Gebeliğe Hazırlık Evliyim çocuk yapmak hiç istemiyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

gizzakk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2018
32
8
35
Merhaba, lütfen kınayıcı cevaplar yerine beni anlamaya çalışarak yazmanızı rica edicem sizlerden, 3 yıllık evliyim ben 29 eşim 38 yaşında, hiçbir zaman anne olup çocuk bakmanın hayalini kurmadım ama bu konuda nekadar katı olduğumu ve ne kadar istemediğimi evlendikten sonra anladım, çocuk sahibi olmak dertsiz başıma dert almak çok kötü geliyor bana, çocukları seven anaç biri de değilim zaten, bu düşüncedeyken çocuk yapsam sevemeyeceğimden korkuyorum, kendi yiğenlerim için canımı veririm ama onlarla fazla vakit geçirince biraz şımarmaya mızmızlanmaya başlasalar onlar bile gözüme çok itici geliyor, çocuk yap dediklerinde bile tüylerim diken diken oluyor Allah korusun diyesim geliyor okadar istemiyorumki siz anlayın artık, eşim çok dile getirmiyor ama baba olmak istediğini ve çocukları sevdiğini biliyorum, ben de aşırı hayvanseverim yüz tane hayvana bakayım ama çocuk diyince tüylerim havaya kalkıyor, bukadar zor insanı 10 yıl yaşlandıracak birşey bana hiç cazip gelmiyor

Yani yazdıklarınızı görende çocuk yapanın hayatı bitiyor sanar :KK51:
Ayrıca sorunun ne olduğunu anlayamadım?
İstemiyorsanız yapmayın
Bizim söyliceklerimiz kararınızı mı değiştirecek?
Ben hiç istemezken eşim istiyor, eşimi mahrum bırakmaya hakkım yok diye düşünüyorum, eşimi çok sevmeme rağmen boşanmayı bile aklımdan geçiriyorum hiç anne olmak istemememden dolayı, evet çevremde çocuk sahibi olan herkesin kendi hayatı bitmiş durumda, çocuk yapıp da hayatı güzel olan kimseyi görmedim

Ben hiç istemezken eşim istiyor, eşimi mahrum bırakmaya hakkım yok diye düşünüyorum, eşimi çok sevmeme rağmen boşanmayı bile aklımdan geçiriyorum hiç anne olmak istemememden dolayı, evet çevremde çocuk sahibi olan herkesin kendi hayatı bitmiş durumda, çocuk yapıp da hayatı güzel olan kimseyi görmedim
Yani şu yazdıklarınızdan sonra size evlat duygusunun bambaşka olduğunu yazmayacağım
Hayatı yaşamakta biyere kadar
İlerde yalnız kaldığınız zaman ne demek istediğimi anlarsınız
Eşiniz adına üzüldüm o duygudan mahrum kalacak

Cocuk yapma yaslaninca ah dersin uzaktan bakarsin hayata ...esine yazık degil mi . Suan yapmaya calıs olmayacagını söylesin doktorun dünyan basına yıkılır.. hayvanı seven bir insan evladını o kadar cok severki sizinki sorumluluk almamak ...hakkınız da hayırlısı olsun ..

Çocuğumuz olduktan sonra hayatımız o kadar güzelleştiki...siz yaşamadığınız bilmediğiniz bi duygu hakkında bu kadar emin konuşmayın bence. Çocuk evin neşesi, bereketi, huzurudur. Bende evlendiğim ilk 14 ay çocuk istememiştim ama sonra istediğimiz zamandada bazı sıkıntılar yaşadım ve hemen olmadı ve zaman geçtikçe o özlem içimde öyle arttıki, bi zamanlar istemediğim o şeyi deli gibi arar oldum. Ne gözyaşları döktüm.... Sonunda oldu çok şükür. ilk ayda olmasını çok isterdim bunu anne olduktan sonra anladım. Baba olmak eşinizinde hakkı tabiki o da çevresinde başkalarının çocuğunu gördükçe illaki içi burkuluyodur. Anne olunca çocuğunuza öyle bi bakıyosunuzki o külfet değil kopamadığınız parçanız oluyor artık. Bu anlatılmaz, yaşanır. Tatmadığınız bi duygudan nefret etmek garip değil mi? 🙂 Anne olmadan anlayamazsınız.

Sevgili konu sahibi. Çocuk aslında yapılabilen bir şey değildir.
Dünyaya getirilen bir canlıdır öncelikle.
Ben şöyle düşünüyorum. Allah bir insan yaratmak istedi ve bunun için de eşimle beni seçti. 🤷‍♀️
Benim görevim onu dünyaya getirip hayata hazırlamak sadece. Tıpkı bir öğretmen gibi.

Size şu yönden hak veriyorum, toplumdaki çocuk algısı yanlış. İnsanlar doğurdukları çocukların sahibiymiş gibi davrandıkları için gereğinden fazla enerji harcayıp hayatlarını bitiriyorlar. Amaç Allaha vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirmek değil bazı hırslarına yenik düşerek evlat sahibi oluyorlar. Hayal ettikleri gibi de olmayınca çöküyorlar.
Siz de eşiniz istiyor diye değil de gerçekten bir birey yetiştirmek istiyorsanız evlat sahibi olun, yoksa zaten olmayın.

Çocuğumuz olduktan sonra hayatımız o kadar güzelleştiki...siz yaşamadığınız bilmediğiniz bi duygu hakkında bu kadar emin konuşmayın bence. Çocuk evin neşesi, bereketi, huzurudur. Bende evlendiğim ilk 14 ay çocuk istememiştim ama sonra istediğimiz zamandada bazı sıkıntılar yaşadım ve hemen olmadı ve zaman geçtikçe o özlem içimde öyle arttıki, bi zamanlar istemediğim o şeyi deli gibi arar oldum. Ne gözyaşları döktüm.... Sonunda oldu çok şükür. ilk ayda olmasını çok isterdim bunu anne olduktan sonra anladım. Baba olmak eşinizinde hakkı tabiki o da çevresinde başkalarının çocuğunu gördükçe illaki içi burkuluyodur. Anne olunca çocuğunuza öyle bi bakıyosunuzki o külfet değil kopamadığınız parçanız oluyor artık. Bu anlatılmaz, yaşanır. Tatmadığınız bi duygudan nefret etmek garip değil mi? 🙂 Anne olmadan anlayamazsınız.
Size katılıyorum 4 yıl boyunca yapmadım istemedim simdi bir oglum var dünya tersine dönse pisman olmayacagim tek sey...anlatılacak bir duygu degil ..

İstememen normal ama eğer bir hayatı paylaşıyorsan evlenmeden önce eşine söylemeliydin hiç kimse aşkıyla, sevgisiyle, parasıyla babalık / annelik hakkını elinden alamaz ileriyi düşünerek hayatlarınızı birleştirin sen istemeyebilirsin istersen hiç anne olma ama dünyaya gelecek çocuğuna iyi baba olacak adamın babalık hakkını elinden alamazsın hakkın yok

Size katılıyorum 4 yıl boyunca yapmadım istemedim simdi bir oglum var dünya tersine dönse pisman olmayacagim tek sey...anlatılacak bir duygu degil ..

Allah bağışlasın:) benimde oğlum var🤗
Şimdide aylardır 2.için uğraşıyorum 5 ay önce kürtaj oldum sevincim yarım kaldığı için isteğim dahada arttı☹ Allah o üzüntüyü tekrar yaşatmasın 🥺 evlat kokusunu yaşayanlar bilir onun verdiği huzur hiçbişeyde yok. Allah yavrularımızın yokluğunu göstermesin amin🤲

Allah bağışlasın:) benimde oğlum var🤗
Şimdide aylardır 2.için uğraşıyorum 5 ay öce kürtaj oldum sevincim yarım kaldığı için isteğim dahada arttı☹ Allah o üzüntüyü tekrar yaşatmasın 🥺 evlat kokusunu yaşayanlar bilir onun verdiği huzur hiçbişeyde yok. Allah yavrularımızın yokluğunu göstermesin amin🤲
Cok gecmis olsun ,Amin:anneadayı::emir_bebek::anne:

Yani şu yazdıklarınızdan sonra size evlat duygusunun bambaşka olduğunu yazmayacağım
Hayatı yaşamakta biyere kadar
İlerde yalnız kaldığınız zaman ne demek istediğimi anlarsınız
Eşiniz adına üzüldüm o duygudan mahrum kalacak
Olağanüstü çok hareketli bir hayatım yokki yani derdim hayatı yaşamak da
Tam da böyle cevaplara ihtiyacım var teşekkür ederim,

İstememen normal ama eğer bir hayatı paylaşıyorsan evlenmeden önce eşine söylemeliydin hiç kimse aşkıyla, sevgisiyle, parasıyla babalık / annelik hakkını elinden alamaz ileriyi düşünerek hayatlarınızı birleştirin sen istemeyebilirsin istersen hiç anne olma ama dünyaya gelecek çocuğuna iyi baba olacak adamın babalık hakkını elinden alamazsın hakkın yok
Olağanüstü çok hareketli bir hayatım yokki yani derdim hayatı yaşamak da değil ama bilmediğim bir duygu diye olabilir diye umut etmek istemiyorum, eşim gibi bir adamdan ayrılmak istemiyorum ve çocuk yaptığımda Allah bana " keşke daha önce yapsaydım " dedirtir inşallah, pişman olmaktan çok korkuyorum

Tam da böyle cevaplara ihtiyacım var teşekkür ederim,

Evlenmeden eşinle bunu konulmalıydın
Haksızlık edip sadece kendini düşünmüşsün
çocuk istemeyerekte sadece kendini düşünüyorsun
İstememek tabiki de hakkın lakin eşinle bu düşünceni paylaşmamak haksızlık

X