Aydasu, sana kocaman bir maşallah diyorum
Zahter, eşine geçmiş olsun.
Landfloves, ben taşındıktan sonra dedim ki biri için en büyük bedduam "Allah seni evden eve taşıtsın". Allah kolaylık versin. Sen hamile olduğun için sana iş bırakmaz kimse.
Artena evini ve mamalarını çok beğendim
Çok teşekkür ederim pingu
artena evini çok beğendim çok ferah sade ve zevkle döşenmiş huzurlu sağlıklı günlerde oturun
Çok teşekkü ederim hanzade
bi aksilik olmazsa cuma akşamı iftara arkadaşları alıcam toplam 10 kişi oluruz sanırım menü için yardımcı olur musunuz
çorba
islim kebabı (arkadaşın isteği üzerine)
pirinç pilavı
kaşarlı patates püresi
salata
etli kuru biber dolması (ortaya)
börek (neli olacağına karar vermedim yardımcı olursunuz)
yoğurtlu meze (bunun da ne olacağına karar vermedim)
güllaç
Çıtır Börek Tarifi (Denedim, nefis oldu
Senin menüde patates püresi olduğu için peynirli ya da kıymalı yaparsın)
Malzemeler
- 1 Yemek kaşığı Sirke
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
- 4 Yemek kaşığı Un
- 6 Adet Yufka
- Kararında Tuzİçi İçin - 5 Adet Haşlanmış Patates
- 1 Çay kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 Çay kaşığı Kuru Nane
- 1 Adet Kuru Soğan
- 2 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
- 1.5 ( 3/2 ) Çay kaşığı Tuz
Hazırlanışı
Rendelenmiş soğanlar sıvıyağda kavrulur. İçine haşlanmış patatesler de ilave edilip ezildikten sonra baharatlar eklenerek bu iç malzeme soğumaya bırakılır. Yufkayı ıslatmak için sıvıyağ ve un çırpma teliyle boza kıvamı olacak şekilde karıştırılır. Gerekirse biraz daha un eklenebilir. Bu karışıma sirke de eklenir. Yufkalardan biri tezgaha serilerek üzerine 2-3 yemek kaşığı hazırlanan sıvıyağlı karışımdan sürülür. Üzerine ikinci yufka da serilip yağlanır. Yufka 12 eşit üçgene bölündükten sonra üçgenlerin geniş kısmına 1 yemek kaşığı kadar patatesli malzemeden konup sigara böreği sarar gibi sarılır. Kalan diğer yufkalara da aynı işlem uygulandıktan sonra arzu edilirse böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Yoğurtlu mezede eşimle bu ara favorimiz; pancar turşusunu sudan geçirip rondoda çekiyorum. Sonra da yoğurt ve mayonez. Mmmm, pembe pembe nefis oluyor
Bi de geçen yazmıştım kremalı tarhana çorbası diye. Tarhanayı 1 kutu kremayla muhallebi yapıp suyla açtım. Herkes çok beğendi. Tavsiye ederim.