Sakın yumurta sayınıza takılmayın.Kaliteli ve tutunan bir tane olsun yeter. Ben kasım ayında 40 yaşında olacağım.4 başarısız denemem var. Hiç anneliği yaşamadım maalesef.Bu işler gerçekten AMH'ya VEYA REZERVE çok bağlı değil, çünkü o sadece sayıyı gösteriyor önemli olan kalite. 4 yıl önce ben 36 yaşındayken çok yakın bir arkadaşım vardı. Ben 1 yıl olmuştu evleneli, o da evli ve benden 2 yaş büyük ama eşi ile hep farklı illerde çalıştıklarından çocuk yapmak istememişler. Sonra eşi tayin oldu geldi yanına. Biz de eşimle çocuk deniyoruz olmuyor, o zaman tabii yapınca olur zannediyorum :) Sonra doktora falan gittik, amh değeri istedi doktor. Ben yaptırırken, dur ben de yaptırayım dedi arkadaşım, benim çıktı 4 küsür onun çıktı 0. bilmem ne. Doktor buna illa tüp yaptırman gerekli çok düşük amh, bitiyor yumurta rezervin dedi.Benim sonuca da şaşırdı doktor, yaşına göre ne kadar yüksek olur olur senin çocuğun takma dedi :))Arkadaşım o kadar çok ağladı o kadar çok göz yaşı döktü ki, sonra 1 ay sonra tatile çıkıp döndüklerinde hamileydi :)) 1 yumurta 1 yumurta yani arkadaşım, kaliteli olsun yeter. Benim ise bir sürü yumurtam oluştu son 4
tüp bebek denememde, ilkinde döllenen olmadı , diğer ikisinde 2'si embriyo oldu onlar tutunmadılar. 4. Denememde umutluydum.Doktor dondurulmuş yapalım dedi, iki ay üst üste havuzlama yoluyla yumurta topladı. Rahim dinlendirildi, çizik atıldı, intralipid serumlar kullandırdı, ilk dondurulmuş transferde yine olmadı. Şimdi 5. Denemedeyim, dondurulmuş transfer edildi yine bekliyorum.5 yıldır deniyorum daha bir kere gebeliği tadamadım. Sayıya takılma. Allah'ım ol deyince ne mucizeler oluyor :)