Evlilikten sıkıldım!

Ben de bu bakış açısından bahsediyordum teşekkür ediyorum. “Ortalamanın üstünde sus şükret” yaklaşımı da beni rahatsız ediyor. Dayak yiyen kadınlara bile “içkisi yok, kumarı, karı kızı yok, dayağını ye otur aşağı” deniyor. Bu kültürü, erkekleri yücelten bu anlayışı da biz kadınlar oluşturuyoruz sanki. Bu durumdan rahatsızım.

Hayatımdaki en büyük pişmanlıklardan biri o kırmızı kuşak. Ne münasebet ve nasıl yaptım bilmiyorum

Atıp tutmak ne o zaman buraya yazan herkes atıp tutuyor aman kimse atıp tutmasın hadi kapatalım burayı gidelim. Kadın hislenmiş yazmış ne olacak yani içini dökmüş. Konu da zaten senin eşine olan sevgin değil resmen yeri gelmişken sıkıştırayım demişsin tamam en aşık sensin ama şu an bambaşka bir şey konuşuyoruz. Adam iş yaparken bile üstenci bir tavır gösterip başa kakıyor ama bu da sorun değildir tabii senin için...

Ben de rahat batmış yorumu neden yapılmadı diyordum. Sizin beni anlamanız mümkün değil. Vaktinizi harcamayın. Farklı konulara bakabilirsiniz. Teşekkürler.

Ben biliyorum da sizin bilebileceğinizi zannetmiyorum. Bebeğiniz küçükmüş. Enerjinizi bana cevap yazarak ya da beni anlamaya çalışarak harcamayın lütfen. Teşekkürler.

Sorununuz anlamsiz falan degil. Cogu kadin daha farkli seyler yasiyor sadece, ve istekleri farkli yonde. Siz muhtemelen onlarin yasadigini yasasaniz iliskimi nasil kurtaririm diye soruyor olmazdiniz, ne yapilmasi gerektigi cok belli olurdu. Bu demek degil ki sizin sorununuz daha az sorun, ya da siz dertlerinizi abartiyorsunuz. Ayni sekilde, onlarin da yasadiklari daha kotu durumlarda iliskiyi devam ettirme egiliminde olmasi yargilanabilir bir sey degil. Bunlarin hepsi dogdugun evden baslayarak ogrenilen davranialar ve herkesin normali farkli,
Mesele kimseninki degil, sizinle esinizin normalinin farkli olmasi belki de. Sizin iliskiden anladiginizin farkli olmasi. Belki de siz degistiniz bu on yilda, sizin hayata bakisiniz, hayattan almak istedikleriniz ve razi olduklariniz degisti. Mesele uygun kisiyi bulmakla da bitmiyor ki bir de yolda ugranan degisimlere dayanabilecek mi iliski, o var. kimse on yil icinde ayni kalmiyor. Belki de bunlari konusmalisiniz esinizle.
Boyle durumlarda durustluk en guzel silahtir. Acikca konusun bunlari, belki de sifirdan baska bir iliskiye baslarsiniz esinizle. Bastan tanisir bastan sevgili olur daha farkli bir evlilik kurgularsiniz. Belli mi olur.

Aslında problemin var öncelikle bunu kabullen problemin başlı başına eşin...hayat zaten zor ..evlilikler insana huzur vermeli işleri kolaylastirmali....eşin sinirliyse gitsin psikiyatriye seni yormaya hakkı yok ayrıca aile terapisti ne gidip konuşun evdeki sorumluluğun ona ait olduğunu yarısını hatta biraz daha fazlasını , anlatsınlar oda kabullensin ..olmaz böyle

Yok valla o moddayım. He öyle desene. Tamam ya kv evine ya da eşin tarafına gidip böyle hissetmen gayet normal. Onun sorunu sevmeden evlenmekse peki senin sorunun ne acaba? Bu ne öfke bu celal.

Sonuna kadar haklısın arkadaşım. Trafikte benim eşimde çok asabiydi bir zamanlar. Küfür etmezdi ama. Küfür işini ben hiç sevmiyorum çocukların yanında. Ayrıca trafikte sakin olmaktan yanayım ne kadar hanzo dolu olsa da.

Ayrıca benim eşimde yapar eder. Ama o da arada der yani ocağı yakmayı bilmeyen adamlar var diye övünür. Ama yemektir bulaşıktır çoğu şeye katılım sağlar. Bilir ki; o yapmazsa bende yapmayacağım. Sizde bunu belirtin bizzat kendisine.

Bence bize anlattığınız gibi anlatın eşinize de. Bu kafa yapısını değiştirmeli. Zaten çalışıyorsun o da sorumlu olmalı ev işlerinden. Çocuk varsa çalışmayana bile yapıyor artık erkekler.

Üzücü gerçekten. Kadın erkek ayırımı yapan cümleler beni de aşırı geriyor. Belki işten de yoruluyorsun ama eşinin bu tavrı, kadını hizmetçi olarak görüp geri kafalı düşünmesi seni yormuş. Bende olsam sevgimi kaybederdim.

Ne güzel yazmışsınız. İşte gerçekten bunları demek istemiştim dedim. Teşekkürler...

Sadece bir konuda yanlış anlaşılmak istemem. O kadınları yargılamaktan ziyade yıllarca zihinlere ilmek ilmek işlenen, ne yaşarsan yaşa evliliğini bitirmeyeceksin ya da gelinliğinle girdin kefeninle çıkacaksın anlayışına tepkiliyim.

10 yıldır çözmek için hiç uğraştın mı peki?

Böyle 10 yıldır hem yemek yap hem çalış. Valla modern ataerkil olmak da kolay değilmiş..

Ayrıca 3 haftadır eş ailesinin evinde işiniz ne?

Okurken içim daraldı. Ben kova burcuyum ve özgürlüğüme son derece düşkünüm. Hatta çoğu insana uygun olmasa da evlenseydim bile aynı odada uyumazdım. Virginia Woolf'un Kendine Ait Bir Oda kitabında bahsettiği gibi her kadının kendine ait bir odaya, zamana ve paraya ihtiyacı vardır. O sebeple evlenince sürekli dip dibe olmak, aynı odada uyumak ve birkaç saat odada yalnız kalamamak yıpratıcı sonuçlar doğurabilir.

Siz de kendinize ait para kısmını halletmişsiniz ama kendinize ait oda ve zaman kısmını halledememişsiniz belli ki. Ne kadar faydası olur bilemem ama eşinize açıkça söyleyin. Eve müşterek para getirdiğinizi, ev işlerini de eşit şekilde yapacağınızı ve bunun için sizin ona hatırlatmamanız gerektiğini söyleyin derim.

Yorumlardan da gördüğünüz üzere, biz değişmeyiz. "Yardımcı" eşler bizim için yeterli. Eşitlik kavramı asla yok.
Çocuğu hazırlıyorsa öpün de başınıza koyun ya çünkü başka adamlar bunu da yapmıyor. Çocuğu biz kendi kendimize yapıyoruz zaten.
Sizi dövüyor mu? Aldatıyor mu? İçki içip sapıtıyor mu? Yoo. e daha ne?

Bende bazen cinnet geçirecek gibi oluyorum gerçekten. 8 senedir yaşadığımız şu evde her haltın bana sorulmasından, bayram gibi özel günlerde canımın burnumdan gelmesinden, yemeği yiyip çay zıkkımlanmaya koyulan erkekleri görmekten midem bulanıyor.

Evlilik erkekler için harika bir şey. Sistem tamamen onlara çalışıyor. Ataerkiller ama eşlerinin maaşlarına salyaları akar. Hiç çalışmıyormuş gibi evde de devam etsin isterler.

Olması gereken şeyleri reklam malzemesi yapmaları da ayrıca trajikomik.

Bütün bunların üzerine hakaret, sevgisizlik, saygısızlık gören kadınların nasıl katlandığına anlam veremiyorum.

Bence siz monotonlaşmışsınız...Bir düzen var evde askeriye gibi hergün herkes üzerine düşeni yapıyor... (O bu çocugu alır, ben diğerini) sözünüz gibi gibi...

Öyle ki dışarıdakı basit konulara bile sinirleniyor eş kişisi ama yanındakı kadını görmüyor mu? Çok mu mükemmelsiniz siz ya hu? İnsanız ya...Tartışmakta evliliğin tuzudur yanı bole dogru duzgun tartısmamızda yok dıyorsanız yaşam formu var mı evde dıye dusunuyor ınsan..

Bir arkadasınızla bile bır yere gıtmeye kalksanız bırbırınizle akıl alısverısı yapıyorsunuz esınızle ortak fıkır almak olayını fazla abartmayın aynı evde yasamaktan ote yakınlıgınız var...

İş yapmayı bir lütuf gören tek sizin kocanız degıl yalnız degılsınız...Kendı yedıgı yemegını kaldırınca baaak topladım mutfagı dıyen bır pandada bende var böyle bunlar yanı bızden cok farklılar...

Ama bunun dısında baska bılemedıgımız sorunlar yoksa ortak bırseyler yapın..Beraber gezın,tozun,koklasın ...Cocukları verın bır buyugunuze ozel zaman olusturun...

Onun dısında evlılıkle alakalı genel bır bıkkınlık varsa kı o baska teke tek yasamak ısteyedebılırsınız neden olmasın...Ona da saygı duyuyorum...O bambaska bır konu

Katılıyorum. Çok doğru. Kimse bunu dememiş direkt eleştirmeye geçmiş. Evinizde kendinize ayırabileceğiniz bir alan yoksa sadece kendiniz yapabileceğiniz bir hobi bulup dışarıda vakit geçirebilirsiniz. Bence mutlaka bir kursa yazılıp biraz kendinize vakit ayırın.

Sevgimle ilgili sıkıntım yok. İş yapmasıyla ilgili de yok. Ama yaptığı işi içten içe lütuf görmesi konusunda sıkıntılıyım. Evliliğin daha çok kadını kısıtlayan, hayatına yük bindiren kısmına tepkiliyim. Buradaki kadınlara bakıyoruz. Hepsi çilekeş. Ve bunu normalleştiriyoruz. Evlilik böyle diye kabul ediyoruz. Bu erkekleri biz yetiştiriyoruz. Erkek anneleri lütfen sen erkeksin diyerek çocuklarınızı paşa kızlarınızı hizmetçi gibi yetiştirmeyin. Sorun bence bu ülke insanının evliliğe yaklaşımında.

O kitabı ben de okudum. İlber Ortaylı’ya sormuşlardı evliliği düşünüyor musunuz diye. O da “ ne münasebet efendim, bu ülkede evlilikler mıcmıc, özel alan diye bir şey yok.” demişti. Her şey bir yana evliliğe bakışımız problemli. O yüzden beni herkesin anlamasını beklemiyorum. Beni anladığınız için ayrıca mutlu oldum.

Kadının böyle bir hayatta öpüşmeye bile hali kalmaz. Beraber vakit geçirmek şöyle dursun…

10 yıldır çözmek için hiç uğraştın mı peki?

Böyle 10 yıldır hem yemek yap hem çalış. Valla modern ataerkil olmak da kolay değilmiş..

Ayrıca 3 haftadır eş ailesinin evinde işiniz ne?
Mazot fiyatları malumunuz. Uzak bir yer. Senede en fazla bir ya da iki kez gelebiliyoruz. Eşim ailesini özlüyor ve gelmişken o kadar mazot parasına değsin istiyor. Seneye yaza kadar gelemeyeceğiz. Ayrıca sorunumun üç haftadır eşimin ailesinde bulunuyor oluşumun nedeni ile hiç alakası yok efendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…