insanın geliri neyse gideri de o kadar oluyor gerçekten ki bizim eve o kadar girmiyorBakıldığında benim evime 20 bin giriyor ama ödemeler bazeno meblağı çok fazla aşıyor yeri geldi hayır biz anlamayiz da dedik ailemize bence konu sahibi artık hayır demeli
yok bende çalışıyorumSiz çalışsanız anlayacağımda.anneniz damadının kazandığından harçlık istiyor enteresan gerçekten.
bizim de borçlarımız var işin kötüsüÇalışıyorsa ne harçlığı
Maaşı ne yapıyor
Sizin evliliğinizden kaynaklı borcu vs varsa ödeyin ve hediye dışında hiçbir şey vermeyin
Gerekirse bende de yok deyin
kredi borcumuz var zaten canım ama bu sefer de atıyorum dışarda yemek yeriz gözlerine batar diye işkilleniyorumYufka yürekli olmak iyidir ama saf yerine koydurtmayın kendinizi. Gerçekten zor durumda olana yardım edilir ama sizinkiler suyunu çıkarmış. Hayır demeyi yok demeyi öğrenin. Yok diyemiyorsanız borca girin ev araba tarla arsa bişey alın kredi ödememiz var zor geçiniyoruz deyin hiç değilse mal sahibi olursunuz.
güzel yöntem, hayırlı olsunBiz de de aynı problem vardı ev aldık artık kimse sesini cikartamiyor
Dİyebilsemmistediğinde yok deyin.
biz biraz abarttık bazı şeyleri işte :)Bana çok gelmedi desem vururlar mı :))
Ama sizin de öğreneceğiniz şeyler var, boşa risk almışsınız bazı konularda.
Yeni evli çiftten borç isteyen akraba tekin değildir, borç verilmez, hatta bir daha istemesin diye kesin cevap verilir.
Babada veya annede sorun yoksa birinden gizli diğerine para verilmez, valla yuva yıkılır sorunlusu siz çıkarsınız.
Hiç kimseye bence telefon seviyesinde bir hediye alınmaz. Ben çocuğuma alacak olsam bile haketmesini isterim. Kardeşinizr aldığınız hediye hem gereksiz hem yanlış bana kalırsa.
Ama maddi güce göre faturalar ödenebilir, ziyarete giderken alışveriş yapılabilir, harçlık tarzında para verilebilir.
evet işte bizdeki durum da tam olarak bu sanırımAnnemler evli oldugum dönem çok zor gunler gecirdi hiç bir zaman tek kurus istemediler bu birazda insanlarin yapisiyla yada sizin onlari nelere aliştirdiginiz ile alakali
çalışıyoruz. eşimin kendi işin eve 5000 - 7000 bazen az daha fazla para getiriyor. benim maaş 1500 ama borçlarımız filan var cnm :)ikinizde çalışıyormusunuz nekdar maaş alıyosunuz çok merak ettim :)
babam da üzülür ya kıyamıyorum kiBence güzel bir dil ile babanla konuş çünkü annen seni dediğine göre fazlası ile yanlış anlamaya müsait
bu ay az mesai parası almışAnnen de çalışıyormuş e bu neyin harçlığı acaba?
Bazi seyleri birden kesemezsiniz çok dikkat çeker.evet işte bizdeki durum da tam olarak bu sanırım
yani işte böyle bir durum var ben anlamadım kaldım aradahaklisin annem kizima bakiyor degil para hediye aldirmaz kendisinin maasi yok biseyi yok
Bu kadar ince düşünürsen yaşayamazsın ki. Bişey derlerse bana kadar var de. Ne kadar içselleştirmişsin farkında mısın onlara para vermek zorundasın lüks harcama yapamazsın onlara lazım gibi bir düşünce oluşmuş. En kötü sen eşine eşin sana atsın topu eşimle sorun oluyor artık de ya gerekirse babana duyur bir şekilde gerçekten bir gün çooook pişman olursunuz.kredi borcumuz var zaten canım ama bu sefer de atıyorum dışarda yemek yeriz gözlerine batar diye işkilleniyorum
aynen bizimde öyle oldu tatile gideceğiz ucuz bir yer bakıyoruz yani hatta gitmeme durumumuz bile vardı eşime ısrar ettim de kırmadı sağolsunSiz annenizi kırmak istemiyorsunuz.. ama zamanı gelince keşke kırsaydım diyeceksiniz.. sizi kırıp üzülüyorlarsa bir zahmet sizede kırıp üzün.. "ah kıramam, kıyamam demeyle olmuyo...". Karşı taraf kırıyo sizi..
Bizde de böyle sorun vardı. bir anda kestim yardımı sonra yavaş yavaş ilgiyi kestim.. yardım istediklerin de yok param diyorum. borç vardı ona ödeme yaptım. Sonra evin ihtiyaçlarını söylüyordum 2 3 ayda anca kendimizi toplarız diyordum.. kendi planlarımız olmuyor onlara yardım edecez diye..
yahu siz iyi misiniz? Ben örnekler veriyorum yani mesela mesela diye. Şuan mesela annemin telefonu bozuldu 300 400 lira verip camını yaptırıcaz yani. Bunların hepsi örnek. oraya 50 tl verdiğimi bilmem neyide yazdım 50 tl para mı yani ama örnek bunların hepsi.. umarım anlatabilmişimdir kendimi. yoksa o benim canım neden lafını yapayım.Ailelerinize destek olmaniz ayri bir konu,kardesinizin dogum gunu pastasina kadar bari laf etmeseydiniz. Laf edecekseniz de yapmasaydiniz pek hos olmamis bu
annemin her zaman kıyıda köşede parası olmuştur küçüklükten bilirim. onlar demedi yaptırın telefonu diye sağolsun benim bonkör eşim (!!!) ben yaptırırım dedi aldı annemden, onda da hata varBana kalırsa annen ona verdiğin paraları biriktiriyor ve birikimi olduğu halde telefon taksidini size yıkmaya çalışıyor, ne çirkin bi durum.
Uygun dille anlatın ve bu kadar açılmaktan vazgeçin bence.
6000-7000 filan toplamdaGeliriniz ne kadar ki
ben dedim bizim de durumlar sıkışık diye geçen ay ama..eşiniz de siz de yok diyemiyorsunuz sanırım, borçlansanız ne bileyim ev, araba fln deseniz bizim borcumuz var zor yetiyoruz fln yoksa alışınca insan bir kere durdurulmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?