- 20 Mayıs 2007
- 3.846
- 8
-
- Konu Sahibi landfloves
- #35.981
gunaydin herkese daphne allah yardimcin olsun insallah kolay gecer kis
bugun bizim icin cok onemli bi gun kocamin askerligi bugun belli oluyo saati bekliyoruz on dakika kaldi
hayirlisiyla yerini ogrenelim bakalim
hanzade benimde babam geliyo pazar gunu iki yildir gormedim bende ozledim tabi gezmeye gelmiyo ama yinede yanimda olur bir sure bakarim onu
daphne bebiş seni zorluyo biraz inşallah düzelirsin canım ya zor
zahter gözünaydın o zaman canım hasret giderin babacığınla
ben de çok özlemişim bi sarıldım ki çok iyi geldi
similla günaydın canım
dün kontrolümüz vardı herşey yolunda çok şükür, fotosunu yüklerim birazdan, ama kıpır kıpır durmuyordu çok net değil fotoğraf. tam ekranı durduruyor o sırada bizimki kolunu kaldırıyordu :))
kilosu 1950 gr olmuş.. dün annemide götürdük torununu görsün diye, hem randevumu beklerken odaları falan gezdik, çok güzel özel odalar var hastanede, sonra inip konuştuk falan eğer normal doğum olusa günü tam belli olmayaağı için özel oda şansımıza kalıyor o gün boş olursa, ama sezeryan olursa önceden ayırtacaz.
randevuma baya vakit vardı yakınlardaki bebek mağazalarınıda dolaştık, park yatak beğendik bi tane bir ara gidip alacaz.
Annen nasıl tepki verdi landfloves? Ben annemi en son gittiğimizde götürdüm. Gülümseyip durdu kadıncağız
annem çok sevindi, ultrasonda bakarken suratında kocaman bir gülümseme gözler buğulu izledi.. :)) önceden ultrason fotosunu gösteriyorduk pek bişeye benzetemiyordu, şimdi orda hareketli halini falanda iyice görünce eve gittiğimizde eline fotoyu almış babama anlatıyordu önce şöyle yaptı sonra yüzünü kapattı sonra böyle yaptı falan diye :))
Ay kıyamam ilk torunları birde daha da heyecanlıdırlar. Kayınvalidemler annemlerden daha heyecanlı. Onların ilk torunları çünkü. Görümceme videosuna gönderdi kız kardeşim. Hoparlörüde açtı. Diyorki ay ay kıpırdıyor ya inanamıyorum diye bağırıyorKayınvaldime kayınpederim artık hiç bizi sormuyorlar. İlk işleri bebeği sormak Ses tonları bile değişiyor onun hakkında konuşurken. Benim annemle babamda kız erkek kavgası yapıyor. Babam erkek olsun diyor annem kız
bizde her iki tarafında ilk torunu ama eşimin ailesinin umrunda bile değil, nasılsın iyimisin diye sormuyorlar bile. bebekle ilgili en ufak bişeyde sormadı söylemedi.
ama annemler ne zaman markete gitse arar canın bişey istiyormu? evde güzel bişey yapmışsa mutlaka getirir, annem arada bir bize gelir hemen mutfağımı falan temizler sen yapma ben gelir temizlerim arada der. karnımı seviyorlar şimdiden, gelip gidip odasına bakıp hayaller kuruyorlar eşyalarını seviyorlar.
Allah Allah hemde ilk torunları. Hala annenlerin yanından ev aldın diye mi kızgın? Çok ayıp. Ne olursa olsun sen onun oğlunun evladını karnında taşıyorsun.
evet o zmaandan beri soğuk kayınvalidem. birde taşınma faslında zorla eşimden anahtarı alıp evi talan etmişti ya bende ertesi gün evin kapısını üstten kitlemiştim giremesin diye ona bozuk hala..
annemler bana çok ısrar etti özür dile ne olursa olsun kapıyı kitlemen ayıp olmuş sen küçüksün özür dile dediler ama dilemedim. konusuda hiç açılmadı.. çokta tın. iyikide kilitlemişim yine aynı şeyi yaşasam yine kilitlerim hala haklı olduğumu düşünüyorum.
birde bayramda memlekete gittik, eşimin annesi kardeşiyle ortak bir ev aldılar ucuza. evde bir sürü tadilat falan vardı, eşimin teyzesi bekar evlenmedi o evde yaşıyor, kayınvalidemgilde tatillerde falan gittikçe kalacaktı işte. 2 aydır teyzeleri o evde oturuyor bir sürü masraf yapıldı eve, afedersin bayramda bir gittik evi pok götürüyor, insan banyoya fayans yapılmış duvarlarda alçı tozuyla mı oturur, yattığı yatağıda mı toplamaz. mutfak dolapları takıldı ne silmiş ne yerleştirmiş, habire geziyor kadın. biz ordaykende evi bıraktı öyle arkadaşlarıyla pikniğe gitti.. hiç bir iş yapmamış. mutfak kırıldı yenisi yapıldı molozlar aşağıda duruyor, ve iki tanede kuzeni var eşimin o evde yaşayan, onlarında anne baba ayrı bekar teyzede kalıyorlar ikiside genç. bunlarda hiç bişey yapmamış.. eşimin annesi bütün işi eşime yaptırmaya kalktı, eşimde babanane ben buraya çalışmaya mı geldim dedi, biz eşimle gezdik. sonra tatil bitmeden de döndük antalyaya. şimdi annesi eşimle konuşmuyor onada küs.
İyide neyine küsüyor ki sana. İç çamaşırlarına kadar karman çorman etmişti. Hiç kendi yaptığının farkında değil sanırım. Diğer konuya gelince nasıl tadilat pisliğiyle oturmuşlar o kadar zaman o evde. İçlerine sinmiş demekki. Birde siz zaten oraya gezmeye, dinlenmeye gitmişsiniz eşin haklı evde o kadar insanın yapmadığı işi eşin mi yapacaktı. Bazen bu büyükleri anlamakta güçlük çekiyorum. Eninde sonunda barışır sizinle en nihayetinde torunu olacak onu görmeye gelecektir.