• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyim ama değilim gibi :)

Hepinize teşekkür ederim 😊tabi ki öfke mi kızımızdan çıkarmıyorum ya da yansıtmıyorum onun ne suçu günahı var ,ben onu çok seviyorum kendisi de beni çok sever bana anne der ama dediğim gibi evlenince eşten çok direk anne olunca zorlandım bocaladım biraz .
Çok güzel bir şey yapmışsınız ya çok sevindim burada böyle bir mesajı gördüğüm için. Ayrıca o kadar haklısınız ki bocalamakta. Benim de üç çocuğum var onlarla uyumak öz annesi olmama rağmen zor olabiliyor. Derdinizde de o yüzden çok haklısınız burada eşimin ilk eşinden çocuğu diye belirtmeseniz bile bunu sorun olarak yazabilirdiniz. Çok normal. Eşinize söyleyin samimi duygularla. Seni özlüyorum diyebilirsiniz. Bunun çocuğun öz/üvey olmasıyla hiç bir ilgisi de yok. Sizi tebrik ediyorum mutluluklar diliyorum 🥰

Aynen öyle çocuk sevgi görmezse hiss etmezse asla gelip beraber uyuyalim demez hele ki sonradan gördüğü bir kadına.Demek ki o sevgiyi çocuga vermiş.

‘ Bu durumdan memnunum canım o benim’ diye ortaya konuşmamış, bdv ye konu açmış eşine öfke duyduğunu yazmış.

Tamam üvey annelik yapıp ‘çocuğunu istemiyorum’ demiyor ama kadın bunalmış ki konu açmış dertleniyor.

Yani bekar bir kadın çocuklu biriyle evlenirken bunların hepsini hesaba katmalı. Bana çocuğun isteği normal geldi benim oğlum 7 yaşında o bile arada istiyor bizi. Şuanda da yanyana uyuyoruz ama iyice dalsin eşimin yanına giderim. Sizde böyle yapsanız? Bide çocuk için çok üzüldüm ne yazık annesi piyasa da yok. Bu yaşlar için hatta bütün yaşlar için annenin yanında olmasi ne kadar önemli 😔

Yavaş yavaş tek uyumaya alıştırılması gerek. Yanında biraz kalıp gitmek sonradan uyandığında güvenini kırar. Sürekli kuskulanır ve uyku problemleri yaşamaya başlar, evlenirken insanın aklına çocuğu ile uyurum gelmemiştir diye düşünüyorum. Öngörülemez bir durum bence. Evlendi diye uyumak zorunda mı aslında hayır.
Ama kıyamıyoruz elbette ve konu sahibi de çok hassas davranıyor yinede uzmandan yardım alıp bu sorunu halletmeli. Onun evlilik hayatını da etkileyen bir durum bunu geçtim asıl çocuk için zor bağımlı kişilik geliştiriyor ben annem gitse sorun ederdim küçükken ve uyku sorunları yaşadım karanlıkta tek uyumakta zorluk çektim.
Bebeklikten itibaren 3 yaşından tek uyumaya alıştırılmalıdır çocuk, ilerde başka bir bebek olursa ki yakın zamanlama da doğuruyor bizim toplum çocuk için 2. travma daha ve kardeşini kıskanacaktır.

Aynen bol bol kendisinin bahsettiği gibi eşine öfkelenip bol bol bdv de konu açar 🙏🏻😇
Niye abartdiniz bu kadar anlamadım.Ne zaman konu açarsa dogru konuşmazsa o zaman gerektigi cevabi alır zaten.Şimdilik abarticak kadinin üstüne bu kadar gidilecek konu gormuyorum ben.Eşinde suç var karisi bakiyor diye sorumlulugu ona yüklemiş.Anne olmak çocuk bakmak hiç kolay degil başka bir çocuga daha da zor agir gelmesi normal.

Kızınız uyuyunca kendi yatağıniza gidin yazıları hep görmezden gelinmiş 🥴

O degilde sen rahatsiz gibi konuşuyorsun.Hemen yargılıyorsun kadını.Çocugu yok ama demek ki anne gibi davranmiş çocukta onu sevmiş.Bende bir anneyim çocugum sevince sevmeyince nasil davrandığını görüyorum ve başka çocuklarında.

Yaptım yorumda konu sahibini yargılayacak tek cümle yok. Sadece sizin gibi her şeyi toz pembe görmüyorum. İyi olma çabam yok.

Fikrine katilmasamda duyuyorum. O yaşta annesi olmayan çocuklara ister içtenlikle ister rol yaparak yaklaşın, sevgi arayışında oldukları için hemen bağlanıyorlar. Konu sahibi de arkadaş olmaya çalışırken çocuğun bu durumunu hesaplayamadığı için kendini annesi olarak bulmuş. Öfkesi de bu yüzden.

Öfke çocuğa değil bence ölü taklidi yapan tamamiyle duyarsız olan eşe.

Olmuyor yani, burda olmaz herkes dengiyle evlensin yazıyoruz sonra taşlıyorlar. Türk erkeği empati yoksunu, bu kadın benim annesiz çocuğuma bakıyor ben ona minnettarım falan demez, eee madem bu kadın bedavaya bakıyor çocuğuma eşşek edinip sırtına bineyim der ancak. Konud a aynen o, adma baktı ki konu sahibesi çocuğa analık etmeye razı hiiiiç keyfini bozmadan kösede takılıyor. Çocukluk bir durum yok, rezil olan tek kişi koca. İnsan hiç mi nasılsın, kendinin olan çocuğa bakıyorsun sağ ol demez :KK51: Bu kadarı da odunluk falan değil bencillik ve vicdansızlık çocuğunu bu akdına atıp kenara çekilmiş.

Niye abartdiniz bu kadar anlamadım.Ne zaman konu açarsa dogru konuşmazsa o zaman gerektigi cevabi alır zaten.Şimdilik abarticak kadinin üstüne bu kadar gidilecek konu gormuyorum ben.Eşinde suç var karisi bakiyor diye sorumlulugu ona yüklemiş.Anne olmak çocuk bakmak hiç kolay degil başka bir çocuga daha da zor agir gelmesi normal.

Abartı değil :) ama burada üvey bi ana konu açsa ‘çocuğu istemiyorum’ diye konu sahibi de ‘ben üvey kızımı çok seviyorum anne der bana eşimin çocuğu benim çocuğum her gün beraber yatıyoruz onsuz yatamam’ dese tamam güzel temennilerde bulunulur.

Ama konu sahibi yetooo diyor artık, üstüne inşallah hep böyle olur demek ne bileyim :)

Şuanda 3,5 yaşındaki oğlum yanımda yatıyor, bizim aramızda uyuyor uyuyunca yanımızda karyolası var ona koyuyoruz. Büyük oğlum da 4 yaşına kadar öyleydi arabalı yatak odası aldık yine de bir müddet bizim yanımızda uyudu sonra odasına geçti. Şimdi küçüğünü alıştırmak istiyoruz bir gece yatırdık sabaha doğru korkmuş ağladı. Yaza doğru tekrar deneyeceğiz. Çocuklu hayat böyledir. Sert yorum yapan olmuş ama çocuksuz hayatla aynı değil.

Benim bir arkadaşım çocuk ilk okula giderken bile çocukla yer yatağında yatıyordu, eşi yatak odasında. Bu çok yanlış, en azından çocuk uyuyunca anne kendi yatağına geçmeli. Başında masal anlatıp uyuyuncaya kadar bekleyip, gece lambası yakılabilir çok kısık ışıkta, sonra kendi odanıza geçebilirsiniz.

‘ Bu durumdan memnunum canım o benim’ diye ortaya konuşmamış, bdv ye konu açmış eşine öfke duyduğunu yazmış.

Tamam üvey annelik yapıp ‘çocuğunu istemiyorum’ demiyor ama kadın bunalmış ki konu açmış dertleniyor.
E normal bir durum çunki kocasi olacak adam çocugun sorumlulugunu karisina yüklemiş.Bu durumdan faydalaniyor kim olsa eşine ofkelenir.Çunki sorumluluk en çok onda onun öz babası olarak çocugu gerektiginde uyutacak herşeyinide yapacak.Bu kadın kizin oz annesi degil ki bunu anlamak zor değil aslinda bir anda çocuk sorumlulugu agır gelmiş yorulmuştur.Insani kendi çocugu bile yoruyor bazen dinlemek nefes almak istiyor çocuktan biktigindan degil tabiki biraz kafasini boşaltmak çocuga dahada iyi saglikli bakmak için.Direk üvey anne diye yargilama moduna gecmek sen eşine yaranmak istiyorsun demek hoş değil.

E normal bir durum çunki kocasi olacak adam çocugun sorumlulugunu karisina yüklemiş.Bu durumdan faydalaniyor kim olsa eşine ofkelenir.Çunki sorumluluk en çok onda onun öz babası olarak çocugu gerektiginde uyutacak herşeyinide yapacak.Bu kadın kizin oz annesi degil ki bunu anlamak zor değil aslinda bir anda çocuk sorumlulugu agır gelmiş yorulmuştur.Insani kendi çocugu bile yoruyor bazen dinlemek nefes almak istiyor çocuktan biktigindan degil tabiki biraz kafasini boşaltmak çocuga dahada iyi saglikli bakmak için.Direk üvey anne diye yargilama moduna gecmek sen eşine yaranmak istiyorsun demek hoş değil.

Ben öyle bişi demedim yalnız, onu başka biri dedi.

Abartı değil :) ama burada üvey bi ana konu açsa ‘çocuğu istemiyorum’ diye konu sahibi de ‘ben üvey kızımı çok seviyorum anne der bana eşimin çocuğu benim çocuğum her gün beraber yatıyoruz onsuz yatamam’ dese tamam güzel temennilerde bulunulur.

Ama konu sahibi yetooo diyor artık, üstüne inşallah hep böyle olur demek ne bileyim :)
Çocukla aran Inşallah hep iyi olur yani kötü olmasın dedim niye başka bir şey demişim gibi konuşuyorsun yahu.🙄

Ne varmış canım

Şöyle bergcim🫴 Sen şimdi eşine yaranmak içinmi yapıyorsun dedin bu çok itici geldi ona ithafen yazdım. Kadın neden yaranmak istesin? Kızınla yaşamak istemiyorum annen baksın diyen kadınlar bile var çoğu erkek bozuntusu da babaanneye veriyor.
Kadının samimiyeti bize geçti içinden geliyor fakat insan evlenirken böyle hayal etmemiştir diye düşünüyorum kendi öz kızı değil yani anne değil annelik duygusu hepimizde farklı boyutlar da aynı olduğunu asla düşünmüyorum.
Şuan bocalaması doğal zor gelmesi doğal öz annelere bile zor geliyor çoğu zaman yani öz kızı olsa yaşardı.
Aslinda sağlıklı olanı da küçük yaşlarda tek uyumaya alışması. Ebeveyn hayatını etkiler boyuta geçmemeli iç içe yaşanmamalı.
11 -12 yaşına kadar annesi ile uyuyan çocuklar duydum ve garip gelmişti neredeyse çocukların ergenliğe girecek hala bireyleşememiş bu sağlıklı asla değildir.

Çocukla aran Inşallah hep iyi olur yani kötü olmasın dedim niye başka bir şey demişim gibi konuşuyorsun yahu.🙄

Çünkü insanın dert ettiği şeye inşallah hep böyle olur denilmez

Sefiller hakkında ne düşünüyorsun?

Allah yardımcıları olsun demek gibi bişi 😂

Çünkü insanın dert ettiği şeye inşallah hep böyle olur denilmez

Sefiller hakkında ne düşünüyorsun?

Allah yardımcıları olsun demek gibi bişi 😂
Ay canım sen anlamıyorsun galiba.Ben çocukla aran hep iyi olsun dedim iyi iyi anladınmi?Kötü olmasın yani.
Dert etdigi şeye inşallah hep boyle olsun demedim yorumu dogru okuyun bari.🫤

Ay canım sen anlamıyorsun galiba.Ben çocukla aran hep iyi olsun dedim iyi iyi anladınmi?Kötü olmasın yani.
Dert etdigi şeye inşallah hep boyle olsun demedim yorumu dogru okuyun bari.🫤

Siz konuyu okumadan yorum yapıyorsunuz okuduğunu anlamayan sizsiniz,neyse daha konuşmayalım pollanyalığa devam et bacım.

Zaten deminde demediğim şey hakkında sizde öyle düşünüyorsunuz bence diye saçma sapan zihin okuma yapmışsınız.

Siz konuyu okumadan yorum yapıyorsunuz okuduğunu anlamayan sizsiniz,neyse daha konuşmayalım pollanyalığa devam et bacım.

Zaten deminde demediğim şey hakkında sizde öyle düşünüyorsunuz bence diye saçma sapan zihin okuma yapmışsınız.
Neyse boş yere konuşmanın bir manası yok siz fikrini belirtdiniz bende fikrimi belirtdim ne sen uzat ne ben çirkinleşmeye gerek yok!

Back
X