- 18 Ağustos 2011
- 3.181
- 303
-
- Konu Sahibi landfloves
Canım eşini tebrik ediyorum öncellikle... 2 gün yüzgöz olduk ya yine ondan oldu bunlar bundan sonra onlarla hiçbiyere gitmiyorum... Ya dün eşim de bana gel mel dedi gelmeyince yalnız gitti yalnız da gitse ben yalnız da kalsam çok şükür Allah karşıma bi arkadaş çıkardı ben de onla takılıyorum artık evde durup deli olmuyorumm... Dün eşim de sordu benim eşim de çok iyi niyetli şimdi desem yok ben gelmicem gelmek istemiyorum noldu nedenmiş naptılar sana... Kötü niyetlilik yapıyormuş gibi anlar halbuki her gün onlarla olma zorunluluğum yok ama neyse cevap vermemiştim dün akşam... Bugün ablasının yazdığı şeyi de okuyuverdim bak böyle böyle diye bana kızdı.. Uzatma der gibi bana kızdı tamam canım hadi öptüm seni by by dedim kapattım.. Ama görsün onların bana hiç saf ve iyi niyetle yaklaşmadığını... Ben de o şeyin altına sadece görümceyazıp gülümsedim benim yorumumu silmiş... Görümcelik yapıyo işte napsın o önce kendine baksın ...
Ya geçende kayınvalidelerle filan aramız bozulmuştu ya sonradan barışmıştık anlaşmıştık filan neyse... Bunlar artık yeni iş edindiler herhalde uğraşacak insan buldular benle uğraşıyorlar... Yazdığı şey ah garip anam zalim kaynanalar zamanında gelindin, zalim gelinler zamanında kaynana... Zalım gelin ben... Hiç umursamıyorum... Kendi kocası kayınvalideyle kaç kere kavga etti kadının üstüne yürüdü gelinlere saldırmak kolay, kocası daha zalım ona bakarsan :) Biz biraz kendi kendimize kalmak istedik ya eşimle o günden sonra zaten hep bi laflar filan... Bütün sorun o sürekli onlarla uğraşıp durucaz... Tek suçumuz bu oldu ama o kadar iyilik de yapsan böyle oluyormuş o yüzden bundan sonra hiç kasmıyorum kendimi... Hasta oldular hastaneye gittik sadece kendisi değil, annemin yanına gidicem dedi götürdüm misafirliğe gidicem dedi işimi gücümü bıraktım götürdüm... Görümcem doğum yaptı her Allah'ın günü eksiksiz uğradım yanına yeri geldi yemeğini yerken bebeğini uyuttum başında bekledim... Kendi kocası evlendikleri gün elinde kolunda ne varsa aldı... Her türlü saygısızlığı yaptı... Herşey ortada uğraşsınlar bakalım... Dün akşam tam da eşim ablamların yanına gidelim diyo annem demişti ben de bişey dememiştim enişten çağırdı mı dedim yoo dedi biz para verir otelde kalırız dedi adam evine bile sokmuyo... Bunu paylaşımı bi kaç gün önce yapmış ben anca bugün gördüm... Ama yok gideceklerse de gidebilirler ben gelmiyorum... Zaten gitmeyi çok istemiyordum ama giderlerse de gidebilirler yolları açık
eee şimdi bu mantıkla senin görümcende zalim gelin o zaman, zalim gelinler zamanında olduğumuza göre
Canım kendisi de gelin o da görür görümceliğin ne olduğunu gayet güzel gösterdiler görümceleri zaten de... O da görümcelik yapmaya başladı... Dediğim gibi o da gelin sonuçta o da almasın kimsenin ahını daha fenası görür ona üzülürüzz...
Bu mantığı anlamıyorum zaten :44: evli bir çift vardı ablaları arkadaşımdı, çoçuğun annesi gelini için ben zamanında kocamdan çok çektim, o da çeksin diyordu.. Nasıl kötü bir düşünce tarzı anlamıyorum
Bu mantığı anlamıyorum zaten :44: evli bir çift vardı ablaları arkadaşımdı, çoçuğun annesi gelini için ben zamanında kocamdan çok çektim, o da çeksin diyordu.. Nasıl kötü bir düşünce tarzı anlamıyorum
geçen günkü bizdede yaşananı anlatıyım size
son kandil akşamıydı bende kayınvalidemlerdeyim herkesi aradım gerek benim tarafı gerek eşimin tarafını fln
kayınvalidem tutturdu eşimin büyük yengesini aramam için bende Allah yukarda hiç istemiyorum aramayı, nedeni ise kendide biliyor çok iyi işte inat etti ara ara bende kaçamak cevaplar veriyorum erteliyorum sonunda dedimki oğlun gelsin akşam ararız
nys geldi benimki kvalidemde vardı dedim annen diyorki yengeni arıyalım hadi bizimki bir köpürdü annesine ne saçmalıyorsun sen onun gelinleri seni sayıp aradımı hiç benim karıma ogün ne suratlara girdiler bide arıcakmı? hayır asla arayamaz ben izin vermiyorum dedi
bende ne üzerine birşey söyledim ne ettim kötüde olmadım kvalidem tamam oğlum haklısın diyip sustu
yani işin içinden çıkamadığım çoğu zaman ben eşime paslıyorum
benim kayınvalidem iyi kadındır hatta fazlaca iyi niyetliliğinden kızıyorum bazen ya anne yeter sende yapma diye. biraz yukarda anlattığım durumda bu yüzden aman kızım sen yap görevini boşver onlar öküz olsun der, bende bu duruma uyuz olmuştum.
banada hep der ben kayınvalidemden hiçbir zorluk görmedim hiçbirşeyime karışmadı, ben sana yaparsam Allah yukarda çarpılırım korkarım derdi başta.
öylede yapıyor zaten arada saflıkları tutuyor o kadar
Kuşum ama maşallah gerçekten de Allah nazarlardan saklasın özellikle eşini kutluyorumTamam kv deni tanımıyorum ama bence özellikle demiştir biliyor musun sırf huzurluk çıksın v.s. diye. Ama ağzının payını güzel almış iyi oturmuş bizde de sorun eşim ailesine karşı bişey diyemiyor tamam o da istemiyor çoğu zaman onların dediklerini ama artık ben de uymuyorum baktım madem ki hayır diyecek biri yok hayır diyen ben oldum o yüzden kötüyüm artık... Kocam çok iyi amaailesini kırmak istemiyor... O önce biz diyemiyor kıramıyor belki ama ben demek zorundayım çünkü biz diye bişey kalmayıveriyor ortalıkta :26:...
Benimki de çok iyi Hatta dünya iyisi ama benimki akıllı çok güzel aba altından sopa gösteriyor ki hani ele güne karşı ben zaten çok iyiyim imajı bozulmasın diye... Bişey yapacak olsan hemen iyilikte aa şöyle olsun böyle olsun iyi tamam da be mübarek insan müdahale etme... AA benimki de çok iyiniyetli canım şöyle ki.... Geçende kocamın eşyalarını yan odaya taşırken bile demiş rahatsız olur gelinim erkek kokusudur ne de olsa demiş ya rahatsız olacam adamla ne diye evleneyim hani sözde beni çok düşünür ama gerek yok ben kendi kendimi düşünürüm sağolsun...
Benimki de çok iyi Hatta dünya iyisi ama benimki akıllı çok güzel aba altından sopa gösteriyor ki hani ele güne karşı ben zaten çok iyiyim imajı bozulmasın diye... Bişey yapacak olsan hemen iyilikte aa şöyle olsun böyle olsun iyi tamam da be mübarek insan müdahale etme... AA benimki de çok iyiniyetli canım şöyle ki.... Geçende kocamın eşyalarını yan odaya taşırken bile demiş rahatsız olur gelinim erkek kokusudur ne de olsa demiş ya rahatsız olacam adamla ne diye evleneyim hani sözde beni çok düşünür ama gerek yok ben kendi kendimi düşünürüm sağolsun...
amin canım çok saol. ama tatlım sanırım bu yapı meselesi, benim eşim hani biraz dediğim dediktir mümkünatı yok dediğinin kurallarının dışına çıkaramazsın onu.bende bu yanlarını bildiğim için neleri istemez etmez o durumları kullanıyorum sadece.hani ailesine karşı sıkı fıkı olsa nasıl diyim içli dışlı annecim annecim mümkünatı yok bizdede olmazdı bu durum. bizimde yakın evlerimiz ben ne zaman gidersem gider eşimde, hergün geçer evlerinin önünden uğramaz hatta kayınvalidem geçen gün alttan alttan eşime söylendi anneni hiç görme oğlum sen gelmiyorsun geçiyorsunda burdan diye, eşimde işim gücüm var yorgunluktan ölüyorum sen ne diyorsun dedi.
biraz dediğim gibi bizimki höyt höyttür lafını esirgemez neyi olursa olsun.yapı yani tamamen bu zamana kadar ne ben söyledim ona böyle şöyle ol, ne de o bana.
tövbe tövbe erkek kokusuda o kimin kokusu
off ben tatlım öyle dengesizliklerde cahillik diyorum geçiştriyorum. belkide banada çok şey yapmıştır ya farkında değildim yada yaptığını gördüğümde Allahtan unutkan bi yapım var unutmuşum gitmiştir hepsini
bizim bir komşu vardı düğünümzden 1 hafta önce gelmişti tbrk etmeye beni yaşlı teyzecik bana dediği tek şu olmuştu;
kızım gözün kör, kulağın sağır olsun
ben anlayamamıştım o zmanlarda şimdi çok iyi anlıyorum
Kuşum önceden ben de annecim annecim... Tamam annecim olur annecim... Ne derse hemen koştur koştur... Yok ama çok hata etmişim öyle olunca hemen her istediği olur oldu... Eşim öyle istemişti benden ben de öyle davranıyordum... Tamam saygı iyi bişey ama bu sefer de kendi hayatımı ipleri ellerimden kaydı gitti.... Ama artık değişti durum... Çok fazla bişey diyemiyolar kocadan gönderiyorlar haberi uygun bi dille de geri dönüyor istekleri... Eşim görüyo annesini babasını görsün o onun anne babası atıp satacak hali yok ama ben evlatlık değilim benim hayatıma müdahale etmesinler iki kişi bir olup aile olmaya çalıştığımız yuvama müdahale etmesinler... Bu kadar sadece başka da bişey istemiyorum... Onlardan bi beklentim zaten yok bu sadece... Biz sorunu çözmüşüz 3. cü kişiler de iş bitmiş ordan burdan iğneleme yapıcam diye uğraşıyorlarsa onların sorunu işsiz güçsüz kalmışlar demektir... Sönmüş bi ateşi körüklücez diye uğraşmasınlarBi daha da bu tongaya gelmem...
aynen öle tatlım bak hayatına kendi evine hzuruna.
bende ilk başlarda haftada birkça kere gidiyordum kayınvalideme bi sorun olmadı şimdiye kadar çok şükür ama
geçen ay görümceme gittiğimde dediki belli bi gür koy o zman git tamam annemdir babamdır ama o rahatlığı verme onlara daha tatlı olsun diye,
bende bi çaba harcamadım öyle denk geldi ama son bir kaç haftadır haftada bir gün bi kaç saatliğne uğruyorum
yani aslında bir görümcede bunu demez aslında şimdi farkettim ama eşim ve kardeşlerinin yapıları öyle anlıcağın
kızlar bu gece aslında bir rüya gördüm hala etkisindeyim aklımda kimseye antamadım daha
önecellikle,ben hep bu aralar çevrem tarafından bebek konusu açıldığnda olmaz ya biliyorum, yok bende birşey, benim olmaz diyip duruyordum
özellikle eşim açtığında konuyu yok bu ayda yok ben bilirim olmaz, olamaz diyorum eşimde nerden biliyorsun şöyle şartlama kendini diye kızıyor
gelelim rüyama kısa hatırlıyorum zaten
rüyamda yengem gördüm bana diyordki bir daha öyle şeyler söyleme kızım, kendini şartlama Allahın zoruna gider nerden bilebilirsin belkide yakın zamanda olur diyordu
ki ben bu konuyu ne yengemle konuştum ne haberi var yani alakasız yani bilinç altı olamaz
yani bebek olsun dan çok bana bu Allah tarafından sanki çok konuşuyorsun fazla konuşma gibi bir uyarı gibi geldi