Eylül dostluğumuza burada devam (:

landfloves halana üzüldüm canım geçmiş olsun desem allah kurtarsın mı desm bilemedim çok zor gerçekten allah kimseye çektirmesin ve bu acıları yaşatmasın

bir de şimdi belki bana kızacaksınız çok bencil oldugumu düşüneceksiniz kızlar ama söylemek istiyorum

Mesela biz kadınlar (aslında türk kadınları) bu çocuğa bakma olayını çok üstleniyoruz. Sanki sadece annenin göreviymiş gibi.

Bir dönem Berra sabaha kadar her yarım saatte bir uyanıp tekrar uyutulmak istiyordu. Ben de kafa kalmamıştı artık dümbeleğe dönmüştüm Eşimle anlaştık gece 3 e kadar ben Berranın sesini duymayacağım bir odaya geçip deliksiz uyuyordum eşim nöbet tutuyordu her uyandığında o bakıyordu. Sonra 3 de o yatıyordu deliksiz uyuyordu ben bakıyordum. Evet o sabah 7 buçukta kalkıp işe gidiyodu ama ben de bütün gün Berra'nın ağlama krizleriyle mücadele etmekten fıtıklarım azmıştı beynim çın çın çınlıyodu uykumda bile, hatta yemin ediyorum akşama kadar iki lokma ekmek yiyemiyordum. "Nasıl oluyor ya imkansız"demeyin gerçekten öyle oluyor yaşamayan bilmiyo, ilk aylar dehşetti bizim

Ben gece 3 e kadar deliksiz uyuyorudm ki en azından ertesi güne daha az yorgun başlayayım
Düşünsenize günlerce yarım saat bile deliksiz uyuyamamış olmak insanı ne şekle sokar? İki gün yaşadım Allah biliyor ya doğurduguma pişman oldum göz altlarım resmen kömür gibi olmuştu, ağlamak istiyordum yorgunluktan. Azcık deliksiz uyku beni hayata döndürdü

Şimdi pingu sana da aynı şeyi söylüyorum kendine bu kadar sorumluluk yükleme. Dönem dönem bebekler kafayı yiyor, uyumuyor. Kendine eziyet etme şu süreç geçene kadar eşin de kalksın gece. En azından iki saat deliksiz uyu, bu çok önemli

Hanzade buhar kazanlıyı annem kullanıyor çok memnun. Tefalin. Benimde tefal kocamın bekarlık ütüsü. Çok memnunum. Banada annem buhar kazanlı alacaktı ama gözümde çok büyüdü. Benim boyum posum neki yarım kadar boyutu Birde biliyorsun beni evde yer kaplayacak hiç bir şey bulundurmuyorum. İkisinide gönül rahatlığıyla alabalirsin ama sonuçta o buhar kazanlılarda güzel ütülüyor Ne alırsan al tefal al ütüde.

yani zorlu dönemler birlikte atlatılmalı, o zorluk tek kişiye yüklenmemeli, iki kişi paylaşmalı ki insan yaşam enerjisi bulsun
o süreç geçince bebek eski düzenine geri dönüp normal hayat geliveriyor zaten

landfloves, halana üzüldüm Allah hayırlısını versin hakkında. Böylesi de zor, bilemedim ne desem
daphne, elektrik olmadan napıyosunuz kuzum, böyle ne kadar devam edecek ne zaman bağlayacaklar?

Ahsencim gece kalktığında sadece memede dalıyo uykuya batu. Eşim kalkıyo bazen ama elinden bişi gelmiyo omzunda gezdiriyo sakinleştirmeye çalışıyo batunun uykusu daha çok dağılıyo o zaman memeye gelir gelmez uyuyo. Yapacak bişeyi kalmıyo adamın. İlk zamanlar ewet cok fenaydı ama o zamanda bende sakinliyodu. ilk 1 ay annemleydik zaten. Sonrada mama filan yapıcam zaman kalkıyodu eşim batu bı ara biberonla sakinleşiyodu. ama şimdi sadece memeyle dalıyo uykuya. Akşamları çok ilgileniyo h.sonuda günboyu ilgileniyo sağolsun hakkını yemiyim. Ama geceler mecburen bana kalıyo ki.

bir de kızlar "benim eşim hayatta beceremez" diye düşünmeyin
Benim eşim bebeği tutmayı bile bilmiyordu, bebek bakımına dair enn ufak bir bilgisi yoktu. İlk başlarda "ben yapamam ben bilmiyorum" diyordu hep, ben ona çok gaz verdim, en ufak bişey yaptığında "ya nasıl yapıyosun ben böyle beceremiyorum bi göstersene" falan dedim hep ciddi ciddi

şimdi kayınvalidem görünce o kadar şaşırıyor ki, Berra'yı kucağında tutmayı bile beceremeyen adam her akşam banyosunu yaptırıyo, masajını yapıyo, pijamalarını giydiriyo. Hatta görümcemler inanmıyodu, annem söyleyince inandılar

ona yoğurt mayalamayı bile öğretcem yapar benim kocam. Yapamazsa yaptırırız

ne güzel şanslısın, eşin ilgileniyor, seni düşünüyor sana yardım ediyor.
o meme olayında haklısın
geçecek biliyosun, dönem dönem oluyor böyle şeyler.
Sabah Batu senin gitme saatinden erken uyanıyorsa eşine devret biraz uyu
ya da akşam yemek faslından sonra Batu'yu devretsen hiçbir iş yapmadan direkt yatsan 1 saat falan. Uyumasan bile dinlenirsin

ne bileyim aklıma başka çözüm önerisi gelmiyo

o yorgunlukla bir de işyerinde insanlarla uğraşıyorsun
inş. geçer canım benim, üzme kendini her zorluk aşılıyor biliyorsun

Pingu, gündüz çalışıyorsun belki Batu seni özlüyordur. Memeye hasret duydugu için gece bu şekilde uyanıp meme istiyordur. Olabilir mi acaba? Eğer öyleyse bu durumun geçici oldugu kesin, Batu da her bebek gbi düzene ayak uydurmayı öğrenir zamanla

bir de bu dönemde bebeklerde ayrılık kaygısı denilen bir sendrom oluyor. Mesela biz o sendromun tam ortasındayız şuan. Ben odadan çıktıgım anda bile Berra ağlıyor, sürekli gözünün önünde olmamı istiyor. Tuvalete bile anakucağını taşıyorum valla yalan yok. Cıyak cıyak ağlıyo, kıyamıyorum bana ihtiyacı var beni yanında istiyor ne yapayım

Batu d ao süreçten geçiyorsa gece çok uyanması ve seni istemesi çok doğal

Eşim yarıdm ediyo sağolsun bazen ben nankör oluyorum. Adam daha ne yapsın ama bazen kendi buhranlarımdan adama patlıyorum geçen watsuptada yazdım kızlara. Ama sonra kendim değişince olumlu olunca kbaktımki meğer benm kocam bana zatn yardım ediyo destek oluyo elinden geldiği kadar. Sonra kendime kızdım çok nasıl böyle düşünebildim diye. Akşamları annemde filan uzanıyorum zaten ahsencim ama uyku işte uyku insanın enerjisini yerine getiriyo yoksa mutsuz oluyorum ben.

O nankörlüğü ben de yapıyorum hem de daniskasını! Sonra kendime o kadar kızıyorum o kadar pişman oluyorum ki
Eşin de anlayışlı bir insan sonuçta seni görüyor, anlıyordur dert etme

ben de dün gece hep ayaktaydım her 40 dk da bir. Üst dişleri de çıkartalım rahatlarız heralde. Bak şimdi Berra uyuyor ama ben yatamıyorum evde oldugum halde. Neden? Çünkü o yarım saat sonra ben tam uykuya daldıgım o en tatlı anda uyanacak ve beni isteyecek

öyle böyle derken yarı yaşında oldular büyüyolar işte
seneye bizim kızlar bunları anlatırken biz onlara "geçecek, biz artık uyuyoruz" diyeceğiz:)

ewet kuzucum özlüyo olabilir. zaten ben işten gelince anlıyo artık öğlenleri ve sabahları giderken arkamdan bakakalıyo ahsen üzülüyorum o haline. Aslında ananne ve dedeye daha düşkün ama yinede anne başka işte. Artık ben gelince mutlu oluyo bana gelmek istiyo filan. Geçecek elbet ya sabır. O iyi olsunda napalım katlanırız. Herşeye alışmayı öğreniyoruz. Bende bikaç gecedir eşime senin omzunda kolay uyuyo diyip ona uyutturoyrum batuyu. sallıyorum uyumuyo bakıyo koca koca bide sırıtarak cadı babası omzunda gezdirsin uyuyo hemen.

h.sonu ütüsünü yaptı, kahvaltı hazırlıyo, temizliğe batu uyuyosa yardım eder uyumuyosa ona bakar, nereye gitmek istesem hiç karışmaz kendi evden çıkmaz ben yanlız kalmiyim diye bi cumaları maçı var. daha nolsun dimi. ben trip atınca ben haklıyım o atınca yine ben haklıyım bazen böyle oluyorum. Ama bu sıralar dikkat etmeye çalışıyorum.
ewet ahseen o günler gelsin ama onlarda uykusuzluk çekmesin yazık.

Kızlar yine sıkıldı bu arada bizim muhabbetten kusura bakmayın kızlar iki dertli anneyiz biz

üzülme, senin sabah kalkıp işe gitmenin normal hayatın bir parçası oldugunu o da anlayacak, öğrenecek. Yani bu "ayrılık" olmaktan çıkıp hayat tarzına dönecek. Bir bakmışsın "güle güle anneciğiim" diyerek sarılacak o uğurlayack seni. Hem ne kadar şanslısın emin ellerde pamuklara sarmalana sarmalana bakılıyor. Diğer anneler ne yapsın

babasının omuzunda uyuması süper:)) Sürekli postala, "sen güzel uyutuyosun" de :)

e yani daha ne yapsın adamcağız, öpüp başımıza koymamız lazım:))
ben eşime bir gün yine patladım bana dedi ki:"ahsen memem olsa al biraz da sen emzir diyeceksin yeter ya" demişti

inş. bu topiğin yaramaz bebekleri sadece batu ve berra olur pingu. Diğer kızlar melek gibi uykuya düşkün bıcırlar doğursunlar

hanzade hatırlıyor musun size geldiğimde demiştim ki: " Ben kocama kıyamam ya gece uyandıramam zaten çalışıyor yoruluyor" deyip vıyaklamıştım

her bebek her anneye tükürdüğünü yalatır arkadaş :)

Yo ben sahsen hic sıkılmiyoruk gayette faaydali bizde gece bakan taaraf genelde baba olucak sabah ben ise gidecem onun dukkani arada babasids acsa olur yatagindan alip mememe koysa yeter

ay kızlaaaaar, bizde yaşayacaz dimi bunları :18::18:

Canım jelonunki gibi uslu beben olursa yaşamazsım bizimkiler gibi fırlama olursa kaçışın yok sofişinkide bizim bebelerden. Ama olsun ya keyifli yönleride çok. Evet bunalıyosun toz pembe değil herşey ama çıkardığı sesler herketler çok tatlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…