Eylül dostluğumuza burada devam (:

ay süper fikirler getirdin aklıma Allah razı olsun.. mercimekli bulgur pilavı ne zamandır yememiştim, hatta sanırım hiç kendim yapmadım, hatta sanırım ben nasıl yapldığınıda bilmiyorum :26: en son annemde yemiş olabilirim. akşam için güzel fikir, tarifini öğreneyim ben...

sonra balkonda kuruyan bir çiçeğimin saksısı ful semiz otu dolmuş, onları toplayıp yoğurtlayayım.. yanınada etli patetes yemeği çok güzel olur, valla buldum ben menümü yaaa, yarısı bitti sayılır yemek derdinin

Siyahdeniz sizin diyet yalan olmuş anlaşılan yemek düzeninize bayılıyorum bunun kursla ilgisi var mı yoksa önceden de çok yemek yapar mıydın

eşim diyeti sadece 5 gün yaptı ben 3 ayda 4 kilo verdim 58 oldum şuan :) ama tam anlamıyla diyet değilde öğünlerimi dengelemeye çalışıyorum sadece. Kurstan öncede böyle yapardım canım, kışın hergün mutlaka çorba, bi çeşit etli veya sebzeli yemek bazen pilav her gün salata yapardım, şu aralar çorba yapmıyorum(misafir vs yoksa) Bi çeşit yemek yanına salata+ayran.

Landflowers sen geçen yaz birsürü kış hazırlığı yapmıştın. Bitirebildinizmi yaptıklarını? içlerinden önereceğin varmı veya tadı bozulup değişen bi daha buzluğa koymam dediğin. Bende geçen sene kırmızı biber közledim, yemeklik doğrayıp poşetledim, havuç, bezelye ve sigara böreği koydum. Bikaç tanede domates doğradım çok işime yaradı. Farklı bişeyler yapıp yavaş yavaş doldurayım diyorum.

ay yaramaz olurmu kış boyu yemek derdim olmadı benim çok iyi oldu hepsi, bu yazda yaparım inşallah.. bol bol domates, bezelye, taze fasulye, taze barbunya koymuştum. nohut haşlayacağım zaman bol haşlayıp buzluğa koymuştum. hepsini yedik bitirdik şimdi bir boşluk hissediyorum. hatta en son bir paket domatesim kalmış onuda dün barbunyada kullandım hazır kıpkırmızı yaz domatesi.

taze fasulyeleri kaynar suya atıp biraz bekletip buzlu suya atıp şoklayıp süzüp poşetleyip koymuştum tadı hiç değişmemişti güzeldi, ama çiğden koyduklarımda güzeldi bana tat değişikliği gelmedi, bundan sonra haşlamam sanırım direk ayıklayıp yıkayıp çiğden koyarım.

dolmalık biberde koymuştum, kırmızı biber çok közlememiştim iki üç yemelikti sadece.. bide normal yeşil biberleri yemeklik doğrayıp küçük küçük poşetlemiştim ben, kışın biber çok pahalı oluyor çünkü, pide yaptırırken o biberleri kullandık onlar çok işime yaradı bazı yemeklerede kullandım onuda kayınvalidemden görmüştüm yine yapacam.

bitek turşularım fiyaskoydu, onlara harcadığım emeklere, pazarlardan hamal gibi taşımalarıma kullandığım sirkelerime acıdım.. hatırlarsanız denizden büyük taşlar buluğ üstüne ağırlık diye koymuştum o taşlarda eriyip turşularımı mahvetmişlerdi.

turşuya taş konmaz bildiğim ama iyice basmak lazım bir kaç gün sonr inince üzerine tekrar malzeme eklemek lazım öyle biliyorum turşu konusunda annem 1 numara bütün mahalle turşu yaparken annemi çağırır hatta anneme turşucu açsana diyorlar bizim yakınlarda yok açsak iyi olur aslında eli çok lezzetli

galiba üstüne tabak kapatılıyo olabilir suyun üstüne çıkmasın diye

Son düzenleme:
aslında annem büyük nimet ondan püf noktalarını öğrensem iyi olacak bu sene ben de denesem

turşunun rengini versin parlatsın sarartsın diye yanılmıyosam biraz nohut koyar annem bi de dere otuyla maydonoz galiba

Son düzenleme:
okadar olur olsunda, nazarlık olsun :) bende bolll kırmızı biber (yemeklik doğrayıp+közleyip salata ve çorba için), doğranmış domates koyacağım. Yeşil biber aklıma gelmemişti bunu öğrendiğim iyi oldu. Bezelye koymam daha geçen seneden var çok gitmiyor bizde. Bide geçen gün soğanı fazla doğramıştım poşete koyup buzluğa attım. 1 hafta sonra sudan geçirip yemeğime ekledim tadı hiççç değişmemişti. Kolaylık olması açısından bi kaç poşet doğrayıp atarım.

soğan sulanmaz mı peki? nasıl kavuracaksın.. ben yağ kızınca atarım soğanı, haşlama gibi olmasını sevmediğim için.

yaprak sarma yapmak istiyorum aslında akşam halim olursa yarına falan hazır olur sarayım.. ama sarmayı buzluğa atınca çok güzel olmuyor ya, pişirmeden dolaba koyar yarın pişiririm.

bide sigara böreğide buzlukta ıslanıyor, kzıartırkende çok cozurduyor heryer batıyor birde sıçrıyor kolum bacağım yanıyor.

aslında annem büyük nimet ondan püf noktalarını öğrensem iyi olacak bu sene ben de denesem

turşunun rengini versin parlatsın sarartsın diye yanılmıyosam biraz nohut koyar annem bi de dere otuyla maydonoz galiba

bende nohut atıyorum.. aslında ilk evlendiğim sene yaptığım turşularım çok güzel olmuştu, yeni gelinkene..

benim annem beceremez turşuyu uğraşmazda zaten, ama üst komşusu çok güzel yapıyor, geçen cmt gittiğimde getirmişti çok beğendim sanada kuralım bu sene dedi..malzemeleri alacam onla beraber kuracam bu sefer.

tabak kapatamadım hanzede, cam kavanozlar almıştım onlara kurmuştum, onlarında ağzına tabak falan sığmıyor, o yüzden denizden taş getirip taş koymuştum

Hamarat gelinler yine iş başındalar soğan yumuşamadımı canım ya bazen benimde artıyor soğan dışarda bırakıncada sıcaktan pörsüyo bozuluyor buzluğa koymayı hiç denemedim bir de sarımsakları nasıl muhafaza ediyorsunuz benim mutfak yine güneş alıyor bütüngün balkon desen orası da öyle sarımsaklar bozuluyor sıcaktan buzdolabı da kokar diye koyamadım çareyi eve sokmamakta buldum artık

soğanı buzluktan çıkarıp suya tutuyorumki üzerindeki buz gitsin sonra yağa atıp kavurdum hiç bişey olmadı tadı iyiydi, hani bikaç paket koyayımki acil yemek yapacağım zaman elimin altında hazır olsun. Böreğide buzluktan buzlu buzlu çıkarıp kızgın yağa atıyorum çok güzel oluyor çıtır çıtır. Sen çözülmesinimi bekliyorsun. dediğin gibi ben yaprağı buzlukta sevmiyorum tadı azda olsa dğişiyor. Gerçi ben kışın falan hep pazı sararım kıymalı falan daha çok seviyoruz.

sarımsaklar buzdolabında kokmaz ki, benim soğanım sarımsağım ve patateslerim yaz kış dolaptadır. burda sıcaktan başka türlü dayanmaz biliyorsunuz.. eve sokmamak olmaz her derde deva sarımsak, ben bazı yemeklere çorbalara bile katarım, yoğurtlu semizotuna katarım, bazen makarnanın üstüne bile sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos yaparım mantı gibi olur. sarımsağı bol tüketmek lazım

Normalde bende severim de biz çok tüketemediğimizden hemen bozluluyor evlendiğimden beri kaç tane bozuldu attım bozuldu attım bidaha da almadım artık napiim dedim. buzdolabında hiç denemedim kapaklı bir kapta falan mı saklıyorsun yoksa torbasında mı kalıyor..

Sarımsağı buzdolabında saklıyorum canım, Soğanımda buzdolabındadır ki sanırım soğuduğu için çokk daha az göz yakıyor

yoo poşette de değil, sarımsak ve soğanlar buzdolabının en alt katındaki çekmeceli bölmede poşetsiz duruyor. buzdolabının en altındaki çekmeceyi iki bölüm yapmışlar bir bölümüne sarımsakla soğanları bir bölümünede patatesleri koyuyorum. hatta patlıcan, biberde bazen patateslerin üstünde duruyor poşetiyle. ama sarımsak yada soğan kesinlikle kokmuyor. kabukluyken kokmaz

evet sarmısak buzdolabında saklanır annem de koyar ama ben bu sefer koydum cam kavonozla hepsi yumuşamış içi gemiş küflenmeye başlamıştı anlamadım niye öyle oldu öyle uzun süre de kalmadı

benim de çekmece iki tane birine bakliyat koydum birine sebze sıcakta bakliyat kelebeklenebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…