Yalnız bilgilendirmeniz de bir eksiklik var, belirtmek isterim. Ayvalık’taki yiğenime de aynısı oldu, Çeşme’dekine de. Genel olarak haberlere yansımasa da, saklansa da çocuklarda salgın var. İshal kusma şikayetiyle acillere giden çocuk sayısı iki aydır çok yüksek. Kimi sudan diyor kimi başka sebep gösteriyor. Haberlerde buna neden yer verilmediğini merak ediyorum.Geçen hafta Antalya daki arkadaşımla konuştum benim oğlan hasta dedi. 2 hafta önce Mersin'de arkadaşımın 2 çocuğu hasta oldu. Geçen cumartesi biz denize gittik Mersin'de, şu an benim kızım hasta. Bugün doktora gittim ,doktorun söylediği şu anda Akdeniz'de bir virüs enfeksiyonu var ,çok fazla çocuk hasta oluyor. Testler temiz çıkıyor amip falan değil. Denizin akşamına burun akıntısı, hafif ateş ve kusma olarak başlıyor. Kusma, ishal, burun akıntısı ve halsizlik olarak devam ediyor. Antibiyotik verdiler benim kızıma. Arkadaş kendi çocuklarına vermedi, bir hafta yattı çocuklar. Yani demem o ki, Akdenize özellikle de Mersin tarafında denize çocuk sokmadan 3 kere düşünün.
O tarafta da olduğunu hiç bilmiyordum. Bizim doktorumuz hiç test falan istemedi. Zaten ben anlatırken böyle evet biliyorum tarzı bir ifadesi vardı. Bana tek söylediği çok vaka geliyor son bir aydır bu şekilde oldu. Direk antibiyotik yazdı. Ateş falan yok hocam dedim ,viral vermem lazım dedi. Demek ki aktif bir virüs var. Haberler de vermezler tabi turizme leke mi sürsünlerYalnız bilgilendirmeniz de bir eksiklik var, belirtmek isterim. Ayvalık’taki yiğenime de aynısı oldu, Çeşme’dekine de. Genel olarak haberlere yansımasa da, saklansa da çocuklarda salgın var. İshal kusma şikayetiyle acillere giden çocuk sayısı iki aydır çok yüksek. Kimi sudan diyor kimi başka sebep gösteriyor. Haberlerde buna neden yer verilmediğini merak ediyorum.
2-3 gündür geceleri bayağı serin buralar.biz izmir’de haziran sonlarında bile denize giremedik soğuktu.temmuz gibi ısındı.bodrum eylülde güzel oluyor..uzun araba yolculuğundan çekiniyorum, uçak zaten bebekle imkansız. aslında hava durumu sığacık için 28-30 derece diyor yağış da yok. rüzgar beni çekindiriyor, izmire de hiç gitmedim hakim değilim havasına
Ben zaten internette gezinirken böyle bir bebeklerde/çocuklarda gözüken salgın okumuştum. Sebep olarak musluk suyu yazılmıştı ama deniz kenarında vakaların artması deniz suyu ihtimalini de güçlendiriyor bence. Sonra Ağustos ayı oldu, bizim 2 3 yaş bebeler dediğiniz gibi ateşsiz ishal/kusma şikayeti ile acile gittiler arka arkaya. Üstelik iki yiğenimde farklı yerlerde denize girdiler yazdığım gibi. Acilde doktorlar direkt acil bu vakalarla dolu demişler. Yani yakınen şahit de oldum bu salgına. Cidden var böyle bir şey.O tarafta da olduğunu hiç bilmiyordum. Bizim doktorumuz hiç test falan istemedi. Zaten ben anlatırken böyle evet biliyorum tarzı bir ifadesi vardı. Bana tek söylediği çok vaka geliyor son bir aydır bu şekilde oldu. Direk antibiyotik yazdı. Ateş falan yok hocam dedim ,viral vermem lazım dedi. Demek ki aktif bir virüs var. Haberler de vermezler tabi turizme leke mi sürsünler
Antalya, Marmaris uygun olur.
Sezon bitmiyor ki Eylül’de
Evet yaz başından beri var üstelik.izmir’deyiz,haziran ortası yazlığa geçtik..15 temmuz günü kızım yüksek ateş,kusma şikayetiyle acillik oldu,serum takıldı..doktor denizde enfeksiyon olduğunu,günde yetişkin,çocuk birsürü insanın acile geldiğini söyledi..Yalnız bilgilendirmeniz de bir eksiklik var, belirtmek isterim. Ayvalık’taki yiğenime de aynısı oldu, Çeşme’dekine de. Genel olarak haberlere yansımasa da, saklansa da çocuklarda salgın var. İshal kusma şikayetiyle acillere giden çocuk sayısı iki aydır çok yüksek. Kimi sudan diyor kimi başka sebep gösteriyor. Haberlerde buna neden yer verilmediğini merak ediyorum.
Çeşmeden bildiriyorum deniz buzz. Ama bebeği denize sokmam derseniz çoksel buralar. Ben ilk defa Eylülde geldim bundan sonra tercihim hep böyle olacak. Temmuz-ağustosta tatil diye çile çekiyormuşuzbenim bebeğim de arabada hiç durmuyor maalesef o yüzden çekiniyorum. 5 aylıkken falan rahattı, şuan çok hareketli dönemi sürekli yürümek tırmanmak vs istiyor
İzmir çeşme kesinlikle gitmeyin geçen hafta ordaydım çok rüzgarlı ve denizi soğuk.bebeği sokmasanız bile kendiniz bile zor girersiniz. Denizden çıkınca rüzgarı adamı üşütüyor. Hele ılıca plajı hep dalgalı resmen sörf yaparsınız o derece. Diger taraflar da soğuk buz. Ordan Marmaris taafına geçtik hemen buralar çok güzel muğla tarafını tercih edin derim.Herkese merhaba.
13 eylül haftası 9 aylık bebeğimizle tatile gitmek istiyoruz. havalar nasıl olur? nereye gideceğimiz belli değil. çok aşağı inemiyoruz yol uzun sürmesin diye. izmir den çekiniyorum, serinlemiş olur mu çok rüzgarlı olur mu vs diye. bebeğim ilk kez denize girecek. tatil beldeleri hakkında bilgisi olanlar fikir verebilir mi? bu mevsimde havası yumuşak/sıcak olan bebeğimizle rahat edebileceğimiz bir yer var mıdır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?