- 31 Ocak 2012
- 3.137
- 25
- 118
- Konu Sahibi landfloves
-
- #33.181
selam kızlarrrr
bugün ablamdaydım kahvaltıya gittim diğer ablamda geldi. Çoluk çocuk çok güzel bi gündü... Ahsen yerim o berra yı ben güzel yavrum ya suratı gülüşü geldi gözümün önüne :) benim yeğenimde ezan okununca kollarını kaldırıp oynuyo çok gülüyoruz :)))
Hanzadecimmm açılışı daphne yada sen yap bi avuç kaldık zaten bizde doğuralımda anneler grubu olalım. Haftasonları bebeleri alıp parka gideriz artık...
Dün etli patates yemeği ve mercimekli bulgur pilavı yaptım 2 gün yeriz diye düşünüyodum ama ellerime sağlık güzel olmuş dün akşam eşimle 2 tencere yemeği yedik bittiBuzluktan tavuk kuşbaşı çıkardım sebzeli sote yapıcam, patates püresi ve pirinç pilavı salata+ayran. Tatlı olarakta Magnummmmmm :)
Aslında canım semizotu kavurması istedi ama manava inmeye üşeniyorum, onu da yarın kavururum yoğurtla yeriz...
Siyahdeniz sizin diyet yalan olmuş anlaşılan yemek düzeninize bayılıyorum bunun kursla ilgisi var mı yoksa önceden de çok yemek yapar mıydın
Landflowers sen geçen yaz birsürü kış hazırlığı yapmıştın. Bitirebildinizmi yaptıklarını? içlerinden önereceğin varmı veya tadı bozulup değişen bi daha buzluğa koymam dediğin. Bende geçen sene kırmızı biber közledim, yemeklik doğrayıp poşetledim, havuç, bezelye ve sigara böreği koydum. Bikaç tanede domates doğradım çok işime yaradı. Farklı bişeyler yapıp yavaş yavaş doldurayım diyorum.
okadar olur olsunda, nazarlık olsun :) bende bolll kırmızı biber (yemeklik doğrayıp+közleyip salata ve çorba için), doğranmış domates koyacağım. Yeşil biber aklıma gelmemişti bunu öğrendiğim iyi oldu. Bezelye koymam daha geçen seneden var çok gitmiyor bizde. Bide geçen gün soğanı fazla doğramıştım poşete koyup buzluğa attım. 1 hafta sonra sudan geçirip yemeğime ekledim tadı hiççç değişmemişti. Kolaylık olması açısından bi kaç poşet doğrayıp atarım.
aslında annem büyük nimet ondan püf noktalarını öğrensem iyi olacak bu sene ben de denesem
turşunun rengini versin parlatsın sarartsın diye yanılmıyosam biraz nohut koyar annem bi de dere otuyla maydonoz galiba
okadar olur olsunda, nazarlık olsun :) bende bolll kırmızı biber (yemeklik doğrayıp+közleyip salata ve çorba için), doğranmış domates koyacağım. Yeşil biber aklıma gelmemişti bunu öğrendiğim iyi oldu. Bezelye koymam daha geçen seneden var çok gitmiyor bizde. Bide geçen gün soğanı fazla doğramıştım poşete koyup buzluğa attım. 1 hafta sonra sudan geçirip yemeğime ekledim tadı hiççç değişmemişti. Kolaylık olması açısından bi kaç poşet doğrayıp atarım.
soğan sulanmaz mı peki? nasıl kavuracaksın.. ben yağ kızınca atarım soğanı, haşlama gibi olmasını sevmediğim için.
yaprak sarma yapmak istiyorum aslında akşam halim olursa yarına falan hazır olur sarayım.. ama sarmayı buzluğa atınca çok güzel olmuyor ya, pişirmeden dolaba koyar yarın pişiririm.
bide sigara böreğide buzlukta ıslanıyor, kzıartırkende çok cozurduyor heryer batıyor birde sıçrıyor kolum bacağım yanıyor.
Hamarat gelinler yine iş başındalarsoğan yumuşamadımı canım ya bazen benimde artıyor soğan dışarda bırakıncada sıcaktan pörsüyo bozuluyor buzluğa koymayı hiç denemedim bir de sarımsakları nasıl muhafaza ediyorsunuz benim mutfak yine güneş alıyor bütüngün balkon desen orası da öyle sarımsaklar bozuluyor sıcaktan buzdolabı da kokar diye koyamadım çareyi eve sokmamakta buldum artık
sarımsaklar buzdolabında kokmaz ki, benim soğanım sarımsağım ve patateslerim yaz kış dolaptadır. burda sıcaktan başka türlü dayanmaz biliyorsunuz.. eve sokmamak olmaz her derde deva sarımsak, ben bazı yemeklere çorbalara bile katarım, yoğurtlu semizotuna katarım, bazen makarnanın üstüne bile sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos yaparım mantı gibi olur. sarımsağı bol tüketmek lazım
Hamarat gelinler yine iş başındalarsoğan yumuşamadımı canım ya bazen benimde artıyor soğan dışarda bırakıncada sıcaktan pörsüyo bozuluyor buzluğa koymayı hiç denemedim bir de sarımsakları nasıl muhafaza ediyorsunuz benim mutfak yine güneş alıyor bütüngün balkon desen orası da öyle sarımsaklar bozuluyor sıcaktan buzdolabı da kokar diye koyamadım çareyi eve sokmamakta buldum artık
Normalde bende severim de biz çok tüketemediğimizden hemen bozluluyor evlendiğimden beri kaç tane bozuldu attım bozuldu attım bidaha da almadım artık napiim dedim. buzdolabında hiç denemedim kapaklı bir kapta falan mı saklıyorsun yoksa torbasında mı kalıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?