Eylül dostluğumuza burada devam (:

Sağol canım. Neden başka dr dan aldın randevuyu ?

e kendi doktoruma gideli daha 10 gün olmadı, ama bebeğimi merak ediyorum. şimdi yine ona gitsem niye geldin yine diyecek bişey mi oldu diyecek.

hem bide başka doktor baksın bakalım kilosuna falan, ikisinin ölçümü birbirini tutuyor mu? sonra normal doğuma uygun muyum falan. bu sefer kadın doktora gidecem ilk defa.. ben kadın doktorlarla hiç anlaşamam hiç sevmem gerçi, kesin huysuz bişeydir.
bide kendi doktoruma gittiğimde heyecandan biten ilaçlarımı yazdırmayı unutmuşum şimdi onlarıda yazdırayım. bahanem çok yani heh heeee

Canım zaten şu doğum meselesini anlamış değilim. Sezeryan her doktorun kolayına geliyor artık. Ben sancılara dayanabildiğim yere kadar normal diye tutturmayı düşünüyorum. Gerçi benim gittiğim hastane sezeryana mecburiyet olmadığı sürece karşı. Benimde başka dr a gidip cinsiyetimizi öğrenesim var aslında ama biraz daha dişimi sıkayım diyorum.

yahu kızlar bu bebek mevlüdü işi nasıl oluyor ne zaman yapılıyor? bana bir akıl verin.

kimi diyor bebeğin kırkı çıktığında yapılır.. aslında kış günü doğacağı için o kadar erken yapmayayım iki üç aylık falan olsun o zaman yapayım diyordum. annemde böyle düşünüyordu.

sonra düşündüm herkes bebek görmeye gelecek zaten, erkenden yapayım görmüş olsunlar. lohusa halimle hergün misafir gelir yoksa biliyorum, annemin bir sürü komşuları var bizim site zaten çok kalabalık annemde maşallah yarısını tanıyor, yan siteleride tanıyor. hergün hergün bir sürü insanla uğraşmaktansa mevlütte görsünler bitsin

bide şöyle bir durum var mevlütte bebek elden ele dolaşır dualar edilirmiş, ben bunu kesinlikle yaptırmam, birtek hoca alsın kucağına yapsın duasını kimsenin kucağına vermem. hatta ayrı odaya götürürüm bebeğimi hocanın kucağındayken gören görsün. isteyen arkamdan konuşsun isteyen ayıplasın.

anneme anlattım dün, olur mu öyle şey diyor verilir bebek herkese onlarda dua eder sever dedi. babama anlattım ya baba böyle mantıksız bir adet mi olur dedim, babam tabikisi herzamanki gibi bana hak verdii ne işi varmış küçücük bebeğin milletin kucağında verme kızım verme dedi :) annem çok bozuldu, bütün arkadaşlarının torunlarının mevlidinde bebek dolaşmışta ayıp olurmuşta sakınan göze çöp batarmışta nolacakmışta, sonra sen bizede vermezsin bebeği ben biliyordum böyle yapacağını zaten dedi küstü bana.

Terem ne güzel annenle birlikte güzel vakit geçirirsiniz. Bu arada kayınvalidenle olan sorunlarınızı halledebildiniz mi?

Canım biz yeğenimin 40. da mevlüt yapmıştık. Sadece dua sırasında hocanın kucağına verdik onun dışında bebek hep odasındaydı hatta yanında ben durdum. Hediye vermek isteyenler hediyelerini verip gittiler benim kucağımda gördüler. Öyle elletmedim bebeği. Bence sende öyle yap. Berrayı hatırlasana çocuk kalabalıkta hasta olupta günlerce hastanede yatmıştı. Sakın verme kimsenin kucağına. Dua edeceklerse uzaktan etsinler. Çocuğun hasta olsa daha mı iyi.

aynen benimde aklıma berra geldi zaten yavrum ne çekti günlerce, annemede anlattım ama astı suratını. aman kızım aman yapma mevlüt falan istersen dedi. ya dedim ne alakası var, hadi dedim hastalık bulaşmasını geçtik herkes tutabilecek mi bebeği, genci var bekarı var minicik bebeği nasıl kucaklarına alacaklar.

bide 40'ında yapsam ne bilim sonuçta 40'ı çıkmadan zaten eve birsürü kişi gelecek bebek görmeye, eminim hergün bir komşu gelir bende evde olacam sonuçta. düşünüyorum hergün hergün gündüz misafir ağırlamaktansa mevlüdünü mü erken versem, kendimizi toparladığımızda vereyim mi 20 sinde falan. haberde veririz 2 hafta sonra mevlüde bekliyoruz diye en azından o zaman gelirler. int.de okudum bu şekilde yapan çok kişi varmış.

ben mi kötü düşünüyorum acaba çok mu pimpirikliyim annemin dediği gibi sakınan göze çöp batarsa... doğunca daha mı pimpirikli olurum acaba

Son düzenleyen: Moderatör:

Nasıl işine geliyorsa öyle yap Zaten çalışan insanların bebişleriyle geçireceği günler daha sınırlı birde misafir ağırlayarak ziyan etme güzel günlerini. Dediğin gibi erkenden yaparsın rahatlarsın. Bizimde iki mevlüd olacak. Hem istanbul hem manisada. Nasıl olacak bilmiyorum. Gerçi özel arabayla gidip geleceğiz ama yinede ufacık bebekle git gel korkutuyor beni.

landflowes en iyisini sen bilirsin tabi ama ben kesinlikle kucaktan kucağa bebek vermem. Hastası var griplisi var millet sevecek gidecek sonra hastalanırsa 40 günlük bebek ceremesini ben çekicem. Küsen küssün valla, mevlütü erken yaparsanda sen daha yeni ayaklanmış olcan bebek çok mini olcak hazırlıklarını tam istediğin gibi yapabilecekmisin?
Bide ben nazara çok inanırım, nazar illa kötü gözle olmaz iyilikle bile bakınca göz değer derler. Çok fazla göstermeyin bebişin eşyalarını...:44:

Terem ne güzel annenle birlikte güzel vakit geçirirsiniz. Bu arada kayınvalidenle olan sorunlarınızı halledebildiniz mi?
evet canım gerçekten guzel oldu bizim icin.
tatlim hallettik gibi bir şey eskisi gibi değil o da hakkini yemiyeyim.hala iyi mi kotu mu çözemedim. Asıl sorun kp tatlim bende hayatım da bu kadar mudahaleci bir insan tanımadım kadin islerine kadar herşey de fikir sahibi. Bu durum beni fazlasıyla rahatsiz ediyor. Allah tan artik esimde farkinda mesafeliyim zaten eve dondugumden beri 2 yil oldu iste.rabbim tez zamanda ayri eve cikmayi da nasip ederse bal olur bal

Landfloves valla en mantikli senin onerin.kimseye verilmemeli küçücük bebek ya ne sacma adetlerimiz var.
Zaten bağışıklık sistemi daha zayıf oluyor.ama 40 dan sonra anca vakit bulursun. İlk zamanlar gercekten zor alisma dönemi 40 günlük ken bi nebze tamamlanmis oluyor. Emin ol Mevlüt öncede yapsan misafirin önünü kesemiyorsun hep parti parti gelirler

İnşallah. O evi satıp başka yerden ev alma şansınız yok mu?

Siyahdeniz ayni evde değiliz canım ayni apartmandayiz.ben 1.katta kv 3 katta.
Daphane esim ona yanasmiyor ki aile apartmani oldugu icin sattirmazlar.anca yeni ev alip burayi kiraya verebiliriz.

Siyahdeniz ayni evde değiliz canım ayni apartmandayiz.ben 1.katta kv 3 katta.
Daphane esim ona yanasmiyor ki aile apartmani oldugu icin sattirmazlar.anca yeni ev alip burayi kiraya verebiliriz.

Allah kolaylık versin canım, olsun en azından kira derdiniz yok :) bide bu tarafından düşün...
Bir yandanda haklılar aile apartmanında yabancı istemezler, peki siz çıksanız kirayı size verirlermi?

landfloves içine nasıl siniyosa öyle yap canım hocayla önceden konuş o kendisi düşüncesiymiş gibi açıklasın kucağına alsın kimseye vermesin

bizim de komşunun bebeğini odadan hiç çıkarmadılar sadece dua sırasında hocanın karşısına otudu bebeğin annesi onun kucağında kaldı hasta olur diye korkmuştu o da

ama insanlar seni yanlış anlamasın bunu hoca yapsın bence

Allah kolaylık versin canım, olsun en azından kira derdiniz yok :) bide bu tarafından düşün...
Bir yandanda haklılar aile apartmanında yabancı istemezler, peki siz çıksanız kirayı size verirlermi?
verirler cunku ev bizim esimin yani herkesin dairesi belli. Ama tapu masrafları yüzünden kimse üzerine almadi daireleri. I yuzden bende emin olamıyorum. Ancak zamani gelince ogreniriz

yok o konuda kararım kesin zaten vermem. bide kış günü sonuçta mutlaka gribi üşütmüşü olacaktır. ama şu mevlüdünü ne zaman yapsam bilemedim.

oda doğru sonuçta mevlüt yapsamda yine geleceklerdir. ya arkadaşlarımızın gelmesine falan bişey demiyorum onlar tabiki gelsin zaten eşleriyle akşam gelirler hep. ama bu anamın komşuları gündüzleri sürekli bende olurlar gibime geliyor, bakalım rahat rahat kalabilecek miyim evimde.

bak bu çok mantıklı aynen hocaya söyleyeyim ben bunu dimi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…