tatil bebek kedi üçgeni

hepsini okuyamadım da kedi için gece kalkıp mama nasıl yediriliyor

bizim hanım 2,5 yaşında hiç gece kalkmadım da

maması kabında suyu yanında canı isteyince gidip yiyor

kedi evini sever birileri yokken de kalır uyur o evdekiler gelecek diye bekler

bizimki gecikince cama çıkıyor ama sonra unutur

evde bırakıp geri gelince bir süre kapris yapıyor örneğin bizimki dibimizden ayrılmıyor ama eskiye dönüyor

bavul ortaya çıkınca içine giriyor vs vs

kedimiz evde kalıyor görümcem 2-3 günde bir uğrayıp suyuna mamasına bakıyor evi havalandırıyor oldu bitti

annenizin evi ile mesafeyi bilemem de uygunsa öğle arasında uğrasanız bile yeter 2 günde bir

onun dışında da kedi de alışır normal kedi yaşamına

bizim kedi korona dan kaynaklı evde kaldık diye de trip attı uykusu bölündü vs şimdi alıştı
başka bir arkadaşa yazdığım yanıttan alıntılıyorum:
yani hayvan da bir kusur yok. ailem aldıkları sorumluluklarda fazlasıyla hassasiyet gösteriyorlar. biz büyürken de böyle sorunlar oldu. yani bizim bakımımızda da abartılan kısımlar vardı bence. tabi konu bu değil şuan ama kedi için de benzer hatta daha fazlası bir bakım şekli gelişti. örneklerini anlatsam hayret içinde kalırsınız. mesela bir ara gece uyandırırmış bizimkileri gelip salona yatarmış annem. o da gelip orda uyurmuş. her gece kadını salona taşırmış. kalkana kadar miyavlama durmazmış. neyseki onu bıraktı ama bu şekilde tavizi de hayvana onlar veriyor. kediyi severim ben de çok. ama gerçekten çocuk gibi. sanki 1 çocuğum varken 1 tane daha ediniyormuşum gibi geliyor. abarttın yazan arkadaşlar kediyi bilemedikleri için öyle yazıyorlar. yoksa hayvan zaten mamasına kendi giden hayvan olsa niye kalkayım. niye dert edeyim ki kendime. dursun bir köşede derim ama öyle değil. gece sen kalkmadan mama kabına gitmez, kapta m ama olup olmaması önemli değil onun için. seni bekler. sen kalkana kadar da miyavlar. sen kalkarsın gidersin mama kabına o da peşinden gelir yer. suyu aynı şekilde tastan içmez. gece tuvaletin kapısına miyavlar. sen kalkıp çeşmeyi açana kadar susmaz. böyle bir kediden bahsediyoruz.

Huyları değişikmiş kız. Benim saftiriğe bolca mama su veriyoruz. 5-6 güne kadar hiç kimse kontrol etmeden kalabiliyor tek başına. Hiç bunalıma girmiyor evi dağıtmıyor. Bir kere babamın evinde 5 gün tek başına kaldı, bir kere benim evimde 6 gün kaldı. İki kere falan da 3 gün tek kaldı. Bazen bir hafta erkek arkadaşımda kalırdım o aynı şehirdeyken, iki üç günde bir gelir ilgilenirdim mamasını suyunu yenilerdim. Bunların hepsinin sonuncunda sadece beni özlemiş oluyor. Dibimden ayrılmayıp sürekli zorla kendini sevdiriyor.

Huyları benim kedi gibi olsa 1 hafta kalsın evde iki kere gidip kontrol edersiniz derdim. Kedi oteli daha uygun böyle bir durumda.
Benimkide boyle hayir zaten normal sartlarda kediler gunde 15 saat uyurlar normalu bu ama konu sahibinin kedisinde huy değişikliği var oda zor

başka bir arkadaşa yazdığım yanıttan alıntılıyorum:
yani hayvan da bir kusur yok. ailem aldıkları sorumluluklarda fazlasıyla hassasiyet gösteriyorlar. biz büyürken de böyle sorunlar oldu. yani bizim bakımımızda da abartılan kısımlar vardı bence. tabi konu bu değil şuan ama kedi için de benzer hatta daha fazlası bir bakım şekli gelişti. örneklerini anlatsam hayret içinde kalırsınız. mesela bir ara gece uyandırırmış bizimkileri gelip salona yatarmış annem. o da gelip orda uyurmuş. her gece kadını salona taşırmış. kalkana kadar miyavlama durmazmış. neyseki onu bıraktı ama bu şekilde tavizi de hayvana onlar veriyor. kediyi severim ben de çok. ama gerçekten çocuk gibi. sanki 1 çocuğum varken 1 tane daha ediniyormuşum gibi geliyor. abarttın yazan arkadaşlar kediyi bilemedikleri için öyle yazıyorlar. yoksa hayvan zaten mamasına kendi giden hayvan olsa niye kalkayım. niye dert edeyim ki kendime. dursun bir köşede derim ama öyle değil. gece sen kalkmadan mama kabına gitmez, kapta m ama olup olmaması önemli değil onun için. seni bekler. sen kalkana kadar da miyavlar. sen kalkarsın gidersin mama kabına o da peşinden gelir yer. suyu aynı şekilde tastan içmez. gece tuvaletin kapısına miyavlar. sen kalkıp çeşmeyi açana kadar susmaz. böyle bir kediden bahsediyoruz.

bunu okuduktan sonra tek çözümün bakıcı bulmak olduğunu düşündüm

çocuk bile bu kadar bakım istemiyor

güvenilir komşusu vs varsa o gelip baksın

gece de aç dursun sabah yer telafi eder

Benim kedim öyle alışık 😄 gece benimle uyur ama sabah erken kalkıp biraz mama yiyip ben uyanana kadar tekrar uyur. Gözümü açmadan mamasını koyar geri yatarım. İstesem o düzeni değiştirebilirdim ama hoşuma gidiyor galiba 😄
Şu an yanında değilim, kardeşim bakıyor. Hiç sanmıyorum onun öyle uyanıp geri uyuduğunu, azıcık düzeni bozuluyor ama maması, suyu taze taze önüne geliyor bakılıyor, gözüm arkada değil.
Cidden bu konu neden bu kadar abartılmış anlamadım.

Aile de çok hassassa kamera takabilirler, oradan kedilerini izlerler yalnızken.
Zaten uyandırıyorlar bizde oyleyiz simdilik patisiyle tirnaklarini gecirmeden vura vura kaldiriyor sıpa 🐈🤣🤣

bunu okuduktan sonra tek çözümün bakıcı bulmak olduğunu düşündüm

çocuk bile bu kadar bakım istemiyor

güvenilir komşusu vs varsa o gelip baksın

gece de aç dursun sabah yer telafi eder
en makulü 2 günde bir gitmek gibi geliyor. inşallah bir sorun çıkmaz onda da... yani mama kabını devirme, komşuları uyandırma vs gibi

Eklentiler

• IMG_4516.JPG
    IMG_4516.JPG
    79,1 KB · Görüntüleme: 74
hahahah çok şekermiş ya. tasa girmiş şapşik :KK37:

artık sığmıyor ama

geçen çok uğraştı olmayınca vazgeçti

kızım dedim kadınların ortak derdi popon büyümüş :))

yemeği tabağında durur canı isterse yer tok olsa önüne ne koyarsanız yemez

arada bir yaş mamanın jölesini yediği tanelerini bıraktığı da olur damak zevkine düşkün kendisi :))

Merhaba
Ben ailenizi anlayan taraftan da yazacağım çünkü eşimle tatile çıktığımızda babam gelip bizim evde kalır veya ben kedimizi onlara bırakırım bir hafta yalnız bırakmayı istemiyoruz aynı şekilde babamların da kedileri var onlar da öyle😅
Şu anda da ikiz gebeliğim var ama doğunca da aynı olmaya devam edecek mecburen insan kedisine de çocuğu gibi görüp aklı kalıyor ve en yakınından bunun için fedakarlık istiyor
Sizin için çok zor olacağı için bence en mantıkşı çözüm eşiniz kalsın kediyle ailenizin evinde siz de Bebişle evde kalın mesela bir iki gün kalınca bir akşam da eve gelir sizi görür ertesi gün yine gider bu şekilde geçer bi hafta çok uzun süre değil
Evet çok yoğun olduğumuz zamanlarda bana da çok zor geliyor Ailemin kedisiyle ilgilenmek ama aynı şekilde kendi kedimde de aklım kaldığından bence yapılması gereken bi fedakarlık aileniz için.mesela çocuk bırakmak gibi bir nevi o da onların çocuğu kırılırlar muhtemelen değmez kırmaya😻

bi arkadaşımın iran kedisi vardı aynı böyle, gerçekten gözümle görünce şaşırıp kalmıştım bu ne diye :KK70: ama evde yalnız kaldığında susayınca tıpış tıpış tasa gidip yiyip içiyodu ama çoook tripleniyo.eve sahibi geldiğinde tribi geçene kadar tuvaletini ortalığa yapıyodu protesto olarak barışınca düzeliyodu.çok depresif hayvandı ama 2 hafta her yaz bu şekilde kontrol eden birine ev anahtarı bırakıp başka şehre giderlerdi, bi sorun çıkmadı hayvanda ki o da çok depresif hayvandı.

Merhaba
Ben ailenizi anlayan taraftan da yazacağım çünkü eşimle tatile çıktığımızda babam gelip bizim evde kalır veya ben kedimizi onlara bırakırım bir hafta yalnız bırakmayı istemiyoruz aynı şekilde babamların da kedileri var onlar da öyle😅
Şu anda da ikiz gebeliğim var ama doğunca da aynı olmaya devam edecek mecburen insan kedisine de çocuğu gibi görüp aklı kalıyor ve en yakınından bunun için fedakarlık istiyor
Sizin için çok zor olacağı için bence en mantıkşı çözüm eşiniz kalsın kediyle ailenizin evinde siz de Bebişle evde kalın mesela bir iki gün kalınca bir akşam da eve gelir sizi görür ertesi gün yine gider bu şekilde geçer bi hafta çok uzun süre değil
Evet çok yoğun olduğumuz zamanlarda bana da çok zor geliyor Ailemin kedisiyle ilgilenmek ama aynı şekilde kendi kedimde de aklım kaldığından bence yapılması gereken bi fedakarlık aileniz için.mesela çocuk bırakmak gibi bir nevi o da onların çocuğu kırılırlar muhtemelen değmez kırmaya😻
eşime teklif ederim de o da beni bırakmak istemez gibi geliyor. gece tek ben kalacak olsam sorun etmez de bebekle ikimizi yalnız bırakınca onun da aklı bizde kalır tahmin ediyorum.

En guzeli sizde kalması. 1 haftaligina idare edebilirsiniz bence, ayrica kedinin icmedigini bildiğiniz halde ben suyunu koyarim susarsa icer fln demeniz gaddarca geldi. Kedileri var diye bu insanlar hic sehir disina gitmesinler mi? Size guvenip birakmak istiyorlar işte.

Merhaba, ben size başka bir şey söylemek istiyorum, olur da kediyi yalnız bırakırsanız her odanın kapısına stoper koyun lütfen, ve her odada yemek su olsun mutlaka. Bizim bir arkadaş kediyi yalnız bıraktı, kedi gidip odalardan birinin kapısını kapatmış kendisi de içerde kalmış. Tuvaleti, maması, suyu hep dışarda. Ev arkadaşı şehir dışından gelmeseydi kimse farketmeyecekti bu durumu ve hayvancagız orada ölecekti belki de. O şehirde de gelip kontrol edecek kimsesi yoktu. Acil ayrılması gerekti evden. Allah korudu resmen kediyi. Aman yalnız kalacaksa her ihtimali düşünün ne olur ne olmaz çünkü sonradan canınız yanmasın. Sevgiler :)

herkese merhaba,
ailemin tatlış mı tatlış bir kedisi var. evlenmeden önce aynı evde olduğumuz için bana da alışık. ben evlenince kedi ailemle kalmaya devam etti. anneme de çok düşkündür. ben evlendim ve şuanda 1 yaşını biraz geçkin bir bebeğim var. ailem temmuz ayında bir yakınımızın düğünü sebebiyle 1 haftalığına gitmek zorundalar. şu sürece kadar tatil vs gibi durumlar için ben baktım kediye. ama şuan bebekle benim için ona bakmak o kadar zor ki!!
1.si kedinin nerede bakılacağı;
alıp bana getirsem hayvan bunalıma giriyor yer değişiminde. zaten evde bebek var. kedi ailemle uyumaya alışık. ve istisnasız her gece 3-4 kez kaldırır mama yer oynamak ister falan. çocukla aynı odada iken kediyi odaya alamam. zaten gece bebeğe kimbilir kaç kez kalkıyorum. kapıyı kapatayım o salonda vs gezsin desem biliyorum odaya girmek için sabaha kadar miyavlayacak. hem bebeğe hem kediye kalkarsam üstüne bir de çalışıyorum işe nasıl gideceğim??
2.si annemin evinde kediye bakmak:
eşim bu işe hiç sıcak bakmıyor. çünkü komple oraya taşınmamız gerekiyor. bebeğin eşyası yiyeceği yatağı vs imkansız birşey. diğer uyanma sebepleri tabi burda da geçerli.
3.sü ise kedi annemde kalsın günlük gidip gelmek:
bu da problem çünkü 1 hafta olduğu için ve hayvan yalnızlığa alışık olmadığı için yine bunalıma girecek. hadi onu geçtim. günlük kim yetişecek oraya. eve gelmemiz 7yi buluyor. çocuğu yedir vs. her gece anneme git kediyle ilgilen desen akşam 9 da gidip en geç 10 da evime geri geçip uyumam vs lazım. o da çocuk 9 da yatarsa tabi. onunla gidip gelmem zor.
aileme bakamam ben desem bir ton da surat yiyeceğim. anlamıyorlar durumumu... zaten çalışırken çocuğuma vakit zor buluyorum kediyi de çok seviyorum ama nasıl yapacağım!! aklına bir yol gelen yazsın... yada siz olsanız ne yapardınız! fikir lütfen çok bunaldım düşünmekten

edit: öncelikle cevaplayan herkese teşekkürler. kediye bakmaya üşenmiyorum ama ailem ille kedinin yanında biri kalması konusunda ısrarcı. akıllarının kedide kaldığını hayvanın gece tek kalınca bunalıma gireceğini söylüyorlar. ve geçmişte bu şekilde bunalıma girmişti.maalesef bu kediyi ben yetiştirmedim ;gece kalkması, tek kalamaması gibi. huyu böyle oluştu( kedi ufakken eğitim için şehirdışındaydım) yani kedinin davranışlarının sorumlusu değilim. 2 günde 1 gidip bakıp geleceğim en makulü. başka türlü olmasının imkanı yok çünkü. aileme dürüst olacağım. gece kalmayacağımı söyleyeceğim. eğer kabul etmezlerse bakımı için birisi ile anlaşmalarını yada kedi otellerini teklif edeceğim.

edit 2: ailem olmasa diyecek lafım çok. millet gezmeye gidiyor ceremesini çekmek bana düşüyor. sorumluluklarım olmasa yine de yaparım problem değil. ama durumum el vermiyor şuan. bi de suçlu konuma sokuyorlar. siz kedi sahibi olalım dediniz diye alındı şimdi bakmaktan kaçıyorsunuz diye laf yiyorum. birincisi ben evde bile değildim o kedi alındığında üniversitedeydim şehir dışında. kardeşim vardı ama o da şimdi şehirdışında. evet vaktinde istedik alalım dedik de ben almayı çok isteseydim yani sorumluluk konusunda kendime güvenseydim üniversitedeyken öğrenci evime alırdım. annemlerin evine değil. kardeşim daha ısrarcıydı ama o da o dönem ortaokuldaydı. çocuğun hevesi için de alınmaz.. sonuçta ailemin insiyatifinde gelişti aslında konu. ama böyle tatil vs durumlarında sizin yüzünüzden o yüzden bakacaksınız gibi bir diretme var... ama tatil vs geçtimi benim kedim minnoş kızıma dönüyor olay birden. yok ben kimselere veremem onu... aman evde tek kalmasın. çeşmeden su içiyor biliyor musunuz? duran tastaki suyu içmiyor. şimdi nasıl gitmeden kalmadan bırakacaksın. ama mecburum. o da çok acıkırsa yiyecek çok susarsa içecek.. intihar etmez diye düşünüyorum. öyle bunalıma girip yemeden içmeden kesilen kediler varmış inşallah öyle birşey yapmaz. durumum bu işte benim şuan
kediler insanlardan daha dayanıklı ve akıllıdırlar merak etmeyin hiç bir şey olmaz benim kedim badem evden giderimde kafa dileyim diye gözümün içine bakıyor.

Merhaba, ben size başka bir şey söylemek istiyorum, olur da kediyi yalnız bırakırsanız her odanın kapısına stoper koyun lütfen, ve her odada yemek su olsun mutlaka. Bizim bir arkadaş kediyi yalnız bıraktı, kedi gidip odalardan birinin kapısını kapatmış kendisi de içerde kalmış. Tuvaleti, maması, suyu hep dışarda. Ev arkadaşı şehir dışından gelmeseydi kimse farketmeyecekti bu durumu ve hayvancagız orada ölecekti belki de. O şehirde de gelip kontrol edecek kimsesi yoktu. Acil ayrılması gerekti evden. Allah korudu resmen kediyi. Aman yalnız kalacaksa her ihtimali düşünün ne olur ne olmaz çünkü sonradan canınız yanmasın. Sevgiler :)
kesinlikle haklısınz. aklımda vardı zaten öyle birşey benim de. can sonuçta ve ben ailem gidince sorumluluğu kabul etmiş oluyorum. öyle bir durum olsa vicdan azabından yıllarca düzelemem zaten. buraya konu açma sebebim de bu. vurdumduymaz olsam amannnn der geçerdim. ama hem çocuk hem de onun sorumluluğu nasıl başa çıkacağımı bilemediğim için yazdım. teşekkür ederim.

En guzeli sizde kalması. 1 haftaligina idare edebilirsiniz bence, ayrica kedinin icmedigini bildiğiniz halde ben suyunu koyarim susarsa icer fln demeniz gaddarca geldi. Kedileri var diye bu insanlar hic sehir disina gitmesinler mi? Size guvenip birakmak istiyorlar işte.
tabiki gidecekler. ama beklentiler çok fazla. 5 yıldır evliyim şu ana kadar her yıl hatta yılda bilmem kaç kez gittiler kaldılar. ben baktım. hatta sırf kedinin düzeni bozulmasın diye eşimi bile annemlerin evine yerleştirdim. orda kaldık. gıkı çıkmadı. ( gerçi eşime dedim sen istersen gelme diye de. o da beni bırakmadı tek) neyse sonuçta bebek olana kadar hiç hayır demedim baktım kediye. annemler yok diye sabaha kadar uyutmadığı günler oldu. eşimde ben de sabah uykusuz kalkıp işe gittik. yine de bişi demedik. ( odada gece yarısı oynamak için üzerimize atlıyor. kapıyı kapatıp dışarı koysak ağlıyor kapılara vuruyor hem biz uyuyamıyoruz hem komşular diye mecbur odaya aldık) şuan durumum daha zor.

Ya bu evin içinde geçen bizim de başımıza geldi stoper vardı ama rüzgardan işe yaramamış 2-3 saat odada kalmış yazmanız çok ince olmuş 🤗

X