• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyken eğitime devam edenlerin alanı

biliyorsunuz ben, kpds ve üds için hazırlanıyorum evde. ama olmuyor, benim sıkı bir kursa gitmem şart, böylece daha çok zaman ayırabileceğimi düşünüyorum...sürekli başa dönüyormuşum gibi geliyor..kendi başıma eksiklerimi göremiyorum...ama yine de belli bir süre evde hazırlanmaya çalışacağım, en azından üst kurlardan başlayım diye.......kafam hiç rahat etmiyor....ev dağınıkken çalışma başına oturamıyorum, evle ilgineleyim derken iş çıkıyor, dersler kalıyor.....eşim yükseklisans yaparken işlerimi bitireyim diye yardımcı olmaya çalışıyordu ama şimdi kendi kendime çalışıyorum diye nasıl olsa yetiştirmem gereken ödevler yok diye rahat davranıyor, en azından kursa gitmeye başlarsam biraz yardımcı olur......bilmiyorum ya

biliyorsunuz ben, kpds ve üds için hazırlanıyorum evde. ama olmuyor, benim sıkı bir kursa gitmem şart, böylece daha çok zaman ayırabileceğimi düşünüyorum...sürekli başa dönüyormuşum gibi geliyor..kendi başıma eksiklerimi göremiyorum...ama yine de belli bir süre evde hazırlanmaya çalışacağım, en azından üst kurlardan başlayım diye.......kafam hiç rahat etmiyor....ev dağınıkken çalışma başına oturamıyorum, evle ilgineleyim derken iş çıkıyor, dersler kalıyor.....eşim yükseklisans yaparken işlerimi bitireyim diye yardımcı olmaya çalışıyordu ama şimdi kendi kendime çalışıyorum diye nasıl olsa yetiştirmem gereken ödevler yok diye rahat davranıyor, en azından kursa gitmeye başlarsam biraz yardımcı olur......bilmiyorum ya

merhaba kızlar uzun zamandır yazamıyorum. malum bayram tatili vardı. tatil boyunca malatyadaydık, dünya kadar ing. ödevi vermişti hoca hiçbirini yapamadım.şimdi birde kızım hastalandı oooffff... vallaha bazen ben niye bu işe soyundum diye kendime kızıyorum nasıl yapapıcam eş ,çocuk ,aile ...kendime güvenim zayıfladı iyice.herhalde yarın kursa gittiğimde biraz toparlarım kendimi(inşallah).çamaşırsuyu maalesef erkekler böyle mecbur kalmadıkça eşlerine yardım etmeyi akıllarına getirmiyorlar,:1no2: düzenimi kurayım sana bilgi aktarımına devam edeceğim canım.sakın ümitsizliğe kapılma olur mu! sen benim için güzel bir örneksinkaydirigubbakcemile3:nazar:

bende MYO muhasebe bitirdim şimdi işletme 4.sınıf öğrencisiyim
sizin gibi azimli bayanları okudukça içim açıldı
ne kadar güzel ya :1hug:
okumanın asla yaşı yoktur
hem kendimiz için hemde çevremize yararlı
insanlar olmak için okumak en güzeli...
Allah hepimizin yardımcısı olsun
inşallah sizin gibi bayanlar çoğalır
hoşçakalın a.s.

kızlar bayram tatılı bıttı ben bugunude tatıl ılan ettım ama yarın okul benı bekler naparım bılınmez mıskınlıge alıstım ama evde de otur otur amacsız ıse yaramaz hıseedıyorum kendımı...bir de bızım tutdugumuz ev tam okula bakıyor daha uzun seneler ben okulu bıtırdıkten sonrada durup durup okula bakarım umarım ıyı dusuncelerle bakarım hanı olur şu kriz ortamı sayesınde iş problem olursa nasıl anarım orası bılıınmez ama:))Allah hepimize kolaylık versin ........çamaşır suyu malesef kursa gitmeden biraz insan zorlanıyor anca erkekler ıs basa dusunce devreye gırıyor......okul zamanı esım malesef yardımcı olmaz pek benım de ama sınav zamanı Yardımcı oluyor ....

merhaba kızlar uzun zamandır yazamıyorum. malum bayram tatili vardı. tatil boyunca malatyadaydık, dünya kadar ing. ödevi vermişti hoca hiçbirini yapamadım.şimdi birde kızım hastalandı oooffff... vallaha bazen ben niye bu işe soyundum diye kendime kızıyorum nasıl yapapıcam eş ,çocuk ,aile ...kendime güvenim zayıfladı iyice.herhalde yarın kursa gittiğimde biraz toparlarım kendimi(inşallah).çamaşırsuyu maalesef erkekler böyle mecbur kalmadıkça eşlerine yardım etmeyi akıllarına getirmiyorlar,:1no2: düzenimi kurayım sana bilgi aktarımına devam edeceğim canım.sakın ümitsizliğe kapılma olur mu! sen benim için güzel bir örneksinkaydirigubbakcemile3:nazar:

kızlar bayram tatılı bıttı ben bugunude tatıl ılan ettım ama yarın okul benı bekler naparım bılınmez mıskınlıge alıstım ama evde de otur otur amacsız ıse yaramaz hıseedıyorum kendımı...bir de bızım tutdugumuz ev tam okula bakıyor daha uzun seneler ben okulu bıtırdıkten sonrada durup durup okula bakarım umarım ıyı dusuncelerle bakarım hanı olur şu kriz ortamı sayesınde iş problem olursa nasıl anarım orası bılıınmez ama:))Allah hepimize kolaylık versin ........çamaşır suyu malesef kursa gitmeden biraz insan zorlanıyor anca erkekler ıs basa dusunce devreye gırıyor......okul zamanı esım malesef yardımcı olmaz pek benım de ama sınav zamanı Yardımcı oluyor ....

sağolun arkadaşlar....erkeklerin birşeyleri mecburken yapmaları gerçekten çok üzücü bir durum...biz kendiliğimizden evi sırtlarken onlar bşz olmadığımızda ya da yapamadığımızda devreye giriyorlar..hatta bazen devreye bile girmiyorlar..ben kursa başlayınca da fazla birşeyin değişeceğine inanmıyorum, ben evde yokken yemek yapacak ya da temizlik yapacak değil ya....gider arkadaşlarıyla ben eve dönene kadar takılır, sonra ben gelince yine benden iş bekler, o yorgun argın halimle...ama ben vazgeçmeyeceğim, gidebildiğim kadar gideceğim....ister destek olsun ister olmasın...

kızlar azminize başarılarınıza hayran kaldım.fisfisfis.rabbim zihin açıklığı versin..dilediğiniz dualarınız kabul olsun inşallah..:hooray:bende evlendikten sonra üniversite sınavlarına girip devam edeyim dedim ama çocuk olunca kaldı..şimdi tekrar düşünüyorum ama kızım var 3 yaşına girdi o aklıma gelince tekrar vazgeçiyorum..ama eninde sonunda peşini bırakmıycam eminim..benim bulunduğum ilçede üniversite olsa hemen giricem sınava ama yok öyle bi şansım..neyse hayırlısı..sizlere tekrar başarılar diliyorum canlarım..öptüm azimli melekler...:1hug:a.s.

Bende myo turizm ve otelcilik okudum.4 yıllık evliyim ve bu senede açık öğretime başlıyorum.okumanın yaşı yoktur diyor ve gidebildiğim yere kadar gitmek istiyorum.Amacım halkla ilişkileri bitirip 3. sınıftan işletmeye devam etmek.Herkese başarılar:)

Bende myo turizm ve otelcilik okudum.4 yıllık evliyim ve bu senede açık öğretime başlıyorum.okumanın yaşı yoktur diyor ve gidebildiğim yere kadar gitmek istiyorum.Amacım halkla ilişkileri bitirip 3. sınıftan işletmeye devam etmek.Herkese başarılar:)

kolay gelsin canım, kesinlikle okumanın yaşı yok,başarılar, güzel sonuçlarını bekliyoruz

sağol canım güzel dileklerin için.biz kadınlar ne kadar çok kendimizi yetiştirir ve eğitimimize gereken önemi verirsek o kadar iyi nesiller yetiştiririz.:içelim:

çok doğru düşünüyorsun....

sonuçta şimdiki anne babalar geçmişin öğrencisiydi ve şu andaki öğrenciler de ilerde anne baba olacak...okumak istemeyen öğrencilerime de diyorum ki illa bir meslek sahibi olmak ya da okumak için okumuyorsunuz....ya günün birinde çocuğunuz size yapamadığı bir soruyu sorarsa....? diyorum, çok etkili oluyor....

18 sayfayı başından sonuna kadar okudum gercekten motive olduğumu söyleye bilirim ben myo işletme den mezun oldum ve şimdi aöf den devam ediyorum 4. sınıfım bu sene bitecek inşallah ama bu bana yetmiyo benim içimde öğretmen olma isteği var evliyim 24 yaşındayım ve biraz tembelim çalışıp öss ye girmek ve yaşadığım yerde okumak istiyorum bi karar veriyorum bi vazgeçiyorum ama bunu çok istediğimi biliyorum eşim hertürlü destek olur evimde çok rahat bi çalışma ortamıda var sabahtan akşama kadar yanlız boş boş oturuyorum eeee krizde var o yüzden işte bulamıyorum oturup çalışmak tek yapmam gereken bu yazılarınızdan açıkcası etkilendim kendime bir program hazırlayıp çalışmaya başlıyacam öss için geç kalmış sayılmam inşallah
hepinize başarılar Allah gönlünüze göere versin

18 sayfayı başından sonuna kadar okudum gercekten motive olduğumu söyleye bilirim ben myo işletme den mezun oldum ve şimdi aöf den devam ediyorum 4. sınıfım bu sene bitecek inşallah ama bu bana yetmiyo benim içimde öğretmen olma isteği var evliyim 24 yaşındayım ve biraz tembelim çalışıp öss ye girmek ve yaşadığım yerde okumak istiyorum bi karar veriyorum bi vazgeçiyorum ama bunu çok istediğimi biliyorum eşim hertürlü destek olur evimde çok rahat bi çalışma ortamıda var sabahtan akşama kadar yanlız boş boş oturuyorum eeee krizde var o yüzden işte bulamıyorum oturup çalışmak tek yapmam gereken bu yazılarınızdan açıkcası etkilendim kendime bir program hazırlayıp çalışmaya başlıyacam öss için geç kalmış sayılmam inşallah
hepinize başarılar Allah gönlünüze göere versin

sağlam bir temelin varsa ve gerçekten planlı çalışırsan olur diye düşünüyorum ama sonuçta yetişemezsen bile bu bir başlangıç olur...çalışmanın okumanın yaşı ve sınırı yok....ben de birazdan mutfağı toplayıp çamaşırları makineye atıp ders çalışacağım, kolay gelsin

çamaşır suyuna katılıyorum...önceki dönemlerde konuları kavramış isen..kısa bir çalışma ile üstesinden gelebilirsin bu çalışmanın....planlı programlı calısmak zor olursa senın ıcın dersanelerın hızlandırma programlarına katılabılırsın...öss sınavı bıraz agırlık verdıkten sonra gercekten cok kolay ıstedıgın bolumu kazanmakta öle....onemlı olan sonrası....ınsallah ıstedıgın bolumu kazandıgını yazarsın en kısa zamanda topıgımıze basarılar

çamaşır suyuna katılıyorum...önceki dönemlerde konuları kavramış isen..kısa bir çalışma ile üstesinden gelebilirsin bu çalışmanın....planlı programlı calısmak zor olursa senın ıcın dersanelerın hızlandırma programlarına katılabılırsın...öss sınavı bıraz agırlık verdıkten sonra gercekten cok kolay ıstedıgın bolumu kazanmakta öle....onemlı olan sonrası....ınsallah ıstedıgın bolumu kazandıgını yazarsın en kısa zamanda topıgımıze basarılar

nasıl gidiyor çalışmalar?

ya kızlar bana bi akıl verin.

Şimdi başlıyorum hikayeme:

Nişanlıyken yüksek lisansa başladım. O bir sene boyunca sadece 4 ders alabildim. Çünkü yüksek lisans yaptığım şehir 6 saat uzakta::( Bu derslerin birinden (nasıl oldu anlamadım) kaldım, biri de "Bilimsel Hazırlık" olarak geçiyo ve kredisi yok ama bir dönem daha uzatma hakkı veriyor bana.Sonuçta o bir sene boyunca sadece 6 kredi topladım.

Sonra evlendim ve 1 sene dondurdum.

Sonra bu sene tekrar eziyete devam etme kararı aldım.Eziyet diyorum çünkü sabah 9.30 daki ders için gece 12'deki otobüse binip sabah 5.5- 6 gibi orda oluyorum. Neyse işte bu dönem de 2 ders alabildim yine. Haftaya sınavım var. Hiç ama hiç ders çalışasım yok. Bir de bu iki dersten geçersem toplam 12 olacak kredim ve bunu 21'e tamamlamam gerekiyor.Bir de enstitü sekreteri önce önümüzdeki dönem demişti ama geçen hafta gittiğimde "senin bu 3. dönemin olduğu için tez önerini vermek zorundasın bu dönem" dedi. Ama bu dönem bitti sayılır. tez önerisi nasıl verilir bilmedğim gibi fakülte sekreteri de "derslerini tamamlamadan ve seminer dersi almadan veremezsin tez önerini" dedi. Sanırım bizim üniversitenin yönetmeliği değişmiş ve kimse doğrusunu bilmiyo, anlamadım.

Ben yüksek lisansı çok zevk alarak yapacağımı düşüneceğim için başlamıştım ama eziyet oldu. Ama hayatta yarım bırakmayı da sevmiyorum. Şu an ilköğretimde öğretmenim. Bana uzman öğretmenlik dışında faydası olacak mı onu da bilmiyorum.Üstelik doktora filan da istemiyorum. sadece mesela üniversitede bazı derslere girmek isterdim ama sürekli o ortamda çalışmak değil.

Annem-babam-çevrem buraya kadar geldin bırakma diyo. Eşim mutlu değilsen bırak diyo ama beni sorumlu tutma diyo.

Ya bırakırsam savaşı kaybetmiş gibi hissedicem ama bırakmazsam da atacaklar zaten galiba. Boşuna mı gidip geliyorum her hafta onca yolu?

bi de şey sorcam. çok önemli.mesela ben yarım bıraktım veya atıldım. Sonra bikaç sene sonra bulundduğum yerde aynı bölüm veya benzer bölüme yeniden başvurdum ve girdim. 1)yeniden kpds ve les puanı lazım mı?yani onların geçerliliği 2 yıl dimi?
2) önceki ünide geçtiğim dersleri saydırabilir miyim? yoksa onca eziyetin karşılığı bir hiç mi?

lütfen bana bi akıl verin. yüksek lisansı bitiren öğretmenler "mutlaka ne olursa olsun bitir" diyomusunuz. yani çok değiştirdi mi hayatınızı?

hayatımı çok değiştirdi diyemem ama ben seviyorum dersleri ve doktora düşünüyorum...bence sen nasıl istiyorsan öyle yap ama yükseklisans ve doktora da herkes en az bir kere bırakmayı düşünüyor....ben de düşündüm ama iyi ki bırakmamışım...tekrar başlama şansına gelince ya af çıkar kaldığın yerden devam edersin ya da tekrar sınavlara gireceksin tabi ki, saydırma var mı bilemiyorum.....

merhabalar,
ben de aftan yararlanmak için başvuru yaptım. yarın okula gideceğim sadece 3 dersten sınava gireceğim ders notlarını öğrencilerden almaya çalışacağım. hocalarda verir mi notları dersiniz?
bu arada bölüm başkanımız prof. olmuş ve mühendisliğe geçmiş ona mail atsam şu şu derslerim var yardımcı olur musunuz diye uygun olur mu acaba? ne dersiniz? hoca beni tanıyor ,daha evvelde görüşmüştük ve onun dersinden iyi idim. ders notlarını istesem olur mu? hocalardan belki bulup veriri bana hımm? yarın gittiğimde onunla görüşsem mi? çamaşırsuyu bir fikirde bana ver lütfen?

merhabalar,
ben de aftan yararlanmak için başvuru yaptım. yarın okula gideceğim sadece 3 dersten sınava gireceğim ders notlarını öğrencilerden almaya çalışacağım. hocalarda verir mi notları dersiniz?
bu arada bölüm başkanımız prof. olmuş ve mühendisliğe geçmiş ona mail atsam şu şu derslerim var yardımcı olur musunuz diye uygun olur mu acaba? ne dersiniz? hoca beni tanıyor ,daha evvelde görüşmüştük ve onun dersinden iyi idim. ders notlarını istesem olur mu? hocalardan belki bulup veriri bana hımm? yarın gittiğimde onunla görüşsem mi? çamaşırsuyu bir fikirde bana ver lütfen?

hocalardan hiç not istemedim, ayrıca hocalarını sen daha iyi tanıyorsun, yapılarını biliyorsun, ona göre davranırsın sen de....ayrıca gidip bir onuşmakta yarar var ama hocalar öyle notlara sahip değildir bence..ama belli de olmaz....

Back