-
- Konu Sahibi landfloves
- #2.281
günaydın kızlar
daphne cim bu tarif benim islim kebabına benziyor onu köfteyle yapıyosun
tavuk kuşbaşı ve kırmızı etle yaptım ama mantarlı ilk kez duyuyorum güzel olur ben de denicem teşekkürler tarif için...
Neden canım?çok güzel ama şu patlıcanları kızartmak banan göre değil beceremiyorum bir türlü
bende hep köfteyle yaparım tavuk ve mantarla değişikmiş denerim biaraKızlar çok güzel bir yemek tarifi buldum sizlerle paylaşmak istiyorum. Mantarlı patlıcan sarma
Malzemeler ;
2-3 adet uzun patlıcan
250 gr mantar
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet soğan
3-4 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz, karabiber, pul biber
sıvı yağ
Hazırlanışı;
-Patlıcanlar alaca soyulup uzunlamasına ince ince kesilir ve kızartılır, kızaran patlıcanlar yağını çekmesi için peçete üzerine alınır.
-Soğan yağda kavrulur, biberler ve ince doğranmış mantar da eklenip ateşte biraz çevrilir ve 1 domates eklenir.
-Baharatları eklenir.
-Kızaran patlıcanlardan 2 adet alınır ve artı şeklinde üst üste konur ve içine hazırlanan mantarlı harçtan bir miktar konup kapatılır ve kürdan yardımıyla tutturulur.
-Ayrı yerde 1 kaşık sıvı yağda rendelenmiş 2-3 domates ve biber salçası kavrulur ve hazırlanan patlıcanlar bu sosun üzerine konur ve 10 dk pişmeye bırakılır.
-10 dk sonra servise hazırdır. Afiyet olsun..
evlendiğimden beri 1 kez denedim kömür oldular sanırım bir hata yaptım ama ne kaynıyarık ta yaptım oda olmadı mesela
evlendiğimden beri 1 kez denedim kömür oldular sanırım bir hata yaptım ama ne kaynıyarık ta yaptım oda olmadı mesela
Evet canım islim kebabınıda çok severim ama onu tencerede değil fırında yapıyorum ben daha güzel oluyor. Eşim patlıcanı pek yemez ama mantara bayılır birde böyle deneyeceğim. Bakalım yiyecek mi?
Evde oturmakta çok keyifli ama landfloves. Ben sevdim komşum olsaydı belki evde oturmaya devam edebilirdim ama oda yok. Tek başıma tüm gün temizliğe sarıyordum.
Anam yakalandim :) ya şöyle azıcık geçmişi okuyup öyle yazayım dedim ama 20 sayfa zor okudum hala telefonla giriyorum zor oluyo hala iş bulamadım evdeyim ve iyice bunaldım bu devirdi diploma tecrübe hikaye ya :-( iş görüşmesine gidiyorum adam bana mavi yaka fabrika üretim işi veriyo. Ben bankaciyim diyorum ne işim var üretimde hiç umurları değil valla isine gelirse diyo çok pişman oldum bankayi bıraktığıma kimseye de söyleyemiyorum.sizler nasılsınız hamileler nasıl ay hep kaçırdım o güzel sohbetleri ya
ben de hep fırında yaparım fırın yemeklerini daha çok severim...
patatesli tavuklu yemekler, köfteli yemekler, karnıyarık....
Landfloves, geçen eşimlede konuşuyoruz. Keşke komşularımız olsaydı diye ama hiç bize göre kimse yok. Çoğu yaşlı apartmanda ya da çalışıyor. Manisada işte bu yok kızlar. Oraya gittiğimde bende neredeyse tüm mahalleyi tanıdım. Herkes herkesi tanıyor. Büyük şehiri sevmiyorum bu yüzden.
landfloves yeni salon şeklini paylaş bari bakalım
kızlar 2 tane foto mak.var benim birini annemler köye giderken verdim orda lazım olur diye diğerini de eşimin arkadaşı tatile giderken aldı hiç bşy çekemiyorum çok büyük bi eksiklik hissediyorum çocuk tatilden dün dönmüş bugün inş.getirir
Ben geldim kocam işten geldi kahvaltı filan derken ancak telefon bana kaldı ooo bakıyorum komşulardan muhabbet var :) benim komşum yok aslında var ama hepsi benden büyük çocukları var binamız çok kalabalık 36 daire var kimse kimseyi tanımıyo bende ancak dikisle vakit geçiriyorum
sahura ne hazırlasam yaaaa, bende eşimde tutacaz inşallah. geçen yıl işim nedeniyle güneşin altında gezdiğim içinbirde düğün hazırlıklarından dolayı doğru dürüst tutamamıştım. evde yufka yok, bu sıcakta hamurlada uğraşamam yani börek şimdilik olmaz. başka ne yapabilirim acaba , en önemliside bizi susatmayacak bişiler olması lazım