anlatmayayım tekrar üzülmeyeyim diyorum ama, eşimle kavgamızın nedeni onun annesiydi. biliyorsunuz bizim ev almamıza hiç sevinmediler, hatta benim annemlere yakın diye bize küsmüşlerdi. sonrada ne tapuyu aldınız mı ne de ne zaman taşınacaksınız gibi hiç bişe sormadılar. eşimde taşınacağımızı söylemiş. biz cuma gününe kadar koli ayarlayıp benim ailem ve onun ailesini çağıracaktık o gün hepberaber eşyaları toplayacaktık. benim annemgilde o güne kadar koli hurç falan getirecekti bize.. neyse çarşanba günüydü sanırım evde 4-5 tane koli vardı zaten, eşimin annesi gündüz aramış eşimi benim misafirlerim gelecek ben şimdiden gideyimde toplayayım evinizi demiş gelim senden anahtarı alayım demiş, eşim anne cuma günü toplayacaz desede yok ben illa gelecem demiş zaten sadece mutfak dolaplarınızı toplarım demiş, ben işteydim evim darmadağınıktı. neyse gitmiş bizim eve, mutfağı komple indirmiş, koli olmadığı içinde çoğu şey ortalıkta, sonra onları öyle bırakıp yatak odamıza girmiş benim bütün çekmecelerimi boşaltmış poşetlere kolilere rastgele atmış, özel eşyalarım geceliklerim makyaj malzemelerim hepsi birbirinin içinde. kolilemiş bantlamış. eve bir geldik savaş alanı gibi. madem mutfağı toplamaya gittin sanane bizim yatak odamızdan, vitrin orda dururken zaten koli yokken sizce bu yaptığı yardım mı oluyor kızlar? oturdum ağladım saatlerce, eşimde yüzüme bile bakmadı, annesi için ağzıma geleni söyledim, taa nişanlılıktan içimde kalanlardan başladım hakaretler küfürler bir sürü şey söyledim hem ağladım hem söyledim, o gün uyuyamadım bile. bu sefer eşim annem yarında gelecek buzdolabını boşaltacakmış dedi, biz varken akşam gelsin yardım edecekse ben işteyken gelmesin dedim, eşim ben bilmem gelecekmiş dedi.. bende sabah işe giderken kapıyı üsttende kilitledim, ve eşimin üst kilit anahtarını çıkardım anahtarlığından, annen gelmesin bak dedim söyle sağolsun kalbini kırmadan söyle gelmesin dedim.. eşim bişey dememiş annesi gitmiş bizim eve tabi kapıyı açamamış geri dönmüş, eşim beni aradı bir sürü hakaret etti bana annem kapıdan döndü de sen nasıl bir insansın da, bundan sonra senin ailen bize girmeyecek vs bir sürü şey ben yine iş yerinde saatlerce ağladım, akşam konuşmadık boşanmayı düşündük.. hayatım cehenneme dönmüştü iki üç günde.. eşimle yeni yeni düzeldik. böyle işte, daha çok detay varda çok uzun sürdü bu kadarını anlatabildim.. o zamandan beride bizi aramıyorlar gelip gitmiyorlar daha evimizi görmeye hiç gelmediler. boya yapıldı temizlik yapıldı gelmediler bile. ve bu boya evin temizliği işi bizim bu kavgamızdan önceydi benim annemle babam yaptı hepsini onların umrunda bile olmadı. ve eve taşındıktan sonrada biçok şey gördük mesela bütün teflon tencerelerim çöp olmuş, insan sarmadan koyar mı? teflon tencerelerin seramik tencerelerimin içine çatal kaşıkları doldurmuş 8 yaşında kıza versen yapmaz böyle, bence kasıtlı yaptı kıskançlığından.. sonra bardaklarımızı koyduğu kolilerde bardaklar kırılmasın diye yer bezlerimi sarmış, düşünün.. bildiğin mopların ucu, viledanın püskülü çıktı içlerinden, birde onları temizlemekle uğraştım.