• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eylül dostluğumuza burada devam (:

merhaba kızlar,

sofiş gelmiş yazdklarını okudum, arayamadık seni sofişim inşallah anlarsın bizi, gerçekten ne konuşacağımı bilemedim sürekli aklımda, mekanı cennet olsun inşallah. kızlarında dediği gibi iyiki yanındaydın canım.

ahsen, pingu sağolun kızlar, hamile olmasam sayenizde biraz daha ertelerdim sanırım, artık çok geç dediklerinizdenim. iyice gözünü korkuttunuz herkesin, gerçi gerçekleri anlatıyorsunuz iyide oluyor bilelim şimdiden neler yaşayacağımızı.. gerçi ben pek zorlanacağımı düşünmüyorum çok pimpirikli bir insan değilim, küçük kardeşimide ben büyüttüm sayılır deneyimliyim yani... çocuğu evirip çevirip giydirebilirim altını değiştirir banyosunu yaptırırım ilk zamanlar bile hiç korkmam.. hatta annem bile olsa başkasına vermeye korkarım ben.

benim şimdilik tek sıkıntım bebekle beraber bu eve nasıl sığacaz biz... kimse anlamak istemiyor ama iki üç ay sonra veya bebek yeni doğduğunda falan taşınamam. o zaman anlayacak kocam ama iş işten geçecek.. ya da ben şimdiden gidip bebeğin yatağını bebek arabasını pusetini vs gibi en yer kaplayacak şeyleri şimdiden aldırayım. birde gidip dolap alalım bebeğimize, artık koridora mı koyar banyoya mı koyar kendi düşünsün

selamlar kızlar
ahsencim yazdıkların çok iç açıcı canım :)))) zaten içimde olmayan bebek isteği tamamen silindi:1: şaka bi yana doğruları yazmışsın işte bende tam bu yazdıklarından korktuğum aklıma getirdiğim için erteleyip duruyorum. Geçenlerde eşimin halası ne demiş biliyomusun "çocukları olmuyorsa tüp bebek yapsınlar" ay ne çok güldümmmmmm ama bir yandan da saydırdım içimden... Bebek olunca bize bi faydası olacak sanki, bizim annelerimiz karışmaz sormaz elalem ne diyo:27:
Bende isterim bi bebiş olsun evimiz şenlensin ama tüm hayat değişiyor işte, evrim geçiriyorsun bir nevi... Bebekten önce bebekten sonra diye hayatın yaşantın herşeyin değişiyor.
Ne mutlu ki eşin yardımcı oluyor sana, ben eşimden çok umutlu değilim adam eve şimdi bile pert halde geliyor en fazla o bebeği tutar ben işimi yaparım:33:

Ben hamileliğin sonrası değil kendisinden korkuyorum ama eşim yada bebek mesele değil bizde aile faktörü çok var annem hamilelik boyunca beni yanında bakacağınin planlarıni yapıyo tabi bu sürede eşim evde tek kalacak doğum sonrası kv bebeği istiyo o bakacakmis yine biz devre dışıyiz ben bu kavgalar yüzünden çok korkuyorum acaba ısrarla yanlış mi yapıyorum yoksa olmayacak bir evliliği sürdürmeye mi çalışıyorum kafam çok çok karışık

Ben hamileliğin sonrası değil kendisinden korkuyorum ama eşim yada bebek mesele değil bizde aile faktörü çok var annem hamilelik boyunca beni yanında bakacağınin planlarıni yapıyo tabi bu sürede eşim evde tek kalacak doğum sonrası kv bebeği istiyo o bakacakmis yine biz devre dışıyiz ben bu kavgalar yüzünden çok korkuyorum acaba ısrarla yanlış mi yapıyorum yoksa olmayacak bir evliliği sürdürmeye mi çalışıyorum kafam çok çok karışık

Zahter oyle dusunme. Aileleri iliskinize dahil edip etmemek sizde biten bir sey. Siz sinirlarinizi koyun. Siz artik bir ailesiniz. Baskalari yuzunden yuvanizi bozmayi dusunmeyin.

ayy ben herkesi korkutmuşum :)))

kızlar herkes bana anneliğin mükemmel ötesi bir duygu oldugunu söyleyip durmuştu, herkes toz pembe yanlarından bahsetmişti ve açıkcası ben de zorluklar yaşadıkça, üstesinden gelmekte zorlandıkça ve zaman zaman bu büyük sorumluluklardan kurtulmak istedikçe bende bir problem oldugunu düşünmeye başlamıştım. "Herkes bebeğiyle 24 saat ilgilenmekten memnun, kimse yeni hayatından şikayetçi değil, herkes uykusuzluğa alışmış, ben niye böyleyim?" diye kendimi sorgulayıp duruyodum. Ama gördüm ki gerçek bu değil. Benim yaşadığım duygu durumlarını herkes yaşıyor. Ama toplum olarak anneliği öyle kutsallaştırmışız ki kimse çıtını çıkartıp "off sıkıldım" diyemiyor, baskılanıyoruz. Üstelik erkekler de "bebeğe bakma işi kadına aittir" inancında.:37:

neyse uzatmicam söylemek istediğim şeyler çok fazla ama benim o kadarını yazacak vaktim yok malesef

ben size bunları söylüyorum ki benim yaşadığım buhranları yaşamayın. Bir zorlukla karşılaştığınızda, bebeğiniz uyumadığnda, ayaklarınızı uzatıp dinlenmek istediğinizde, onun altını açmak istemediğinizde, emzirmekten yoruldugunuzda, bütün gece uyuyamamış olmak yetmemiş gibi erkenden kalkmak zorunda kaldığınız için ağlamak istediğinizde kendinizi garip hissetmeyin, kötü ane oldugunuzu düşünmeyin. bütün anneler bu duyguları yaşıyor ama kimse bunları söylemiyor, kimse dile getiremiyor. Neden? Aaaa çünkü annelik kutsal, çünkü annelik dünyanın eennn güzel duygusu çünkü annelikten bıkılmaz asla asla asla yorulmak bilmez, bebeği dnyanın en merkezindedir, bir annenin hayattan hiçbir beklentisi olmamalıdır. Koskoca bir "haayııırr" demek istiyorum. Böyle değil!

Elif beni anlıyordur eminim. Siz de anlayacaksınız ve gecenin bir yarısı bebeğinizi emzirirken aklınıza bu sözlerim gelecek. "Evet Ahsen söylemişti, paniğe kapılmamalıyım bunlar geçecek" diyeceksiniz ve teskin edeceksiniz kendinizi

siyahdeniz sana katılmıyorum ama :)
evet hayatın değişiyor, 2 kişiyken 3 kişi oluyorsun. İlk başlarda ayak uydurması çok zor oluyor kabul ediyorum. Ama gittikçe artık bütünleşiyosun. Bebeksiz yapamıyorsun, bir iki saatliğine birine bıraksan dinleniyosun, "ohh be" diyorsun ama koşa koşa dönüyorsun manyak gibi özlüyosun. Kocanla akşam otururken bebeğin uyuyor oluyor ve yine özlüyosun, odasının kapısından onu izliyosunuz beraber:))

haftasonları aranıza alıyosun, birbiri ardına sıralanan kahkahalar, oyunlar, yuvarlanmalar tepişmeler derken o yataktan çıkasın gelmiyor :)

yeni şeyler yapmasını bekliyosun heyecanla. Her yeni bişey öğrendiğinde heyecanlanıyosun mutluluktan ölüyosun.

akşam babamızın gelme saati yaklaştığında berra daire kapısına bakıp bakıp huysuzlanır ağlar sızlar. Anlarım ki artık babasını izlemiş ve onu istiyor. Baba eve gelir gelmez Berra'nın attığı gülücükler, o neşe, yüzüdndeki o mutluluk ifadesi vs o kadar özel ki.

şimdi yeni eve taşınacağız kendimizle ilgili çok az hayalimiz var
hep Berra'ya ve onun mutluluğuna yönelik hayaller kuruyoruz ve o kadar mutluyuz o kadar heyecanıyız ki o hayalleri kurarken

Ben son bir-iki aydır ciddi sorunarla mücadele ediyorum bu bunalımlı halimin malesef sebebi bu. O kadar şeyle mücadele ederken bir de bebeğimin henüz yeni olması beni fazla yüklü hissettiriyo mesele bu

yoksa annelik bu kadar zor ve çekilmez olsaydı kimse ikinciyi doğurmazdı

öyle işte kızlar benim çok yazasım var çok konuşasım var
akşam kocamla hiç susmadan o kadar çok konuştum ki bir ara tansiyonum düştü başım döndü yemin ederim :))
şimdi de uyumak varken bunları yazıyorum:D

Son düzenleme:
günaydın hanımlarrr

herkese hayırlı cumalarrrr...

bugün halama kahvaltıya davetliyim eminim enfes bir sofra paşamla beni bekliyor...

ayy ben herkesi korkutmuşum :)))

kızlar herkes bana anneliğin mükemmel ötesi bir duygu oldugunu söyleyip durmuştu, herkes toz pembe yanlarından bahsetmişti ve açıkcası ben de zorluklar yaşadıkça, üstesinden gelmekte zorlandıkça ve zaman zaman bu büyük sorumluluklardan kurtulmak istedikçe bende bir problem oldugunu düşünmeye başlamıştım. "Herkes bebeğiyle 24 saat ilgilenmekten memnun, kimse yeni hayatından şikayetçi değil, herkes uykusuzluğa alışmış, ben niye böyleyim?" diye kendimi sorgulayıp duruyodum. Ama gördüm ki gerçek bu değil. Benim yaşadığım duygu durumlarını herkes yaşıyor. Ama toplum olarak anneliği öyle kutsallaştırmışız ki kimse çıtını çıkartıp "off sıkıldım" diyemiyor, baskılanıyoruz. Üstelik erkekler de "bebeğe bakma işi kadına aittir" inancında.:37:

neyse uzatmicam söylemek istediğim şeyler çok fazla ama benim o kadarını yazacak vaktim yok malesef

ben size bunları söylüyorum ki benim yaşadığım buhranları yaşamayın. Bir zorlukla karşılaştığınızda, bebeğiniz uyumadığnda, ayaklarınızı uzatıp dinlenmek istediğinizde, onun altını açmak istemediğinizde, emzirmekten yoruldugunuzda, bütün gece uyuyamamış olmak yetmemiş gibi erkenden kalkmak zorunda kaldığınız için ağlamak istediğinizde kendinizi garip hissetmeyin, kötü ane oldugunuzu düşünmeyin. bütün anneler bu duyguları yaşıyor ama kimse bunları söylemiyor, kimse dile getiremiyor. Neden? Aaaa çünkü annelik kutsal, çünkü annelik dünyanın eennn güzel duygusu çünkü annelikten bıkılmaz asla asla asla yorulmak bilmez, bebeği dnyanın en merkezindedir, bir annenin hayattan hiçbir beklentisi olmamalıdır. Koskoca bir "haayııırr" demek istiyorum. Böyle değil!

Elif beni anlıyordur eminim. Siz de anlayacaksınız ve gecenin bir yarısı bebeğinizi emzirirken aklınıza bu sözlerim gelecek. "Evet Ahsen söylemişti, paniğe kapılmamalıyım bunlar geçecek" diyeceksiniz ve teskin edeceksiniz kendinizi

siyahdeniz sana katılmıyorum ama :)
evet hayatın değişiyor, 2 kişiyken 3 kişi oluyorsun. İlk başlarda ayak uydurması çok zor oluyor kabul ediyorum. Ama gittikçe artık bütünleşiyosun. Bebeksiz yapamıyorsun, bir iki saatliğine birine bıraksan dinleniyosun, "ohh be" diyorsun ama koşa koşa dönüyorsun manyak gibi özlüyosun. Kocanla akşam otururken bebeğin uyuyor oluyor ve yine özlüyosun, odasının kapısından onu izliyosunuz beraber:))

haftasonları aranıza alıyosun, birbiri ardına sıralanan kahkahalar, oyunlar, yuvarlanmalar tepişmeler derken o yataktan çıkasın gelmiyor :)

yeni şeyler yapmasını bekliyosun heyecanla. Her yeni bişey öğrendiğinde heyecanlanıyosun mutluluktan ölüyosun.

akşam babamızın gelme saati yaklaştığında berra daire kapısına bakıp bakıp huysuzlanır ağlar sızlar. Anlarım ki artık babasını izlemiş ve onu istiyor. Baba eve gelir gelmez Berra'nın attığı gülücükler, o neşe, yüzüdndeki o mutluluk ifadesi vs o kadar özel ki.

şimdi yeni eve taşınacağız kendimizle ilgili çok az hayalimiz var
hep Berra'ya ve onun mutluluğuna yönelik hayaller kuruyoruz ve o kadar mutluyuz o kadar heyecanıyız ki o hayalleri kurarken

Ben son bir-iki aydır ciddi sorunarla mücadele ediyorum bu bunalımlı halimin malesef sebebi bu. O kadar şeyle mücadele ederken bir de bebeğimin henüz yeni olması beni fazla yüklü hissettiriyo mesele bu

yoksa annelik bu kadar zor ve çekilmez olsaydı kimse ikinciyi doğurmazdı

öyle işte kızlar benim çok yazasım var çok konuşasım var
akşam kocamla hiç susmadan o kadar çok konuştum ki bir ara tansiyonum düştü başım döndü yemin ederim :))
şimdi de uyumak varken bunları yazıyorum:D

ahsen yaşadıklarını ve bizim de yaşayacaklarımızı öyle güzel ve net anlatmışsın ki öncelikle bunun için teşekkürler...

ayrıca böyle şeyleri okumak konuşmak paylaşmak oğlumu rabbimin izniyle kucağıma aldığım zaman nelere hazırlıklı olmam gerektiğini bana haber veriyor.

şahsım adına hiç bi zaman toz pembe bulutların üzerinde yaşayan biri olmadım.

Mesela;evlilikten bile beklentimi öyle aza indirgemiştim ki vaay beklediğim kadar da kötü değilmiş bile dedim:9:

ama sana annelik çok farklı entegre edilmiş toz pembe bişey olarak gösterilmiş bunun da tek sebebi bence çevrendekiler uzak ya da yakın onu tam bilmiyorum..

seni bu kadar yoran annelik değil ki sende bunu yazmışsın cidden zorlu süreçler geçirdin.

rabbim hiç birimize kaldıramayacağımız yük vermesin aciziz yoruluveriyoruz çünkü.inş imtihanlarından muvaffak olmuşsundur ki ben buna inanıyorum.

ve annelik dahil hayatın bütün safhalarında malesef bizden daha kötülerine bakarak yeri gelip polyannacılık oynamak zorundayız..

ben şimdiden herkese söylüyorum ben sıkılırım bakamam bana destek olun nasıl dayanıcam uykusuzluğa hastalığına vs vs.

ve beklentilerim öyle düşük ki annelikten yaşanası en güzel ama en zor duygu gözümde 3 ay çoook zor geçecek sürekli kurduğum cümleler inş paşam uslu bi bebek olurda beni utandırır.:emir_bebek:

ve bunu sizden de rica ediyorum arkadaşlar ki bütün çevreme söyledim

eğer ben fazlaca isyanlara girersem bana sapasağlam aklı zihni elleri ayakaları gözleri kulakları (Allah'ın izniyle inş.) vesair bütün organları eksiksiz bir evlat nasip ettiğini bunun aksinin olup bu yüzden de uykusuz kalabilme olasılığımında hayatta var olduğunu bana hatırlatın çünkü insan zaman zaman öyle sıkıntıya dalıyor ki elindeki nimeti göremez hale geliyor.

ayrıca gel hep bize konuş biz senin her cümleni ders gibi okuyup uyguluyoruz ve hayatımızı çook kolaylaştırıyorsun kuzum

ve bu bebeği dünyaya getirmeme sebeb olan her anne gibi senin de cümleni bitirdiğin "iyi ki doğurmuşum" sözüdür..

rabbim bana da bu cümleyi kurmayı nasip etsin (AMİN):49:

Son düzenleme:
Günaydın.. Ahsen bence sen blog yazmalısın çok ciddiyim. Düşüncelerini çok güzel kaleme döküyosun. Berra daha büyümeden bence blog yazmaya başla onunla ilgili.

Ahsenin yazdıklarına son kelimesine kadar katılıyorum. Dün akşam biz batuyu anneme bıraktık uyku saatiydi çünkü dışarı çıktık arkadaşlarla. Bana çook iyi geldi nefes aldım hava aldım. Ama oğlum hep aklımdaydı. İlk 3 ay beni çok zorladı bebek çünkü gaz problemimiz çoktu yawrum acı çektikçe ağlıyodu. Ama şimdi ben batuya bakmaktan değil herşeye yetişememekten şikayetçiyim daha çok gözünüz korkmasın. Yorgunluktan oğlumla ilgilenecek enerjim kalmıyo diye sinir oluyorum. Hergün yeni bişey öğreniyo mesela dün dil çıkarmayı öğrenmiş dili çıkarıp sesler çıakrtıyo onu izlemek öyle keyifli kiii... :16: Ahsenin dediği gibi toz pembe değil evey ama gerçekten annelik duygusu o aşk o sevgi tüm zorlukları yaşamaya değer.

Ben sabah işe geliyorum. Öğle arası eve gidiyorum sıcağın altında batu emmiyo sağıyorum tekrar geri dönüyorum çıkışta bidaha git eve. Başka bişey için olsa mümkün değil hergün hergün bunu çekmem. Ama oğlum için yapıyorum. Cennet boşuna anaların ayağının altında değil. Bizi Rabbim cennetle müjdeliyo işallah, daha ne olsun. ÇOCUK YAPIN ÇOCUK YAPIN :1: Aile olun, eşinizi baba olarak görün, onların baba-evlat aşklarını izleyin, iki aşkınınızı birbirleriyle oynaşırken izleyip gözleriniz dolu dolu bakın.. :16:

cellinza kardeş kimsin necisin nesin?

neden bizi takip edersin?

biz kimliğini açıklamadan sessizce bizi takip edenleri pek sevmeyiz bilmelisin

Son düzenleme:
cellinza kardeş kimsin necisin nesin?

neden bizi takip edersin?

biz kimliğini açıklamadan sessizce bizi takip edenleri pek sevmeyiz bilmelisin
[/QUOTE😚]
Miracle ben artik onlarin agir sapik oldugunu dusunuyorum. Yoksa bir insan baska insanlarin rutin hayatini okumaktan niye bu kadar keyif alsin ki..

Son düzenleme:
[/QUOTE]
Miracle ben artik onlarin agir sapik oldugunu dusunuyorum. Yoksa bir insan baska insanlarin rutin hayatini okumaktan niye bu kadar keyif alsin ki..[/QUOTE]

ya kim olduğunu söylese yardım edeceğimiz bişey varsa ederiz yoksa güzel bir dille uğurlarız anlamadım ki sıkıntısı ne?

Back