Evlilikten sıkıldım!

Evlilik konusunda ruh esim gibisiniz. Aynen sizinki gibi bir evlilik icindeyim. Kocam her konuda “yardimci” olur. Yani benim vazifem olan ev isi, cocuk bakma, birseyler hazirlama konularinda bana cok yardimci olur.

Benimki de sinirli ofkeli bir tiptir. Bir de laf dokundurmasi vardir ki sormayin gitsin.. ama iste isinde gucunde, ailesine duskun, iyi bir baba. Elle tutulur bir problemimiz yok.

Ama anliyorum gercekten yasadiklarinizi. Bu duzen gercekten kadinlarin omuzlarina cok yük koyuyor. Evde herkesin isi kadinlardan once goruluyor. Mesela benim kocam uyanir, telefonuna bakar, oyununu oynar, dus alir, kahvesini icer, sonra ailesiyle ilgilenir. Ben uyanirim, cocugu emzir, altini degistir uyut, buyuk cocuk evdeyse onunla ilgilen, kahvalti hazirla..

Aman neyse. Daha fazla yazmayim sinirlerim bozuldu :KK70:

Evlilik konusunda ruh esim gibisiniz. Aynen sizinki gibi bir evlilik icindeyim. Kocam her konuda “yardimci” olur. Yani benim vazifem olan ev isi, cocuk bakma, birseyler hazirlama konularinda bana cok yardimci olur.

Benimki de sinirli ofkeli bir tiptir. Bir de laf dokundurmasi vardir ki sormayin gitsin.. ama iste isinde gucunde, ailesine duskun, iyi bir baba. Elle tutulur bir problemimiz yok.

Ama anliyorum gercekten yasadiklarinizi. Bu duzen gercekten kadinlarin omuzlarina cok yük koyuyor. Evde herkesin isi kadinlardan once goruluyor. Mesela benim kocam uyanir, telefonuna bakar, oyununu oynar, dus alir, kahvesini icer, sonra ailesiyle ilgilenir. Ben uyanirim, cocugu emzir, altini degistir uyut, buyuk cocuk evdeyse onunla ilgilen, kahvalti hazirla..

Aman neyse. Daha fazla yazmayim sinirlerim bozuldu :KK70:
Anlatmak istediğim tam olarak buydu. 😁

Aynen öyle. Zaten kadın çalışamaz diyen biri :)
Çalışan kadınların çocuklarının psikolojisi bozuk olurmuş diye düşünen biri. Çocuk annesinden uzakmış bilmem ne.
Kendileri dedikodulu ortam görünce çocukları unutan insanlar çalışan kadınlara çamur atıyorlar.
Ay tam benlikmiş o kadın. Benim annem çalışıyordu, psikolojim bozuk benim, deliyim, hepinizi keserim sabaha da bişey hatırlamam derim ona 😂😂😂 beni görünce artık besmele çekip yolunu değiştirir😂😂😂

Ay tam benlikmiş o kadın. Benim annem çalışıyordu, psikolojim bozuk benim, deliyim, hepinizi keserim sabaha da bişey hatırlamam derim ona 😂😂😂 beni görünce artık besmele çekip yolunu değiştirir😂😂😂
O beni kaldıramıyor daha ki aynı köylüyüz. Siz Kk kadınlarını görse, tanısa kalp krizi geçirir, komaya falan girer 😁😂

O beni kaldıramıyor daha ki aynı köylüyüz. Siz Kk kadınlarını görse, tanısa kalp krizi geçirir, komaya falan girer 😁😂
Ben seviyorum böyle muhabbetleri, cevap verince karşındakinin yüz ifadesine bakıp gülmeyi seviyorum. Dövmemi gören biri, günah değil mi neden yaptırdın gibi şeyler söylüyordu ki, dövme değil o doğum lekesi dedim 😂😂😂yüz ifadesi çok güzeldi, IŞIK görmüş tavşan gibi

Benim anam çalışmıyordu, benim PİSkolojim ciddi derecede bozuk, hadi bakalım.

Benim anam çalışmıyordu, benim PİSkolojim ciddi derecede bozuk, hadi bakalım.
ay çalışmıyordu ama kendinin 5 başkasının 5 çocuğunu büyüttü, ne hazır bez bildi ne hazır kıyafet, hep dikti, ördü, hepsine üniversite okuttu meslek sahibi etti. kazan kazan yemek yaptı, bazı gün günde 4 kere kahvaltı hazırladı. bunları yaparken bulduğu her kitabı okudu her atlası ezberledi, her bulmacayı doldurdu.

annem kendisi bile hayret ediyor şimdi nasıl yapmışım diye.

anası çalışsın çalışmasın, bence ülkede psikolojisi normal kadın olmak çok az kişiye nasip olabilecek bir lüks.

ay çalışmıyordu ama kendinin 5 başkasının 5 çocuğunu büyüttü, ne hazır bez bildi ne hazır kıyafet, hep dikti, ördü, hepsine üniversite okuttu meslek sahibi etti. kazan kazan yemek yaptı, bazı gün günde 4 kere kahvaltı hazırladı. bunları yaparken bulduğu her kitabı okudu her atlası ezberledi, her bulmacayı doldurdu.

annem kendisi bile hayret ediyor şimdi nasıl yapmışım diye.

anası çalışsın çalışmasın, bence ülkede psikolojisi normal kadın olmak çok az kişiye nasip olabilecek bir lüks.

Çok densizce laflar ya , neymiş çalışan kadının çocuğunun psikolojisi bozuk olurmuş, çok ayıp. Hayatından memnun olan birinin edeceği laflar değil. Herkes de psikolog oldu başımıza zaten. Tespit s.çmasalar kendilerini iyi hissetmiyorlar .

Ben seviyorum böyle muhabbetleri, cevap verince karşındakinin yüz ifadesine bakıp gülmeyi seviyorum. Dövmemi gören biri, günah değil mi neden yaptırdın gibi şeyler söylüyordu ki, dövme değil o doğum lekesi dedim 😂😂😂yüz ifadesi çok güzeldi, IŞIK görmüş tavşan gibi
Ben de seviyorum sonunda acıyıp susuyorum ama, merhametli yönüm ağır basıyor 🤣🤣

Ne güzel özetlemişsiniz. Ben de tüm sorumluluğun bana ait olmasından sıkıldım galiba. İş bölümü yapayım, dağıtayım, söyleyim, yapsınlar. Arkadaş bir gece de yatarken yemeği buzdolabına koyayım da bozulmasın desin koysun ya. Basit ama altta yatan başka bir konu var anlatmak istediğim.

Walla bacim bu atarlari bize degil, uc haftadir seni memleketinde tutan kaynananla kocana yap. Onlarla konuşmuyorsun burada kaplan
Mesajları okurken fark ettim. Sizi öncesinde biraz bozmuşum. Onun acısını çıkarmaya gelmişsiniz. Çakma psikologluk yapıyordunuz. 😏

Eşimin annesi ile ilgili aydınlatayım sizi. Siz bağıra çağıra kavga edip kapıları çarpıp evi terk emişsiniz ama benim hayat görüşüme bu laçka ilişkiler oldukça ters. Öyle bir insanın oğlu ile de evlilik yapmazdım, kendime yakıştıramazdım. O yüzden kendi hayatınıza göre yorum yapmayınız. Seviyesiz eş ya da aile ilişkisine tahammülüm yok. Keser atarım. Size de tavsiyemdir. Teşekkürler ☺️

Mesajları okurken fark ettim. Pek çok güzel düşünceyi paylaşmışsınız. Herkese cevap veremedim ama hepinize teşekkür ediyorum. ☺️🌸

Mesajları okurken fark ettim. Pek çok güzel düşünceyi paylaşmışsınız. Herkese cevap veremedim ama hepinize teşekkür ediyorum. ☺️🌸
24 sayfa olmuş araları okuyamadım. İlk mesajınıza istinaden soruyorum, ne yapmaya karar verdiniz?
Ben de 13 yıllık evliyim ve aynı sizin gibi görünüşte hiçbir problemim yok. Anlıyorum ki ben de pek evlilik insanı değilmişim. Evlenmesem de olurmuş😂😂😂 Bekarlara evlenmeyin diyorum hep, hatta eşim de aynı şeyi söylüyor birlikte gülüyoruz 🤣

Atlantis sorun da tam olarak burada. Maaşı olan, bakımlı, eğitimli kadın neden o tiplere bakıyor sorun bu bence. Yani dediğin şartları taşıyan kadınların oldukça seçici olması gerekirken neden olmuyorlar? Bence bunu da irdelemek lazım.
Çünkü erkekler bence daha kalitesiz ve kaliteli olanlar da ç9k uatngaç işini bilmiyor.

Hahahah ben de sizin gibi düşünüyorum valla 😁 eşimi çok seviyorum, her işi yapar ama benim emirlerimin olması lazım. Siz eşiniz ya da onunla evli olmaktan değil ama bu toplumdaki evlilik anlayışından sıkılmışsınız anladığım kadarıyla. Özgür ruhlu kadınlarımızın ortak problemi bu. Çocuklarınız biraz daha büyüdüğünde daha rahat hissedersiniz bence.

Atlantis sorun da tam olarak burada. Maaşı olan, bakımlı, eğitimli kadın neden o tiplere bakıyor sorun bu bence. Yani dediğin şartları taşıyan kadınların oldukça seçici olması gerekirken neden olmuyorlar? Bence bunu da irdelemek lazım.
Evlenmeden insanları tanımak zor bence. Her işi yaparım deyip sonra yapmayabiliyorlar. Ya da evlilik rahat geliyor, yapmaktan vazgeçebiliyorlar. Bir de 30 yaşından önce evlilik olduysa bir insanın tam olarak kendini bulması da 30 yaşından sonra oluyor. Bir sürü etken var yani. Bilemiyorsunuz. Ona bakacak olursak be eğitimli kadınlar var evde dayak yiyen.

Walla bacim bu atarlari bize degil, uc haftadir seni memleketinde tutan kaynananla kocana yap. Onlarla konuşmuyorsun burada kaplan
Ay bi de bu tipler var ya. Kadın neden bahsediyor bu da gelmiş burada egosunu tatmin ediyor. Ablacım kadının kocası ya da kaynanasıyla derdi yok, mesajları okuyamıyor musunuz? kadına yüklenen misyonla derdi var ki aynı dertten ben de muzdaribim. Kaynanasıyla derdi olan, ona laf edemeyen ne kadar tip varsa konu sahibine gelmiş. Aslında kendinize söylüyor olmayasınız. Gerçek hayatta ses çıkaramayan siz olmayasınız 😆
Bacım ben anladım seni. Kova burcu musun?

X