Gebeliğe Hazırlık Eylül 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar bu ay doktorum bana duphatson diye bir ilaç verdi. Gebelik oluşacak olursa tutunmayı destekler içinde progesteron var dedi. Eğer gebelik olmazsa da adet olmana yardımcı olur dedi. Ama zaten ben düzenli adet görüyorum. Yan etkisi olur mu diye sordum yok dedi.

Kullanıyorum verdiğinden beri ama bir taraftan da aklıma takıldı. kullanan var mı aranızda? Ne gibi durumlar için veriyor doktorlar bu ilacı?

Kızlar bu ay doktorum bana duphatson diye bir ilaç verdi. Gebelik oluşacak olursa tutunmayı destekler içinde progesteron var dedi. Eğer gebelik olmazsa da adet olmana yardımcı olur dedi. Ama zaten ben düzenli adet görüyorum. Yan etkisi olur mu diye sordum yok dedi.

Kullanıyorum verdiğinden beri ama bir taraftan da aklıma takıldı. kullanan var mı aranızda? Ne gibi durumlar için veriyor doktorlar bu ilacı?
evet kullanmıştım ve ilk gebeliğim duphatson sayesinde oluşmuştu gerçekten işe yarayan bi ilaç hiç bi zararı yok tutunmayı kolaylaştırıyor :KK52:

evet kullanmıştım ve ilk gebeliğim duphatson sayesinde oluşmuştu gerçekten işe yarayan bi ilaç hiç bi zararı yok tutunmayı kolaylaştırıyor :KK52:
Yaa inşallah bana da vesile olur 🙏 ilaç kullanmadan 18 mm yumurta oluşmuştu doktor çatlatma iğnesi de yaptı bakalım umarım desteklerler. Ama içimdeki his hiç öyle demiyor epey umutsuzum bata da 10 gün var nasıl geçecek günler bilmiyorum 🤦🏼‍♀️ Çatlatma iğnesi sebebiyle erken test de yapamam hep pozitif çıkıyor 😅

Selam kızlar ben 3 yıllık evliyim.
Son 2 senedir uğraşıyoruz ama bende pkos nedeniyle folikül oluşmuyor adetim çok düzensiz 2-3 ay gelmediği oluyor. Klomen kullandım 3 ay ama tabiki bu 3 ay değil tam 6 ay sürdü adetimi beklemekten klomen tedavim😞 klomen bişeye yaramadı. O arada soğan kürü, clife, bal tarçın çörek otu ne varsa denedim ama yok 🤷🏻‍♀️
ve doktorum vakit kaybetmeden aşılamaya yönlendirdi beni femara kullandım ilk kez Allahıma çok şükür bi gelişen yumurta görebildim sonunda bugün🥰.. çatlatma iğnesi kullanacakmıyım henüz bilmiyorum doktorumdan haber bekliyorum🤲 Ardından son olarak enjeksiyon yapılcak🤗
çok yoruldum çok yıprandım Rabbimden dilerim bu ay o müjdeli haberi alayım inşallah ❣️
Rabbim hepinizin yüzünü güldürsün hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah ❤️❤️❤️
sizi haberdar edeceyim buradan 🤗🤗

Bugün adetin 3. Günü tekrar kan verdim, dostinex sonrası prolaktinim 21e düşmüş, hala yüksek mi? Henüz sonuçlar için gitmedim hastaneye. Bir de femara verdi dr, 5 gün kullan cumartesi gel dedi. Bu nasıl bir tedavidir?

Bugün adetin 3. Günü tekrar kan verdim, dostinex sonrası prolaktinim 21e düşmüş, hala yüksek mi? Henüz sonuçlar için gitmedim hastaneye. Bir de femara verdi dr, 5 gün kullan cumartesi gel dedi. Bu nasıl bir tedavidir?
Femara yumurta geliştirici bir ilaç cnm bende 3 ay kullandım,aslında göğüs kanseri tedavisinde kullanılan bir ilaç tesadüfen yumurtların geliştiği farkedilince kadın doğumcularda yazmaya başlamış ama 3 aydan fazla önerilmiyor..Bana doktorum yazdığında aynı zamanda rahim kalınlaşsın gebelik oluşursa bebek daha rahat tutunsun diye estrofem diye bi ilaç daha yazmıştı birlikte kullanıyordum

Femara yumurtayı geliştirmek için canım. Bana da bu ay verdi, 5 gün kullanıp döngümün 12.gününde kontrole çağırdı. Yumurtam henüz büyümemiş, 16.gün yani yarın yine kontrole çağırdı. Bakalım büyümüş mü 💜

Kızlarım kan sonucum 276,67 çıktı. Günüm geçtiğinde de doktora gideceğim. İnşallah sağlıkla ilerler. Hepimizin gönlüne göre olsun hayırlı haberlerle ❤️
Hayırlı olsun canım. Bi biz kaldık ya 😑 bizlere de dua eder misin? Yumurtlama takibi yapmış mıydın?
Selizay Selizay
Yusra-61 Yusra-61
Maviesra Maviesra

Çok güzel 😍 Bat günün ne zaman normalde? Belirti vs var mı?
Teşekkür ederim ❤️ Bat 15 Eylül 2 gün var. Aslında belirti mi bilemiyorum ama normalde benim adet öncesi göğüslerim şişmez ama şimdi göğüs uçlarım büyüdü ve göğüslerime dokununca yada üzerine yatınca sızlıyor hafifçe. Birde adet olacakmış gibi belim ve karnım ağrıyor dünden beri.

Hayırlı olsun canım. Bi biz kaldık ya 😑 bizlere de dua eder misin? Yumurtlama takibi yapmış mıydın?
Selizay Selizay
Yusra-61 Yusra-61
Maviesra Maviesra
Offf of çok dertliiyim. Okulda bir öğretmen hamile olduğu haberini verdi, İki tanesi hamile zaten. Ufakken bisiklete olan çocuklara özendiğim gibi hissettin kendimi, bazen kendime kızıyorum kıskanıyor musun diye 😢

Selizay Selizay
Yusra-61 Yusra-61
Maviesra Maviesra
Çok teşekkür ederim tabi ki ederim etmez olur muyum hiç. Yok bu ay yapmadım zaten tatile falan gidince yapamadım birde rahatsızlandım biraz grip gibi derken takip edemedim ama ilişkiye devam ettim uygulamada ovulasyon görülen tarihlerde üst üste. Zaten bende pko olduğu için doktor hiç o testlerle bakma kendini strese sokma dedi lh zaten yüksekti bende. En kısa zamanda en hayırlı en güzel en sağlıklı gebelik haberlerini alın inşallah sizlerde

Femara yumurtayı geliştirmek için canım. Bana da bu ay verdi, 5 gün kullanıp döngümün 12.gününde kontrole çağırdı. Yumurtam henüz büyümemiş, 16.gün yani yarın yine kontrole çağırdı. Bakalım büyümüş mü 💜
Anladım canım teşekkür ederim. Peki bulantı falan yapar mı, gece mi içmeliyim. Eczacı aç tok farketmez istediğin zaman kullan dedi. İnşallah sağlıklı büyük yumurtan olmuştur🥰

Offf of çok dertliiyim. Okulda bir öğretmen hamile olduğu haberini verdi, İki tanesi hamile zaten. Ufakken bisiklete olan çocuklara özendiğim gibi hissettin kendimi, bazen kendime kızıyorum kıskanıyor musun diye 😢
Bana da dün misafir gelmişti, çıkarken inşallah bidahaki gelişimizde sizin bebiş haberinizi alırız, onu da severiz dedi. X doğum yaptı, kızı çok tatlı falan dedi.

Kıskanmak değil de insan üzülüyor ya...

Anladım canım teşekkür ederim. Peki bulantı falan yapar mı, gece mi içmeliyim. Eczacı aç tok farketmez istediğin zaman kullan dedi. İnşallah sağlıklı büyük yumurtan olmuştur🥰
Doktorum tok karnına içmem gerektiğini söyledi, bende hep kahvaltıdan sonra kullandım. Bulantı değil ama iştahı açıyor gibi geldi bana

X