Evlilikten sıkıldım!

Annelerimizden bu. Benimki hala çıldırır ev temizliği diye. Sakin sakin kendisine evi 1 gün temizlemediğimizde komşuların ve akrabaların ellerinde büyüteç ile gözleme gelmediğini, evin bunalıp yerinden ayaklanmayacağını ve yıllarca kendisini kaybedercesine yaptığı temizlikten dolayı altın madalya vermeyeceklerini söylerim. Elbette söylenir. Ancak bu kadınlar mutsuz kadınlar, sinir streslerini evden çıkaran kadınlar. Hepsi dökülüyor şimdi dizden, belden, boyundan.
Değer mi allah aşkına?

Aynen öyle. Ve söylemekle anlatamayınca ben bir aynayım sana kendini yansıtıyorum dedim 1,5 ay. Ve anladı artık sorumluluklarımızın eşit olduğunu bilerek davranıyor.

İşte bu ben bizde kendi işini Herkes kendi yapar hakkını yiyemem ama mesela ben egilemiyorim diye bazı işleri eşim yapıyor onun da karakteri bir işi yaparken on saat geçer yani cildirirsin kendim yapmak istiyorum hatta biri böyle görurse diye sinir oluyorum oysa ki o ev sadece bana ait değil tek benim sorumluluğumda da değil

Kesinlikle öyle benim eve çok misafir de gelmez hayatta genel olarak tüm konularda sanki evlenince biri beni kutsadi da her şeyi dusunmeliymisim gibi hissetmeye başladım . Çok saçma ve yanlış olduğunu bildiğim halde o içimdeki durtu durmuyor yani

Ya burda bile öyle değil mi bakma sen… evlenirken eşyaları ortak aldık, takı falan istemedim diyene eee ne olacağıdı, tabii ki ortak olacak diyenler de burada yazışıyor.
Bu aslında bizim kadınlarımızın adım adım gümbür gümbür bireysel güce ulaşması ama paşazade erkeklerimizin işine geldiğini kabul edip işine gelmeyene rererö yapmasından.

Haklısın ama yapma. Görme, görmezden gel. Kendimizi yıpratıyoruz, en rahat edeceğimiz çağda hastalıklar, rahatsızlıklar çıkıyor. Neden evim temiz olsun, dolabım dolu olsun, bilmem kaç çeşit yemeğim olsun, tatlım da olsun tuzlum da. Olmasın ne var ölecek halimiz yok olmazsa di mi?

Aynen öyle. Ve söylemekle anlatamayınca ben bir aynayım sana kendini yansıtıyorum dedim 1,5 ay. Ve anladı artık sorumluluklarımızın eşit olduğunu bilerek davranıyor.
Çok iyi yapmışsınız . Mecbur yapacaklar tabi ki . Bende de o yapana kadar ben otuz kere yaparım fikri vardı artık hamilelikle birlikte oturup bekliyorum içim içimi yesede susuyorum

O dürtüyü dinlemediğimizde bir süre sonra susuyor. Tamamen öğretilmiş kodlar, başka hiçbir şey değil.

Ayy öyle geçen eşim yerleri siliyor gerçekten o kadar yavaş ki baktıkça alıp kendim silmek istiyorum mesela evde benim hamilelik sıkıntılı gelen olursa bı zahmet yadirgamasin ama içimde hep aman şöyle olsun böyle olsun hissi gitmiyor küçükken anneme ben kızardım millet ne derse diye yaşama

Ülke, kültür ne alaka ya?
Sizin Amerika ve Avrupa’dak hergün sayısı hızla artan single mother’lardan haberiniz yok heralde. Duvar boyacılığı bile yapıyorlar çocuklarına bakmak için. Baba desen ortalarda yok. Hayat kimse için kolay değil.
Kadınlar için; erkekler için; hatta çocuklar için bile genelleme yapamayız, herkesin hayatı kendine özel. Bence ilgi odağınızı değiştirin. Başka meşguliyetler bulun, spor, eğitim, yardımseverlik vs.

Çok iyi yapmışsınız . Mecbur yapacaklar tabi ki . Bende de o yapana kadar ben otuz kere yaparım fikri vardı artık hamilelikle birlikte oturup bekliyorum içim içimi yesede susuyorum
Benim için kırılma noktası, üç yıldır oturduğumuz evde, yeri sürekli sabit olan tuvalet kağıtlarının yerini bilmeyip, bitişinde bana soran ve benim koymamı bekleyen hareketi eşimin. Üç yolda en az elli defa söylemişimdir ama her seferinde bana soruyordu. Adamın kullanacağı tuvalet kağıdı bile benim sorumluluğum olamaz dedim. 1,5 ay boyunca tuvalete girerken yanıma aldım tuvalet kağıdını sonra sakladım artık evde herşeyin yerini biliyor, ben nasıl kadın olarak öğrenmek zorundaysam o da erkek olarak öğrenmek zorunda. Bunu kavrayınca gerisi çok rahat oldu.

Sizinki artık iyice aşmış çok iyi olmuş valla

Sırada beklemiyor herkes için öylesi.yoksa kim neden kendine eziyet ettirsin.
Ne alaka? Düzgün insan bulamadıysan illa "Erkek, erkek!" diye kötü insanları niye hayatına alasın ki? Kötü insanla birliktelik kurup ondan bir de çocuk yapıp çocuğun da hayatını mahvetmektense yalnız yaşayın. Zira ben öyle yapacağım. Bana öteki türlüsü bencillik geliyor.

Konu ile bağlantısı ne bekar annelerin tam olarak? Tek başına çocuk büyütmeyi seçmiş / seçmek mecburiyetinde kalmış bi kadın bi yanda; özelde eşinin genelde ülkemiz erkeklerinin yüksek bi yüzdesinin evlilik/sevgililik hayatında şımarık çocuklar gibi davranmasından dert yanan konu sahibesi diğer yanda, alakası nedir bu ikisinin?

Hayat kimse için kolay değilse ülkede hayatı bölüşürken erkeğe geçilen bu torpilin sebebi nedir diye soramıyo muyuz şimdi biz atıyorum Avrupada yalnız çocuk büyütme oranlarında artış var diye?

Yani neden birlikte yaşayan iki yetişkinden erkek olanı kadın olanını bak yıkamam tabakları haa diye tehdit edebiliyo ve bu toplumun geneline yayılmış diyemez mi konu sahibesi? Nolur mesela dese, adam çeker gider de "single mother" mı olur? Kim kimi neyle tehdit ediyo tam olarak?

Bi erkekten tek beklentiniz evdeki fiziksel varlığı ise size de wow, maşallah yani.

Çok pis cingart çıkartırım, çıkarttım da. Neden çocuğa kıyamayayım, ben bu çocuğa tek başıma neden kıyamıyorum yav, kendim mi yaptım biraz da o kıyamasın. Bedava konuşmuyorum burda , bunların hepsini yaptım, beyfendi çocuğun altını temizlemiyordu, kadın yaparmış o işleri, arkadaşları yapmıyormuş . Dedim ki canım arkadaşlarının karıları çalışmıyor haliyle benden bol vakitleri, onların iş bölümü ile bizimki bir olmaz. Zoruna gitti bu başta, demek öyle hımm falan yaptı. Evet öyle dedim.

Tuvalet kağıdı nevsuzu bizde de var. En son benden başka kimse poposunu silmıyor heralde diye bağırdım. Tabi bu kadar kibar soylemedim

3 kuruş maaş, ailenin verdiği 2+1 ev, köyünden 3 dönüm değersiz arazı, bunların sahibi adam goddigger var yetişin diye feryat ediyor en çok ona gülüyorum. Aşko senin yanından kazara golddigger geçse medusa görmüşe dönersin ne diyorsun? Golddigger napsın seni , çayının yanına kurabiye olursun anca onun ahahahah

Ben de tuvalet kağıdı sakladım 1,5 ay

Tuvalet kağıdı nevsuzu bizde de var. En son benden başka kimse poposunu silmıyor heralde diye bağırdım. Tabi bu kadar kibar soylemedim
Sakla tuvalet kağıdını çok işe yarıyor. Her konuda sahiplendi tuvalet kağıdı sayesinde. Öyle işe yaradı ki şimdi hadi evimizi temizleyelim diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…