• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Evvel Allah, Bismillah...Kasım 2014 Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar :)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kızlar regl oldum. zaten bu sabah ateşim dip yapmıştı. ne bi adet belirtim kalmıştı üstelik ne de adet hissim, ama bu sabah regl oldum.sanırım biraz da kendimi rahat bıraktığım için. yani olmıcak belli bak ateşim düştü olmıcak belli bak kasıklarım ağrıyor derken hamilemiyim hissimden kendimi uzaklaştırdım ve psikolojik olarak adetimi geciktirmedim. benim de aşılama gününü saymazsak eğer 12. gun geldi kırmızılar. :KK61:

ama benim gibi erken olan arkadaşlar endişe etmeyin 12-13-14-15 ve 16. gun arasında olması doğal. en azından biran evvel oldu da yeni süreç çabuk başlayacak. ne yapacağım bilmiyorum gerçi. babam çok ısrar ediyor. tüp için. ne kadar üzüldüğümü görüyor. kayınvalidem kesinlikle onaylamıyormuş tüp ü, zaten bize 5 krş veremezlermiş bi de gerek yokmuş, kendiliğinden olurmuş, ben abartıp panık yapıomuşum, 4.5 yıllık evlilikte olmaması olabilir miş. ki biz 1.5 senedir korunmuyor ve gün hesabı yapıyorduk hep kızlar, ben ateş ölçümü yapıyordum filan.:KK61:

ya ben çok duygusal oldum yazarken yine ağlıyorum. kızlar daha önceki dertleşmelerimi okuyanlar biliyor. kaynanam dioki oğlum hastanelerde örnek vere vere bi hal oldu idyor ki 2 kere verdi. biri aşılama olmalı mı diye diğeri de aşılama günü. bense onca iğne onca hap aşılama sureci. o aşağılayıcı muayene sedyesi. neymiş oğlu bi hal olmuş hastanelerde geçiomuş ömrü lafa bak! bu tedaviyi de kesinlikle onaylamıyormuş. eşime söyledim. annem bu konuda karar mercii değil onun söylediklerini düşünüp ne kendini üz ne de konusup nefes tuket diyor. kendi annemler de biz varımızı yoğumuzu katarız diyor. yaparız diyor. bu senin eşinle geleceğin diyorlar. sen kararını ver yeter gerisine karışma diyorlar.
:KK61:
diyorumki babama baba ama çok masraflı nasıl olacak nasıl karsılayacaksın diyorum. gelecek olanın para karşılığı varmı sen torunuma değer biçebilir misin dio :KK43: bi de orda ağladım. ben çok sulugöz oldum herhalde.
yani böyle kızlar. yarın tüp için görüşmeye gidicem sabah 9 da. eğer kiste donusen yumurta yoksa bu ay start vericez önce Allah'ın izniyle.:KK61:

önümüzdeki ay yeni topiğimiz için ne zaman derseniz o zaman başlık açalım. şimdiden takibe başlayalım siz nasıl uygun görürseniz. negatif ve iptal gören arkadaşlarım için söylüyorum. :KK61:

hepinizi çok seviyorum. iyi ki varsınız....:KK61:

Canim kayinvaliden dusman başına insan psikolojisinden anlamayan cok anlayissiz bi kadın sen onu bosver bana hemen neden tup dusunuyorsun demistin simdi bende sana soruyorum ? Canim bu ay kimseye kendi ailene bile soylemeden gizlice bi asilama yada benimki gibi dogal asilama dene lutfen ama kimseye soylemekafan daha rahat olur tup bebek maddi manevi cok zor...

canim cok tessekurederim bu catlatici ignenin wtkisi kac gunde heciyor benim yapilali bugunle berabee 9 gun oldu ama :KK43:

canim cok sukur ole bi sorun yokmus dr kendini hamis gibi dusun dedi bizim belirledigimiz degerlerin ustunde degerlerin dedi ama catlaticininda etkisi olabilir dedi birde bu catlarocinin etkisi kac gun suruyor benim bu gunle berabwr 9 gun oldu ama :KK43:

canım bildiğim kadarı ile çatlatmanın etkisi 10 gunde temizleniyor kandan. ama inşallah seninki bebiştir :)

Arkadaşlar benim e2 değerin 2000 i bulmuş yumurtalarim gelişmiş ama catlatma iğnesini vurunur ve asilamam olursa ohss sendromu olup sonuç ölümcül olurmuş o yüzden asilamam iptal oldu :KK43: bunu kagit üstündeyapildi ssahip uçuncu asilama içintekrar iiğne baslamamin bana bi faydasi yok çünkü tüp bebek için raporun cikmiyor.o yüzden direk ozelden tüp bebek görünüyor bize.onun icinde bi nisan ayini beklememiz lazim bunda da vardır bir hayir inş. Sizin asilamalariniz tutar da seviniriz

canım hayırlısı olsun. pek bi bahtsız gitti listemiz bu ay. aman senin sağlığından önemli değil...

Canim kayinvaliden dusman başına insan psikolojisinden anlamayan cok anlayissiz bi kadın sen onu bosver bana hemen neden tup dusunuyorsun demistin simdi bende sana soruyorum ? Canim bu ay kimseye kendi ailene bile soylemeden gizlice bi asilama yada benimki gibi dogal asilama dene lutfen ama kimseye soylemekafan daha rahat olur tup bebek maddi manevi cok zor...

sorma canım sorma öyle valla. canım eşim de ben de çok istiyoruz. şu an kendi başımıza değil tüp değil aşılama yumurta takibi yaptıracak bile maddi durumumuz yok malesef :s

Happy Meal Happy Meal herşeyin hayırlısı, Allah kaldıramayacağımız dert vermesin canım. Lütfen üzme kendini, ama bence eşinle konuş, "ben annenin söylediklerinden çok fazla olumsuz etkileniyorum, yanlış anlama ama bunu kendim için istemiyorum. Bunu bu ay ki tüp bebek tedavisinin yolunda gitmesi için istiyorum, moralimin yüksek olması gerekiyor. Bana anlayış göstermeni bekliyorum, birşey rica edeceğim sende kabul edersen annene bu ayki tedaviden bahsetmeyelim olur mu? Hiç kimseye bahsetmedik deriz o kırılmasın diye, olursa o zaman söyleriz ne dersin?" de bakalım onun cevabı ne olacak. Biliyorum yakın oturuyormuşsunuz ama gerekirse dinlenmek için tedavi sonrası belim ağrıyor diye annene gidersin orada dinlenirsin. Yani bu ay minik beyaz yalanlar söyleseniz kayınvalidene, olursa söylersiniz tüp bebek yaptık, hiç kimseye söylemedik, insana en yakınlarının nazarı en çok değermiş, bir de böyle deneyelim dedik dersiniz kırılmaması için. Yani mesela ben hamile kalabilsem bile bir süre ilk aylar geçene kadar annemlere bile söylememeyi düşünüyorum. Çünkü bebeklere bile en çok anne babasının nazarı değer derler, en çok onlar seviyor diye. Korkuyoruz artık herşeyi düşünüyoruz. Sen de br düşün derim.

Bu arada ben de dün regl oldum. Yani 16.günde, maşallah diyeyim neden bilmiyorum ama her zamankine göre şimdilik çok ağrısız diyebilirim. Test sonucumu doktoruma söylediğimde destek oldu sağolsun, yarın gideceğim kontrolüm var ve doktorum bu ay başlamayacağız tüp bebek tedavisine dedi, nedenini yarın konuşacağız, belki bir ay dinlenmemi isteyecek sonraki ay olacak sanırım yarın eve gelince yazarım yine size.

Happy Meal Happy Meal herşeyin hayırlısı, Allah kaldıramayacağımız dert vermesin canım. Lütfen üzme kendini, ama bence eşinle konuş, "ben annenin söylediklerinden çok fazla olumsuz etkileniyorum, yanlış anlama ama bunu kendim için istemiyorum. Bunu bu ay ki tüp bebek tedavisinin yolunda gitmesi için istiyorum, moralimin yüksek olması gerekiyor. Bana anlayış göstermeni bekliyorum, birşey rica edeceğim sende kabul edersen annene bu ayki tedaviden bahsetmeyelim olur mu? Hiç kimseye bahsetmedik deriz o kırılmasın diye, olursa o zaman söyleriz ne dersin?" de bakalım onun cevabı ne olacak. Biliyorum yakın oturuyormuşsunuz ama gerekirse dinlenmek için tedavi sonrası belim ağrıyor diye annene gidersin orada dinlenirsin. Yani bu ay minik beyaz yalanlar söyleseniz kayınvalidene, olursa söylersiniz tüp bebek yaptık, hiç kimseye söylemedik, insana en yakınlarının nazarı en çok değermiş, bir de böyle deneyelim dedik dersiniz kırılmaması için. Yani mesela ben hamile kalabilsem bile bir süre ilk aylar geçene kadar annemlere bile söylememeyi düşünüyorum. Çünkü bebeklere bile en çok anne babasının nazarı değer derler, en çok onlar seviyor diye. Korkuyoruz artık herşeyi düşünüyoruz. Sen de br düşün derim.

haklısın canım çok da güzel fikir vermişsin çok tşk ederim. bu sabah eşimle görüştük hastalandım die onu aradığımda. işte dedim böle böle benn regl oldum önumuzdeki ay ne yapmak istediğinize karar verin diyor babam dedim bence deneyelim dedi. peki ya annen dedim. nası yani dedi. hani kesinlikle onaylamıyorduya dedim. ben sabah onunla konuştum dedi. seni sordu heyecanlı mı çok düşünüo mu demiş benim için. eşim de çok heyecanlı değil ama ister istemez düşünüo ben de çok düşünüorum ama ona çaktırmıyorum stres olmasın diye demiş. eğer olmazsa önumuz ay tüpe geçicez demiş. hormonlar bu kadar uyarılmışken başlamak en iyisi yoksa butun herseyi en baştan alması gerekicek demiş. oğluna da onayım yok demiş. eşim de bana diyor ki onun onayını ieteyen kim dio. tedaviyi benim ailemin karşılayacağını da bilio kayınvalidem. yani önumuzdeki ayki dsüreci eğer aşılama tutmazsa tüpe geçeceğimizi bilio. ama henuz regl olduğumu duymadı.

ama eşimle konuşucam bu ay yaymasın hısım akrabaya yeter. yedi ceddi arası beni aşılamadan sonra geçmiş olsun tutsun inşallah die ki bu arayanlar çocuk düşündüğümü bile bilmeyen insanlardı. çok burnunu sokuyor hayatımıza ve herkesi dahil ediyor. benim bi sınavım da o sanırım Allah'ın gücüne gitmesin.

Bu arada ben de dün regl oldum. Yani 16.günde, maşallah diyeyim neden bilmiyorum ama her zamankine göre şimdilik çok ağrısız diyebilirim. Test sonucumu doktoruma söylediğimde destek oldu sağolsun, yarın gideceğim kontrolüm var ve doktorum bu ay başlamayacağız tüp bebek tedavisine dedi, nedenini yarın konuşacağız, belki bir ay dinlenmemi isteyecek sonraki ay olacak sanırım yarın eve gelince yazarım yine size.

canım ben de yarın 9 da dr da olucam. sonucu açıp druma (aşılamayı yapan dr) sölemedim bile.ç hastanedeki asıl tüp bebek sorumlusu dr um izindeydi başka dr yapmıştı yumurta takibimi aşılamamı. hiç onu arayıp bişey demedim. şimdi o izindeki asıl tüp bebek dr undan randevumu aldım. ilk ay takibimi o yapmıştı aşılamam iptal olmuştu. telde bana eğer bu ay başlamak istiyorsan 2. gunu gel ama bu ay önemli değil diyorsan 3. gunu de gelebilirsin dedi. ben yarın (2.günü) gidicem. bakalım sürec ne olacak. sen de bilgilendir lütfen canım.

kızlar ben yarın kısmetse tüp bebekle ilgili görüşmeye gidicem. 2. gununde gel dedi dr um.

ben açıkçası bu tüp bebek sürecinden biraz korkuyorum. yani ohss nedir bilmiyorum ama çok duyuyorum bi ondan korkuyorum. sonra yumurta toplamadan korkuyorum. anestezi altında olmasından. bugune kadar hiç anestezi yapılmadı. uyanırken saçmalamaktan filan korkuyorum. sonra transferden sonraki süreçten korkuyorum. yani transferden sonra tutmamasından bebişin tutunamamasından... biliyorum bunları düşünmek için erken ama tecrübelerinize dayanarak sizlere soruyorum neden tutmaz tüp bebek yani rahme koyulunca tutunmaz mı? bölünme mi durur? tüp bebek sürecine başlarken beslenmede dikkat edilmesi gereken şeyler var mıdır?

haklısın canım çok da güzel fikir vermişsin çok tşk ederim. bu sabah eşimle görüştük hastalandım die onu aradığımda. işte dedim böle böle benn regl oldum önumuzdeki ay ne yapmak istediğinize karar verin diyor babam dedim bence deneyelim dedi. peki ya annen dedim. nası yani dedi. hani kesinlikle onaylamıyorduya dedim. ben sabah onunla konuştum dedi. seni sordu heyecanlı mı çok düşünüo mu demiş benim için. eşim de çok heyecanlı değil ama ister istemez düşünüo ben de çok düşünüorum ama ona çaktırmıyorum stres olmasın diye demiş. eğer olmazsa önumuz ay tüpe geçicez demiş. hormonlar bu kadar uyarılmışken başlamak en iyisi yoksa butun herseyi en baştan alması gerekicek demiş. oğluna da onayım yok demiş. eşim de bana diyor ki onun onayını ieteyen kim dio. tedaviyi benim ailemin karşılayacağını da bilio kayınvalidem. yani önumuzdeki ayki dsüreci eğer aşılama tutmazsa tüpe geçeceğimizi bilio. ama henuz regl olduğumu duymadı.

ama eşimle konuşucam bu ay yaymasın hısım akrabaya yeter. yedi ceddi arası beni aşılamadan sonra geçmiş olsun tutsun inşallah die ki bu arayanlar çocuk düşündüğümü bile bilmeyen insanlardı. çok burnunu sokuyor hayatımıza ve herkesi dahil ediyor. benim bi sınavım da o sanırım Allah'ın gücüne gitmesin.
canım ben de yarın 9 da dr da olucam. sonucu açıp druma (aşılamayı yapan dr) sölemedim bile.ç hastanedeki asıl tüp bebek sorumlusu dr um izindeydi başka dr yapmıştı yumurta takibimi aşılamamı. hiç onu arayıp bişey demedim. şimdi o izindeki asıl tüp bebek dr undan randevumu aldım. ilk ay takibimi o yapmıştı aşılamam iptal olmuştu. telde bana eğer bu ay başlamak istiyorsan 2. gunu gel ama bu ay önemli değil diyorsan 3. gunu de gelebilirsin dedi. ben yarın (2.günü) gidicem. bakalım sürec ne olacak. sen de bilgilendir lütfen canım.
allah yardımcın olun canım...sıkma canını

kızlar ben yarın kısmetse tüp bebekle ilgili görüşmeye gidicem. 2. gununde gel dedi dr um.

ben açıkçası bu tüp bebek sürecinden biraz korkuyorum. yani ohss nedir bilmiyorum ama çok duyuyorum bi ondan korkuyorum. sonra yumurta toplamadan korkuyorum. anestezi altında olmasından. bugune kadar hiç anestezi yapılmadı. uyanırken saçmalamaktan filan korkuyorum. sonra transferden sonraki süreçten korkuyorum. yani transferden sonra tutmamasından bebişin tutunamamasından... biliyorum bunları düşünmek için erken ama tecrübelerinize dayanarak sizlere soruyorum neden tutmaz tüp bebek yani rahme koyulunca tutunmaz mı? bölünme mi durur? tüp bebek sürecine başlarken beslenmede dikkat edilmesi gereken şeyler var mıdır?

Canim madem ailen testek madem sen buay tupe hazirim diyosun insallah hersey istedigin gibi olur kayinvalidene soyleme isine gelince eşin söylemiş ama vazgectik diyin soylemeyin sadece senin ailen bilsin ben tupten once yumurtalik kisti icin laparoskopi oldum ilk kez narkoz alacagim icin cok korktum tam 1 gafta ameliyat olana jadar aağladım ameliyattan sonrada kendime cok guldum ben ayilirken hic konusmadim konussan ne olacak ayilman icin seni bi odada bekleyiyorlar sonra odana goturuyorlar tüp tedavisine gelince her asamada tuaf bi heyecan hisstediyorsun transferden sonrda oldumu olmadimi korkulari var tabi ama bu korkulari hep yasiyorsun bende kese gorunecek mi kalp ayisi duyulacak mi bunlarin korkusunu yasiyorum... anne olma yolunda yurumek bile zor Allah yarfimcimiz olsun yarin güzel haberlerle gel canim

Canim madem ailen testek madem sen buay tupe hazirim diyosun insallah hersey istedigin gibi olur kayinvalidene soyleme isine gelince eşin söylemiş ama vazgectik diyin soylemeyin sadece senin ailen bilsin ben tupten once yumurtalik kisti icin laparoskopi oldum ilk kez narkoz alacagim icin cok korktum tam 1 gafta ameliyat olana jadar aağladım ameliyattan sonrada kendime cok guldum ben ayilirken hic konusmadim konussan ne olacak ayilman icin seni bi odada bekleyiyorlar sonra odana goturuyorlar tüp tedavisine gelince her asamada tuaf bi heyecan hisstediyorsun transferden sonrda oldumu olmadimi korkulari var tabi ama bu korkulari hep yasiyorsun bende kese gorunecek mi kalp ayisi duyulacak mi bunlarin korkusunu yasiyorum... anne olma yolunda yurumek bile zor Allah yarfimcimiz olsun yarin güzel haberlerle gel canim

inşallah canım gelir gelmez yazıcam gelişmeleri. sen de Allah'ın izniyle duyucaksın minik bebişin kalp atışlarını :)

Happy Meal Happy Meal tatlım lütfen üzülme, malum stres bize yaramıyor, toparlan... Ailen yanında ne güzel, eşinde öyle... Takma o cadı kayınvalideyi:KK66: bizde seni seviyoruz ve çok öpüyorum

nasılsın demek biraz yersiz olur sanırım ama moralini hiç bozma arkanda eşin varALLAH BÜYÜK baban var baba herşeye değer inşaallah iyi haberlerini alıcaz CNm kendini üzme zor bir süreç değil tüp bebek süreci ...
Bu arada bende olucam gibi belim kopuyoo...

nasılsın demek biraz yersiz olur sanırım ama moralini hiç bozma arkanda eşin varALLAH BÜYÜK baban var baba herşeye değer inşaallah iyi haberlerini alıcaz CNm kendini üzme zor bir süreç değil tüp bebek süreci ...
Bu arada bende olucam gibi belim kopuyoo...
Canim venim senin de hakkinda hayirlisi insallah, seninde eger adet olacaksa biran evvel olsun surec yeniden baslasin. Ne dusunuosun canim onumuzdeki ay?

Benim de adetime 2 gün var ve idrar testi negatif çıktı ve duyduğum kadarıyla idrarda belli olurmuş 25. Gün.. Sizin bir bilginiz var mı bu konuda ? Yani negatif midir gerçekten :(

Ya kızlar bnm adetim hala gelmedi bi gelir gibi oldu kahverengi şimdi yine yok hamilede değilim sancımda var kist fln bişey olmamıştır dimi:KK43:

canım biz aynı gun yaptırdık aşılamayı değilmi benimde ha geldi ha gelecek bakalım ama bugun doktorum arayabılır neyaptın dıye eğer öğleden önce adet olmazsam gıdıp yapayım testıde rahatlayayayım. zaten hemen adet olurum yenıden . sen test yapmışmıydın canım. sonuç kaçtı nezaman yaptın.

Benim de adetime 2 gün var ve idrar testi negatif çıktı ve duyduğum kadarıyla idrarda belli olurmuş 25. Gün.. Sizin bir bilginiz var mı bu konuda ? Yani negatif midir gerçekten :KK43:
Canim madem 2 gun var adetine bekle olmazsan kanda baktir, ama dayanamam dersen bugun baktir kanda cikar varsa zaten, dusukse de yukselir.
kararsızım 1 ay ara mı versem adetlerim düzenli sorunda yok...
Canim sen bilirsin istersen dinlen biraz

Back