- 27 Temmuz 2019
- 2.693
- 9.189
- 158
- Konu Sahibi benjaminder
-
Annelerimizden bu. Benimki hala çıldırır ev temizliği diye. Sakin sakin kendisine evi 1 gün temizlemediğimizde komşuların ve akrabaların ellerinde büyüteç ile gözleme gelmediğini, evin bunalıp yerinden ayaklanmayacağını ve yıllarca kendisini kaybedercesine yaptığı temizlikten dolayı altın madalya vermeyeceklerini söylerim. Elbette söylenir. Ancak bu kadınlar mutsuz kadınlar, sinir streslerini evden çıkaran kadınlar. Hepsi dökülüyor şimdi dizden, belden, boyundan.Yaşadığımız yerden mi bilmiyorum sanki yetersiz hissediyoruz kadınlar olarak daha çok sorumluluk alıyoruz . Ev kirliyse biz dert ediniyoruz . Evde bir malzeme bitse biz dert ediniyoruz. Bilmiyorum eşimle eşit sorumluluk almaya çalışsak da ben psikolojik olarak daha çok sorumluluk alıyorum . O da eminim zaten Papatya düşünüyor diye daha rahat .
Aynen öyle. Ve söylemekle anlatamayınca ben bir aynayım sana kendini yansıtıyorum dedim 1,5 ay. Ve anladı artık sorumluluklarımızın eşit olduğunu bilerek davranıyor.Yaşadığımız yerden mi bilmiyorum sanki yetersiz hissediyoruz kadınlar olarak daha çok sorumluluk alıyoruz . Ev kirliyse biz dert ediniyoruz . Evde bir malzeme bitse biz dert ediniyoruz. Bilmiyorum eşimle eşit sorumluluk almaya çalışsak da ben psikolojik olarak daha çok sorumluluk alıyorum . O da eminim zaten Papatya düşünüyor diye daha rahat .
İşte bu ben bizde kendi işini Herkes kendi yapar hakkını yiyemem ama mesela ben egilemiyorim diye bazı işleri eşim yapıyor onun da karakteri bir işi yaparken on saat geçer yani cildirirsin kendim yapmak istiyorum hatta biri böyle görurse diye sinir oluyorum oysa ki o ev sadece bana ait değil tek benim sorumluluğumda da değilEn mantıklı çözüm bu. Yapan olunca neden yapsınlar ki. Ama ben tahammül edemiyorum işte. Dağınıklığa zerre tahammülüm yok söylene söylene kalkıp yapıyorum. Az önce banyo kapısının arkasına gene kirli don, atlet falan asmıştı, kirli sepetinden canavar çıkıp pipisini ısırıyor sanırım. Almadım dayandım. Gel bunları al da demedim, söylenmedim. Tuttum kendimi. Ama aklım ordaki o donlarda. Ellemicem bu sefer. Sanırım kendimizi tutup salmamız lazım.
Kesinlikle öyle benim eve çok misafir de gelmez hayatta genel olarak tüm konularda sanki evlenince biri beni kutsadi da her şeyi dusunmeliymisim gibi hissetmeye başladım . Çok saçma ve yanlış olduğunu bildiğim halde o içimdeki durtu durmuyor yaniAnnelerimizden bu. Benimki hala çıldırır ev temizliği diye. Sakin sakin kendisine evi 1 gün temizlemediğimizde komşuların ve akrabaların ellerinde büyüteç ile gözleme gelmediğini, evin bunalıp yerinden ayaklanmayacağını ve yıllarca kendisini kaybedercesine yaptığı temizlikten dolayı altın madalya vermeyeceklerini söylerim. Elbette söylenir. Ancak bu kadınlar mutsuz kadınlar, sinir streslerini evden çıkaran kadınlar. Hepsi dökülüyor şimdi dizden, belden, boyundan.
Değer mi allah aşkına?
Bu aslında bizim kadınlarımızın adım adım gümbür gümbür bireysel güce ulaşması ama paşazade erkeklerimizin işine geldiğini kabul edip işine gelmeyene rererö yapmasından.Ya burda bile öyle değil mi bakma sen… evlenirken eşyaları ortak aldık, takı falan istemedim diyene eee ne olacağıdı, tabii ki ortak olacak diyenler de burada yazışıyor.
Haklısın ama yapma. Görme, görmezden gel. Kendimizi yıpratıyoruz, en rahat edeceğimiz çağda hastalıklar, rahatsızlıklar çıkıyor. Neden evim temiz olsun, dolabım dolu olsun, bilmem kaç çeşit yemeğim olsun, tatlım da olsun tuzlum da. Olmasın ne var ölecek halimiz yok olmazsa di mi?İşte bu ben bizde kendi işini Herkes kendi yapar hakkını yiyemem ama mesela ben egilemiyorim diye bazı işleri eşim yapıyor onun da karakteri bir işi yaparken on saat geçer yani cildirirsin kendim yapmak istiyorum hatta biri böyle görurse diye sinir oluyorum oysa ki o ev sadece bana ait değil tek benim sorumluluğumda da değil
Çok iyi yapmışsınız . Mecbur yapacaklar tabi ki . Bende de o yapana kadar ben otuz kere yaparım fikri vardı artık hamilelikle birlikte oturup bekliyorum içim içimi yesede susuyorumAynen öyle. Ve söylemekle anlatamayınca ben bir aynayım sana kendini yansıtıyorum dedim 1,5 ay. Ve anladı artık sorumluluklarımızın eşit olduğunu bilerek davranıyor.
O dürtüyü dinlemediğimizde bir süre sonra susuyor. Tamamen öğretilmiş kodlar, başka hiçbir şey değil.Kesinlikle öyle benim eve çok misafir de gelmez hayatta genel olarak tüm konularda sanki evlenince biri beni kutsadi da her şeyi dusunmeliymisim gibi hissetmeye başladım . Çok saçma ve yanlış olduğunu bildiğim halde o içimdeki durtu durmuyor yani
Ayy öyle geçen eşim yerleri siliyor gerçekten o kadar yavaş ki baktıkça alıp kendim silmek istiyorum mesela evde benim hamilelik sıkıntılı gelen olursa bı zahmet yadirgamasin ama içimde hep aman şöyle olsun böyle olsun hissi gitmiyor küçükken anneme ben kızardım millet ne derse diye yaşamaHaklısın ama yapma. Görme, görmezden gel. Kendimizi yıpratıyoruz, en rahat edeceğimiz çağda hastalıklar, rahatsızlıklar çıkıyor. Neden evim temiz olsun, dolabım dolu olsun, bilmem kaç çeşit yemeğim olsun, tatlım da olsun tuzlum da. Olmasın ne var ölecek halimiz yok olmazsa di mi?
Benim için kırılma noktası, üç yıldır oturduğumuz evde, yeri sürekli sabit olan tuvalet kağıtlarının yerini bilmeyip, bitişinde bana soran ve benim koymamı bekleyen hareketi eşimin. Üç yolda en az elli defa söylemişimdir ama her seferinde bana soruyordu. Adamın kullanacağı tuvalet kağıdı bile benim sorumluluğum olamaz dedim. 1,5 ay boyunca tuvalete girerken yanıma aldım tuvalet kağıdını sonra sakladımÇok iyi yapmışsınız . Mecbur yapacaklar tabi ki . Bende de o yapana kadar ben otuz kere yaparım fikri vardı artık hamilelikle birlikte oturup bekliyorum içim içimi yesede susuyorum
Doğru söylüyorsunuz gerçekten yavaş yavaş bu aralar gücüm de yetmiyor susturmayi öğreneceğimO dürtüyü dinlemediğimizde bir süre sonra susuyor. Tamamen öğretilmiş kodlar, başka hiçbir şey değil.
Sizinki artık iyice aşmışBenim için kırılma noktası, üç yıldır oturduğumuz evde, yeri sürekli sabit olan tuvalet kağıtlarının yerini bilmeyip, bitişinde bana soran ve benim koymamı bekleyen hareketi eşimin. Üç yolda en az elli defa söylemişimdir ama her seferinde bana soruyordu. Adamın kullanacağı tuvalet kağıdı bile benim sorumluluğum olamaz dedim. 1,5 ay boyunca tuvalete girerken yanıma aldım tuvalet kağıdını sonra sakladımartık evde herşeyin yerini biliyor, ben nasıl kadın olarak öğrenmek zorundaysam o da erkek olarak öğrenmek zorunda. Bunu kavrayınca gerisi çok rahat oldu.
Ne alaka? Düzgün insan bulamadıysan illa "Erkek, erkek!" diye kötü insanları niye hayatına alasın ki? Kötü insanla birliktelik kurup ondan bir de çocuk yapıp çocuğun da hayatını mahvetmektense yalnız yaşayın. Zira ben öyle yapacağım. Bana öteki türlüsü bencillik geliyor.Sırada beklemiyor herkes için öylesi.yoksa kim neden kendine eziyet ettirsin.
Konu ile bağlantısı ne bekar annelerin tam olarak? Tek başına çocuk büyütmeyi seçmiş / seçmek mecburiyetinde kalmış bi kadın bi yanda; özelde eşinin genelde ülkemiz erkeklerinin yüksek bi yüzdesinin evlilik/sevgililik hayatında şımarık çocuklar gibi davranmasından dert yanan konu sahibesi diğer yanda, alakası nedir bu ikisinin?Ülke, kültür ne alaka ya?
Sizin Amerika ve Avrupa’dak hergün sayısı hızla artan single mother’lardan haberiniz yok heralde. Duvar boyacılığı bile yapıyorlar çocuklarına bakmak için. Baba desen ortalarda yok. Hayat kimse için kolay değil.
Kadınlar için; erkekler için; hatta çocuklar için bile genelleme yapamayız, herkesin hayatı kendine özel. Bence ilgi odağınızı değiştirin. Başka meşguliyetler bulun, spor, eğitim, yardımseverlik vs.
Çok pis cingart çıkartırım, çıkarttım da. Neden çocuğa kıyamayayım, ben bu çocuğa tek başıma neden kıyamıyorum yav, kendim mi yaptım biraz da o kıyamasın. Bedava konuşmuyorum burda , bunların hepsini yaptım, beyfendi çocuğun altını temizlemiyordu, kadın yaparmış o işleri, arkadaşları yapmıyormuş . Dedim ki canım arkadaşlarının karıları çalışmıyor haliyle benden bol vakitleri, onların iş bölümü ile bizimki bir olmaz. Zoruna gitti bu başta, demek öyle hımm falan yaptı. Evet öyle dedim.Bacım koymuyorlar vitrine işte. Allayıp pullayıp, hediye paketi haline getirip bize kaktırıyorlar. Bazıları bacıların ellerinde patlıyor bazıları uyum sağlıyor. Yani evlenince önce eşlerin eğitimi ve yetiştirilmesi görevi ile başlıyoruz. Bilmem kaç yaşına gelmiş anasının eğitmediniz adamları biz eğiteceğiz diye uğraşıyoruz. Sonra kadın yoruldum deyince rahat battı oluyor.
Önce konuştum, bir iki üç defa baktım anlamıyor, hatta dinlemiyor. Sonra hauat şartlarımıza göre taktik buldum. İşten çıkınca eve gelmeden dışarıda yemek yiyordum, eve gelince de üstümü değiştirip duş alıp tv karşısında uzanıyordum, sen olmak ne kadar zevkli ve kolaymış demeyi de ihmal etmedim. 1,5 ay böyle devam ettim. Evde yemek pişmiyor, temizlik yapılmıyor, sadece kendi çamaşırlarımı yıkayıp ütülüyorum. Çay içer Misin deyince yaparsan olabilir diyordum. Çok zorlandım, evin durumu hiç benlik değildi ama inat ettim, sonunda sürat tafra yapmadan, gönüllü şekilde hayatın ortak olduğunu anlayarak ona göre davranmaya başladı.
Ben bunları yaptım ama çocuğu olan biri eve gidince yemek yapmaması, çamaşır yıkamamalı, temizlik yapmaması mümkün değil, kadın nasıl olsa yapacak, mecbur, çocuğa kıyamaz siye düşünen erkekler oldukça çözüm yolu bulmak zor.
Tuvalet kağıdı nevsuzu bizde de var. En son benden başka kimse poposunu silmıyor heralde diye bağırdım. Tabi bu kadar kibar soylemedimBenim için kırılma noktası, üç yıldır oturduğumuz evde, yeri sürekli sabit olan tuvalet kağıtlarının yerini bilmeyip, bitişinde bana soran ve benim koymamı bekleyen hareketi eşimin. Üç yolda en az elli defa söylemişimdir ama her seferinde bana soruyordu. Adamın kullanacağı tuvalet kağıdı bile benim sorumluluğum olamaz dedim. 1,5 ay boyunca tuvalete girerken yanıma aldım tuvalet kağıdını sonra sakladımartık evde herşeyin yerini biliyor, ben nasıl kadın olarak öğrenmek zorundaysam o da erkek olarak öğrenmek zorunda. Bunu kavrayınca gerisi çok rahat oldu.
3 kuruş maaş, ailenin verdiği 2+1 ev, köyünden 3 dönüm değersiz arazı, bunların sahibi adam goddigger var yetişin diye feryat ediyor en çok ona gülüyorum. Aşko senin yanından kazara golddigger geçse medusa görmüşe dönersin ne diyorsun? Golddigger napsın seni , çayının yanına kurabiye olursun anca onun ahahahahYa yeni nesil erkekler cıvık müdürüm afedersin. Böyle yıvış yıvış.
Maaşlı olsun, güzel olsun, bakımlı olsun, aileme kurban olsun, anama hizmetçi olsun, 2 çocuk doğursun 36 bedende kalsın, evi derlesin toplasın bir de gece harikalar yaratsın.
Ama kadınlar hele bi desin maaşı, mal varlığı iyi olsun diye. Daha cümle tamamlanmadan vovovvo gold digger derler jdjdjdj.
Gecelerine kabus olup çökeceğim tc erkeği nihahah.
Ben de tuvalet kağıdı sakladım 1,5 ayÇok pis cingart çıkartırım, çıkarttım da. Neden çocuğa kıyamayayım, ben bu çocuğa tek başıma neden kıyamıyorum yav, kendim mi yaptım biraz da o kıyamasın. Bedava konuşmuyorum burda , bunların hepsini yaptım, beyfendi çocuğun altını temizlemiyordu, kadın yaparmış o işleri, arkadaşları yapmıyormuş . Dedim ki canım arkadaşlarının karıları çalışmıyor haliyle benden bol vakitleri, onların iş bölümü ile bizimki bir olmaz. Zoruna gitti bu başta, demek öyle hımm falan yaptı. Evet öyle dedim.
Sakla tuvalet kağıdınıTuvalet kağıdı nevsuzu bizde de var. En son benden başka kimse poposunu silmıyor heralde diye bağırdım. Tabi bu kadar kibar soylemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?