- 25 Ağustos 2017
- 5.007
- 6.917
Yılmak yok yola devam... Aynı durumdayım. Dün bomboş çıktı, bugün kırmızılar geldi. Üzülmiycez zihin dinlendirme için 10 günlük es molası verip hemen yeni ay planları yapacağız. Moton hayatımız üzücü de olsa hareketleniyor :)
bugün doktora gittim devlet hastanesi doktor söyledi aşılama da boşuna uğraşma tutma ihtimali yok boşuna masraf etme onun yerine tüp bebeğe başvur dedi ?İki kere aşılama almak zorundayız sonra direk rapor çıkıyor tüp için aşılamayı almalısın mecbur devletin işi işte. Aklını oynatacak birşey yok sağlık olsun yinede çaresiz dert vermesin. Sen aşılamayı alsana devlette kim dedi geriye atılır diye size?
Ben yoldan emin olmadan yumurtalarımı harcatmayacağımŞuan hsg için erken dedi doktorum. 2 ay femarayla yumurta takibi, olmazsa iğneyle yumurta geliştirme, yine olmazsa sonra detaylı kontrol yapılacakmış
Halkında hayırlısı canim özelde baktirinca bide devlettede baktir kıyasla ben özelde baktiramadim maalesefbenim f
benim fsh ye de yüksek dedi 8.47 çıktı ama yumurtalar iyi dedi ben de yine özelde kafama göre baktıracağım amh bakayım bende zaten tüp bebek merkezi arıyorum.....
Ayy kuzu sen çok geç kaldıysan benim havlu asıp dükkanı kapatmam lazım. 3.5 yıldır evliyim 32 ye doğru gidiyorumBoşveriyorum olmuyor, kafama çok takıyorum olmuyor. Elimden geleni yapıyorum, dikkat ediyorum olmuyor. Demek ki var Rabbimin bir bildiği, nasipama çok üzülüyorum. Bana sanki çok geç kaldım gibi geliyor.
Seninki çıkmaza girdi zaten inşallah doğaldan gelicek sen yorulma diye erteleniyorAma geriye atılma olayı yok eğer büyük yerse yapılır canım neye göre geriye atılıyormuş ben ilk defa duydum? Benim prolaktinim yükseldi adetim hafta sonuna denk geldi ya da doktorum olmadı izinli olduböyle sebeblerden geriye kaldım. Bu ayda adetim cumaya denk geldi bakalım Ekim ne olur.
Canım covid pozitifimK kizkizakiz ne yaptın sonuc ne?
bugün doktora gittim devlet hastanesi doktor söyledi aşılama da boşuna uğraşma tutma ihtimali yok boşuna masraf etme onun yerine tüp bebeğe başvur dedi ?
Bende Tüp bebek doktorundan dinledim. Aşılama düşük ihtimal 3 aşılama 1 tüp bebek parası yapıyor. Ve genelde tutmuyor. Biz ailelerin isteği de varsa tüp yönlendiriyoruz dedi.bugün doktora gittim devlet hastanesi doktor söyledi aşılama da boşuna uğraşma tutma ihtimali yok boşuna masraf etme onun yerine tüp bebeğe başvur dedi ?
Seninki çıkmaza girdi zaten inşallah doğaldan gelicek sen yorulma diye erteleniyorarkadaş da sebesizmis infertilite ondan seni etiketledim canim benim aşılama da da sans var yani
Canım covid pozitifim
bana da böyle söyledi hem yıpratır tüp daha garantilidir falan dedi fiyat almak lazım galiba bir de karnım ağrıyor acaba muayeneden kaynaklı olabilir mi rahmimde bir sancı var....Bende Tüp bebek doktorundan dinledim. Aşılama düşük ihtimal 3 aşılama 1 tüp bebek parası yapıyor. Ve genelde tutmuyor. Biz ailelerin isteği de varsa tüp yönlendiriyoruz dedi.
27 yaşındayım ama devlet tüp de belli şartlar varmış amh düşüklüğü falan aranıyormuş gelene geçene yapılmıyormuş ve o da belli bir miktar para veriliyormuş tüp özel de çok maliyetli deniliyor ama ilaç tedavisi falan olmaz bize daha uygun gibi geliyor bana :/Yaa nasıl doktormuş o bizde aşılama meraklısı değiliz sebepsiz infertilite de şart aşılama , tüp bebeğe başvur demiş ama engel var önünüzde onu almadan olmuyor. Ayrıca düşük de olsa ihtimal var al gitsin sen dinleme o doktoru sonrasında tüp geçersin. Devlette tüp istiyorsan bu şart bizim için. Ama özelde alırım dersen direk tüp yaparlar. Yaş kaç bu arada senin?
Tabi ki hem yaş hemde sebepsiz direk tüp 2 planda olmali benim gibi umutsuz vaka olsa anlarim beni direk postaladılarBelki de bende bazen öyle düşünüyormbazen de aaa olmayacak mı diye de düşünüyorm herşey gelip gidiyor aklımıza kuzum. Aşılama alsın sonuçta acele etmesi gereken durum yoksa doktor ona iyice saçmalamış Allah neyi nasip ettiği ne zaman vereceği belli olmaz ki asla.
Canim cok gecmis olsun oncelikle..asi yptrmis miydin? Gebeligin i kesinlestr bi an önce ilac fln alma kesinlesmedenCanım covid pozitifim
27 yaşındayım ama devlet tüp de belli şartlar varmış amh düşüklüğü falan aranıyormuş gelene geçene yapılmıyormuş ve o da belli bir miktar para veriliyormuş tüp özel de çok maliyetli deniliyor ama ilaç tedavisi falan olmaz bize daha uygun gibi geliyor bana :/
Tabi ki hem yaş hemde sebepsiz direk tüp 2 planda olmali benim gibi umutsuz vaka olsa anlarim beni direk postaladılar
elimdeki tüm birikimimi olacağı kesin olmayan bir şeye yatırmak istemiyorum bende ama devlette gittiğim her doktor da beni ciddiye almıyor..... yaşın küçük bir sıkıntın yok diye gönderiyor yumurtam da oluşuyor büyüyor ilça verilse de düşük doz olur o da adet yerini bulsun diye yapacaklarını düşünüyorum ama neden iğne ilaç ile hormonlarımla oynayacaklar o da var tabi.... aşılama denesem mi bilmiyorum düzgün bir yönlendirilmeye ihtiyacım var galiba?Sana ben şöyle açıklayayım canım bak sebebsiz 3 yılın dolmuş yapacağın şeyi belirle mesela tüp özelde istersen gidersin herkese yaparlar cart curt aşılama gibi şeylerle uğraşmazsın imkanın iyiyse.
Devlette aşamaya gelince sebepsiz de kesinlikle aşılamayı almak zorundayız tüp almak için. Ben bu sebeple imkanım yok aşılama alacağım olmazsa tüp yaptıracağım. Daha yeni devlette tüp yaptıran var buradan arkadaşım 3bin verdim dedi.Bu miktar birazcık yumurtlarla alakalı azcık artabilir aldığın doz önemli. Tüp devlette uygun olmasına çok uygun. Ama özelde miktar malesef pahallı özelden özele fark eder. Bu arada nerde tüp alırsan al ilaç iğne tedavisi alacaksın. Aşılama da iğne tedavisi alıyoruz devlette genelde böyle. Aşılama devlette 900-1000 arası oluyor onu da burada arkadaşlardan aldığım bilgi. Burada ilaçlarla yumrtanın ilişkisi önemli ilaç yumurtanın gelişimine göre artar azalır doz bu da fiyata yansır.
Senin imkanın hangisine uygun? Ben sana aşılamayı devlette al derim yaşın küçük çok sayılmaz denemekten zarar olmaz dene şansını acelen yok sonuçta. Evet tüp daha hızlı sonuç alınan tedavi ama onunda garantisi yok.Karar sana kalmış bu durumlarda.
doktorum fsh yüksek dedi bu da ilerisi için sorun olur diyor (8,47 değerim) yaşım ve düzenli adet görmem bir işe yaramıyormuş yani....Valla ben en çok yaşını beğendimohh miss acelem ne al aşılamaları sal gitsin 1 sene daha olmadı aşılamaları almış olur sonra olmazsa gider tüpe ama herkesin hayatı ne ister düşünür o da var. Devlette isterse aşılamadan geçecek başka şansı yok