- 27 Mart 2009
- 1.351
- 383
- 40
ne kusuru ben de sana soracağım :) ben pıd yani pelvik enfeksiyon geçirdim düşündüren ilk sebep bu benim tek tüpüm tıkalı adetlerim ilk günü hariç kırmızı değil benim hep kahverengi pıhtı gibi salya gibi ilk gün kanama olur çok yoğun sonra anlattığım gibi garip yani ve adet olamam ilaçsız bi de adet sonunda su akıyor resmen ama hidrosalpenks çıkmıyor rahim içinde serbest mayi çıkıyo kürtaj olmadım hiç gebe kalamadım ki ben asıl laparoskopi yapılma sebebim tıkalı tüpü kapatım geçişi engelleyerek akan sıvının embriyoya toksik etki yapmasını engellemek ama şikayetlerim yüzünden her iki tüpümün de problemli ve rahimde yapışıklıklar olabileceği düşünülüyo ama ameliyata başlamadan kesin bişey söyleyemeyiz açınca göreceğiz dio....
peki senin neden olmuş ve nie 4 senedir çözülemedi anlatsana....
anlatayım cnm şöleki ben 2008 de klomenle hamile kalmıştım..sonra kalp atışı duyulmadı kürtaj oldum kürtaj öncesine kadar benim adetlerim çok düzenliydi hem miktar olarak hemde gün olarak..kürtajdan sonra 5 ay adet olamadım kürtaj yapan dr a gittim işte hormon ilaçlarıyla oyaladı beni ankaralıyım aslen ben annemleri ziyarete gittiğimde orda zekai tahir burakdan bir doç e gittim adam ilk bakışta anladı zaten ertesi gün hemen amaliyat olman lazım dedi benim rahimde ileri derecede yapaışıklık olmuş açtı nese spiral taktı 4 ay kaldı tekrar histeroskopi yaptı duruma baktı tmm herşey yolunda 3 aya hamileyim diye gelirsin dedi ama nerde benim adetim 2. ay yine kesildi sonrasında çok dr a gittim en sonunda laparoskopi oldum falan ama en son gittiğimde yine yapışıklık var dedi dr yani anlıycan açılıyo ama tekrar yapışıyor..bu durumuda şöle açıklıyorlar rahim amaliyatla açılsa bile dokusunun özelliğini kaybediyormuş bu yüzden kayganlığı kaybetip açık kalamıyormuş ama bu ileri derecede yapışıklık yaşayanlar için geçerli..
sende olan sadece bir olasılık anladığım kadarıyla bu durumun 3 sebebi var doğuştan olabilir,enfeksiyon olabilir, kürtajdan olabilir..
kesin teşhis dr ununda sölediği gibi laparoskopide konur zaten umarım yoktur sende böyle birşey..
ben tekrar rahim filmi çekineceğim bakalım ne derece şu anda filmle göreceğiz bende bu hastalıkdan sonra hiç hamile kalamadım duruma göre yine amaliyat diyebilir banada dr sonrasında hemen tüp bebek olacak..bazı aptal dr lar asla çocuk sahibi olamazsın kesinlikle iileşemezsin desede ben umudumu hiç kaybetmiyorum burdan tanıştığım bir arkadaşım aynı benim durumumdaydı ve şu anda ikiz bebekleri var..
inşşşş sende böyle birşey yoktur cnm tekrar söylüyorum tertemiz çıkar laparoskopi sonucun ne zaman olacaksın bide nerde olacaksın dr da çok önemli benim laparoskopi yapan dr um çok güzel yapmış ama hemen tüp bebek yapaması gerekirken 1 sene ilaç tedavisiyşe bekletti beni 1 sene sonra yaptı burdaki dr um çok yanlış dedi hemen yapılacaktı dedi bilmiyorum bakalım neler olacak çok yazdım :))kusura bakma