• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikten sıkıldım!

Ben de 10 yıllık evliyim.
Rutini geç artık sıkıcılığa bağladı
Geçen bi konuda kendimizi birbirimize ifade edemedik. Farklı açılardan bakıyoruz neden birbirimizi anlayamıyoruz dedim. Boşver anlamasak da olur ne de olsa ilişkimiz devam edecek bir şekilde dedi. :) Kızar gibi yaptım da aslında doğru. Monoton bir ilişkimiz var artık ama ne boşanmayı düşünürüm ne de kavga gürültüyü kafam götürüyor artık. Milletin yeni evlendiği yaşta 10 senelik evli 17 senelik de beraberiz bu da bir yerden sonra tekrara düşüyor sanki :)

Biraz çocuktan uzaklaşıp tatil yapsak yarayacak da ondan da kaçış yok. Ben de çareyi fırsat buldukça başka odada oturarak buldum :D

Ekleme: Bazı mesajlara gerçekten bayıldım. Düşündüğüm şeyleri benden daha güzel ifade etmişsiniz. Hatta bazı konularda ufkumu genişlettiniz. Ben bu kadar derin düşünmemiştim. Çok teşekkür ediyorum.

“Rahat battı”cılara gelince mutsuz evliliğinizin ya da gördüğünüz psikolojik ya da fiziksel şiddetin sebebi ben değilim. Ama yazdığınız saldırgan üsluplu mesajlarla bir nebze olsun rahatlıyorsanız problem değil. Canınız sağolsun :)))

Bugün birden bire evlilikten sıkıldığımı fark ettim. 10 yıllık evliyim. Öyle çok büyük problemimiz de olmadı. İki çocuğum var. Eşim çocuklarla ilgilenir, benimle ilgilenir, çok merhametlidir, iyiyken iyidir.

Sinirlendiğinde ise saman alevi gibi parlar. Anlamsız şeylere sinirlenir. Yanlış park eden bir arabaya, sokağa çöp atan adama... tamam ben de sinirlenirim ama küfretmem.

Yıllardır bu sinirin beni yorduğunu fark ettim. Sinirlendiğinde bir daha sana yardım etmeyeceğim cümlesini kurduğunda deli oluyorum. Yaptığı işi aslında benim görevim olarak görüyor ve yardım ederek lütfettiğini düşünüyor. İkimiz de çalışıyoruz. Benim daha yorucu bir işim var. Sabah çocukların birini ben hazırlayıp götürüyorum diğerini o hazırlayıp götürüyor. Yemek bende. Bulaşık çoğunlukla bende. Aslında tüm sorumluluk bende. Ve devamlı yapmasını istediğim şeyleri söylemem gerekiyor. Ne desem yapıyor ama bunu yaparak bilinç altında hep lütfettiğini düşünüyor galiba.

Geleneksel ataerkil kültürle, görevlerin herhangi bir kişiye ait olmadığı birlikte yapmanın esas olduğu görüş arasında sıkışmış kalmış.

Babam bile eşini versen yerine daha iyisini dünyada bulamazsın diyor. Ailemle de arası iyi. Ama 10 yıldır içimi rahatsız eden bir şey var bulamıyorum. Çok severek evlendim o da mesele değil.

Bugün evliliğin bana uygun olmadığına karar verdim en son. Yalnız yaşamayı çok seviyorum. Ve iki kişinin özel alanının olmadığı, kendilerini ilgilendiren kararları bile tek başına alamadığı, bu kültürde yaşanan buram buram ataerkillik kokan bu evlilik anlayışından nefret ettiğimi anladım.

Burada her gün dehşet verici konular açılıyor. Erkekler adeta kadınlara eziyet ediyor ve kadın evliliğimi nasıl kurtarabilirim diye soruyor!

Bizi öldürmediği sürece evliliklerimizi kurtarmayı(!) neden kendimize görev edindik? Kendimize neden saygı duymayı öğrenemedik? Bu erkekleri de biz yetiştirdik. Biz nasıl bir kısır döngü içindeyiz? İki insanın birbirine saygı duyması, kompleks yapmadan olaylara yaklaşması, intikamdan, kinden uzak bir ilişki yaşaması neden bu kadar zor? İnsanların farklı görüşlerinin olabileciğini kabul etmek ve karşımızdakini olduğu gibi kabul etmek neden mümkün olmuyor? Kimse kimsenin hizmetçisi değil! Her insan önce kendisi için var. Neden benliklerimizi hiçe sayarak, kendimizi üzerek, görmezden gelerek yaşıyoruz? Aile olmak bu mudur?

Canım sıkkın. Görünürde hiçbir problemim yok ama satır aralarına baktığımda, bu kültüre baktığımda moralim bozuluyor. Kimsenin kimseye saygısı yok. Nasıl bir ülkeyiz bilmiyorum.
Bazen bende çok sıkılıyorum…
Anlıyorum ben sizi.
Hiç bir sorun yok bakınca, özellikle bu pandemiden beri çok birarada kaldık bence eşimde sıkılmıştır sanırım.

Çok pis cingart çıkartırım, çıkarttım da. Neden çocuğa kıyamayayım, ben bu çocuğa tek başıma neden kıyamıyorum yav, kendim mi yaptım biraz da o kıyamasın. Bedava konuşmuyorum burda , bunların hepsini yaptım, beyfendi çocuğun altını temizlemiyordu, kadın yaparmış o işleri, arkadaşları yapmıyormuş . Dedim ki canım arkadaşlarının karıları çalışmıyor haliyle benden bol vakitleri, onların iş bölümü ile bizimki bir olmaz. Zoruna gitti bu başta, demek öyle hımm falan yaptı. Evet öyle dedim. 😂
Bence de kesinlikle cingar çıkartmak gerekiyor. Bazen bu erkekleri sarsip kendine getirmek lazım .

3 kuruş maaş, ailenin verdiği 2+1 ev, köyünden 3 dönüm değersiz arazı, bunların sahibi adam goddigger var yetişin diye feryat ediyor en çok ona gülüyorum. Aşko senin yanından kazara golddigger geçse medusa görmüşe dönersin ne diyorsun? Golddigger napsın seni , çayının yanına kurabiye olursun anca onun ahahahah
Çığlık attım gülmekten kjsjsjshsjshzb.
Gold digger dediğimizin bir kitlesi var, orada aldığı 3 çayın 5 pastanın 2 gülün hesabını yapan cimri pisliğe sümüğünü atar mı?
İşte bizim çilekeş, aşka, duyguya önem veren, iyi günde kötü günde cidden yanına kalacak kızlarımız, ağzını açıp bir şey istemesin.
Kız bu erkek milletinin bitmiyor manipülasyonu ya. Şaka gibi.

Sakla tuvalet kağıdını 😂😂 çok işe yarıyor. Her konuda sahiplendi tuvalet kağıdı sayesinde. Öyle işe yaradı ki şimdi hadi evimizi temizleyelim diyor 😂
Senin taktikleri okudum çok hoşuma gitti. Bende 1 aydır uyguluyorum . Tuvalet kağıdını yapacağım mutlaka. Kurutma makinesini makinenin önüne boşaltıp herkes kıyafetini alsın diyorum bende 😀

Ya yeni nesil erkekler cıvık müdürüm afedersin. Böyle yıvış yıvış.
Maaşlı olsun, güzel olsun, bakımlı olsun, aileme kurban olsun, anama hizmetçi olsun, 2 çocuk doğursun 36 bedende kalsın, evi derlesin toplasın bir de gece harikalar yaratsın.
Ama kadınlar hele bi desin maaşı, mal varlığı iyi olsun diye. Daha cümle tamamlanmadan vovovvo gold digger derler jdjdjdj.
Gecelerine kabus olup çökeceğim tc erkeği nihahah.
Atlantis sorun da tam olarak burada. Maaşı olan, bakımlı, eğitimli kadın neden o tiplere bakıyor sorun bu bence. Yani dediğin şartları taşıyan kadınların oldukça seçici olması gerekirken neden olmuyorlar? Bence bunu da irdelemek lazım.

Atlantis sorun da tam olarak burada. Maaşı olan, bakımlı, eğitimli kadın neden o tiplere bakıyor sorun bu bence. Yani dediğin şartları taşıyan kadınların oldukça seçici olması gerekirken neden olmuyorlar? Bence bunu da irdelemek lazım.
Kesssinlikle haklısın. Bizim bu kızların bu tiplerin yanından geçerken havasından nefessiz bırakmaları lazımken; "ah efendim kocam olsun sinek kadar olsun yanımda dursun" kafası beni delirtiyor. Ataerkilliği aşıyoruz yavaş yavaş, şu bilinçaltı kodlarını da silsek ne hoş olur.
Böyle öküzken talep edilmediklerinde seve seve düzelecekler. Bi kendimizin farkına varsak.

Herkes sussun
Siz kadınsınız fedakâr analarsınız tarlada bağda işçi çalışan evde ana karısınız
Herkes yerini bilsin
Çalışın o parayı irkege verin elinizin hamuruyla hesap kitaba karışmayın yemek yapın çocuk doğurun gocanizi mutlu edin
Çünkü siz gadinsiniz gadin olmak dışın da neyiniz var

Onlar irkek onların pipisi var göster amcayla büyüdüler sopayı sırtından sipayı karından eksik etmeyle büyüdüler

Erkek oldu milli oldu büyüdüler

Saçınız uzun aklınız kısa susun yerinizi bilin

Son düzenleme:
Kesssinlikle haklısın. Bizim bu kızların bu tiplerin yanından geçerken havasından nefessiz bırakmaları lazımken; "ah efendim kocam olsun sinek kadar olsun yanımda dursun" kafası beni delirtiyor. Ataerkilliği aşıyoruz yavaş yavaş, şu bilinçaltı kodlarını da silsek ne hoş olur.
Böyle öküzken talep edilmediklerinde seve seve düzelecekler. Bi kendimizin farkına varsak.
Aynı noktadayız. Benim dönüm noktam şu oldu. Bir arkadaşımın sevgilisi yabancıydı. Bir gün üçümüz buluştuk. Ben de telefonda mesajla kavga ediyorum kiminle? İki ay önce ayrıldığım adamla. Arkadaşımın sevgilisi ne yapıyorsun diye sordu. Söyledim. Gözümün içine bakıp yaptığın çok mantıksız, eski sevgili eskidir neden ona değer verip kavga ediyorsun diye sordu ki bence çok mantıklıydı. O an aydınlandım. Dakikasında ex i engelledim. Sonra da eşim girdi zaten hayatıma. Olması gereken bu zaten. Yani sana uymayan adamın peşinde neden koşarsın? Ne saçma!!

Ya yeni nesil erkekler cıvık müdürüm afedersin. Böyle yıvış yıvış.
Maaşlı olsun, güzel olsun, bakımlı olsun, aileme kurban olsun, anama hizmetçi olsun, 2 çocuk doğursun 36 bedende kalsın, evi derlesin toplasın bir de gece harikalar yaratsın.
Ama kadınlar hele bi desin maaşı, mal varlığı iyi olsun diye. Daha cümle tamamlanmadan vovovvo gold digger derler jdjdjdj.
Gecelerine kabus olup çökeceğim tc erkeği nihahah.
Aynen
Onlar çalışan kadını hayat müşterek diye ister.
Sen maaşı iyi olsun dersen anında gold diggersin.
Kadını hayatı boyunca çalıştırmayacak, tüm ev işini kadından bekleyecek adamdan ne farkın var senin?
Tıpkı burada denildiği gibi iki çöp çıkarıp, çocukları alıp yarım saat parka gidince dehşet yardımcı süper babalar sanıyorlar kendilerini
Yine temizlik ve yemek kadından bekleniyor yine temiz gömleğim yok diye kadına söyleniliyor.
En azından diğer taraf kadından para beklemiyor sen maaş günü kadının gözünün içine bakıyorsun.

Bende aynen sizin gibiydim. En son eşime çok yoruluyorum kahvaltini neden toplamadin dedigimde yapman beni hiç etkilemiyor, gerizekalı gibi kendini heba etmeseydin dediğinde kafama dank etti. Ayrılmak istediğimi söyledim, çok gücüme gitti dediği. Geldi özür diledi zar zor barıştık. Psikolog kendinizi tutun, serzenişte bulunmayın ama dağınıklığı kalsın dedi. 1 aydır bu durumdayım, temizlik, yemek neredeyse yapmıyorum. Dün mutfak çok yağlı firma çağıralım dedim. Fiyatı duyunca kan ter içinde 1 şişe yağ çöz bitirdi. Şimdilik bana iş bırakmıyor, kendi yemese bile yemeğimi yapiyor, ortalığı topluyor. Umarım böyle devam eder.
Başka yorumlarınızı hatırlıyorum sizin. Eşiniz biraz nankör mü? :(

Biraz ara verin, uzak durun, mümkünse ayrı yerlerde kalın, özledikce sorunları daha iyi çözersiniz evliliğin bitmesi değil de siz yorulmuşsunuz

Öğretilmiş hayat, genler ıvır zıvır.. Keşke öğretilmiş hayat para söz konusu olduğunda da vazgeçilemese, mesela eski erkekler gibi kadının parasına dokunmasalar, maaş günü gözümün içine bakan erkek bi zahmet ev işi ve çocuk bakımında kendini bana "yardım etmiş " saymayacak. Ev işi çocuk bakımı kadının görevi, paraya gelince hayat müşterek. Olldu.
Kadın erkek eşitliğini sadece kadının çalışmasına indirgeyince erkeklerin iyice işine yaradı. Kadın hem evde hem işte çalışıyor erkekler de gel keyfim gel. 😂

Ne alaka? Düzgün insan bulamadıysan illa "Erkek, erkek!" diye kötü insanları niye hayatına alasın ki? Kötü insanla birliktelik kurup ondan bir de çocuk yapıp çocuğun da hayatını mahvetmektense yalnız yaşayın. Zira ben öyle yapacağım. Bana öteki türlüsü bencillik geliyor.
Haklısın ama ben sadece ev işi yapmayanı falan kastetmiştim

Çok pis cingart çıkartırım, çıkarttım da. Neden çocuğa kıyamayayım, ben bu çocuğa tek başıma neden kıyamıyorum yav, kendim mi yaptım biraz da o kıyamasın. Bedava konuşmuyorum burda , bunların hepsini yaptım, beyfendi çocuğun altını temizlemiyordu, kadın yaparmış o işleri, arkadaşları yapmıyormuş . Dedim ki canım arkadaşlarının karıları çalışmıyor haliyle benden bol vakitleri, onların iş bölümü ile bizimki bir olmaz. Zoruna gitti bu başta, demek öyle hımm falan yaptı. Evet öyle dedim. 😂
Oğlum ilk doğduğunda çişi temizliyordu ama bebek cıvık kaka yapınca ben yapamam jiç yapmadım diyordu. Benimde ilk çocuğum bu arada. Ben de bak bötle diye öğrettim. İlk zamanlar sarı sarı kalıyordu. Ellemedim. Dayandım. Çocuğa kıyamam demedim. Sonra öğrendi. Şimdi uyutması vs onda.

Benim eşimin ilklerw karşı tedirginliği var. Mesela kahvaltı başladık ek gıda olarak. Bir kez tarif verdim. Her sabah o yaptırıyor şimdi. Öncesinde ama ben hiç yaptırmadım nasıl olacak vs diyordu.

Kadınlarla dolu bir platformda bile kadına kızılmış "yorgunum ve bitkinim" dediği için.
10 yılda fark edemedin mi diyenler "kümülatif yorgunluk" denen bir şey var. 10 yılda bir şeyler katlanarak birikmiş ve konu sahibi kendini bitkin hissediyor.
Zihinsel yük konusunda çok haklısınız. Kadınların uyku kalitesi bile erkeklerinki gibi değil. Sürekli bir şeyler düşünüp, planlamaktan uyurken bile dinlenemiyormuşuz.
Ben daha yeni evli sayılırım, siz 10 yıldır evliymişsiniz. Bu yüzden size tavsiye veremem evlilik konusunda ama yeni evleneceklere bir tavsiyem var. Canınız gibi sevseniz de eşinizi öyle iki çamaşır astı diye tolere etmeyin bir şeyleri. "yardım ediyor" demeyin.Sonra lütuf olur o çünkü.

Aynı noktadayız. Benim dönüm noktam şu oldu. Bir arkadaşımın sevgilisi yabancıydı. Bir gün üçümüz buluştuk. Ben de telefonda mesajla kavga ediyorum kiminle? İki ay önce ayrıldığım adamla. Arkadaşımın sevgilisi ne yapıyorsun diye sordu. Söyledim. Gözümün içine bakıp yaptığın çok mantıksız, eski sevgili eskidir neden ona değer verip kavga ediyorsun diye sordu ki bence çok mantıklıydı. O an aydınlandım. Dakikasında ex i engelledim. Sonra da eşim girdi zaten hayatıma. Olması gereken bu zaten. Yani sana uymayan adamın peşinde neden koşarsın? Ne saçma!!
O kadar haklı ki. Doğru düzgün olsa zaten adının önüne ex sıfatı gelmezdi. Anlamayana sazı soksak az derler ya kaba tabirle, tam olarak o.
Bu yabancı sevgiliden bir tane de ben tanıdım, adam algılayamıyordu bizim toplumun aile tantanasını. Çünkü birey olmuşlar onlar çoktan. Aşkta da alanları var. Bizimkiler gibi ev işlerinden tabak kaldırdı diye sırtının ovulup "asssslanım benim" gazı beklemiyorlar. Nefis yahu.
Aynen
Onlar çalışan kadını hayat müşterek diye ister.
Sen maaşı iyi olsun dersen anında gold diggersin.
Kadını hayatı boyunca çalıştırmayacak, tüm ev işini kadından bekleyecek adamdan ne farkın var senin?
Tıpkı burada denildiği gibi iki çöp çıkarıp, çocukları alıp yarım saat parka gidince dehşet yardımcı süper babalar sanıyorlar kendilerini
Yine temizlik ve yemek kadından bekleniyor yine temiz gömleğim yok diye kadına söyleniliyor.
En azından diğer taraf kadından para beklemiyor sen maaş günü kadının gözünün içine bakıyorsun.
Tabi canım. Her şey altın pipili erkeklerimize göre zaten. Şöyle kaslı olsun, uzun olsun desek; erkeğin güzeli çirkini aranmaz olur. Aman maddi durumu düzgün olsun en azından ben vıdı vıdı dinlemeyeyim desek; vovovovo param için mi benimlesin olur. Aşkı, sevgiyi abazanlıkları için kullanırlar yetmez suçlu yine türk kızı olur.
Bizim erkeklerimiz aşırı ikiyüzlü. Arada sırada bir düzgünler çıkıyor işte denk gelirsek ne ala.

Burada kızın parası var diye terkeden okudum. Tabi paşazade horozlanarak gulu gulu yapamayacak. Kıza aldığı 2 dal çiçeği böbürlenerek ilk kavgada anlatamacak.
Ağlıyorlar gerçekten seven bulamıyoruz diye ama bir şöyle aynayı çevirip "ben olsam benle sevgili olur muyum?" demezler.

O kadar haklı ki. Doğru düzgün olsa zaten adının önüne ex sıfatı gelmezdi. Anlamayana sazı soksak az derler ya kaba tabirle, tam olarak o.
Bu yabancı sevgiliden bir tane de ben tanıdım, adam algılayamıyordu bizim toplumun aile tantanasını. Çünkü birey olmuşlar onlar çoktan. Aşkta da alanları var. Bizimkiler gibi ev işlerinden tabak kaldırdı diye sırtının ovulup "asssslanım benim" gazı beklemiyorlar. Nefis yahu.

Tabi canım. Her şey altın pipili erkeklerimize göre zaten. Şöyle kaslı olsun, uzun olsun desek; erkeğin güzeli çirkini aranmaz olur. Aman maddi durumu düzgün olsun en azından ben vıdı vıdı dinlemeyeyim desek; vovovovo param için mi benimlesin olur. Aşkı, sevgiyi abazanlıkları için kullanırlar yetmez suçlu yine türk kızı olur.
Bizim erkeklerimiz aşırı ikiyüzlü. Arada sırada bir düzgünler çıkıyor işte denk gelirsek ne ala.

Burada kızın parası var diye terkeden okudum. Tabi paşazade horozlanarak gulu gulu yapamayacak. Kıza aldığı 2 dal çiçeği böbürlenerek ilk kavgada anlatamacak.
Ağlıyorlar gerçekten seven bulamıyoruz diye ama bir şöyle aynayı çevirip "ben olsam benle sevgili olur muyum?" demezler.
Ya ben şeye çok gülmüştüm; bu arkadaş bizim adetlerimize çok meraklıydı. Tutturdu kıza kına gecesi yap diye. Kız da kırmamak için tamam dedi ama ikisi de bin pişman oldu. Özellikle kadınlar dönüyorlar ya; onu asla anlayamadı. Bir de gelini ağlatmaya çalışıyorlarya ona da çok kızmıştı 😂Kibar çocuk bir şey demedi ama biz anladık arkadaşımla.

Back