• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eylül dostluğumuza burada devam (:

buhar kazanlı bende almıştım çeyize ama araştırmadan almıştım hem çok geç ısınıyodu hemde geç soğuyodu değiştirdim normal ütü aldım ama hiç memnun değilim ütümden. Yakında değiştirebilirim bende.

Landfloves batuyla aynı zamanda doğacak sein oğluşunda işallah. Bizim ev sobalı olduğu için Uzun kollu badi çok kullanmıştık. Patikli altı da 2 ay anca giyer sonra rahat hareket edemediği için sinir olur yani benimki öleydi ona göre al. Biz kısa kollu ve kollu badiyi en çok kullandık. Tüm tulum, petikli alt ve uzun kollu çıtçıtlı badi en çok kullandıklarımızdı bizim. Yelek al bikaçtane mutlaka. valla biz altına ince bi patikli alt onun üstüne çorap üstüne tekrar patikli tulum giydiriyoduk. Ayakları üşütürse gaz sancısı daha çok oluyo.

anladım canım çok teşekkür ederim, bazen bişiler alasım geliyor, geçen gün mathercare'de indirim vardı baktım baktım ama gereksiz bişeyler almak istemediğim için sonra tekrar giderim diye düşündüm bişey almadım. atlet şeklindeki çıtçıtlı badylerden biraz büyük alayım o zaman yaza doğru giyer sanırım onları, malum antalyada yeter o. ilk zamanlar giymesi içinde küçüklerden uzun kollu ve yarım kollulardan alayım.

Aman aydasum ya takıldığın şeye bak. Kilosu iyi, doğum pozisyonuna gelmiş, sağlığı iyi. boyu geride oluversin nolucak. Doktorların densizliğini boşver sen onlar ince düşünemiyolar

landfloves kuzum sağol haber verdiğin için tefal web satış fiyatlarına baktım normal tülerde 100 tl kazanlılarda 150 tl civarında fark var markafoni ucuz yani ama teremin modelinden yok mavi bi model var onu bi araştırayım akşam şirinevlerde tefal outlet mağazası var oraya bakiim bi de olmazsa markafoniden aliim tabi eşime de bi söylemem lazım

anneler bişey sorcam, benim bebiş kışın doğacak ya hani.. en çok ne almam gerekir kıyafet olarak?

askılı alttan çıtçıtlı üst,
yarım kollu alttan çıtçıtlı üst,
uzun kollu alttan çıtçıtlı üst,
patikli alt,
patiksiz alt,
tüm tulum

uzun kollu alttan çıtçıtlı üst 5 tane al, en çok onları kullanacaksın
askılı ve yarım kollular da lazım ama yazın giyebileceği boyda daha çok al bunlardan
şuan berraya yetiştiremiyorum mesela sürekli yıkıyorum. ek gıdaya gecince srekli üst değişiyor çünkü

altlıklar herrr zaman kullanılıyor ne kadar alsan kar
tüm kadife tulumlardan 5-6 tane al, ilk aylarda hep onları giyecek

uzun uzadıya anlatmıştım ben kış ve yaz ayrı ayrı
o mesajımı bulsan bayagı yardımcı olur sanıyorum
şuan berra müsade etmiyo yazmama:)

Landfloves tatlım kendi tercihin tabi ama o çıtçıtlı bodyleri pazardan filan alabilirsin. İçinde kalıyo kıyafettin kimse görmüyoki. Annem daha çarşamba günü 2.5 TL ye almış pazardan. Mothercare'dan gezmelik alabilirsin anca ama zaten çok çabuk küçülecek orasıda çok pahalı. Ama 5-6 aylıktan sonra alınanları bi müddet giyiyo. ilk 2 ay çok hızlı büyüyolar. Batunun 1 kere giydiği ya da hiç hiç giymediği kıyafetleri vardı. birde doğum hediyesi çok güzel şeyler getirdiler onların bile bi kısmını giyemedi.

aydasu o ölçümler yanılabiliyor
ayrıca berranın kafası 2 hafta, göbek kısmı 4 hafta boyu kilosu 3 hafta geriydi
ee ben derdimden ölseydim bari:)))

42 cm doğdu bildiğin kol kadardı yani
şimdi yaşıtlarıyla aynı boyda. çok hızlı uzadı boyu
takma sakın bunu, bebeğini de üzme

hala minyon bir bebek ne yapayım sağlıklı sonuçta

uzun kollu alttan çıtçıtlı üst 5 tane al, en çok onları kullanacaksın
askılı ve yarım kollular da lazım ama yazın giyebileceği boyda daha çok al bunlardan
şuan berraya yetiştiremiyorum mesela sürekli yıkıyorum. ek gıdaya gecince srekli üst değişiyor çünkü

altlıklar herrr zaman kullanılıyor ne kadar alsan kar
tüm kadife tulumlardan 5-6 tane al, ilk aylarda hep onları giyecek

uzun uzadıya anlatmıştım ben kış ve yaz ayrı ayrı
o mesajımı bulsan bayagı yardımcı olur sanıyorum
şuan berra müsade etmiyo yazmama:)

Landfloves tatlım kendi tercihin tabi ama o çıtçıtlı bodyleri pazardan filan alabilirsin. İçinde kalıyo kıyafettin kimse görmüyoki. Annem daha çarşamba günü 2.5 TL ye almış pazardan. Mothercare'dan gezmelik alabilirsin anca ama zaten çok çabuk küçülecek orasıda çok pahalı. Ama 5-6 aylıktan sonra alınanları bi müddet giyiyo. ilk 2 ay çok hızlı büyüyolar. Batunun 1 kere giydiği ya da hiç hiç giymediği kıyafetleri vardı. birde doğum hediyesi çok güzel şeyler getirdiler onların bile bi kısmını giyemedi.

sağolun kızlar o yazdıklarınız kayıtlı duruyor zaten bende, ahsencim kadife tulumlar aklımda, alacam mutlaka. ama alttan çıtçıtlılarda kolsuz, yarım kollu ve uzun kollular oluyor ya onları kaç aylık olarak alayım karar verememiştim, onu netleştireyim dedim, ama netleşti tamamdır sağolun bu yazdıklarınızıda kayda alıyorum :1:

Aman aydasum ya takıldığın şeye bak. Kilosu iyi, doğum pozisyonuna gelmiş, sağlığı iyi. boyu geride oluversin nolucak. Doktorların densizliğini boşver sen onlar ince düşünemiyolar

aydasu bencede o dediklerine hiç takılma, en önemlisi sağlıklı olması, bak ne güzel tekrar terste dönmüş akıllı kızın maşallah.

aydasu canım hoşgeldin...
bozma moralini yavrum ya baksana herkesin moralini bozacak şeyler söyledi doktorlar ama hiçbiri haklı çıkmadı..
sadece herşeyi siz bilin diye söylemek zorundalar..
kzuum zaten elifin bence eli kulağındadır valla ha geldi ha gelecek maşallah kuzuya..
sağlıkla alakalı bir problem değil ki boy kuzum..
2 gün sonra kendi doktorun seni daha detaylı bilgilendirir zatn..kendini de üzme elifcikte üzülmesin
:49:

Oyle canım bılıorum benım moralım kolay kolay bozulmaz da tavırları sınırlendırıyor benı, yoksa 4 lu testte rısk var amnıyosentez yaptır ıstersen dedı Allah ın takdırı dedım kapadım konuyu zerre kadar da takmadım kafaya..
Ama boyle bısey varmıs gıbı konusmuyorlar mı kafa goz dalasım gelıyor....

Pingum ben takmıyorum zorla taktırıyorlar, yoksa bılıyonuz teee 12 haftalık gebeyken salak bı doktor plesenta prevıa var sabah bı kalkcan yatagın kan gölü olcak bacaklarından akcak, evden cıkamıcan, neler neler dedı adam bana. Alakam bıle yokmus onun dedıgıyle...

aydasu o ölçümler yanılabiliyor
ayrıca berranın kafası 2 hafta, göbek kısmı 4 hafta boyu kilosu 3 hafta geriydi
ee ben derdimden ölseydim bari:)))

42 cm doğdu bildiğin kol kadardı yani
şimdi yaşıtlarıyla aynı boyda. çok hızlı uzadı boyu
takma sakın bunu, bebeğini de üzme

hala minyon bir bebek ne yapayım sağlıklı sonuçta

minyon olsun ahsenım ınan hıc sorun degıl, nolcak 50 cm olsa kuzenım gıbı 55 cm doğursam onemlı olan saglıklı olması...
3 hafta once gıttıgımızde hıc bole bıse dememıstı kendı doktorum, boyu o zaman 45 cmdı fl sını hesapladık, 10 gun sonra gıttım kadın bana 43 cm boyu kısa soleyım dıyo verdıgı kagıda bakıyorum fl sıne onda 48 dıyo...
Hayır densızlıklerı sınırımı bozuyor benım...
Pazartesı yıne moralımı bozacak sekılde konusursa sert tepkı verecem artık, doktorsa doktor azcık ınsanıyetlı olsunlar...

Berroşumu da yerım ayrıca, ne var yanı ya mınyon olamaz mı bızım kuzularmız...

aydasu bencede o dediklerine hiç takılma, en önemlisi sağlıklı olması, bak ne güzel tekrar terste dönmüş akıllı kızın maşallah.

Takılmıyım demı landfloves, ne bıleyım ınsan evladıyla ılgılı olumsuz hıc bıse duymak ıstemıyo ıste...
Bızım kız azcık oynak teyzesı, durdugu yerde durmuyor ıns artık kalır oyle de normal doğum sansım olur...

Ben de alısverıs yaparken kafam cok karısmıstı, yaz bebesı olacagı ıcın ben 5 tane kolsun alttan cıtcıtlı badı aldım, 4 tane yarım aldım, 4 tane de 3 aylık uzun kollu cıtcıtlı aldım... E zaten dunya kadar hastane setı oldu, onların ıcınden de cıktı, 3 aydan sonrasını zaten gıderız kızımla bırlıkte alırız ınsallah...

Hanı kızlar dııyor ya hep fazla alma dıye hakketten oyleymıs kı bız doğru duzgun bıse almadıgımız halde dunya kadar oldu sızın bı de aılelerınız es dost akraba var aynı sehırde gelen de cok olur...

Annem geldıgınde bı dunya aldı gıttı, gecen hafta kayınvaldem koca bı kolı gondermıs, ızmırden annem gelırken getıcek daha hedııyelerı emınım ıcınden gıydıremıyceklerım olcak...

Sadece 3 tane 10 lu hastane cıkısı 3 tane de 5 lı cıkısı oldu onlar bıle yeter artardı ılk etapta...

Ne tatlı telaşlarınız var :16: Aydasu hadi gözün aydın canım. Landfloves bilmişlik yapmayayımda :1: kızlar ayakları kapalı olan o altlıklardan hiç önermiyorlardı. Bacakları rahat edemiyormuş minnoşların. Benim tek bildiğimde bu giyim konusunda zaten. Hamile kaldığımda ayakları patikli altlıklardan almayacağımı iyi biliyorum :27:

olur mu kız daphne, kış bebeleri ilk 2 ay onlarsız hayatta duramazlar
yaz bebeleri almasın diyoz:)

heheheheeee bak daphne doğru bildiğin yanlışlar :37:

alıp almamak değil zaten önemli olan.. bunun yazı vaaaar kışı vaaaar.. yazın kaç aylık olacak, kışın kaç aylık olacak.. e bide minicik mi doğacak kilolu mu olacak, boyu bacağı ne kadar olacak.. alacağın kıyafetlerde kiminde 0-3 aylık yazıyor bakıyosun kocaman geliyor gözüne, 3-6 ay yazıyor başka markadakinden küçük gibi.. markadan markayada değişiyor sanırım. onuda çözemedim zaten
:27:

ohoo aydasu sizin kızın kıyafeti pek çok çoğunu giyemez onların. bisürü hastane çıkışı naptın kız sen :1:

Ilk 2 ay ayaklı olmadan olmaz daphnem tepinirken çoraplar çıkıyo ayaktan. bacaklarda üşür sıvanır yukarı

aydasu, benim kızım çok küçük doğmuş bir de üstüne hasta olup küveze düşmüştü. Bu yüzden kilo alımı sekteye uğramıştı. 1 buçuk aylıkken 3200 gram, boyu da 52 cm di. Yani yeni doğmuş bebekler gibiydi :D

hiç sorun etmedim, anne sütü vermeye devam ettim bol bol emzirdim. Bu ara tiroid ilacının dozu azaldığı için kilo alması hızlandı tekrar sanırım 7 kilo falan olmuştur
düşün 6 buçuk aylık bebek 7 kilo :)))
ama sen zekaya bak asıl önemli olan o. Bakışları bile zehir gibi valla kızımın

olur mu kız daphne, kış bebeleri ilk 2 ay onlarsız hayatta duramazlar
yaz bebeleri almasın diyoz:)

alıp almamak değil zaten önemli olan.. bunun yazı vaaaar kışı vaaaar.. yazın kaç aylık olacak, kışın kaç aylık olacak.. e bide minicik mi doğacak kilolu mu olacak, boyu bacağı ne kadar olacak.. alacağın kıyafetlerde kiminde 0-3 aylık yazıyor bakıyosun kocaman geliyor gözüne, 3-6 ay yazıyor başka markadakinden küçük gibi.. markadan markayada değişiyor sanırım. onuda çözemedim zaten

Heheeee bildiğim tek şeyde yanlışmış :1:Neremden nasıl anladıysam artık :1: Yeniden hiç bir şey bilmiyorum ben:1:

3-6 aylıkları çok alma, oğlun büyüdükçe ihtiyacın oldukça alırsın çıkıp
hiç belli olmuyo kilolu doğan bebek zayıf ilerliyor, zayıf doğan tosuna dönüyor

Back