Eylül dostluğumuza burada devam (:

Kızlar aranızda bakla alıp yapanlar vardı yanlış hatırlamıyorsam.Bugüne kadar cismini bile bilmediğim bir sebze.Geçenlerde eşimin arkadaşı bahçesinden büyük bi poşet yeşil soğan,kıvırcık,kara lahana olduğunu düşündüğüm büyük yapraklar :1: ve önce bezelye sandığım,sonra içini açınca fasulyeye benzettiğim ama bu kadar iri olmayacağını düşünüp annemden adını duyduğum bakla vermiş :1: Beni gerçekten bilen,yapan bir kadın sandı heralde :1::1: Şimdi bunları ne yapacağımı düşünüyorum...

Bana baklanın neyinin iyi olduğunu söyleyebilecek biri varmı?

Birde lahana dolması yapayım diyorum ama bu zamana kadar ne yaptım,ne ilgimi ve dikkatimi çekmişti annem yaparken.İşte kalırsın böyle eftelya :53: :1:

Bizde sadece annem yerdi, tadını sevmediğim için hiç yapmadım.. Ama annem z.yağlı yapıp yoğurtla yerdi..

EFTELYA hiç yemediysen seveceğini sanmıyorum.üzerine dereotu atıp yoğurtla yicen.biz senede 1 kere yiyoruz

demek erimesin diyosunuz gidip yapayım ozaman

Bizde sadece annem yerdi, tadını sevmediğim için hiç yapmadım.. Ama annem z.yağlı yapıp yoğurtla yerdi..

hormonlarını tetikliyor yükseltiyor.. annemde vardı ameliyat oldu ama hala yasak ananemde aynen öyle bende korkudan yiyemiyorum eşim zaten sevmez :34:

Ne yapayım şimdi ben bunu :1: Valla içleri mi çıkarılıp pişiriliyor,taze fasulye gibimi pişiriliyor onu bile bilmiyorum.O dereceyim yani :1: Hiç bulaşmıyım ben en iyisi.Büyük ihtimal eşimde yemez,ikimizde bilmiyoruz :1:

Senden bu performansı bekliyorum, sen kesin çekersin :9:

evet hemen hamile olmam lazım gelsin fotolar

Ne yapayım şimdi ben bunu :1: Valla içleri mi çıkarılıp pişiriliyor,taze fasulye gibimi pişiriliyor onu bile bilmiyorum.O dereceyim yani :1: Hiç bulaşmıyım ben en iyisi.Büyük ihtimal eşimde yemez,ikimizde bilmiyoruz :1:

hç yemediysen bulaşma canım tadı öyle harika değil kabukla pişiyor

bencede o zaman hiç uğraşma canım,tadı çokta aranacak bir tat değil zati..

O zaman ben bunun içini çıkarıp buzluğa atayım,annem ne yaparsa yapsın :1:

Bundan kurtuldum sayılır,sırada kara lahana var...

yine beeen yoğurt yeme molası verdik paşamla içerde isyan çıkardı da kendisi:49:

telefonda işittiğin azar yetmedi mi :20: hala iş yapmaya çalışıyorsun yat dinlen canım ya temizlik falanda yapma :4:

ah sipidim elim mahkum yarın misafirlerim var hemde detaycı insanlar kapı pencere silmem gerekiyo malesef ama kimseye söylemeyin haaa eşim ve annem duysa öldürürler :17:

Misafirler düşüncesizlik yapmış anladım canım, bari bu son olsun.. Ne güzel eşin birinide ayarlamış rahat edersin bundan sonra, darısı başıma bende birini bulsam iyiydi, bilmeden yardımcı olacak birini bulmak çok zor..

umarım öyle olur aslında misafiri çook severim ama kendimi kasmayacağım insanları keşke sizler çıkıp çıkıp gelseniz

valla bende güvenebileceğim birisi olacağını zannetmiyorum ama mecbuuuurrr napacaaaan vafim

eftelya baklayı ne bilir ne de yerim kara lahanayı da zeytinyağlı sarma gibi yapabilirsin...

Oktay Ustanın Zeytinyağlı Bakla Tarifi
Malzemeler: • 500 gr Taze bakla • 1 Adet kuru soğan
• 5 Adet taze soğan • Tutam dereotu
• 1 Tatlı kaşığı un -Yeteri kadar su
•Zeytinyağı • Tuz • 1 Tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı : Önce unlu su hazırlıyoruz. Ayıkladığımız baklaları kararmaması için, bu suya bırakıyoruz. Diğer tarafta kuru soğanı piyaz şeklinde doğruyoruz. Üzerine bakla boyunda taze soğanları kesiyoruz. Baklalarımızı unlu sudan çıkarıp yıkıyoruz. Tencereye baklalarımızı, aralarına soğan serperek diziyoruz. Bir kase suyun içerisine bir tatlı kaşığı un ilave edip karıştırıyoruz. Tuzu ve şekeri serpiyoruz. Unlu suyu döküyoruz. Yeteri kadar zeytinyağı ilave ediyoruz. Baklaların üzerine tabak koyup, tencerenin kapağını kapatıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Pişmesine yakın suyunu kontrol ediyoruz. Eğer az gelmişse sıcak su ilave ediyoruz. Pişince kapağını hiç açmadan soğumaya bırakıyoruz. Servis yapılacak tabağa alıp, üzerine dereotu ve yoğurt koyarak servis yapıyoruz.

ah sipidim elim mahkum yarın misafirlerim var hemde detaycı insanlar kapı pencere silmem gerekiyo malesef ama kimseye söylemeyin haaa eşim ve annem duysa öldürürler :17:

aman sana mı geliyorlar evine mi ?
sağlığından önemli değili işini bırakmazsan hemen söyleyebilirim bu bir tehdittir :1::1:

yine beeen yoğurt yeme molası verdik paşamla içerde isyan çıkardı da kendisi:49:

umarım öyle olur aslında misafiri çook severim ama kendimi kasmayacağım insanları keşke sizler çıkıp çıkıp gelseniz

valla bende güvenebileceğim birisi olacağını zannetmiyorum ama mecbuuuurrr napacaaaan vafim

eftelya baklayı ne bilir ne de yerim kara lahanayı da zeytinyağlı sarma gibi yapabilirsin...

sadece salon ve mutfağın camını sil bari diğer odaları elleme bide banyo temiz oldumu tamam

sadece salon ve mutfağın camını sil bari diğer odaları elleme bide banyo temiz oldumu tamam

salon oturma odası mutfağı silebildim zaten diğerlerini yapamıcam

banyom temiz ama şöyle bi elden geçecek bu arada çook severek aldığım sıvı sabunluğum kırıldı çok üzgünüüüüm umarım t-mall da aynısı vardır :5:

Yarasın erdem paşaya, bu son artık temizlikte yorma kendini artık biz kızmaya başlıycaz :20:

salon oturma odası mutfağı silebildim zaten diğerlerini yapamıcam

banyom temiz ama şöyle bi elden geçecek bu arada çook severek aldığım sıvı sabunluğum kırıldı çok üzgünüüüüm umarım t-mall da aynısı vardır :5:

bende misafir gelince böle yapıyrm.çocukta varsa oturma odasınıda iycene temizliyorum.ilk defa geleceklerse yatak odasınıda elden geçiriyorum..

misafirin cinsine göre :1:

Back