• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyken eğitime devam edenlerin alanı

ay ne kadar güzel, herkes azimli, ben de evli ve çocukluyum üstelik aöf. okuyordum ama şimdi af çıktı okuluma geri döneceğim inş. aöf ye kayıt yaptırmıyacağım öncelikle şu diplomamı alayımda, evet zor olacak ama benim zeki kocam beni çalıştıracağına söz verdi, ha gayret sibellee :)

şu anda doktora tez aşamamdayım, bu saat oldu üniversitedeyim hala.

ne güzel ya...ben de doktoraya başladığım günleri görebilecek miyim? bir yandan yükseklisansın yorgunluğunu atmaya çalışıyorum. bir yandan yeni başladığım okulumda verimli olmaya çalışıyorum. ayrıca yavaştan da kpdsye hazırlanmaya başladım...son ana bırakmak istemedim.....kolay gelsin canım

ay ne kadar güzel, herkes azimli, ben de evli ve çocukluyum üstelik aöf. okuyordum ama şimdi af çıktı okuluma geri döneceğim inş. aöf ye kayıt yaptırmıyacağım öncelikle şu diplomamı alayımda, evet zor olacak ama benim zeki kocam beni çalıştıracağına söz verdi, ha gayret sibellee :)
başarılar canım benim...evet zor oluyor ama diploma eline geçince çok mutlu oluyorsun....yani ben kendi adıma çok sevinmiştim...

kızlarrrr vızeler basladı ugrayamaıyorum buralara......dua edın nolurr ders calısmaktan aman bu sene son senem alta ders kalmasın demekten halım kalmadııı.......yuksek lısans yapan arkadaslar ales ten yaklasık 76 alıcam hesaplamalarıma gore sızce tezsız yuksek lısansa yeterlı olurmuuu??*

kızlarrrr vızeler basladı ugrayamaıyorum buralara......dua edın nolurr ders calısmaktan aman bu sene son senem alta ders kalmasın demekten halım kalmadııı.......yuksek lısans yapan arkadaslar ales ten yaklasık 76 alıcam hesaplamalarıma gore sızce tezsız yuksek lısansa yeterlı olurmuuu??*

canım, o belli olmaz, kontenjana ve başvuran kişilerin sayısına ve puanlarına bağlı ama 76 iyi bir puan.:nazar:.....bence yeter, benim 66 ile tezliye giren arkadaşım var....

arkadaşlar, nerelerdesiniz?

hiç sesiniz çıkmıyor..ben iyice saldım kendimi, hiç ders çalışamıyorum doğru dürüst ama işten o kadar yorgun geliyorum ki, hiç fırsatım olmuyor..bir de benim eşim gibi bir tabak alıp yerine koymakla ev işine yardım ettiğini sanan bir eşle hiç olmuyor bu iş....ilk önce planladığım ing. kursu yattı..sonra bulduğum ingilizce öğretmeniyle görüşemedik...kendi başıma da bir yere kadar çalışabiliyorum. işte ben de durumlar böyle, sizden ne haber?

çamaşır suyu teşekkür ederim umarım tezsiz yapabilirim....en azından artık dersaneler bile formasyon arıyor oğretmenlerde ...tezlıde yapabılırım aslında süper lise mezunuyum ingilizcem fena değil ama kpds mi üds mi yoksa okulun açtığı sınavmı daha kolaydır sence

çamaşır suyu teşekkür ederim umarım tezsiz yapabilirim....en azından artık dersaneler bile formasyon arıyor oğretmenlerde ...tezlıde yapabılırım aslında süper lise mezunuyum ingilizcem fena değil ama kpds mi üds mi yoksa okulun açtığı sınavmı daha kolaydır sence

sıralama şu şekilde okulun açtığı sınav, üds ve kpds..
hepsinin kendi içinde zorlukları var, bir de her üniversitenin kendine özgü soru stilleri oluyor...o yüzden hangi üniveristeye başvuracaksan o ünv. sınavının geçmiş yıllardaki sorularını mutlaka çalış....ayrıca üniversitelerden bazıları sınav için kurs açıyor....orda zaten verilen eğitim sınav sorularına yönelik oluyor paran gidiyor ama sınavda geçmen de kolaylaşıyor...

hım okulun acıtıgı sınav hazırlık atlama sınavı baya bır zordu gerciii ben bakakalmıstım:):):)okul malesef bızım cok ılerleme gosteremedı egtıtım verebıleceklerını sanmıyorum:):)ama malum tezlıı dede kadro gelecek dıye soz konusu bır durum yok degılmı?tezımle basbasa kalabılırmıyım kiii:

hım okulun acıtıgı sınav hazırlık atlama sınavı baya bır zordu gerciii ben bakakalmıstım:):):)okul malesef bızım cok ılerleme gosteremedı egtıtım verebıleceklerını sanmıyorum:):)ama malum tezlıı dede kadro gelecek dıye soz konusu bır durum yok degılmı?tezımle basbasa kalabılırmıyım kiii:

kadro derken araştırma görevlisi anlamında mı diyorsun? öyle bir durum yok tabi..her tezli bitiren kadroya geçmiyor, onun başka şartları var sonuçta....araştırma görevlisi almaları lazım, diğer adayları geçmen gerek....farklı bir durum....

ayrıca sınavlar kolay olmuyor tabi....ama kpds ve üdsye oranla daha kolay ve hazırlanması daha basit...kpds ve üds apayrı olaylar..ingilizce öğretmenleri bile girmekten çekiniyor kpdsye

merhaba kızlar, uzunsüredir aranıza katılamadım ama inanın çok yoğun zamanlar geçirdim, şuan eşim ve çocuğumla birlikte bir yıllığına ankaradayız.eşim burada askerliğini yapıyor.ailemin yanında kalıyoruz. ben de bunu fırsat bildim hemen üds kursuna yazıldım. geçen hafta başladım.gerçekten çıok iyi bir hocamız var ve bizi acaip motive ediyor. bizim başarımızı kendi başarısı olarak algıladığını söylüyor.bu arada alese de girdim çalışamadım ama sözel netim iyi gelicek galiba . ama mayısa çalışıp giricem 80 garantilemem lazım. işte böyle kızlar çok şükür başladım ben de hazırlanmaya .inanırmısınız ders çalışmakta olsa bu kendim için birşeyler yapmak bana inanılmaz iyi geliyor.tekrardan canlandığımı yaşadığımı , hayatın içinde yer aldığımı hissediyorum. çamaşırsuyu eğer istersen sana kurstaki üds çalışmalarımız ve yöntemlerimizi sana ve isteyen ihtiyacı olan arkadaşlarıma verebilrim. umarım herşey gönlümüzce olurkaydirigubbakcemile4

merhaba kızlar, uzunsüredir aranıza katılamadım ama inanın çok yoğun zamanlar geçirdim, şuan eşim ve çocuğumla birlikte bir yıllığına ankaradayız.eşim burada askerliğini yapıyor.ailemin yanında kalıyoruz. ben de bunu fırsat bildim hemen üds kursuna yazıldım. geçen hafta başladım.gerçekten çıok iyi bir hocamız var ve bizi acaip motive ediyor. bizim başarımızı kendi başarısı olarak algıladığını söylüyor.bu arada alese de girdim çalışamadım ama sözel netim iyi gelicek galiba . ama mayısa çalışıp giricem 80 garantilemem lazım. işte böyle kızlar çok şükür başladım ben de hazırlanmaya .inanırmısınız ders çalışmakta olsa bu kendim için birşeyler yapmak bana inanılmaz iyi geliyor.tekrardan canlandığımı yaşadığımı , hayatın içinde yer aldığımı hissediyorum. çamaşırsuyu eğer istersen sana kurstaki üds çalışmalarımız ve yöntemlerimizi sana ve isteyen ihtiyacı olan arkadaşlarıma verebilrim. umarım herşey gönlümüzce olurkaydirigubbakcemile4

süper, tabi ki isterim ve çok memnun olurum....ben evde hazırlanmaya çalışıyorum...daha üds ve kpds formatına geçemedim....genel konuları tekrar yapıyorum ama isterim tabi ki....

merhaba çamaşırsuyu, dünden beri bu mesjı yazmaya çalışıyorum ama minik ve meraklı kızım yüzünden mümkün olmadı.neyse buraya gelmeden hemen sadede geleyim. üds kursunda hoca bizim belli bir seviyede olduğumuzu düşünerek tenslerden başladı fakat olduça hızlı bir şekilde geçti.sorularda bize time expression ların çok yardımcı olacağını söyledi.sen tüm zamanların time exp. çıkar . cümlede nasıl kullanılıyor, hangi zamanlarda karşımıza çıkıyor.bunlara iyice çalış.örneğin, present perfect tense de kullanılan since past ve present tperfect tensi bağlayabilen tek bağlaç. ve eğer since den sonra bir cümle geliyorsa bu kesinlikle simple past olur. istersen ihtiyaç duyduğun konularda ben sana özelden yada mail yoluyla sana yardımcı olurum. tüm konuları böyle yazmak uzun sürecek hemde konu dışı oluyor galiba.eyvaah kızım geldiii...

merhaba çamaşırsuyu, dünden beri bu mesjı yazmaya çalışıyorum ama minik ve meraklı kızım yüzünden mümkün olmadı.neyse buraya gelmeden hemen sadede geleyim. üds kursunda hoca bizim belli bir seviyede olduğumuzu düşünerek tenslerden başladı fakat olduça hızlı bir şekilde geçti.sorularda bize time expression ların çok yardımcı olacağını söyledi.sen tüm zamanların time exp. çıkar . cümlede nasıl kullanılıyor, hangi zamanlarda karşımıza çıkıyor.bunlara iyice çalış.örneğin, present perfect tense de kullanılan since past ve present tperfect tensi bağlayabilen tek bağlaç. ve eğer since den sonra bir cümle geliyorsa bu kesinlikle simple past olur. istersen ihtiyaç duyduğun konularda ben sana özelden yada mail yoluyla sana yardımcı olurum. tüm konuları böyle yazmak uzun sürecek hemde konu dışı oluyor galiba.eyvaah kızım geldiii...

çok teşekkür ediyorum...bu verdiğin bilgi çok önemli..ben tenseleri çalışırken ingilizce öğretmeni arkadaşlarım da aynısını söyledi...ben bunu deftere not etmiştim...sen bana bu şekilde önemli gördüğün yerleri msj atarsan ben de bunları bir defterde toplarım...çok çok sağol....

merhabalar,
ben aftan yararlanacak idim dilekçemi verdim ama ne göreyim alttan 7 dersim var ve okumam gereken 1 dönem daha var, bu arada aöf işletmede okuyorum ama bu sene kayıt yaptırmayıp okulu bitireyim dedim tabii okula gidince alttan derslerimi görünce üzüldüm hevesim kırıldı, şimdi istişare ediyorum ne yapayım, ben istanbuldayım çalışıyorum ve bir oğlum var, devam zorunluluğu olanlara taaa adapazarına gitmem gerek, işten ücretsiz izin falan veya sınav haftaları 1-2 hafta izinli olsam vs. die düşünüyorum,
çamaşırsuyu , iş yerimde kimse okumamış yani öyle bir kaç arkadaş azmetmiş açıköğretimi bitirmiş şimdi yuksuk lisansa hazırlanıyorlar, ben o kadar azimli değilim ya da kendime güvenim yok, sakaryadaki inşaatı mı bitireyim 1 sene sıkayım dişimi, yoksa aöf işletmeye mi devam edeyim?
eşim boşver aöf ye devam dedi ama şu an çalıştığım yerde teknik işler ve tekniker fena olmaz, bunu bitirip sonra işletmeye devam edebilirim, ama artık hocalar la dialogumun faydası olurmu bilemiyorum, bir atolye dersi var kalmışım onları vermem gerek tabii uygulamalı, uzun oldu ama ne yapayım kararsız kaldım, yardımcı olursanız sevinirim.
saygılarımla.

ben böyle bir durumda kalsam açıkcası adapazarına gider okurdum....açıköğretimde okumak kolay bir iş değil ama önünde devam şansın var....ama diğeri için önüne tekrar bir şans gelmesi uzun zaman alacak belki de gelmeyecek....sana hangisinin daha faydalı olacağını iyice düşün öyle karar ver...sen sadece bir üniversite bitirmek mi istiyorsun yoksa alanında iyi yetişmek mi istiyorsun...hocalarla muhabbet konusuna gelince yeniden muhabbet kurarsın sorun değil....

ayrıca yazmadan geçemeyeceğim....sen eğer derslere belli bir süre sonra devam edemeyeceğini bunun senin için sorun olacağına inanıyorsan ve devamsızlıktan kalma riskin çok fazla ise başlamaman daha iyi olabilir.....böylelikle işletmeyi de dondurmamış olursun ama yok yaparım diyorsan devam et derim...

teşekkür ederim çamaşırsuyu, herhalde ben de gideceğim sakaryaya, kalan dersler için 4 sınav hakkı varmış her ders için ayrı ayrı, ondan sonra devamsız ve okumadığın dersler için 1 dönem devam etme hakkı, bunu da yeni öğrendim, yani öğrenciliğe buradan devam edeyim diyorum, inş. umarım yapabilirim, devamsızlıktan sorunum yok yani giderim izin alıp ama yapabilir miyim onu bilemiyordum, ama işletmeyede çalışmak gerekiyor, kararsız kalmak çok kötü ben inşaata çalışacağım. inş.

teşekkür ederim çamaşırsuyu, herhalde ben de gideceğim sakaryaya, kalan dersler için 4 sınav hakkı varmış her ders için ayrı ayrı, ondan sonra devamsız ve okumadığın dersler için 1 dönem devam etme hakkı, bunu da yeni öğrendim, yani öğrenciliğe buradan devam edeyim diyorum, inş. umarım yapabilirim, devamsızlıktan sorunum yok yani giderim izin alıp ama yapabilir miyim onu bilemiyordum, ama işletmeyede çalışmak gerekiyor, kararsız kalmak çok kötü ben inşaata çalışacağım. inş.

yaparsın ya, yapanların 4 eli 4 gözü yok ya...hem insanın bir hedefi olduğu zaman herşey çok kolay oluyor inan bana

Back