• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyim ama değilim gibi :)

Evet çok seviyorum kuzucuğu çok benimsedim 😊ama ilk evliliğim işte benim de beklentilerim oluyor evlilik bu değil diyorum karı koca birşeyler paylaşmalıyız diyorum ama olmuyor bu durum eşime karşı beni öfkelendiriyor gerçekten öfkelendiriyor :)
Çocuklu adamla evlenirken tüm bunları düşünmüş olman gerekiyordu aslında. Bir pedagogtan destek alarak süreci atlatmak için tavsiye alabilirsiniz

Yani bekar bir kadın çocuklu biriyle evlenirken bunların hepsini hesaba katmalı. Bana çocuğun isteği normal geldi benim oğlum 7 yaşında o bile arada istiyor bizi. Şuanda da yanyana uyuyoruz ama iyice dalsin eşimin yanına giderim. Sizde böyle yapsanız? Bide çocuk için çok üzüldüm ne yazık annesi piyasa da yok. Bu yaşlar için hatta bütün yaşlar için annenin yanında olmasi ne kadar önemli 😔

Eşime yaranmak için neden kızını kullanayım ,neden eşime yaranmak gibi bir çabam olsun ki ben kızımızı sevdiğimden kızımız istediği için uyuyorum .Başka bir amaç için kızı kullanmak benim vicdani duygularıma ters geliyor

Haklı olabilirsiniz ama çocuklu bir kadının çocuklu bir adamla evlenip adamın çocuklarına kötü davrandığını çevremizde de eminim görüyoruz .ben çok şükür ilgisiz yetersiz sevgisiz bırakmıyorum kuzucuğu.etrafımda ki arkadaşlarımın hepsi çocukları 4 yaşına gelince odalarını ayırıp yalnız yatırıyorlar benim böyle uzun sürünce acaba sorun bizde mi diye düşünmeden edemedim
Şöyle soyleyeyim birde bende küçükken mesela babanneme aynı odada kalırdım.Gece lambası olmadan uyuyamazdim.Arada annemlerle uyurdum.
Casper falan izlerdik ya küçükken çok korkardım.
Belki oda korkuyordur.Sevgi ilgi bekliyordur.Gece lambası alın.Koridora takın.Uyandiginda korkmaz en azından.

Yahu bu kadınada evli cocuklu adamla evlendin duyari kasmasak hanımlar. Zaten 5 yaşında bir cocuk sevmedigi insanla yatmak istemez cocuklarin hisleri cok kuvvetli demek ki konu sahibinden o güveni o sıcakligi almiş tutupta cocuklu adamla evlendin bunlari hesaba katacaktin demenin anlamı yok. Tabiki bir cok seyi dusunmustur ama düsünmek ve yasamak ayri. Kendi dogurdugu cocuk olsada 5 yasinda odayi ayirmak isteyebilirdi. Eşi üstünden atmis sorumlulugu sorun tamamen eşte. Eşinin demesi lazim cocuk uyuduktan sonra gel vs diye. Konu sahibi sen bunu eşinle konuş cocuga bir sey yansitmadan. En guzeli uyku saati duzenlemesi olur 8,5ta odasina gecin beraber yarim saat kitap okuyun konusun beraber uyuyun sonra esinizin yanina gecin boyle kademeli ayrilir hemde bireysel vakit gecirdiginiz icin değer gördügünü hisseder

Yahu bu kadınada evli cocuklu adamla evlendin duyari kasmasak hanımlar. Zaten 5 yaşında bir cocuk sevmedigi insanla yatmak istemez cocuklarin hisleri cok kuvvetli demek ki konu sahibinden o güveni o sıcakligi almiş tutupta cocuklu adamla evlendin bunlari hesaba katacaktin demenin anlamı yok. Tabiki bir cok seyi dusunmustur ama düsünmek ve yasamak ayri. Kendi dogurdugu cocuk olsada 5 yasinda odayi ayirmak isteyebilirdi. Eşi üstünden atmis sorumlulugu sorun tamamen eşte. Eşinin demesi lazim cocuk uyuduktan sonra gel vs diye. Konu sahibi sen bunu eşinle konuş cocuga bir sey yansitmadan. En guzeli uyku saati duzenlemesi olur 8,5ta odasina gecin beraber yarim saat kitap okuyun konusun beraber uyuyun sonra esinizin yanina gecin boyle kademeli ayrilir hemde bireysel vakit gecirdiginiz icin değer gördügünü hisseder
Eşin aylardır bu duruma sessiz kalması, çözüm aramaması hiç normal değil ve sorumluluktan kaçma dediğiniz gibi.
Arada bir olur tamam ama aylardır devam eden bu durumeşiyle beraber çözüm arayacak.
Buradaki asıl sorun baba, cocuklu bir adamla evlendin her seyi kabul edeceksin denilen kadın değil.
Konu sahibi de çocuğa sıcak olmasa, aylardır beraber uyumaz,uyuyamaz ama bunun da eşi tarafından suistimal edilmemesi lazım.

Eşime yaranmak için neden kızını kullanayım ,neden eşime yaranmak gibi bir çabam olsun ki ben kızımızı sevdiğimden kızımız istediği için uyuyorum .Başka bir amaç için kızı kullanmak benim vicdani duygularıma ters geliyor

Uyuyunca kalkin gidin esinizin yanına

Sabaha kadar niye uyuyasiniz

Merhaba 1 yıllık evliyim . Benim ilk eşimin ikinci evliliği ve eşimin bir kızı var annesi yok gibi nerde ne yaptığını bilmiyoruz ,kızını arayıp sormuyor eşimin çocuğu bizimle yaşıyor.Eşim çok iyi çok anlayışlı bir insan ama yolunda gitmeyen bir şey var.şunu da belirteyim eşimle severek evlendik ve sevgisini halen de sözlü olarak ya da bir şeyler yaparak gösterir.Tek sorunumuz 5 yaşında ki kızı tek başına uyumuyor bana çok düşkün oldu ve sürekli onunla uyumamı istiyor ben de uyumak zorunda kalıyorum eşim de bu duruma bişey demiyor ve biz ayrı uyuyoruz eşimle:) aylardır bu durum böyle ben çok üzülüyorum ama eşim birşey demeyince ben de gururumdan ses etmiyorum ve bu durum benim içten içe kendime öfkelenmeme kızmama neden oluyor nasıl yapabilirim hanımlar bir akıl verin
Bunda gurur yapacak bir şey yok, insan kendi çocuğu olsa bikar, uyku eğitimine başlayın, ya da haftada belli günler beraber yatabiliriz diye kural koyun, çocuklar sandığınızdan çabuk alışır

Eşin aylardır bu duruma sessiz kalması, çözüm aramaması hiç normal değil ve sorumluluktan kaçma dediğiniz gibi.
Arada bir olur tamam ama aylardır devam eden bu durumeşiyle beraber çözüm arayacak.
Buradaki asıl sorun baba, cocuklu bir adamla evlendin her seyi kabul edeceksin denilen kadın değil.
Konu sahibi de çocuğa sıcak olmasa, aylardır beraber uyumaz,uyuyamaz ama bunun da eşi tarafından suistimal edilmemesi lazım.

Kocası memnun bu durumdan boşuna mı kendi dengiyle değil de çocuksuz kadına aşık (!) oldu.

Boşanmış çocuğu adamlar da huydur çocuksuz kadına aşık olmak 😏

Genelde bundan evleniyorlar zaten, çocuğuma baksın, evi çekip çevirsin, benim gönlümü de arada yapsın diye 😇

Biz konu sahibine duyar kasmıyoruz sadece gerçekleri kabul edip üzülmesin diye yazıyoruz.

İnsanı beklentiler üzer öldürür.

Biraz daha adama bunları söylese ‘ son bonom cocogomo ostomoyorson’ diye başlayacak adam. Klasiktir bunlar.

Eşinizle hislerinizi konuşun, konuşmamak büyük hata. Üstü kapatılan her şey büyür devleşir. Konuşmayı çocuk duymasın ama. Kendisini suçlu hisseder, iyi ve kötü şeyleri kendisinden sebeplenecek yaşta gelişimi gereği.
Muhakkak uzman desteği alın

Kocası memnun bu durumdan boşuna mı kendi dengiyle değil de çocuksuz kadına aşık (!) oldu.

Boşanmış çocuğu adamlar da huydur çocuksuz kadına aşık olmak 😏

Genelde bundan evleniyorlar zaten, çocuğuma baksın, evi çekip çevirsin, benim gönlümü de arada yapsın diye 😇

Biz konu sahibine duyar kasmıyoruz sadece gerçekleri kabul edip üzülmesin diye yazıyoruz.
Kocasının sorumluluktan kaçtığı kısmını kabul edememiş gibi duruyor konu sahibi. İlk önce onu kabul edip ona göre davranmayı denesin.
Gurur yapıp aylardır 5 yaşındaki çocukla yatması ve buna devam etmesi bir çözüm değil ki.
Bugün sustuğu şeyler yarın başka basit bir konuda patlama noktasına getirecek kendisini ve yaptıkları görülmeyip üstüne suçlu olacak.

Eşinize karşı iyi görünmeye çalışırken dozunu kaçırmışsınız. Çocuk sizi annesi gibi benimsemeye başlayınca rahatsız oldunuz. Doğal olarak başkasının çocuğuna annelik yapmak içten içe öfkelendiriyor sizi. Ama yapacak bir şey yok neticede siz seçtiniz. Ayrıca çocuğun davranışlarından hiç bir sorun yok anne Şevkati arıyor.

Kızımıza kötü hisler kesinlikle beslemiyorum kendisini bir birey olarak sorun yapmıyorum her zaman kuzucuğuma iyi ki varsın bana arkadaş oluyorsun diyorum .Benim sorunum eşimle vakit geçirememek birlikte uyumamak 😊babamın evinde de yalnız uyuyordum ben arada ki farkı görmek istiyorum

Çocuğun kendi odasında akşamları uyuma rutini yapın. Mesela akşam banyosunu yapsın, babası saçlarını tarayıp giydirsin, siz de onun yatağında ona masal okuyun. Odasına ve koridora uyurken onu rahatsız etmeyecek lambalardan takın, uyanırsa karanlıkta kalıp korkmasın. Böyle böyle ufak ufak alışır. Ama birden ayrı yatırmak çocuğa zarar verir

Kocasının sorumluluktan kaçtığı kısmını kabul edememiş gibi duruyor konu sahibi. İlk önce onu kabul edip ona göre davranmayı denesin.
Gurur yapıp aylardır 5 yaşındaki çocukla yatması ve buna devam etmesi bir çözüm değil ki.
Bugün sustuğu şeyler yarın başka basit bir konuda patlama noktasına getirecek kendisini ve yaptıkları görülmeyip üstüne suçlu olacak.
+1

Zaten her ne kadar vicdanına kabul ettiremese de bu durumdan rahatsız olmaya başlamış ki konu açmış.

Konu tatlı bebiş değil zaten onun bi suçu yok

Ama insan bi süre sonra ‘anası bakmıyor babası bakmıyor benim sorumluluğum yok bana baktırıyorlar’ gidiyor.

Merhabalar, çocukla birlikte uyumayın. Babası da uyumasın. Size bu kadar bağlanması, sizi sevmesi çok güzel. Belli ki anneye ihtiyacı varmış kuzucuğun. Ama 5 yaşında bir çocukla uyunmaması gerekiyor. Reddetmek çok zor da olsa :( çocuğun anne-babayı bir çift olarak düşünebilmesi aslında kendi ruhsal ve cinsel gelişimi için daha sağlıklı. Sizin de ilişkinizi ve sınırlarınızı korumanızın bir yolu olacak. Birlikte yatmaları azaltmaya başlayın. Gurur da yapmayın, eşinizin yanına dönün. O da belki kızına kıyamıyordur. Buradan kurtarabilirsiniz. Mutluluklar dilerim.

Kızımıza kötü hisler kesinlikle beslemiyorum kendisini bir birey olarak sorun yapmıyorum her zaman kuzucuğuma iyi ki varsın bana arkadaş oluyorsun diyorum .Benim sorunum eşimle vakit geçirememek birlikte uyumamak 😊babamın evinde de yalnız uyuyordum ben arada ki farkı görmek istiyorum

Çocuğun kendi odasında akşamları uyuma rutini yapın. Mesela akşam banyosunu yapsın, babası saçlarını tarayıp giydirsin, siz de onun yatağında ona masal okuyun. Odasına ve koridora uyurken onu rahatsız etmeyecek lambalardan takın, uyanırsa karanlıkta kalıp korkmasın. Böyle böyle ufak ufak alışır. Ama birden ayrı yatırmak çocuğa zarar verir

Ama rutin ne kadar oturmuş olsa bile, yine gelip sizinle uyumak ister. Öyle beraber uyumayı bitirme konusu bıçsk gibi kesilip, devamı gelmeyecek bir şey değil. Aa artık kendi odasınds uyur bir daha gelmez gibi bir şey beklemeyin. Yaklaşık 7-8 yaşına kadar ara ara böyle talepleri olacaktır. Yaşına göre normal bu istemesi.

++++
En kotu gel ayri olmayalim beraberce yatalim diyebilir. Cocugunu basindan atmis resmen. Konu sahibesi ustune duseni yapiyor, hatta fazlasini yapiyor ama onunki de can adam yeni evliyiz, bu kadinin duygusal ihtiyacllari var diye dusunmuyor bile. Cocuklu adamla evlendin cekiceksin diyenler soyle hakli bir noktada, Turk erkegi boyle sorumlulugu atar gider, karsidaki insana da oyle empati falan yapmaz bu genc bir kadin evlilikten beklentileri var demez. O yuzden erkekten empati beklemeyin kendinizi dusunun diyor kadinlar, haklilar.

Eşinize karşı iyi görünmeye çalışırken dozunu kaçırmışsınız. Çocuk sizi annesi gibi benimsemeye başlayınca rahatsız oldunuz. Doğal olarak başkasının çocuğuna annelik yapmak içten içe öfkelendiriyor sizi. Ama yapacak bir şey yok neticede siz seçtiniz. Ayrıca çocuğun davranışlarından hiç bir sorun yok anne Şevkati arıyor.

Konu sahibesinin hiç öyle bir derdi yok bence, içtenlikle istemese çocuk gelip yanaşmaz. Çocuklar çocuk ama aptal değil kim kendilerini seviyor biliyorlar hissediyorlar, çocuk konu sahibesini sevgi dolu hissetmiş ki yanaşmış.

Back
X