• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eylül dostluğumuza burada devam (:

Kira canım. Bir kaç foto ekledim. Ne kadar sürer tadilat hiç bir bilgimiz yok ama 15-20 gün sürer bence minimum. Tüm tesisat su doğal gaz, elektrik hepsi eridi. Boru kablo namına hiç bir şey yok. Badanası boyası bir sürü iş var :5:

Demetcim yangın çıkan evde oturanlarda bişey var mı ? Ne büyük korku atlattınız Allah korudu yaa

Şu an bilgisayari kuramadım ama merak ettim izlerim o belgeseli
kızlar yatmaktan belim boynum çok ağrıyo ya kalkıp yürüyemıyorum sabah kahvaltı yapana kadar ayağım çok sancı yaptı ağrı kesiciler hiç fayda etmiyo

Ateşlenmiyo ama çok huzursuz oluyo mızmızlanıyo daha çok öğleden sonraları akşam filan oluyo sabahtan iyi. Ama çok kabarmış dişetleri ya yakında çıkar heralde. Ahsen biz batuya sofrada herşeyden tattırıyoruz artık. Biz yemek yerken nasıl heyecanlanıyo herşeyi yemek istiyo bende ezerek azıcık tattırıyorum. dün mesela dolmanın içini ezip verdim ama çok çok az tadını alsın diye, ekmek içini çok minik taze fasulyenin suyuyla ıslatıp yoğurtla beraber verdim :1: çok seviniyo cadı. ses çıkartarak yiyo ımm ımm yaparak

:d:d yerim ben onu
ben pişridklrimden tattırmıyorum ya tuz oldugu için
ama o sofrayı tanıyor ve atılıyor, biz de ona veriyoruz
sofrada onun yogurdundan bulunduruyorum onu veriyoruz, ellerini de banıyo içine :))
mesela ekmek kabugunu eline veriyorum hem dişlerini kaşıyo hem biz yerken o da bişeyler yemiş oluyor
gecen gün yemeğe havuc attım haşlandı, tam yumuşamadan çıkartıp berraya verdim, hem dişlerini kaşıdı hem suyunu emdi
yemeğin tuzunu sonradan attım ama

katı gıdada BLW metodu diye bişey var bi araştırsana
bebeğin kendi kendine yemek yeme becerisini kazandırıyo
aslında çok doğal bir metod, birçoğu da yaptığımız şeyler
ama çok faydalı şeyler öğrendim ben araştırınca
çeşitli bloglarda anneler yazmış

ilerde çocugun yemek yemeyi redetme gibi bir sorunu olmaması için kendi kendine yemek yemeyi blmesi önemli
1 yaşından sonra da montessori yi uygulicam ben inş

günaydın kızlar.

daphnem çok geçmiş olsun çok şükür kimsenin canına bişey gelmedi bunun için küçükte olsa bi sadaka verseniz çok iyi olur kuzum.

zahter size de çok çok geçmiş olsun canım.

dünden beri öyle sessiz öyle buruk öyle canım acıyo ki sofişin haberini aldığımdan beri çok değişik etkiledi kimseyle konuşmak bile gelmiyo içimden dün babama sarılıp hıçkıra hıçkıra ağladım adam kafayı yiyecekti kızım noluyo diye anlattım o da ağladı birde babamın en yakın arkadaşı daha orta yaşta sofişimin babasıyla aynı hastalıkla boğuşuyo neyse daha fazla yazmayayım kusura bakmayın içimdekileri yazıverdim rabbim bütün sevdiklerimize uzun uzun ömürler versin sofişime ve ailesine dayanma gücü versin inş.

ahsen ya ben veremem ki aline korkarım. annem çiğnesin dişini kaşısın diye ev ekmeğinin kenarını verdi ben koparıp boğazıhna kaçıracak diye korktum. püre yapıp veriyorum anca. nasıl çiğniycekki. ya fazla kaçarsa.

Raporum bugün son ama ortopedi doktoruna yarın gideceğim yeniden rapor isterim mecbur üzerine bastıkca canım aciyo
trabzon ekmeğinin dişini versen o daha sert kolay koparamaz tabi yine senin yanında gözetiminde olsun canım

günaydın kızlar.

daphnem çok geçmiş olsun çok şükür kimsenin canına bişey gelmedi bunun için küçükte olsa bi sadaka verseniz çok iyi olur kuzum.

zahter size de çok çok geçmiş olsun canım.

dünden beri öyle sessiz öyle buruk öyle canım acıyo ki sofişin haberini aldığımdan beri çok değişik etkiledi kimseyle konuşmak bile gelmiyo içimden dün babama sarılıp hıçkıra hıçkıra ağladım adam kafayı yiyecekti kızım noluyo diye anlattım o da ağladı birde babamın en yakın arkadaşı daha orta yaşta sofişimin babasıyla aynı hastalıkla boğuşuyo neyse daha fazla yazmayayım kusura bakmayın içimdekileri yazıverdim rabbim bütün sevdiklerimize uzun uzun ömürler versin sofişime ve ailesine dayanma gücü versin inş.

Sağol canım, ahsende söyledi aynısını. Bu gün veririm.

ahsen burda eti çiğneyip ağzına verin diyo ya kız olurmu öle şey.

onu ben de yapmam ama tiftik tiftik yapıp önüne koyabilirz, dişleri çıkınca yerler sanıyorum ki
şuan erken bence

ya ben herşeyi okuyorum herşeyden faydalanıyorum ama olay uygulamaya gelince öğrendiklerimi berraya uyarlıyorum değiştirerek yapıyorum. Çünkü her çocuk farklı her çocugun gelişimi farklı isekleri farklı

ahsen ya ben veremem ki aline korkarım. annem çiğnesin dişini kaşısın diye ev ekmeğinin kenarını verdi ben koparıp boğazıhna kaçıracak diye korktum. püre yapıp veriyorum anca. nasıl çiğniycekki. ya fazla kaçarsa.

canım bpğazına kaçacak kadar büyük lokmalar kopartamaz ki
mesela avuç içi büyüklüğünde ekmek kabugunu ver eline,evire çevire emsin onu. dişlerini çok rahatlatıyo
ıslatınca ağzına ufak ufak ekmek geliyo ama yutuyo onları da
büyük büyük istese de kopartamaz
ama tabi hep senin gözetimin altında olsun sürekli kontrol et

korkma o kadar büyüdüler artık:)
ben hiç püre vermedim öğütmeyi bilsin diye
sadece muhallebiyi o şekilde yiyor
şimdi ağzına küçük haşlanmış patates koysam onu ağzının içinde eviriyo çeviriyo ufalıyo yutuyo sonra da
yani çocuga ne versen onu öğreniyo aslında alışkanlıklarını biz belirliyoruz

Herkese selam...

Dün gece okudum sofistikenin başına gelen olayı.Çok ama çok üzüldüm.Allah sabır versin başta sofistike olmak üzere tüm yakınları ve ailesine...

Bu durum beni çok etkiledi.Zaten ben çok uzun zamandır böyle bir şey başıma gelirse düşüncesiyle yaşıyordum...

Başınız sağolsun sofistike
:14:

merhaba canlar...
Dun aksam okudum esranın babasının vefatını, o dakkadan sonra bı an olsun aklımdan cıkmadı aramaya cesaret eden var mı?
Arayamıyorum bır turlu elım gıtmıyor, cok aglarım bılıyorum...
Cok cok uzuldum, Rabbım sabırlar versın, gıdenden de rahmetını esırgemesın ınsallah...
Ne yapsam cıkmıyor aklımdan :(

Daphnem cok cok gecmıs olsun sımdı resımlerı gordum, nasıl buyuk bır kaza atlatmıssınız sız oyle ya...
Verılmıs sadakanız varmıs, cok sukur kı sıze bırsey olmamıs, Allah daha beterlerınden korusun canım...

Ozden, zaman bıraz daha ılerledıkce belkı azalır korkuların bak hıc bellı olmaz, ben tekme atsa korkarım dıyordum sımdı normal doğum ıcın dualar edıyorum... Insallah soyle cok guzel normal bı doğum olur da korkulcak bıse yokmus dıye anlatırım sana...

Speddy bulantılar baslamıs, hadı hosgeldın aramıza canım...
Emedur benım bır numaralı uzun yol hapımdır, onsuz daha hıc cıkmadım...
Insallah kısa surer canım bulantıların...

Bızım de dun doktor kontrolumuz vardı. Son adet tarıhıne gore 36 haftalıgız :53: ama 2 hafta gerıden gelıyoruz 34. haftadayız suan...
Elıfım 2200 gr olmus boyuda 45 cm olmus, bu kadar buyumesıne ınanamadım, hos ıcerdekı hareketlerden bellı ama ınsan sasırıyor yıne de ne ara sona yaklastık bız dıye. Artık kontrollerımız 10 gunde 1 e dustu...
Kızımın yenı resımlerını gostereyım teyzelerımıze

$Fotoğraf0117.jpg $Fotoğraf0118.jpg $Fotoğraf0120.jpg $Fotoğraf0121.jpg

3. resımde solda gordunuz sey ayakları :) burnuna degdırırken yakaladık :D
4. resımdede tam esnerken yakaladı doktorumuz

Son düzenleme:
merhaba canlar...
Dun aksam okudum esranın babasının vefatını, o dakkadan sonra bı an olsun aklımdan cıkmadı aramaya cesaret eden var mı?
Arayamıyorum bır turlu elım gıtmıyor, cok aglarım bılıyorum...
Cok cok uzuldum, Rabbım sabırlar versın, gıdenden de rahmetını esırgemesın ınsallah...
Ne yapsam cıkmıyor aklımdan :(

Daphnem cok cok gecmıs olsun sımdı resımlerı gordum, nasıl buyuk bır kaza atlatmıssınız sız oyle ya...
Verılmıs sadakanız varmıs, cok sukur kı sıze bırsey olmamıs, Allah daha beterlerınden korusun canım...

Ozden, zaman bıraz daha ılerledıkce belkı azalır korkuların bak hıc bellı olmaz, ben tekme atsa korkarım dıyordum sımdı normal doğum ıcın dualar edıyorum... Insallah soyle cok guzel normal bı doğum olur da korkulcak bıse yokmus dıye anlatırım sana...

Speddy bulantılar baslamıs, hadı hosgeldın aramıza canım...
Emedur benım bır numaralı uzun yol hapımdır, onsuz daha hıc cıkmadım...
Insallah kısa surer canım bulantıların...

Bızım de dun doktor kontrolumuz vardı. Son adet tarıhıne gore 36 haftalıgız :53: ama 2 hafta gerıden gelıyoruz 34. haftadayız suan...
Elıfım 2200 gr olmus boyuda 45 cm olmus, bu kadar buyumesıne ınanamadım, hos ıcerdekı hareketlerden bellı ama ınsan sasırıyor yıne de ne ara sona yaklastık bız dıye. Artık kontrollerımız 10 gunde 1 e dustu...
Kızımın yenı resımlerını gostereyım teyzelerımıze

Eki Görüntüle 738247 Eki Görüntüle 738248 Eki Görüntüle 738249 Eki Görüntüle 738250

3. resımde solda gordunuz sey ayakları :) burnuna degdırırken yakaladık :D
4. resımdede tam esnerken yakaladı doktorumuz

zilli esniyor bidee

maşallah aydasu üçüncü hanımefendide geliyor yavaş yavaş :49:aydasu ben çok tırsak

biriyim ahsenin bebişi tekme atınca çok korkmuştum mesela :18:

bizim tepmeler başlayınca ne yaparım bilmiyorum

allah büyük buraya kadar bile güzel geldim

hala hamile olduğumun farkında değilim o ayrı tabi

Son düzenleme:
zilli esniyor bidee

maşallah aydasu üçüncü hanımefendide geliyor yavaş yavaş :49:aydasu ben çok tırsak

biriyim ahsenin bebişi tekme atınca çok korkmuştum mesela :18:

bizim tepmeler başlayınca ne yaparım bilmiyorum

allah büyük buraya kadar bile güzel geldim

hala hamile olduğumun farkında değilim o ayrı tabi

Özdencım ben tekme attıgında kesın bayılırım dıyordum ama ınan aşama aşama hersey yasanırken cok guzel oluyor...
Benım kadar korkakmısın bılmıyorum ben kan aldırırken bıle bakamazdım kı hala da bakamıyorum es kaza gorursem bayılıyorum hemen tansıyonum dusuyor...
Bak bu aramızda kalsın hanı kan grubu ıcın parmaktan kan alınır dıye bılıyoruz ya yemın ederım yıllarca korkumdan yaptırmadım ve bılmedım kan grubumu, nasılsa evlenırken yapıyorlarmıs dıye... Sansa bak kı evlenırken de yapmadılar... Ben hamıleyken devlet hastanesıne beta hcg yı yaptırmaya gıttım tamam mı, koldan ıgne yaptılar ona bıle zor dayandım neyse ıkı saat sonra sonucları almaya gıttım bı baktım kan grubum yazan bı kagıt :27: meger gısedekı kadın yanlıs anlamıs ben gebelık ıcın dedım o salak kan grubu anlamıs, bakma salak dıyorum ama kadına bozuntuya vermedım ama ıcımden de sevındım sonunda kan grubumu ogrendım dıye :27:
dusun ben boyle ogrendım o derece korkak bırıyım...

Benım de sezeryandan aklım cıkıyor 7 kat kesılme olayı öldürüyor benı korkudan, o yuzden sezeryan olmak zorunda kalırsam tum zorluklarına ragmen genel anestezı olucam...

Bak suan kızım ayaklarını gogsume dayadı agzımdan cıkmaya calısıyor :27: aynen senın gıbı ölürüm ben korkudan dıyordum ama ınan ozden ılk kuvvetlı tekmesınden sonra her dakka hadı nıye yıne atmadı dıye tetıkte olcaksın, her an senı dürtsün isticeksın.... Aydasu dedıydı dersın bak...

Özdencım ben tekme attıgında kesın bayılırım dıyordum ama ınan aşama aşama hersey yasanırken cok guzel oluyor...
Benım kadar korkakmısın bılmıyorum ben kan aldırırken bıle bakamazdım kı hala da bakamıyorum es kaza gorursem bayılıyorum hemen tansıyonum dusuyor...
Bak bu aramızda kalsın hanı kan grubu ıcın parmaktan kan alınır dıye bılıyoruz ya yemın ederım yıllarca korkumdan yaptırmadım ve bılmedım kan grubumu, nasılsa evlenırken yapıyorlarmıs dıye... Sansa bak kı evlenırken de yapmadılar... Ben hamıleyken devlet hastanesıne beta hcg yı yaptırmaya gıttım tamam mı, koldan ıgne yaptılar ona bıle zor dayandım neyse ıkı saat sonra sonucları almaya gıttım bı baktım kan grubum yazan bı kagıt :27: meger gısedekı kadın yanlıs anlamıs ben gebelık ıcın dedım o salak kan grubu anlamıs, bakma salak dıyorum ama kadına bozuntuya vermedım ama ıcımden de sevındım sonunda kan grubumu ogrendım dıye :27:
dusun ben boyle ogrendım o derece korkak bırıyım...

Benım de sezeryandan aklım cıkıyor 7 kat kesılme olayı öldürüyor benı korkudan, o yuzden sezeryan olmak zorunda kalırsam tum zorluklarına ragmen genel anestezı olucam...

Bak suan kızım ayaklarını gogsume dayadı agzımdan cıkmaya calısıyor :27: aynen senın gıbı ölürüm ben korkudan dıyordum ama ınan ozden ılk kuvvetlı tekmesınden sonra her dakka hadı nıye yıne atmadı dıye tetıkte olcaksın, her an senı dürtsün isticeksın.... Aydasu dedıydı dersın bak...

7 kat kesilmek pek hoş değil

allah büyük yavrum ya bu süre boşuna 9 ay değil hem bebek büyüyor hem anne psikolojik olarak hazirlanıyor

ikimizde atlatalım şu sürecide kavuşalım birbirimize oda bence bensiz mutlu değildir karanlık göbekte ben burda o orada söyleniyordur kesin

tek umudum sizsiniz doğurun ve bana cesaret verin

Özden herşeyin hayırlısı canım çok düşünüp kendini strese sokma
aydasu ben yerim elif hanımı maşallah

Back