- 24 Ocak 2021
- 11.005
- 24.580
-
- Konu Sahibi morningmoon
Asla cevap verme , her yerden engelle ve nötr ol...Merhaba,
Ben insanlara belirli psikolojik teşhisler koymayı seven biri değilim, ama eski sevgilim bile demek istemiyorum, eskiden muhattap olduğum bu şahsın Narsisist olduğuna eminim.
Ufak bir açıklama getirip, konuya gireceğim. Yaşım küçüktü o yüzden lütfen beni yargılamayınŞu an birinin bana bunları yaşatabileceğini sanmıyorum.
Bu kişi bana sevgiliyken sürekli kısıtlama getirirdi. Yüzünde boya mı var, yok kirpiğimi silmeler, rimel var mı diye kontrol etmeler.
Bana sürekli çiçek alırdı. Ama mideniz bulanır. Her seferinde güya sürpriz yapacak, "morning moon ben çook kötü kavga ettim, dışarı gel ağzım burnum kırıldı" gibi saçma sapan şeyler söyleyip, "sürpriizz" diye arabadan çıkıp çiçek verirdi. Bak ailem biliyor seni ama insanlar bana çok soru soruyolar, lütfen evin önüne kadar bırakma derdim, tamam diyip kapının önüne bırakırdı.
Şimdi düşünüyorum da, ailesinin evinde yemek yiyorduk, beni çok severlerdi ben de onları severdim açıkçası. Hadi bir tane türkü söyle dediler, tam söylerken birden beni kesip kendiyle alakalı bir şeyler söylemeye başladı. Salak ben, daha ne yapması gerekiyordu anlamam için. Her neyse böyle bir sürü saçma şey ve kısıtlama. Kendini birsanma.
Ben 10 seneden fazladır evliyim, 4 sene de eşimle sevgililik ve nişan sürecimiz oldu ve eşimle de kısa süre sonra, bu berbat ilişkiden sonra sevgili olduk zaten. Ne kadar uzun süre olmuş değil mi? Ama benim çocuklarımın olması, eşimle birlikte olmam onu o kadar rahatsız ediyor ki buna eminim.
Kendisi son 3 senedir beni ara ara sosyal hesaplarımdan rahatsız ediyor. Başına bir sürü olay gelmiş. Ölümler olmuş, tedavi görmüş. Pasif agresif şekilde benden helallik istedi. Önce engelledim, başka hesaptan yazdı. Beni rahatsız etmek istemediğini cart curt. E etme?
Bir gün telefon numarası atmış. Delirdim gerçekten. Özel numaradan aradım. Annesi yanındaymış konuşamamış. Ağzına edip kapatmak istedim o telefonu. Bir daha bana yazmamasını, başına gelenleri benden bilmemesini ve bu kadar sene sonra bu yaptığının saygısızlık ve saçma olduğunu yazıp, o hesabı da engelledim.
Dün de bana diğer sosyal medya hesabımdan yazmış. Ya eşim despot biri değil, ama görse kalbi kırılmayacak mı? Düşüncesiz manyak. Zaten bir kez söyledim eşime, helallik istemek için yazmış diye. O da neden geri dönüş yaptın, bir daha yazarsa söyle dedi. Mesajların hepsi de duruyor bu arada, saklı gizli bir şeymiş gibi silmiyorum. Silmeli miyim? Bilmiyorum.
Hayatında hiç bir şey için bu kadar pişman olmamış. Hayatına kimseyi almıyormuş (bana ne?!). Benden özür diliyormuş. Kendisi olgunlaşmamış mış.
Buna en büyük ceza her seferinde engellemek. Bunu biliyorum. Ama bana başka hesaplardan da yazsın istemiyorum. Tedirgin oldum dün, çok. Eşimden telefon mu gizleyeceğim? Eşime böyle yazılsa o kadar mutsuz olurdum ki.
Çok uzun oldu. Bilemiyorum. Ne yapmalıyım?
Instagramı yoktu. Hatta çok tuhaf biliyor musunuz ben face messenger hiç kullanmam bir gün laptoptan girdim telefonum arızalanınca eşime yazmak için. Orada gördüm mesajları. Oradan blokladım yine yazdı, blokladım yine yazdı. Aslında hep hep yazıyor diyemem. Ama son 3 senedir ara ara. Sonra ben orayı kapatınca, dün Instadan yazmış. Evet engellerken söylediğiniz gibi, tüm hesapları engellenecek dedi. Ama ne bileyim arkadaşından yazar, ben mesajları kapattım bu sefer eşime yazar mı içince? Gerçekten bilmiyorum ama eşime söyleyeceğim ve bana ulaşamayacağına eminim artık senin de haberin olsun gibi bir şey diyeceğim.Instagramda birinin bir hesabını engelleyince o kişinin açtığı ve gelecekte açacağı tüm hesaplar engelleniyor aslında. Nasıl sürekli yeni hesapla geliyordu ki? Bu arada bu tarz kişilere en küçük bir cevap vermek onların umutlanmasına sebep oluyor.
Vpn kullanıyordur,o zaman engellenemiyor malesef,ama sadece sosyal medyadan flnsa zaten kolay,kapat hesaplarını bitsin,eğer takıntılı aşk vs olsaydı zaten sosyal medyaya gelene kadar yıllar süren bir taciz olurdu o çok tehlikeli,kurtulması zor olur,insanın sabrını tüketir.Instagramda birinin bir hesabını engelleyince o kişinin açtığı ve gelecekte açacağı tüm hesaplar engelleniyor aslında. Nasıl sürekli yeni hesapla geliyordu ki? Bu arada bu tarz kişilere en küçük bir cevap vermek onların umutlanmasına sebep oluyor.
Fiziksel zarar veremez, açıkçası öyle bir cürümü de yok onun da, yine de hafife alamam tabi ki. Biz ayrı şehirlerdeyiz. Benim aile büyüklerim var orada. Zaten ailemden biri tanıştırmıştı ki onunla da hala konuşmuyorum bu yüzden. Çok karışık. Ama ben evlenip bambaşka bir şehire geldim.
Yok vpnden değilmiş konu sahibi açıkladı. Instadan bir kere yazmış. Hep başka uygulamadan yazıyomuş.Vpn kullanıyordur,o zaman engellenemiyor malesef,ama sadece sosyal medyadan flnsa zaten kolay,kapat hesaplarını bitsin,eğer takıntılı aşk vs olsaydı zaten sosyal medyaya gelene kadar yıllar süren bir taciz olurdu o çok tehlikeli,kurtulması zor olur,insanın sabrını tüketir.
Of vpn de var değil mi..Yok vpnden değilmiş konu sahibi açıkladı. Instadan bir kere yazmış. Hep başka uygulamadan yazıyomuş.
+114 yıl gecmis ustunden, siz evlenmissiniz coluk cocuk olmuş hala 3 senedir ara ara yazmaya devam eden birini asla asla hafife almayin. Bilemezsiniz. Umarim kurtulursunuz baska sehirde olmaniz hic yoktan iyi bir sey
Zaten bunun derdi inan aşk meşk değil. Bu sadece böyle bok gibi bir hayatının olmasını bana bağlıyor ve benim mutlu olmamı yediremiyor. Benim canımı çok yakmış rollerine girip kendini önemli bir halt yerine koyuyor o kadar.Vpn kullanıyordur,o zaman engellenemiyor malesef,ama sadece sosyal medyadan flnsa zaten kolay,kapat hesaplarını bitsin,eğer takıntılı aşk vs olsaydı zaten sosyal medyaya gelene kadar yıllar süren bir taciz olurdu o çok tehlikeli,kurtulması zor olur,insanın sabrını tüketir.
Bunu söylemek haddim değil belki hani bi kadın böyle zor durumda kalması da kötü üzüldüm rahatsız edilmek felan..Merhaba,
Ben insanlara belirli psikolojik teşhisler koymayı seven biri değilim, ama eski sevgilim bile demek istemiyorum, eskiden muhattap olduğum bu şahsın Narsisist olduğuna eminim.
Ufak bir açıklama getirip, konuya gireceğim. Yaşım küçüktü o yüzden lütfen beni yargılamayınŞu an birinin bana bunları yaşatabileceğini sanmıyorum.
Bu kişi bana sevgiliyken sürekli kısıtlama getirirdi. Yüzünde boya mı var, yok kirpiğimi silmeler, rimel var mı diye kontrol etmeler.
Bana sürekli çiçek alırdı. Ama mideniz bulanır. Her seferinde güya sürpriz yapacak, "morning moon ben çook kötü kavga ettim, dışarı gel ağzım burnum kırıldı" gibi saçma sapan şeyler söyleyip, "sürpriizz" diye arabadan çıkıp çiçek verirdi. Bak ailem biliyor seni ama insanlar bana çok soru soruyolar, lütfen evin önüne kadar bırakma derdim, tamam diyip kapının önüne bırakırdı.
Şimdi düşünüyorum da, ailesinin evinde yemek yiyorduk, beni çok severlerdi ben de onları severdim açıkçası. Hadi bir tane türkü söyle dediler, tam söylerken birden beni kesip kendiyle alakalı bir şeyler söylemeye başladı. Salak ben, daha ne yapması gerekiyordu anlamam için. Her neyse böyle bir sürü saçma şey ve kısıtlama. Kendini birsanma.
Ben 10 seneden fazladır evliyim, 4 sene de eşimle sevgililik ve nişan sürecimiz oldu ve eşimle de kısa süre sonra, bu berbat ilişkiden sonra sevgili olduk zaten. Ne kadar uzun süre olmuş değil mi? Ama benim çocuklarımın olması, eşimle birlikte olmam onu o kadar rahatsız ediyor ki buna eminim.
Kendisi son 3 senedir beni ara ara sosyal hesaplarımdan rahatsız ediyor. Başına bir sürü olay gelmiş. Ölümler olmuş, tedavi görmüş. Pasif agresif şekilde benden helallik istedi. Önce engelledim, başka hesaptan yazdı. Beni rahatsız etmek istemediğini cart curt. E etme?
Bir gün telefon numarası atmış. Delirdim gerçekten. Özel numaradan aradım. Annesi yanındaymış konuşamamış. Ağzına edip kapatmak istedim o telefonu. Bir daha bana yazmamasını, başına gelenleri benden bilmemesini ve bu kadar sene sonra bu yaptığının saygısızlık ve saçma olduğunu yazıp, o hesabı da engelledim.
Dün de bana diğer sosyal medya hesabımdan yazmış. Ya eşim despot biri değil, ama görse kalbi kırılmayacak mı? Düşüncesiz manyak. Zaten bir kez söyledim eşime, helallik istemek için yazmış diye. O da neden geri dönüş yaptın, bir daha yazarsa söyle dedi. Mesajların hepsi de duruyor bu arada, saklı gizli bir şeymiş gibi silmiyorum. Silmeli miyim? Bilmiyorum.
Hayatında hiç bir şey için bu kadar pişman olmamış. Hayatına kimseyi almıyormuş (bana ne?!). Benden özür diliyormuş. Kendisi olgunlaşmamış mış.
Buna en büyük ceza her seferinde engellemek. Bunu biliyorum. Ama bana başka hesaplardan da yazsın istemiyorum. Tedirgin oldum dün, çok. Eşimden telefon mu gizleyeceğim? Eşime böyle yazılsa o kadar mutsuz olurdum ki.
Aynen öyle,zaten öyle takıntılı bir tip olsa yıllar süren bir taciz olurdu,en başından takardı kafayı takip vs ederdi sürekli msj atar gönderme yapardı tehdit ederdi binlerce örneği var allah korusun böyle tiplerden,insan dışarı çıkarken bile tedirgin olur heran bişeymi olacak korkusuyla yaşamak zor,paranoyak olur insan.Zaten bunun derdi inan aşk meşk değil. Bu sadece böyle bok gibi bir hayatının olmasını bana bağlıyor ve benim mutlu olmamı yediremiyor. Benim canımı çok yakmış rollerine girip kendini önemli bir halt yerine koyuyor o kadar.
Evet kullanıcı adını nick şeklinde değiştirebilir o zaman hesabını birdaha kolay kolay bulamaz. İsim yazan yeri de silsin. Gizli hesap olsun profil fotoğrafı da arkaya dönük falan olursa iyi olurBunu söylemek haddim değil belki hani bi kadın böyle zor durumda kalması da kötü üzüldüm rahatsız edilmek felan..bi süre sosyal medya kullanmasan ortalıkta gözükmesen? Yada kendi isminle değil de farklı niceler kullanarak mı kullansan sosyalmedyayı onu diyecektim ben.. eşine söylemekle iyi yapmışsın tesadüfen görse çok daha tartışma yaratabilir bu durum. Onun hasta olduğunu da söyleseydin keşke eşine.. başka da bişey aklıma gelmiyor sosyal medyanı lütfen kilitle gizlilik ayarlarını sağmama al fotoğraf ve bilgiler açık olmasın sana ulaşacak arkadaşları da olmasın eğer ortak arkadaşlarınız varsa bu durumdan bahsedip numaranı vermemelerini rica et mesela ay çok can sıkıcı bi durum şuan çaresiz olduğunu anlayabiliyorum
Teşekkür ederim. Bu mesaj iyi geldi bana gerçektenBunu söylemek haddim değil belki hani bi kadın böyle zor durumda kalması da kötü üzüldüm rahatsız edilmek felan..bi süre sosyal medya kullanmasan ortalıkta gözükmesen? Yada kendi isminle değil de farklı niceler kullanarak mı kullansan sosyalmedyayı onu diyecektim ben.. eşine söylemekle iyi yapmışsın tesadüfen görse çok daha tartışma yaratabilir bu durum. Onun hasta olduğunu da söyleseydin keşke eşine.. başka da bişey aklıma gelmiyor sosyal medyanı lütfen kilitle gizlilik ayarlarını sağmama al fotoğraf ve bilgiler açık olmasın sana ulaşacak arkadaşları da olmasın eğer ortak arkadaşlarınız varsa bu durumdan bahsedip numaranı vermemelerini rica et mesela ay çok can sıkıcı bi durum şuan çaresiz olduğunu anlayabiliyorum
Mesajımın iyi gelmesine sevindim umarım eşinle güzel sakin bir konuşma yaparsınız senin bi suçun yok zaten evinde çoluk çocukla uğraşıyorsun pat diye mesaj gelip duruyor olana bak sinir bozucu .. belki eşin yardımcı olur ama eğer çok kıskanç baskıcı biri değilse anlayışı biriyse belki çözüm bulur allahım kötü insanlardan uzak tutsun zaman kötü zaman wallahi insan korkuyorTeşekkür ederim. Bu mesaj iyi geldi bana gerçekten
Ortak arkadaşımız yok zaten, bir akrabam vardı, kendisi beni bu şahsiyetle tanıştırıp sonra işler ilerleyince bir bir her şeyini ortaya dökünce onu da hayatımdan sildim. Madem öyle neden beni tanıştırdın, kendin için kullanmaya çalıştın ama olmadı dedim. Babam senelerce konuşmadı akrabamızla.
İnsanlar böyle bir şey olduğunda hoşumuza falan gidiyor sanıyor, bir mesajda da vardı, haklarını yemiyim herkes gayet yardımcıydı ama. Benim büyük çocuğum okuma yazmayı biliyor, bazen hesabıma da giriyor. Eşim ve ya çocuğum bunları görse sanki hoşuma gidecek. Ya da ben bu kadar kötü bir ilişki yaşamışken bu iğrenç insanın bana yazması hoşuma gidecek gibi. Neden böyle bilmiyorum.
Şimdi eşim sende bir problem var da çözeriz bakalım çocukları yatıralım da dedi. RahatladımTeşekkür ederim.
Eşin benden saklama demiş. Görse çok kırılır. Ve sana benden gızleme demişMerhaba,
Sakın böyle birşey yapma ben eşinin yerinde olsam sana olan ilgisi ve pişmanlığı hoşuna gitti sende konuşarak uzatıyorsun sanırdım. Eşin aynı şeyi yapsaydı ve sen öğrenip bunu buraya yazsaydın herkes benim düşündüğümü sana söylerdi. Kesinlikle yazma numaranı değiştir sosyal medyanı kapat yâda profilini gizle her arkadaşlık isteğini onaylama. Bunlarda yeterli gelmezse eşine söyle savcılığa suç duyurusunda bulunun.Sizce onun ailesinden birine söylesem abartmış olur muyum?