eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

neden eltiler eltisi düşük yaptıktan sonra hep hamile kalıyor? :)) benimki kötü niyetten değil ama salaklıktan beni üzecek laflar sarf etti bu süreçte. ben biraz da bu yüzden uzaklaştım. sen benden daha güçlüsün ama o kesin. çünkü ben sevinmeyi başaramadığım gibi kalbimi temiz tutayım diye çok uğraştım. hiçbir zaman kötü bişey olmasını temenni etmedim tabi ama sevinmiyor olmak bile vicdanımı çok rahatsız etti.

canım benim eminim kötü niyetle yapmadığına ama en yakın arkadaşım hamile kaldığında sakladı benden ben senin yerinde olsam üzülürüm dedi seni biliyorum kıskanmazsın ama insan nie benim olmuyor die kahreder dedi aslında haklı da bazen ben de o aşamaya geliyorum ama hemen dua ediyorum allahım sen benim içime fesat düşürme benim sahip olamadıklarıma sahip olanlara karşı kıskançlık düşündürme bana die sen deöyleyap iyi geliyor :)

ama şu konuda eltimin hakkını yiyemem bana hep çok destek oldu bu konuda üzülmeyeyim die ben nasıl davransın istiyorsam öyle davrandı kimse bilmesin dediysem sustu ben ağlarken sarıldı teselli etti tabi herkes yapamayabilir ama o yaptı umarım seninkiide hatasını anlar sen yine de takma kafana... eşim çocuklara çok düşkün mesela onun yiğenlerine olan aşırı ilgisi de çoğu zaman beni üzüyor amane yapalım kader işte...

kızlar allahım fazla aratmadan bebişlerinize kavuştursun inşallah.. ama ilk denemede olacak diye kendinizi hazırlamayın. ben kesin gözüyle baktığım ilk denemede (bizde sorun eşimin çift taraflı varikoseli olması cerrahi sonucu sperm kalıtesi bozuk) ve sonraki 2 denemedede hüsranı yaşayınca 4. denmemde çok rahattım olmazsa bi daha denerim sınır yok nasıl olsa falan diye düşündüm hep.. rahattım yani sonuçta mutlu haberi aldımm... herşeye hazırlıklı olun..sonunda hepimizin bebeişleri olacakk inşallahhhh......

Merhaba kızlar, foruma son yazdığımda hamileydim. Öykümü kısaca anlatayım. Hem sol hem sağ tüpten dış gebelik geçirdim. Doktorlar iki seferde de dış gebelik olmasına inanamadı. Sonuç iki kez laparoskopi ve tüplerin bağlanması... İkinci dış gebelikte bebeğin kalbi bile atıyordu. Bu durumu hala atlatamadım. Regl olmayı bekliyorum. Doktora gideceğim. Eylüle kalır mı? İş uzar mı? Bilemiyorum ama Allah herkese hayırlısını nasip etsin. Önceden tüp bebek yaptıranları okuyorum ama iyice kafam karıştı.

Ben düşük yaptığımdan beri bu forumu okuyorum ve görüyorum ki bunu yaşayan herkes (hem düşük yapanlar hem sorun yaşayanlar) aynı duyguları yaşıyor. başta kendimi çok kötü hissediyordum kafamdaki düşüncelerden dolayı ama anladım ki normal bir süreç bu. tabi ben de sürekli dua ediyorum Allahıma içime fesat düşürmesin diye. baştaki halimden çok daha iyiyim şimdi. inşallah bir gün biz de bu zamanlarımızı, bu düşüncelerimizi "vay be ne günlerdi, şimdi evladımız var çok şükür" diyerek hatırlayacağız. geçecek bu günler, inanıyorum buna. inanmak istiyorum.

gözün aydın denizden :)) Allah hayırlı doğum nasip etsin, sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah. doktor benim durumumu fark edip ısrar etmişti psikoloğa gitmem konusunda. çünkü tüp bebekte başarı oranının taş çatlasa %50 olduğunu, her tür sonuca hazırlıklı olmam gerektiğini söylüyordu. ben de ilkinde başarılı olamayabileceğimi ama pes etmemem gerektiğini kabullenmeye çalışıyorum.

zor bir süreç ziddacım. çok geçmiş olsun sana da...Allah beraberinde olsun. burada birbirimize güzel haberlerimizi vereceğimiz günler gelecek inşallah. hamilelik aşamalarımızı da birlikte paylaşacağız inşallah...

Bebeğini sağlıkla kucağına almanı dilerim. Benim de geçen ayki ilk tüp denememde kimyasal gebelik oldu. Değer gittikçe düştü ve adetim geldi.Sebepsiz infertilite dediler. Ekim gibi 2. denemeyi yapmayı planlıyorum.Dondurulmuş embriyom çıkmadı malesef.Yaşım 34. sadece 5 yumurtam oluştu 4 ü döllendi.bir tane embriyo transfer ettiler.Dondurulmuş olmadığı için 4 ay ara ver dediler Öncesinde negatif aşılamalarım var. Ama ilk denemede olmayınca bundan sonrakilerde de olmayacakmış gibi hissediyorum ve çok üzülüyorum.Aklıma geldikçe ağlıyorum. Hem tekrar denemek için çok hevesleniyorum hemde sonuç negatif çıkacak diye çok korkuyorum. böyle karışık duygular içerisindeyim.Senin 4.denemende gelmiş bebeğin ne güzel.Böyle durumları okuyunca neden olmasın diyorum ama kısa bir süre sonra tekrar karamsarlığa kapılıyorum.Offff çok zor bu işler çokkk zooorrr....

arkadaşlar rahmi filmi çeken varsa aranızda bilgi verebilir mi ne zman çekiliyor?

hestia sana birkaç sorum var.

5 yumurtanın 4.döllendiyse neden dondurulmuşun yok? sen mi istemedin dondurulmasını? işleme baştan başlayıp fazla kazanç elde etmek için yapmış olabilirler mi acaba? nerde oldun tedaviyi? bir de neden 4 ay ara vermen gerekiyormuş? ben hem tutmamasından korkuyorum, hem de daha çok yeniden düşük yapmaktan korkuyorum. hamile kalıp oratada kalmak daha da zor.

arkadaşlar rahmi filmi çeken varsa aranızda bilgi verebilir mi ne zman çekiliyor?

ben çektirdim canım. forumdaki rahim filmi ile ilgili yorumları okuyunca ödüm patlamıştı ama hiiiç öyle yazılanlar gibi korkunç bir durum yok onu söyleyeyim bir kere. alttan muayene olduğunda bir zorluk çekmiyorsan bunda da çekmezsin. öyle bayılacakmış gibi acıma olayı falan yok yazıldığı gibi. derin bir nefes al, oldu bitti. zaten çok kısa sürüyor. ben sabır sürem bitip, yumurta takibi yapıp sonuç alamadıktan sonra rahim filmi çektirdim. tüplerde falan bir sorun mu var diye bakmak için. benim rahim filmi randevum olduğu gün eşimin de spermiogram sonucu gelmişti. sperm sayısının az olduğunu da aynı gün öğrenmiştik. yine de rahim filmini çektik , çünkü tüp bebek için rahmin dört dörtlük olmasına ihtiyacımız var dedi doktor. sonuçta iki tane polip çıktı ve rahim filminden bir hafta sonra anestezili ufak bir operasyonla polipler alındı.

anladım canım bende tüp bebek için çektireceğim biraz tereddütlüyüm peki doktorun kendisi mi çekmişti?

anladım canım bende tüp bebek için çektireceğim biraz tereddütlüyüm peki doktorun kendisi mi çekmişti?

benimki kendi çekti ama kendi muayenehanesinde değil, jinemed'e gittik orda çekti. normal çekimden pahalıya maloldu bana ama olsun, kendi doktorum olması daha iyi oldu. sen de kendi doktorunun çekmesini istiyorsan kendisinden talep edebilirsin herhalde. korkma gerçekten bak, bunun bebeğine giden yolda bir adım olacağını düşün hem...

selam kızlar, iyi haftalar hepinize... :)

bir aksilik çıkmazsa tedaviye başlamama bugün tam 2 ay kaldı. Eğer reglim o zamana kadar düzenli olursa, reglimin 2.günü okulların açıldığı güne denk geliyor. 10 eylül...Gün sayıyorum resmen yaa :)

merhaba, ben de bu başlıkta bir topik açmayı düşünüyordum varmışş..
ben de eylül gibi allah kısmet ederse 4.denememe başlııycam...Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah...

bizim ikimizde de sorunlar var...ilk denemelrde bende hiç sorun çıkmıyordu ama şimdi birçok sorun bende de var...yani anlayacağınız çift taraflı sebepler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…