Gebeliğe Hazırlık Eylül 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Regle 3 gün kala şaşırmadım. MaviSasa234
Yılmak yok yola devam... Aynı durumdayım. Dün bomboş çıktı, bugün kırmızılar geldi. Üzülmiycez zihin dinlendirme için 10 günlük es molası verip hemen yeni ay planları yapacağız. Moton hayatımız üzücü de olsa hareketleniyor :)

A R Y A gelecek aya napcaz şimdi kuzu... Ben ceviz incir denedim hiç bir şeye yaramadım... Eşlere çakşır suyu mu içirelim hem afrodizyak etkili, kendimiz hayıt macunu ile hormonlarımızı mı hoplatalım Biri hoplayacak her türlü

bugün doktora gittim devlet hastanesi doktor söyledi aşılama da boşuna uğraşma tutma ihtimali yok boşuna masraf etme onun yerine tüp bebeğe başvur dedi ?

Şuan hsg için erken dedi doktorum. 2 ay femarayla yumurta takibi, olmazsa iğneyle yumurta geliştirme, yine olmazsa sonra detaylı kontrol yapılacakmış
Ben yoldan emin olmadan yumurtalarımı harcatmayacağım rezervimi tüketemezler o kadar kolay Bu ay sadece hormonsuz yumurta takibi+hsg yapacağım. Enfeksiyon riskine karşı da antibiyotik kullanırım nolcak...

Boşveriyorum olmuyor, kafama çok takıyorum olmuyor. Elimden geleni yapıyorum, dikkat ediyorum olmuyor. Demek ki var Rabbimin bir bildiği, nasip ama çok üzülüyorum. Bana sanki çok geç kaldım gibi geliyor.
Ayy kuzu sen çok geç kaldıysan benim havlu asıp dükkanı kapatmam lazım. 3.5 yıldır evliyim 32 ye doğru gidiyorum Çocuk doğru zaman ne zamansa o zaman gelecektir. Ayy şöyle düşün geldiği andan itibaren yeni bir dert olarak gelecek. Evet hayatını renklendirecek ama gene şuanki karmaşıklığın sadece bir sebeb bağlı gene devam edecek. O yüzden bırak istediği zaman gelsin. Bende bu ay isyan ettim. Eşim saolsun teselli etti. Şimdi toparlandığım için rahat konuşuyorum..

Seninki çıkmaza girdi zaten inşallah doğaldan gelicek sen yorulma diye erteleniyor arkadaş da sebesizmis infertilite ondan seni etiketledim canim benim aşılama da da sans var yani

bugün doktora gittim devlet hastanesi doktor söyledi aşılama da boşuna uğraşma tutma ihtimali yok boşuna masraf etme onun yerine tüp bebeğe başvur dedi ?

Yaa nasıl doktormuş o bizde aşılama meraklısı değiliz sebepsiz infertilite de şart aşılama , tüp bebeğe başvur demiş ama engel var önünüzde onu almadan olmuyor. Ayrıca düşük de olsa ihtimal var al gitsin sen dinleme o doktoru sonrasında tüp geçersin. Devlette tüp istiyorsan bu şart bizim için. Ama özelde alırım dersen direk tüp yaparlar. Yaş kaç bu arada senin?

Bende Tüp bebek doktorundan dinledim. Aşılama düşük ihtimal 3 aşılama 1 tüp bebek parası yapıyor. Ve genelde tutmuyor. Biz ailelerin isteği de varsa tüp yönlendiriyoruz dedi.

Seninki çıkmaza girdi zaten inşallah doğaldan gelicek sen yorulma diye erteleniyor arkadaş da sebesizmis infertilite ondan seni etiketledim canim benim aşılama da da sans var yani

Belki de bende bazen öyle düşünüyorm bazen de aaa olmayacak mı diye de düşünüyorm herşey gelip gidiyor aklımıza kuzum. Aşılama alsın sonuçta acele etmesi gereken durum yoksa doktor ona iyice saçmalamış Allah neyi nasip ettiği ne zaman vereceği belli olmaz ki asla.

Bende Tüp bebek doktorundan dinledim. Aşılama düşük ihtimal 3 aşılama 1 tüp bebek parası yapıyor. Ve genelde tutmuyor. Biz ailelerin isteği de varsa tüp yönlendiriyoruz dedi.
bana da böyle söyledi hem yıpratır tüp daha garantilidir falan dedi fiyat almak lazım galiba bir de karnım ağrıyor acaba muayeneden kaynaklı olabilir mi rahmimde bir sancı var....

27 yaşındayım ama devlet tüp de belli şartlar varmış amh düşüklüğü falan aranıyormuş gelene geçene yapılmıyormuş ve o da belli bir miktar para veriliyormuş tüp özel de çok maliyetli deniliyor ama ilaç tedavisi falan olmaz bize daha uygun gibi geliyor bana :/

Tabi ki hem yaş hemde sebepsiz direk tüp 2 planda olmali benim gibi umutsuz vaka olsa anlarim beni direk postaladılar

Sana ben şöyle açıklayayım canım bak sebebsiz 3 yılın dolmuş yapacağın şeyi belirle mesela tüp özelde istersen gidersin herkese yaparlar cart curt aşılama gibi şeylerle uğraşmazsın imkanın iyiyse.
Devlette aşamaya gelince sebepsiz de kesinlikle aşılamayı almak zorundayız tüp almak için. Ben bu sebeple imkanım yok aşılama alacağım olmazsa tüp yaptıracağım. Daha yeni devlette tüp yaptıran var buradan arkadaşım 3bin verdim dedi. Bu miktar birazcık yumurtlarla alakalı azcık artabilir aldığın doz önemli. Tüp devlette uygun olmasına çok uygun. Ama özelde miktar malesef pahallı özelden özele fark eder. Bu arada nerde tüp alırsan al ilaç iğne tedavisi alacaksın. Aşılama da iğne tedavisi alıyoruz devlette genelde böyle. Aşılama devlette 900-1000 arası oluyor onu da burada arkadaşlardan aldığım bilgi. Burada ilaçlarla yumrtanın ilişkisi önemli ilaç yumurtanın gelişimine göre artar azalır doz bu da fiyata yansır.
Senin imkanın hangisine uygun? Ben sana aşılamayı devlette al derim yaşın küçük çok sayılmaz denemekten zarar olmaz dene şansını acelen yok sonuçta. Evet tüp daha hızlı sonuç alınan tedavi ama onunda garantisi yok. Karar sana kalmış bu durumlarda.

Tabi ki hem yaş hemde sebepsiz direk tüp 2 planda olmali benim gibi umutsuz vaka olsa anlarim beni direk postaladılar

Valla ben en çok yaşını beğendim ohh miss acelem ne al aşılamaları sal gitsin 1 sene daha olmadı aşılamaları almış olur sonra olmazsa gider tüpe ama herkesin hayatı ne ister düşünür o da var. Devlette isterse aşılamadan geçecek başka şansı yok

elimdeki tüm birikimimi olacağı kesin olmayan bir şeye yatırmak istemiyorum bende ama devlette gittiğim her doktor da beni ciddiye almıyor..... yaşın küçük bir sıkıntın yok diye gönderiyor yumurtam da oluşuyor büyüyor ilça verilse de düşük doz olur o da adet yerini bulsun diye yapacaklarını düşünüyorum ama neden iğne ilaç ile hormonlarımla oynayacaklar o da var tabi.... aşılama denesem mi bilmiyorum düzgün bir yönlendirilmeye ihtiyacım var galiba?

doktorum fsh yüksek dedi bu da ilerisi için sorun olur diyor (8,47 değerim) yaşım ve düzenli adet görmem bir işe yaramıyormuş yani....

Ben artık sürtünme yoluyla ilşkiye girdim üzerimizde pantolonumuz çamaşırımız kabanımız vardı içime de boşalmadı ama ertesi gün hapı aldım hamile miyim diye düşünen insan psikolojisinden istiyorum ya bana neden imkansız geliyor da bu insanlar böyle hamile olduğunu düşünüyor.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…