Evlilikten sıkıldım!

Ben bir kızla konuştum bunları.
Bana yazdığı şey şunlar:
Kadın ne ise yarıyor ki erkek bir de gelip iş mi yapacak.
Ben eşime hizmet etmeyi seviyorum yaparım da, vicdanım kabul etmez iş yaptırmayı.
Yardım etmesi güzel olur ama yap diye kavga gürültü olmaz.
Kadın hakları diye diye bu noktaya gelinmiş zaten, hangi kadın evde isini yapmıyor ki dedi. Böyle yaratılmısız diyor, dedim yaratılmadık yetiştirildik. Sinirlerim çok bozuldu, kısa kestim.
Sizin vicdanınız neden kabul etmiyor yardım etmesini? Çalışmıyor musunuz?

Ay o ne hangi yüz yıldan gelmiş acaba
Bende durum farklı şu an çalışmadığım halde eşim işten gelince de mutfağı toplar. Mecbur yapacak ev ikimizin sorumluluğu da öyle . Ama şöyle bir durum var ben aşırı düşünen bir insanım annem ve ananeme bakıyorum aynı onlara çekmişim çocuk doğacak onunla ilgili en ayrıntılı şeyleri, misafir gelecekse ya da eve bir alışveriş yapılacaksa böyle olunca ne oluyor esim düşünmek zorunda kalmıyor . Bence kadınlar bundan yoruluyor hamilelikten önce çalışırken eve gelince ne yemek yapacağımjzi düşünürdüm eşim de yardım ediyor ama düşünmesi gereken ben mişim gibi .
Sanırım bazı kadınlar olarak sorunumuz bu ne kadar işler ortak olsada organizasyonu biz yaptığımız için yoruluyoruz . Sorumluluk bizdeymis gibi hissediyoruz
Taş devrinden gelmiş 🤣
Gerçi ilk türklerde kadın el üstünde tutulurmuş. Ataerkillik yok diye okumuştum yanılmıyorsam ama.

Ay o ne hangi yüz yıldan gelmiş acaba
Bende durum farklı şu an çalışmadığım halde eşim işten gelince de mutfağı toplar. Mecbur yapacak ev ikimizin sorumluluğu da öyle . Ama şöyle bir durum var ben aşırı düşünen bir insanım annem ve ananeme bakıyorum aynı onlara çekmişim çocuk doğacak onunla ilgili en ayrıntılı şeyleri, misafir gelecekse ya da eve bir alışveriş yapılacaksa böyle olunca ne oluyor esim düşünmek zorunda kalmıyor . Bence kadınlar bundan yoruluyor hamilelikten önce çalışırken eve gelince ne yemek yapacağımjzi düşünürdüm eşim de yardım ediyor ama düşünmesi gereken ben mişim gibi .
Sanırım bazı kadınlar olarak sorunumuz bu ne kadar işler ortak olsada organizasyonu biz yaptığımız için yoruluyoruz . Sorumluluk bizdeymis gibi hissediyoruz
Aynen öyle ya. Şey yazmış eşim çok dağınık nasıl toplayacağını bilmiyor çok güldüm ya🤣🤣🤣

Sizin vicdanınız neden kabul etmiyor yardım etmesini? Çalışmıyor musunuz?
Ben bu konuyu bir kızla konuştum benim düşüncem asla böyle değil. Vicdanım niye kabul etmesin ki. Çalışmasam bile kendi sorumluluklarını bilmesi gerekiyor, o kadar gerikafalı değilim ya. Erkeği en üst ırk olarak görmüyorum.

Ben bir kızla konuştum bunları.
Bana yazdığı şey şunlar:
Kadın ne ise yarıyor ki erkek bir de gelip iş mi yapacak.
Ben eşime hizmet etmeyi seviyorum yaparım da, vicdanım kabul etmez iş yaptırmayı.
Yardım etmesi güzel olur ama yap diye kavga gürültü olmaz.
Kadın hakları diye diye bu noktaya gelinmiş zaten, hangi kadın evde isini yapmıyor ki dedi. Böyle yaratılmısız diyor, dedim yaratılmadık yetiştirildik. Sinirlerim çok bozuldu, kısa kestim.
Mavera mıydı yoksa günahını almayayım ama. 😁

Tam 9,5 yıldır eşimle tartıştığım/çatıştığım tek konuya değinmişsiniz, aslında bu konuyu ben açmalıymışım dedim okurken.. Tabiki bunca zamandır hiç yok katedememiş değiliz, bazen taktikle, bazen tartışmayla aştığımız bişeyler var ama o kafa yapısı değişmedikçe aslında özünde değişen birşey olduğunu sanmıyorum ama yine de hayat daha yaşanılabilir olabiliyor.. ya da bizde öyle oldu diyebilirim.. Çocuk yokken herşey daha kolaydı ama çocuk olunca yine benzer çatışmaların içinde buldum kendimi :işsiz: Ev temizliğine haftalık gelen biri var yıllardır bu bizi bi nebze rahatlattı.. Eşim haftada 1 temizlikçi alarak evdeki herşeyin çözüldüğünü düşünse de gerçek bu değil tabiki.. Mesela 3 gün ağır vertigo geçirdim evi mok götürdü, mutfak falan aldı başını gitti.. yemek yapmayı (makarna bile) bilmez (bence işine gelmediği için). Evi dip köşe görmeden süpürür ama öyle yalandan ki 1 saat geçmeden ev tekrar kirli olur. Sofrayı toplar ama boş tencereler öylece ocakta kalır sanki onları periler temizleyecek :işsiz: Tuvalet banyoya çamaşır suyu döker sifonu çeker (kapakları uzaylılar siliyor bizde).. çamaşırları serer (kuruyunca kelebekler katlayıp yerleştirir).. Bulaşık makinesini kaldırır, yerlerini bilmediği şeyleri tezgahın üstüne dizer,makinenin yarısı tezgaha çıkar (onları da kuşlar kaldırıyor yerlerine) :KK70: :KK70: Ha sorsan çok yardımcıdır (!), herşeyi yapıyordur, daha ne yapsındır.. Valla ben artık tartışmaktan yoruldum yaa..Ona başından beri tek söylediğim şey bu benim görevim değil bunu bil ve öyle yaşa. Neyseki genelde buna göre yaşıyor beklentisi falan yok benden.. Zaten öyle bişey olsa ipleri koparmış olur çünkü bu eşitsizlik benim tahammül edebileceğim bir durum değil.

Niye beyni mi yokmuş ?
Ya bu insanlara varya aslında hayranım ama ben şunu yapamam ki bunu beceremem ki diye diye ne güzel iş kitliyorlar
Ay bilmiyorum. Eşine tapıyor bu kız zaten resmen. Bir kere bana şey demişti eşime bir kadın mesaj atmış kadına küfretmişim eşime niye yazıyorsun diye WhatsApptan. Eşimin haberi yok zaten kadın o....u herhalde dedi. Dedim niye eşinden şüphelenmiyorsun? Asla yapmaz güveniyorum ona dedi sjdkd

Kısmen katılıyorum. Ben de sıkıldım ama sanırım evlilikten değil şu an içinde bulunduğumuz şartlardan, yaşam kalitemizi sürekli düşmesinden,eğitim sisteminden(öğretmenim)
Ve bu bıkkınlığın acısını çıkaracak kimse bulamamaktan. Hayatımız iş oldu resmen. Özel okulda çalışıyorum ve dolayısıyla tatil mevhumum pek yok,şöyle kafama göre dağıtayım diyemiyorum vakit bulsam para yok...
Benim eşim de saman alevi sinirlilerinden ama bunu pek dert etmem çünkü ben ondan beterim bazen halinin kenarı kıvrıldı diye halıyla kavga eden insanım neticede. Çocuğum süper enerjik yerinde asla durmaz. O ayrı yoruyor. Bu yorgunlukları atamadığım için enerjim düşük ve bir bıkkınlık hissi var. Geçmesini umuyorum

Ay bilmiyorum. Eşine tapıyor bu kız zaten resmen. Bir kere bana şey demişti eşime bir kadın mesaj atmış kadına küfretmişim eşime niye yazıyorsun diye WhatsApptan. Eşimin haberi yok zaten kadın o....u herhalde dedi. Dedim niye eşinden şüphelenmiyorsun? Asla yapmaz güveniyorum ona dedi sjdkd
Bu kadın bence direk psikolojik problemli bazen erkek olmayı çok istiyorum

X