- 18 Ağustos 2011
- 3.181
- 303
- 363
- Konu Sahibi landfloves
-
- #30.601
merhaba herkese ,
maşallah yeni bebek gayet iyi o nokta kocaman adam olucak annesi
bende nihayet hasta oldum zaten herkes hasta benimde hasta olacağım belli idi
doktoru aradım ona da ulaşamadım
ayakta atlatırımm insallah
melis seni andık bugün nerede diye meğer buradaymışsın
11 mayısta doğurabilirsin
evet kuzum bildiğin sömürmüş çok güzeldi değerlerim neyse takviyelere başladık kalsiyum desteği de alıyorum artık canım yediklerim yetmeyebilirmiş artık.
canım burdaki memorial hastanesinde ücretsiz olarak çok güzel bi ekiple açılmış bu kurs cmt günleri de boş oluyorum genelde o yüzden katılayım dedim bakalım bizim hastane ne zaman yapıcak onu da bekliyorum
aynen hergün yeni bişey çıkarıyo düzenli olarak yemem için şimdiki besinimiz pekmez ve kestane balı
bi bilgin var mı kuzum kestane balının hamilelikte kullanımı hakkında?
tatil olayına gelince çok sevindim ama erken rezervasyon hakkında iyi düşünmüşsünüz liva hanım bi gelsin bi alışın birbirinize bulunur zaten mutlaka
saol kuzum geçmiş sayfalarda sordum ama görmedin sanırım hangi doktor bu aklımda olsun da malum kolay bulunmuyor böyle dr.
ilaç takviyesi alırsın canım muhtemelen ama pekmezi de mecbur içeceğiz galiba en etkili besin o galiba
canım memorial açmış eşime saati uymuyo eşli gideceğimiz kursta araştırıyorum biraz daha doğum yaklaşsında doktoruma da soracağım bu hafta bakalım
kadının doğum isteklerine bakın doğunca bebeği doktorların kafasına atsında tam olsun ne katı istekler
Doğum eylemi öncesinde
Doğuma eşimle birlikte hazırlandık. Dolayısıyla onun da doğum öncesi, sırası, ve sonrasında yanımda olmasını istiyorum.
Doğum sırasında alabileceğim ağrı kesiciler hakkında yeterince bilgi sahibiyim ve ihtiyacım olması halinde talep edeceğim. Epidural dâhil hiçbir ağrı kesicinin ben istemeden teklif edilmemesini rica ediyorum.
Bize gerekli desteği vermesi açısından annemin de doğum sırasında yanımda olmasını istiyorum.
Sakin ve huzurlu bir ortam yaratmak için odamda kısık sesli, rahatlatıcı müzik dinlemeyi planlıyor, gerek duyduğumda odadaki ışıkları kısabilmek istiyorum.
Tıbben gerekmedikçe rutin damar yolu açılmasını istemiyorum.
Vajinal muayenelerin minimumda tutulmasını arzu ediyorum.
Hareket edebilme özgürlüğümün kasılmalarla başa çıkmam açısından önem taşıdığını biliyor, bu nedenle kasılmalar sırasında arzu ettiğim gibi pozisyon değiştirebilme imkânına sahip olmak istiyorum.
NST ile takip edilmenin gerekmesi halinde monitöre sürekli bağlı kalmak yerine aralıklarla bağlanmayı tercih ediyorum.
Personelin sadece gerektikçe odamda bulunmasını rica ediyorum.
Doğum sürecinin kendiliğinden başlamasını tercih ediyor, süreci başlatmak ya da hızlandırmak adına amniyotik kesenin patlatılması ya da suni sancı verilmesi gibi yöntemlere sıcak bakmıyorum.
Doğum esnasında gerekli sıvı alımını serum takılması yerine su içerek yapmayı tercih ediyor, hafif gıdalar alabilmeyi istiyorum.
Doğum eylemi sırasında:
Doğum sırasında sadece gerekli personelin odada bulunmasını rica ediyor, orada olması şart olmayan hiçbir görevlinin katılmamasını arzu ediyorum.
Bebeği itme safhasının anne tarafından, doktorun telkinleriyle yönlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Ancak, açılma tamamlanmış olsa bile -bebeğim için bir tehlike söz konusu değilse- itme hissim gelene kadar bekleme seçeneğimin de olmasını istiyorum.
Bebeğimin sağlığı açısından muhakkak gerekmediği sürece epizyotomi yapılmasını kesinlikle tercih etmiyorum.
Bebeğin başı çıktıktan sonra onu mümkünse ellerimle karşılamak istiyor, benim karşılamam mümkün değilse eşimin karşılamasını istiyorum.
Doğum eylemi sonrasında:
Bebeğimin doğar doğmaz kucağıma verilmesini istiyor, mümkünse ilk tıbbi muayenesinin bebeğim kucağımdayken yapılmasını istiyorum.
Bebeğimizin göbek bağını eşimin kesmesini istiyor; bağ kesilmeden önce oradaki kan dolaşımının bitmiş olmasını tercih ediyoruz.
Doğumun hemen ertesinde bebeğimize tıbbi müdahale gerekmesi halinde eşimin de onun yanında olmasını istiyoruz.
Plasentanın doğal bir şekilde doğmasını istiyorum.
Bebeğimizin gözüne sürülecek olan antibiyotik merhemin ve diğer gerekli ilaçların hemen değil, bebek bakım odasına götürüldüğünde uygulanmasını tercih ediyoruz.
Bebeğime yalnızca anne sütü vermeyi planlıyor ve doğar doğmaz emzirmeyi istiyorum.
Tıbbi bir gereksinim olmaması halinde bebeğime hastanede geçirdiği süre boyunca herhangi bir sıvı (mama, şekerli su ve sade su da dâhil olmak üzere) verilmesini istemiyorum.
Yine hastanede geçirdiğimiz süre boyunca bebeğe emzik verilmesini istemiyorum.
bunu her kim yazdıysa bu kurallarına uyucak hastane ve doktor nerdeymiş
bende bunu kendisine sormak istiyorum
bi bassın gitsin, bende bıdı bıdı konuşurdum şöyle yapcam böyle istemiyorum, rahatsızlandığım zaman anladımki herşey boş
yeterki bebek iyi olsun gerisi aklına bile gelmiyor
analarımız önceden evde doğururmuş bu kadar da normal doğumu olay haline getirmek neden
yok o müdahale etmesin yok topun üstünde sancılarımı geçireceğim
böyle insan şartlarsa kendini zaten doğum olaylı bir hale gelir
bunu her kim yazdıysa bu kurallarına uyucak hastane ve doktor nerdeymiş
bende bunu kendisine sormak istiyorum
bi bassın gitsin, bende bıdı bıdı konuşurdum şöyle yapcam böyle istemiyorum, rahatsızlandığım zaman anladımki herşey boş
yeterki bebek iyi olsun gerisi aklına bile gelmiyor
analarımız önceden evde doğururmuş bu kadar da normal doğumu olay haline getirmek neden
yok o müdahale etmesin yok topun üstünde sancılarımı geçireceğim
böyle insan şartlarsa kendini zaten doğum olaylı bir hale gelir
çok çok dikkat et kendine ıhlmaur veya c vitamini al bol bol
ben burdayım ya telefonda net bitince pc başında zaman geçiriyorum
du bakalım bugn doktorla görüşelim derim arkdşlrım gelmişken hazır araya sıkıştır beni doğuruyım
çok güzel olmuş senin için hem vakit geçirirsin hemde net dışında uzmandan bilgiler alırsın
pekmezi tavsiye ederim önceden ağzıma sokmazdım sonrasında mecbur yemeye başladım
ama hala içine muz doğrayıp yiyorum kızlarda görüyordu karışımlarımı
sende ihmal etme sabahları özellikle aç karnına bir kaşık atsan ağzına yeterli
kestane balı hakkında bir fikrim yok tatlım
iyi faydalı olan herşeyi ye boşver
görmedim canım sorduğunu, Nejat Şahin Günaydın adı. biz akşam polikliniği için en erken kime varsa almıştık tesadüf yani.. baya kilolu bir adam. sürekli akşam mı çalışıyor bilmiyorum.
kan ilacıda benim midemi yakıyor daha önce kullanmıştım, pekmez yiyecem yine napacam mecbuuurrr...
selam kızlarrrrr herkese mutlu mis gibi bir hafta diliyorummmm
sabahtan beri temizlik yapıyorum mola verdim tenefüse çıktımbirazdan kaldığım yerden devam edeceğim...
tamam canım adını not ettim doktorun lazım olabiliyo bazen sen akşam polikiliniğine gittiğinde kan testi yapıyorlar mı akşam laboratuar açık oluyo mu?
dur bakalım doktorun duruma göre yönlendirir seni ben haftaya pzt gideceğim doktoruma istersen gel benimle hem paşamı gör hemde doktor hakkında bi izlenimin olur
ne çektiiin be landfloveeees ne çektiiiiiiinnnn pekmezden
doktoruma geçen haftaki kontrolde aklımdaki tarihleri söyledim, dalga geçti benimle ooo riski atlattık birde tarih seçiyoruz he sen onu kızına söyle durucakmı anlaş bakalım demişti
her hafta kontroldeyim geçen kasılmam yoktuda 3 gündür yine başladık ama minnoş son derece enerjik hareketlerine devam ediyor
babası bile ayaklarını tutabiliyor
olsun tatlım hep annelere olmaz kvalidende gönüllü zaten oda seve seve yardım etmiştir
hamilelik zamanı ihtiyaç olabiliyor ben erteledim hep ama sana tavsiyem kendin bunalmaman için en azından belli sürelerde çağırman
hamileyken hemde sanada iyi gelir evinin temiz olması
bende bu kadını bebek doğduktan sonra 15te bi çağırmayı düşünüyordum ama bu durumdan sonra çağırmam
güvenilirlik olarak çok iyi ortada birşeyler kalsın ellemez bile 20 yıldır ailenin içinde ona güvenerek düşünmüştük
şimdi kimi bulurum ne olur bilemedim
http://eylulgelinleri.blogspot.com/
kızlar bir bakın bakalım
can sıkıntısında blog tasarım işlerine sardım
hatta kızımada blog açtım ama yazı yazmaları beceremem
bide bebeğin kafasını eşi çıkarsın istiyormuş
hoşgördük miraclem
bak sana söylemek için adına baktım bakmışken iki hafta sonraya da randevu alayım dedim ama yok adam.. akşam polikliniğinden gündüze geçiyo arada demekki, ama gündüzdekilerede baktım bu sefer haftanın bir iki günü var. bana uyan bi tarih bulamadım. neyse ama bugün çalışıyormuş öğleden sonra 3te sonuçlarımı almaya gidecem o zman doktorada bakarım, sorarım hastanede olmadığı günler napıyomuş acaba.. nerdeymiş acaba muayenehanesi falan mı var.
hııı akşam kan alma bölümü açık olmuyor sanırım hiç bakmadım ama benimki aç karna olması gerekiyordu o yüzden doktor yarın sabahtan gel demişti ertesi gün cmt olunca bende bugün gittim sabah. bayılırım falan belki diye eşimle gittik 5 tüp kan aldılar ama çok şükür sorun olmadı.
nasılsın keyifler nasıl?
iyi tatlım aynen devam, erdem paşa nasıl? ayakkabı çok şık bu arada canım.
nasılsın keyifler nasıl?
iyi tatlım aynen devam, erdem paşa nasıl? ayakkabı çok şık bu arada canım.
bizde iyiyiz hoplayıp zıplıyor erdem paşa annesi sürekli vitaminli şeyler yediği için enerjik oğlum benim
ayakkabı için teşekkürler cnm
bide bebeğin kafasını eşi çıkarsın istiyormuş
bencede ne kadar düşünüpte plan yaparsa o kadar zor geçer, aslında zor geçeceğinden değil planları olmayınca o haliyle bide onları düşünüp sinir olacak, kesin zaten doğumdan sonra kavga edecek gibi.. kim bunların hepsini ne kadar kabul ederse etsin biçoğu olmayacak bence. yazıyı okurken benim bile içim sıkıldı doktoru olsam ne derdim bilmiyorum
evet iyi oldu canım bu kurs.
evet artık eli mahkum yiyorum bakalım umarım kanım yükselir
doğal bi bal umarım bi zararı olmaz ben faydalı ne bulursam yemeye devam
melis kuzum quinny zapp extra bebek arabasını araştırdın mı şu ara o aklıma yatıyo
tamam canım adını not ettim doktorun lazım olabiliyo bazen sen akşam polikiliniğine gittiğinde kan testi yapıyorlar mı akşam laboratuar açık oluyo mu?
dur bakalım doktorun duruma göre yönlendirir seni ben haftaya pzt gideceğim doktoruma istersen gel benimle hem paşamı gör hemde doktor hakkında bi izlenimin olur
ne çektiiin be landfloveeees ne çektiiiiiiinnnn pekmezden
hoşgeldin titiz hatun kolay gelsin bitir hemen çık gel
KIZLAR BU AKŞAM EŞİMİN İŞ ARKADAŞININ KARDEŞİNİN DÜĞÜNÜ VARMIŞ SİZCE DİKTİRĞİM PETROL MAVİSİ PARDESÜNÜN ALTINA SİYAH RUGAN AYAKKABI VE SİYAH RUGAN PORTFÖY ÇANTALYA KOMBİNLESEM OLUR MU?
durun ayakkabının resmini ekleyeyim hemnecik
senin minik bana kalırsa öyle çok faz kalmaz içeride gibi geliyor yahu. bakalım doktor amca ne diyecek valla çok merak ediyorum gelsin artık görelim :)
annem ileri de daha çok yorulacak zaten yaw.
bir hamile kalıyım da ondan sonra kadıncağız istesem de istemesem de koşturacak.
biizmkisi yakın olsa sana da gelirdi gerçi artık çok yoruluyorum diye fazla gitmiyormuş
ama hamile olunca dediğini dikkate alacağım ya. psikolojik olarak evin temiz olması huzur verir.
ben blog işine fena taktım zatenbugün yine 3 ayrı şeyler yazdım çok keyifli
herkes heyecanla bekleyiş halde, dedemler köye gitti heran doğururum diye fazla kalmadan bugün geri dönüyorlarmış
ama bana geliyorki benim kız heyecanı yaşattı şimdi inat etti çıkmayak
hamilelikte evinin temiz olması şu yönden psklojk olarak iyi olabilir
çoğunlukla özdn gibi garip garip kokular duyarsın tiksinirsin birşeylerden en azından önlem olarak ya benim evim temiz temizlendi
rahat olabilirim oluyor miracle dada dolabı açamıyordu ev temizlendi rahatça evine girdi mesela
blog işine gelince ben öyle yazılar yazmayı beceremem bebeklede bundan sonra çok zor olur ama arkaplanlar tasarım işleri hoşuma gitti uğraşması şimdilik dikkatimi çekti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?