- Konu Sahibi landfloves
-
- #31.221
hastane araştırırken ne buldum:
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde özel hastanelerin doğum için alacağı tavan ve taban fiyatlar belirlendi. Buna göre A sınıfı özel bir hastane normal ve müdahaleli doğum için, en fazla 388,80 TL, epidural anesteziyle doğum için 413,10 TL, suda doğum için 360 ve sezaryen için en fazla ödenecek tutarın 437.40 TL olacağı belirtildi. Uygulama kapsamında Epidural ile doğum ve suda doğum istisnai sağlık hizmetleri olduğu söz konusu özel hastane 3 katını geçmemek üzere ilave ücret alınabiliyor. Bu da epidural anesteziyle doğumda 1.239 lira, suda doğumda ise 1.080 lira denk geliyor.
Haber : Özel hastanede doğum bedava haberi
keşke bu fiyatlar olsa ama özellikle istanbuldaki hastaneler uçmuş durumda
HASTANE CEZA YER
Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat ise şunları söyledi:"Neticede devletin hastaneye ödediği 400 lira bir ücret var. Bunun en fazla yüzde 90'ı vatandaştan alınabilir. Onun dışında da yatak ücr eti alınır. Bütün bunlar 900 lirayı geçmez. Fazla ücret alınır ve vatandaş ihbar ederse söz konusu hastane yıl bazında 1 milyon lirayı bulan cezalar yiyebilir."
ben bunu amcama soracağım
milleti salak yerine koyuyorlar demek kimsede şikayet etmiyor mu bunları ama eminim bir kılıf bulmuşlardır
özel hastanelerin hepsi dahil kadın doğum bölümündeki muyeneler ve tüm tetkikler tahliller ücretsizmiş.. ama farkında olmadan bize bir kağıt imzalatıyorlarmış ki bende bunu okuyunca hemen dosyaya koyduğum evraklara baktım ve imzalamışım haberim yok.
21.01.2012 tarihinde yayımlanan Sağlık uygulama tebliği kapsamında;
talep ettiğim her türlü sağlık hizmeti (muayene, tetkik, müdahale, ameliyat ve her türlü komplikasyonlar) için vs vs vs tüm hizmetlerin bedelini ödeyeceğimi diye devam eden yarım sayfalık bir yazıyı imzalamışım .. eğer sizlere böyle bir kağıt imzalatılmadıysa hastaneden aldığınız faturaları sgk kurumuna götürüp şikayet edince geri alabiliyormuşsunuz haberiniz olsun..
bende her defasında imzalıyorum..e imzalamazsan giremiyosun mecbur...ama sanırım son gittiğimde imzalamadım gidip şikayetmi etsem
demekki o yüksek fiyatları bu şekilde imzalatarak almaya hak kazanıyolar.iyide mecburuz napcaz?????
şikayet etmek tam benlik.ederimde eşşek gibi imzalıyorum
bende her defasında imzalıyorum..e imzalamazsan giremiyosun mecbur...ama sanırım son gittiğimde imzalamadım gidip şikayetmi etsem
demekki o yüksek fiyatları bu şekilde imzalatarak almaya hak kazanıyolar.iyide mecburuz napcaz?????
şikayet etmek tam benlik.ederimde eşşek gibi imzalıyorum
ben hiç bir şey imzalamadım şimdiye kadar ama gidip hastaneyi şikayet etsem ayıp olur sanırım
evet büyük ihtimalle imzalamazsak da muyene etmeyeceklerdir, ama ben yinede şansımı denemek istiyorum bir dahaki gittiğimde itiraz edecem sizi şikayet ederim zorla imzalatıyorsunuz diyecem, hatta işim ne gider sgk'dan bilgi alırım ben bununla ilgili. o imzalattıkları kağıdıda gösteririm.
yaaa evet ayıp olur özdencim hatta bence sen biraz daha fazla ver, hastane sahiplerine yazıııııkk.
eheheheee ne buldum:
"Taahhütname imzalatan özel hastaneler bu sayede cezadan kurtulacağını sanırken SGK yetkilileri, bu belgenin hiçbir hukuki değerinin olmadığını açıkladı: "Taahhütnameyi imzalasanız bile yapılan işlemlerde fazla ücret alınıyorsa bize şikayet edin."
az bekleyin hepimizi kurtaracam arkadaşlar, şu sınavım bi geçsin, haftaya bunun araştırmasına başlıyorum.
melis sende az daha sık dişini, bak belki ücretsiz doğum yaparsın
bak ben boşuna beklemedim çok karlı olacak bu iş :))
hadi bakalım sana da bekleme için yeni bahane çıktı bak doğum izni de 6 ay oluyor
6 ay olacak da bi olamadı ne zamandır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?