Evlilikten sıkıldım!

Hiç bir art niyetim yok sadece merakımdan soruyorum. Madem evlilikten sıkıldınız neden açtığım Temmuz ayı gebelik planlayanlar topiğine gebelik testlerinizi attınız? Hamile kalmak istiyordunuz belliki listede bile eklisiniz. Neden 3. Çocuğu yaptınız o zaman 🤔
Birincisi hamile değilim kimyasala döndü. İkincisi mesele çocuk meselesinin de çook ötesinde. Derin bir mesele. Şimdi çocuğum olsa eşim benden çok ilgilenir. Mesele o da değil.

Ayrıca kardeş bu hayattaki en güzel şeylerden. Kardeşlerim hayattaki en büyük şansım, destekçim. Beni anlayan, kanımdan canımdan olanlarım. O açıdan isterim ki çocuklarım şanslı olsunlar. Ara ara vazgeçip ara ara ülke durumundan ötürü acaba mı dediğim bir konu.

Boşanacağım demiyorum, eşimi sevmiyorum demiyorum. Ben neden bahsediyorum siz neden bahsediyorsunuz? Sığ bakış açısı ile sorulan sorulara cevap vermeye üşeniyorum açıkçası. Boşverin siz beni. Listenizi tutmaya devam edin. kolaylıklar diliyorum.

Kadınlarla dolu bir platformda bile kadına kızılmış "yorgunum ve bitkinim" dediği için.
10 yılda fark edemedin mi diyenler "kümülatif yorgunluk" denen bir şey var. 10 yılda bir şeyler katlanarak birikmiş ve konu sahibi kendini bitkin hissediyor.
Zihinsel yük konusunda çok haklısınız. Kadınların uyku kalitesi bile erkeklerinki gibi değil. Sürekli bir şeyler düşünüp, planlamaktan uyurken bile dinlenemiyormuşuz.
Ben daha yeni evli sayılırım, siz 10 yıldır evliymişsiniz. Bu yüzden size tavsiye veremem evlilik konusunda ama yeni evleneceklere bir tavsiyem var. Canınız gibi sevseniz de eşinizi öyle iki çamaşır astı diye tolere etmeyin bir şeyleri. "yardım ediyor" demeyin.Sonra lütuf olur o çünkü.
Teşekkür ederim. Biz kadınlar birbirimize karşı da çok acımasızız maalesef.

İlk evlendiğim sene eşimin gömleklerini ütülüyordum, ütülemeyince suçluluk hissediyordum. Çünkü hep öyle gördük ve daha 25 yaşındaydım. Bir süre sonra bıraktım ve bu konuyu çok kararlı ve net bir şekilde ifade ettim. Şimdi asla ütülemem. Ütüle de diyemez. Ama tek tek her iş için bu mücadeleyi vermek beni yoruyor. Bir erkek şunu neden düşünmüyor “ikimiz de çalışıyoruz. Neden benim gömleklerimi ütülemek zorunda olsun ki?” Kaldı ki çalışmasa bile neden bunu yapmak zorunda olsun bir kadın? Rica ederse ve ben de yapmak istersem o ayrı... Biz tavır koymaz, iş yaptıklarında lütufmuş gibi teşekkür edersek dediğini sonuç ortayq çıkıyor. Çok ama çok haklısınız.

Birincisi hamile değilim kimyasala döndü. İkincisi mesele çocuk meselesinin de çook ötesinde. Derin bir mesele. Şimdi çocuğum olsa eşim benden çok ilgilenir. Mesele o da değil.

Ayrıca kardeş bu hayattaki en güzel şeylerden. Kardeşlerim hayattaki en büyük şansım, destekçim. Beni anlayan, kanımdan canımdan olanlarım. O açıdan isterim ki çocuklarım şanslı olsunlar. Ara ara vazgeçip ara ara ülke durumundan ötürü acaba mı dediğim bir konu.

Boşanacağım demiyorum, eşimi sevmiyorum demiyorum. Ben neden bahsediyorum siz neden bahsediyorsunuz? Sığ bakış açısı ile sorulan sorulara cevap vermeye üşeniyorum açıkçası. Boşverin siz beni. Listenizi tutmaya devam edin. kolaylıklar diliyorum.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Başta art niyetli olmadığımı sadece merak ettiğim için sorduğumu belirttim. Evlilikten sıkıldım deyince neden üçüncü çocuğu istediğinizi sordum sadece. Size eşinizi sevmiyosunuz boşanacaksınız madem niye çocuk yapıyorsunuz diye bi cümle kurmadım farkındaysanız. Bu üşenmiş halinizle paragraf yazdiysaniz, üşenmeseydiniz ne yazacaktınız acaba :) burda daha sert yorumlara güzelce açıklama yapmışken bana neden sığ düşünceli dediniz onu da anlayamadım açıkçası, neyse .

Konu ile bağlantısı ne bekar annelerin tam olarak? Tek başına çocuk büyütmeyi seçmiş / seçmek mecburiyetinde kalmış bi kadın bi yanda; özelde eşinin genelde ülkemiz erkeklerinin yüksek bi yüzdesinin evlilik/sevgililik hayatında şımarık çocuklar gibi davranmasından dert yanan konu sahibesi diğer yanda, alakası nedir bu ikisinin?

Hayat kimse için kolay değilse ülkede hayatı bölüşürken erkeğe geçilen bu torpilin sebebi nedir diye soramıyo muyuz şimdi biz atıyorum Avrupada yalnız çocuk büyütme oranlarında artış var diye?

Yani neden birlikte yaşayan iki yetişkinden erkek olanı kadın olanını bak yıkamam tabakları haa diye tehdit edebiliyo ve bu toplumun geneline yayılmış diyemez mi konu sahibesi? Nolur mesela dese, adam çeker gider de "single mother" mı olur? Kim kimi neyle tehdit ediyo tam olarak?

Bi erkekten tek beklentiniz evdeki fiziksel varlığı ise size de wow, maşallah yani.
Ne güzel ifade etmişsiniz düşüncelerinizi. Bazı kadınların zekasına, hayat görüşüne hayranım. 🌸

Öncelikle çok geçmiş olsun. Başta art niyetli olmadığımı sadece merak ettiğim için sorduğumu belirttim. Evlilikten sıkıldım deyince neden üçüncü çocuğu istediğinizi sordum sadece. Size eşinizi sevmiyosunuz boşanacaksınız madem niye çocuk yapıyorsunuz diye bi cümle kurmadım farkındaysanız. Bu üşenmiş halinizle paragraf yazdiysaniz, üşenmeseydiniz ne yazacaktınız acaba :) burda daha sert yorumlara güzelce açıklama yapmışken bana neden sığ düşünceli dediniz onu da anlayamadım açıkçası, neyse .
Birincisi dedikodudan önce Allah günah yazmasın diyen teyzeler gibi “art niyetli sormuyorum ama niye çocuk yaptınız?” Diye sormanız haddinizi aştığınız gerçeğini değiştirmiyor. Annem babam bana bunu soramaz. İnsanların sınırını ve duracağı yeri ya da soracağı soruları bilmesi bana göre bir zeka göstergesi ya da derin bir bakış açısı örneğidir.

İkincisi evet beni anlamayan bir sürü kişiye yorum yapmaya üşendim. Sağ olsunlar benim vereceğim cevaplardan çok daha güzel cevaplar vermişler. Ama sizin yorumunuza bir tek ben cevap verebilirdim. Bir daha bu soruyu hiç kimseye sormamanız için üşensem bile cevap yazdım valla.

Konumu anlamamış olmanızın yanında bir de sınırınızı aşan sorular sorarsanız sert bir cevap alırsınız. Sizin ilginizi çekecek bir konu olmadığı için vaktinizi harcamayın derim. Teşekkürler 👋

Birincisi dedikodudan önce Allah günah yazmasın diyen teyzeler gibi “art niyetli sormuyorum ama niye çocuk yaptınız?” Diye sormanız haddinizi aştığınız gerçeğini değiştirmiyor. Annem babam bana bunu soramaz. İnsanların sınırını ve duracağı yeri ya da soracağı soruları bilmesi bana göre bir zeka göstergesi ya da derin bir bakış açısı örneğidir.

İkincisi evet beni anlamayan bir sürü kişiye yorum yapmaya üşendim. Sağ olsunlar benim vereceğim cevaplardan çok daha güzel cevaplar vermişler. Ama sizin yorumunuza bir tek ben cevap verebilirdim. Bir daha bu soruyu hiç kimseye sormamanız için üşensem bile cevap yazdım valla.

Konumu anlamamış olmanızın yanında bir de sınırınızı aşan sorular sorarsanız sert bir cevap alırsınız. Sizin ilginizi çekecek bir konu olmadığı için vaktinizi harcamayın derim. Teşekkürler 👋
Hanımefendi konunuzu gayet iyi anladım size de kesinlikle hak verdim! Bana cahil muamelesi yapmayın! Topiğe bir kaç kez yazdığınız için hatta hamilelik haberinize orda beraber sevindiğimiz için evet haklısınız haddim olmayarak sormuş olabilirim, düşünemedim! Ama siz beni resmen gerizekalı ilan ettiniz! Zeka göstergesiymiş bilmem neymiş

Hanımefendi konunuzu gayet iyi anladım size de kesinlikle hak verdim! Bana cahil muamelesi yapmayın! Topiğe bir kaç kez yazdığınız için hatta hamilelik haberinize orda beraber sevindiğimiz için evet haklısınız haddim olmayarak sormuş olabilirim, düşünemedim! Ama siz beni resmen gerizekalı ilan ettiniz! Zeka göstergesiymiş bilmem neymiş
“Ya da” bağlacı önemli bir bağlaçtır. İkisinden biri ya da size göre hiçbiri de olabilir. Zamanınızı almayım. Teşekkürler 👋

Ayakta alkışlıyorum👌🏻👌🏻👌🏻Ben buradaki konulardan görüyorum bunu. Bir ara üşenmeyip ilk açılan konulara bakmıştım. O zamanlar kv ile birlikte yaşama konuları çok fazlaydı. Şimdi çok görmüyorum. Şimdiki konular genelde kv hep gelip gitmemizi istiyor, laf sokuyor, eşimi dolduruyora döndü genelde. Çünkü artık kadınların birçoğu değil aynı ev, aynı semt bile istemiyor. Hatta az önce instada kv gelin ilişkileri ile ilgili bir post gördüm. Kvler genelde artık gelinlerin üste çıktığından, kvlik kalmadığından bahsetmişler. Bunu farketmişler ve dile getiriyorlar. Ana kuzusu erkeklerde ya boşanıyor ya da her gün evde huzursuzluk oluyor. Ben bunun da değişeceğini sanıyorum. Öyle erkekler evlenemeyecekler veya başka bir yol bulacaklar artık çünkü artık Türk kadınları gerçekten çok ilerledi. Ellerindeki imkanlarla harika şeyler yapanlar var, dünya telefonun ucunda. Eğer erkekler de var olmak istiyorlarsa değişecekler. O yüzden yazdıklarınız çok doğru. Ben de benzer şeyler yazdım. Böyle erkeklerle evlenmeyin kızlar. Gidin, gezin, insan tanıyın, insanlarla tanışın ama önce şu ataerkil zihniyetten kurtulun.
Ne güzel özetlemişsiniz. Aslında biz kabul etmesek ya da oğullarımızı kızlarımızı cinsiyetçi bakış açısından önce insani bakış açısı ile yetiştirsek, merhameti ve empatiyi güzelce yaşatsak ve yaşatarak öğretsek sorun kalmayacak. Değiştirecek yine biziz.

Eğer hala evlenmeyi bir başarı ya da üstünlük olarak görüyorsak, evlenmemiş kızlara “evde kalmış” diyorsak, onlara acıyorsak toplum olarak kat etmemiz gereken çok yolumuz var demektir.

Ekleme: Bazı mesajlara gerçekten bayıldım. Düşündüğüm şeyleri benden daha güzel ifade etmişsiniz. Hatta bazı konularda ufkumu genişlettiniz. Ben bu kadar derin düşünmemiştim. Çok teşekkür ediyorum.

“Rahat battı”cılara gelince mutsuz evliliğinizin ya da gördüğünüz psikolojik ya da fiziksel şiddetin sebebi ben değilim. Ama yazdığınız saldırgan üsluplu mesajlarla bir nebze olsun rahatlıyorsanız problem değil. Canınız sağolsun :)))

Bugün birden bire evlilikten sıkıldığımı fark ettim. 10 yıllık evliyim. Öyle çok büyük problemimiz de olmadı. İki çocuğum var. Eşim çocuklarla ilgilenir, benimle ilgilenir, çok merhametlidir, iyiyken iyidir.

Sinirlendiğinde ise saman alevi gibi parlar. Anlamsız şeylere sinirlenir. Yanlış park eden bir arabaya, sokağa çöp atan adama... tamam ben de sinirlenirim ama küfretmem.

Yıllardır bu sinirin beni yorduğunu fark ettim. Sinirlendiğinde bir daha sana yardım etmeyeceğim cümlesini kurduğunda deli oluyorum. Yaptığı işi aslında benim görevim olarak görüyor ve yardım ederek lütfettiğini düşünüyor. İkimiz de çalışıyoruz. Benim daha yorucu bir işim var. Sabah çocukların birini ben hazırlayıp götürüyorum diğerini o hazırlayıp götürüyor. Yemek bende. Bulaşık çoğunlukla bende. Aslında tüm sorumluluk bende. Ve devamlı yapmasını istediğim şeyleri söylemem gerekiyor. Ne desem yapıyor ama bunu yaparak bilinç altında hep lütfettiğini düşünüyor galiba.

Geleneksel ataerkil kültürle, görevlerin herhangi bir kişiye ait olmadığı birlikte yapmanın esas olduğu görüş arasında sıkışmış kalmış.

Babam bile eşini versen yerine daha iyisini dünyada bulamazsın diyor. Ailemle de arası iyi. Ama 10 yıldır içimi rahatsız eden bir şey var bulamıyorum. Çok severek evlendim o da mesele değil.

Bugün evliliğin bana uygun olmadığına karar verdim en son. Yalnız yaşamayı çok seviyorum. Ve iki kişinin özel alanının olmadığı, kendilerini ilgilendiren kararları bile tek başına alamadığı, bu kültürde yaşanan buram buram ataerkillik kokan bu evlilik anlayışından nefret ettiğimi anladım.

Burada her gün dehşet verici konular açılıyor. Erkekler adeta kadınlara eziyet ediyor ve kadın evliliğimi nasıl kurtarabilirim diye soruyor!

Bizi öldürmediği sürece evliliklerimizi kurtarmayı(!) neden kendimize görev edindik? Kendimize neden saygı duymayı öğrenemedik? Bu erkekleri de biz yetiştirdik. Biz nasıl bir kısır döngü içindeyiz? İki insanın birbirine saygı duyması, kompleks yapmadan olaylara yaklaşması, intikamdan, kinden uzak bir ilişki yaşaması neden bu kadar zor? İnsanların farklı görüşlerinin olabileciğini kabul etmek ve karşımızdakini olduğu gibi kabul etmek neden mümkün olmuyor? Kimse kimsenin hizmetçisi değil! Her insan önce kendisi için var. Neden benliklerimizi hiçe sayarak, kendimizi üzerek, görmezden gelerek yaşıyoruz? Aile olmak bu mudur?

Canım sıkkın. Görünürde hiçbir problemim yok ama satır aralarına baktığımda, bu kültüre baktığımda moralim bozuluyor. Kimsenin kimseye saygısı yok. Nasıl bir ülkeyiz bilmiyorum.
Inanamiyorum sanki ben yazdim bunu kelimesi kelimesine benim dusuncelerim. Bende 7 yildir evliyim esim dunya iyisi birisi ama bende boyle hissediyorum. Evlilik bana gore degil. Bir oglum var yas 34 sanki hayatim bitiyor bu yasa kadar hicbisey yapamadim gibi. Hergun ise git gel yemek yap bulasik temizlik cocukla ilgilen. Benim esimde soledigimde yapar ikiletmez yardimci her konuda ama ben neden yemek yapmak zorundayim yada niye bir baskasinin camasirini yikamak zorundayim hepsi aslinda kadinin gorevi gibi ama esler sagolsun yardim ediolar 😒. Kendi evim duzenim olsun istiyorum tek basima yalniz bende yalnizligi cok seviyorum. Ama oglum var ortada birsey yokkende bosansam ogluma yazik. Kendim mi oglum mu tabiki oglumu seciyorum ama bazen hayal kuruyorum evli olmasaydim sunu yapardim buraya giderdim diye. Farkli iki insanin ayni evde yasamasi cok zor insan kardesiyle bile anlasamio ayni evde.

Ben bu erkeklerin o kadar az oldugunu dusunmuyorum. Eşim o tarz ataerkil biri değil mesela ama sadece eşim değil erkek arkadaşlarimda da ataerkil olmayan vardi. %1 azinlik olsa devamli bana denk gelmiş olamaz bence. 😂😂😂 Daha fazlalar.

Bence asıl sorun erkeklerin çogunun boyle oldugunu dusunup artik bunu yadirgamamaya calisip kabul etme kafasina girmek. "Boyle yapan erkek mi var, zaten herkes ayni durumda, herkesin kocasi boyle, butun evlilikler boyle" diyen çok mesela. Bu kafayla gidilirse bir şey duzelmez.

Çözümü dışarda aramak yerine en azımdan kendi cocuklarını oyle yetiştirwbilirsin mesela....onlar da cocuklarınu oyle yetiştirir...ataerkil erkeklerin mimarı anneler

Çözümü dışarda aramak yerine en azımdan kendi cocuklarını oyle yetiştirwbilirsin mesela....onlar da cocuklarınu oyle yetiştirir...ataerkil erkeklerin mimarı anneler

Benim cozecegimm bir şey yok, cocuk yapmayi dusunmuyoruz. 😬 Eşim ataerkil yapida değil ve olmayanlarin %1den daha fazla oldugunu dusundugumu soyledim sadece. 🙄 Cozum cocuk değil sadece, seçimler onemli

Olabilir , bazen insan kendinden soguyor😐😂 bence biraz ayri kalin bak bakalim nedir ne degildir.. ozlersen ok ozlemezsen daha iyiyim dersen onu o zaman dusunursun

Inanamiyorum sanki ben yazdim bunu kelimesi kelimesine benim dusuncelerim. Bende 7 yildir evliyim esim dunya iyisi birisi ama bende boyle hissediyorum. Evlilik bana gore degil. Bir oglum var yas 34 sanki hayatim bitiyor bu yasa kadar hicbisey yapamadim gibi. Hergun ise git gel yemek yap bulasik temizlik cocukla ilgilen. Benim esimde soledigimde yapar ikiletmez yardimci her konuda ama ben neden yemek yapmak zorundayim yada niye bir baskasinin camasirini yikamak zorundayim hepsi aslinda kadinin gorevi gibi ama esler sagolsun yardim ediolar 😒. Kendi evim duzenim olsun istiyorum tek basima yalniz bende yalnizligi cok seviyorum. Ama oglum var ortada birsey yokkende bosansam ogluma yazik. Kendim mi oglum mu tabiki oglumu seciyorum ama bazen hayal kuruyorum evli olmasaydim sunu yapardim buraya giderdim diye. Farkli iki insanin ayni evde yasamasi cok zor insan kardesiyle bile anlasamio ayni evde.
Ben de bazen yalnız yaşadığımı hayal ediyorum ama vicdan azabı duyuyorum sonrasında 😁 evlenmeden önce yalnız yaşıyordum. O günleri özlüyorum bazen...

Yetiştiğim toplumda erkek eşine ufak bir yardım ediyorsa dünyanın en iyi erkeğidir.
Her zaman her ortamda, bayramda, seyranda, düğünde, yasta sürekli erkeklere hizmet edilmesi beni bunaltıyor. Erkek geliyor paşa gibi ayaklarını uzatıyor, kadın sabahtan akşama kadar ona hizmet ediyor.
Örneğin bir yemek yapılıyor en iyisi en fazlası erkeklere veriliyor, kadın kalanla doyursun karnını, erkekler yemese kalanını yiyebilir - böylesini bile gördüm ben-

Eşin dövüyor mu bir şey olmaz yaa dövmeyen mi var, otur sabret. Sövüyor mu kız erkeklerin ağzı bozuk zaten idare et. Yardım mı etmiyor, abartma sen de erkek ev işi yapar mı!!!!

Bu toplumdan, bu toplumun leş zihniyetinden bıktım. Benim toplumum bu şekilde. Ben insan içine çok çıkmıyorum artık.
Ya çevremde tanıdığım en az 10 kadın aldatılmış ve sadece ah vah ederek geçirmiş süreci. Eşi bu durumdan vazgeçince çok şükür artık yapmıyor diyor.

Biri de bana bir derdini anlattı, sonra eşimin öyle karı kız ayakları vardır dedi, gülerek anlatıyordu bir de. Çok normal bir şeymiş gibi!!!

Yapamıyorsanız bu adamdan ayrılın, sırf bu insanlara göre iyi biri diye çekmek zorunda değilsiniz. Herkes çekmek zorunda değil. Ben belki son noktaya kadar götürmeyi deneyen biriyim, ama siz değilsiniz. Kimse kendini kandırmasın rahatın battığını falan da düşünmüyorum açıkçası. Hayat müşterektir, benim eşim de biraz bu kafada, ben de sıkıldım.

Konunun tamamını okumadım ataerkillik tartışmaları olmuş bolca. Benim kendi yorumum insan herşeyden sıkılabilir, yeri gelir evlilikten yeri gelir kendi evladından bile sıkılır yani hiç vicdan yapmaya, olur mu öyle şey demeye gerke yok. Robot değiliz ki biz insanız. Sizi rahatlacak şey ne olabilir ona bir yorumum yok ama yani boşanın desem çocuk da varmış çok mantıklı değil gibi, belki biraz kendinize vakit ayırmanız gerekiyordur. Dedim ya herkesin bu dönemde ilacı farklı olur. Ama yaşadığınız nankörlük gibi bir durum değil. Ha bana soracak olursanız ben de 8 senelik evliyim halen sıkılmadım ama evlilğim instagram gelinleri gibi mikemmel mi tabii ki değil bazen boğasım geliyor kocişimi :deli: Yine de mutluyum, arada boşluğa düşünce kendi isteklerim doğrultusunda birşeyler yapıyorum çok bunalmamak için, size de önerim bu doğrultuda olacak.

Her ne olursa olsun sanırım annemizden gördüklerimize devam ediyoruz onlar kadar olmasa da . Çalışsan da sorumluluk daha çok artiyor
Ben bir kızla konuştum bunları.
Bana yazdığı şey şunlar:
Kadın ne ise yarıyor ki erkek bir de gelip iş mi yapacak.
Ben eşime hizmet etmeyi seviyorum yaparım da, vicdanım kabul etmez iş yaptırmayı.
Yardım etmesi güzel olur ama yap diye kavga gürültü olmaz.
Kadın hakları diye diye bu noktaya gelinmiş zaten, hangi kadın evde isini yapmıyor ki dedi. Böyle yaratılmısız diyor, dedim yaratılmadık yetiştirildik. Sinirlerim çok bozuldu, kısa kestim.

Ben bir kızla konuştum bunları.
Bana yazdığı şey şunlar:
Kadın ne ise yarıyor ki erkek bir de gelip iş mi yapacak.
Ben eşime hizmet etmeyi seviyorum yaparım da, vicdanım kabul etmez iş yaptırmayı.
Yardım etmesi güzel olur ama yap diye kavga gürültü olmaz.
Kadın hakları diye diye bu noktaya gelinmiş zaten, hangi kadın evde isini yapmıyor ki dedi. Böyle yaratılmısız diyor, dedim yaratılmadık yetiştirildik. Sinirlerim çok bozuldu, kısa kestim.
Ay o ne hangi yüz yıldan gelmiş acaba
Bende durum farklı şu an çalışmadığım halde eşim işten gelince de mutfağı toplar. Mecbur yapacak ev ikimizin sorumluluğu da öyle . Ama şöyle bir durum var ben aşırı düşünen bir insanım annem ve ananeme bakıyorum aynı onlara çekmişim çocuk doğacak onunla ilgili en ayrıntılı şeyleri, misafir gelecekse ya da eve bir alışveriş yapılacaksa böyle olunca ne oluyor esim düşünmek zorunda kalmıyor . Bence kadınlar bundan yoruluyor hamilelikten önce çalışırken eve gelince ne yemek yapacağımjzi düşünürdüm eşim de yardım ediyor ama düşünmesi gereken ben mişim gibi .
Sanırım bazı kadınlar olarak sorunumuz bu ne kadar işler ortak olsada organizasyonu biz yaptığımız için yoruluyoruz . Sorumluluk bizdeymis gibi hissediyoruz

Ben bu erkeklerin o kadar az oldugunu dusunmuyorum. Eşim o tarz ataerkil biri değil mesela ama sadece eşim değil erkek arkadaşlarimda da ataerkil olmayan vardi. %1 azinlik olsa devamli bana denk gelmiş olamaz bence. 😂😂😂 Daha fazlalar.

Bence asıl sorun erkeklerin çogunun boyle oldugunu dusunup artik bunu yadirgamamaya calisip kabul etme kafasina girmek. "Boyle yapan erkek mi var, zaten herkes ayni durumda, herkesin kocasi boyle, butun evlilikler boyle" diyen çok mesela. Bu kafayla gidilirse bir şey duzelmez.
3 abim ve 1 eşim var. Hiçbiri ataerkil değil çok şükür. Yemekde yaparlar, temizlik de. Ev temizlenince pisletmemeye önem verirler. Herkesin evliliği böyle değil. Özellikle 3 hafta eş ailesinde mutfaktan çıkmamak beni baydı mesela. Bu kafayla düzelme Nesiller sonra olacak demekki.

X