onu duyguları anımsatıyor bana. gerçekten çok güzel anıların varmış tatlım elinizden geliyorsa nasip belki tekrar o günleri yaşayabilirsnz.
dün akşam eski fotolara baktık demiştim ya resmen içim bi garip oldu büyümüşüm kendi derdime girmişim, abim bile diyor şakayla karışık fotoğraftaki 5 kişiden 3 ü rahmetli diye güldüm ama durakladım biraz galiba dünden kalma olabilir bu durgunluğum bilemedim
aynı benimkii inatt işte aynı huyları bana diyorki masadan kalkarken hayatım şu tbğıda alsan diyorum bana n yapcağımı söyleme sen dedin almam onu ben istersem alırım götürürüm diyor, haklısın yani anlarım seni canım