• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikten korkuyorum...

Diyarbakırlı bir adamın Diyarbakır'da yaşamak istemesi normal değil mi canım? Tahminimce nişanlın -Diyarbakırlı oluşundan çıkarıyorum- kadın baskısı istemeyen biridir. Sen kendi aileni, kültürünü bırak; benim istediğim yerde yaşa diyorsun. Onu da düşünmelisin. Emin ol o İstanbul'da yaşarken mutlu olmaz. O tarafın insanı memleket aşığı gibi bir şey. Ayrıca mutlu olmadiktan sonra İstanbul'da yaşamanın ne anlamı var? Sen biraz gel iç güveyi ol diyorsun adama...
O da bana sen vazgeç diyor mesele bu işte. Ben onu İstanbul'da tanıdım ve sevdim.

Muhtemelen gidip yerleşelim diyecek. Bence baştan halledin problemlerinizi. Olmuyorsa ayrılın.

O da bana sen vazgeç diyor mesele bu işte. Ben onu İstanbul'da tanıdım ve sevdim.
Bu Türk toplumunun genel özelliği değil mi canım? Sen onun İstanbul'da yaşayışını sevmişsin ama Diyarbakırlı olduğu bir gerçek. İstanbul'da yaşasanız dahi o kültürün içine eninde sonunda gireceksin. Hiç gitmek istemeyecek mi? İsteyecek. Ailesiyle tanışacaksın, kültürünü öğreneceksin, kültürüyle yaşayacaksın, yaşamak zorundasın. Bu adamı seviyorsan onun Diyarbakırlı oluşunu da sevmen gerek. En basitinden kendi kültürünün yemeklerini isteyecek mesela. Onu da anlamaya çalış. Bu yaşa kadar o kültürle gelmiş bir adam hoop diye nasıl vazgeçebilir? O kültürün insani birbirine çok bağlı. Ailesinden, kültüründen, memleketinden koparamazsın. Benim tavsiyem, onu o haliyle sev. Kültürünü, konuşmasını, o bölgenin insanını sev...

Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 1 senedir nişanlıyım. Ve nişanlımla 2.5 senedir beraberim. Çok seviyorum ama aramızda son aylarda ciddi sorunlar olmaya başladı. O diyarbakırlı. Bense istanbulluyum. Burda İstanbul'da çalışıyor ama ilerde ne olur bilinmez evlendikten sonra Diyarbakir'a yerlesebiliriz hayat şartlarına bağlı diyor. Benim bütün ailem İstanbul'da. İstanbul dışında bir hayatı düşünemiyorum bile. Bunu ona söyledigimde ciddi anlamda tartışmalar oluyor aramızda. Ben ömür boyu burda yaşamak istiyorum, çocuklarımı burda büyütmek istiyorum. Ama o hayatın ne getireceği bilinmez deyip, inanilmaz bir belirsizliğe sürüklüyor beni. Ciddi kültürel farkliliklarimiz da var. Çok endişeli ve mutsuzum. Yardiminiza ihtiyacım var.
Öyle diyorsa kesin..aklında pilanlıyordur..evlendikten sonra Diyarbakıra gitmeyi. ....bence. şimdiden konuş.....kesin bir karara varın...
Orda yaşayamam diyorsan...
Sonra büyük pişmanlıklar duyarsın...

Bu Türk toplumunun genel özelliği değil mi canım? Sen onun İstanbul'da yaşayışını sevmişsin ama Diyarbakırlı olduğu bir gerçek. İstanbul'da yaşasanız dahi o kültürün içine eninde sonunda gireceksin. Hiç gitmek istemeyecek mi? İsteyecek. Ailesiyle tanışacaksın, kültürünü öğreneceksin, kültürüyle yaşayacaksın, yaşamak zorundasın. Bu adamı seviyorsan onun Diyarbakırlı oluşunu da sevmen gerek. En basitinden kendi kültürünün yemeklerini isteyecek mesela. Onu da anlamaya çalış. Bu yaşa kadar o kültürle gelmiş bir adam hoop diye nasıl vazgeçebilir? O kültürün insani birbirine çok bağlı. Ailesinden, kültüründen, memleketinden koparamazsın. Benim tavsiyem, onu o haliyle sev. Kültürünü, konuşmasını, o bölgenin insanını sev...
Çok haklisiniz. İnanın ben kürt kültürünü çok seviyorum. Bölge insanlarını da aynı şekilde. Ama benim yaşam kültürüm o değil. Nişanlımın ailesine "delice" bir bağlılığı yok bu arada. Ama kafasının hep bir yerinde birgün memlekete dönme düşüncesi var.

Çok haklisiniz. İnanın ben kürt kültürünü çok seviyorum. Bölge insanlarını da aynı şekilde. Ama benim yaşam kültürüm o değil. Nişanlımın ailesine "delice" bir bağlılığı yok bu arada. Ama kafasının hep bir yerinde birgün memlekete dönme düşüncesi var.
Olacaktır elbette. Dönmek isteyecektir. Ailesine bağlı olmasa da memleketine bağlı baksanıza. Bence İstanbul modern ve iş imkanları açısından daha uygun bir şehir olduğu için burda.

Canım doğduğun değil , doyduğun yer demişler.
Benim de tüm ailem istanbulda ama evlenirsem ve eşim diyarbakıra bile gitmemiz gerektiğini söylerse ve buna mecbursak giderim. Ona güvenirim çünkü.
Adam seni kandırmıyor hayat şartları ne olur belli olmaz diyor.
Sırf ailen burada diye bu düşüncedeysen evlenme hiç.

Kültür önemli aileler arasında uçurum olmaması önemli.. iyi düşün derim.. şimdiden böyle diyorsa geri dönmeyi kafaya koymuş da yolunu yapıyor gibi duruyor açıkçası.

Ama gerçekten çok seviyorum. Bu mevzular dışında da gerçek bir sorunumuz yok. Ama işte evlendikten bir iki yıl sonra bana kalkip, hadi Diyarbakir'a gidelim derse diye şüphe ediyorum.
bence seni ufaktan hazırlıyor bu duruma. otur kesin bi dille konuş orada yaşayamayacagnı söyle anlat ona. kesin bi karara varmazsan eger evlenince sana ben sana kesin burda yaşayacağız diye bişe demedim ki vs diyebilir. kültür farkı çok ama çok zor durumlardan biri. şimdi problem olmayabilir ama ilerde çok sorun yaşarsın.

bence seni ufaktan hazırlıyor bu duruma. otur kesin bi dille konuş orada yaşayamayacagnı söyle anlat ona. kesin bi karara varmazsan eger evlenince sana ben sana kesin burda yaşayacağız diye bişe demedim ki vs diyebilir. kültür farkı çok ama çok zor durumlardan biri. şimdi problem olmayabilir ama ilerde çok sorun yaşarsın.
Kesin bir dille orda yasamam deyince ayrılığı ima ediyor sürekli.

Canım doğduğun değil , doyduğun yer demişler.
Benim de tüm ailem istanbulda ama evlenirsem ve eşim diyarbakıra bile gitmemiz gerektiğini söylerse ve buna mecbursak giderim. Ona güvenirim çünkü.
Adam seni kandırmıyor hayat şartları ne olur belli olmaz diyor.
Sırf ailen burada diye bu düşüncedeysen evlenme hiç.
Tam olarak bu değil işte. İstanbul'un sunduğu imkanlar var. Burda hayallerim var.

Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 1 senedir nişanlıyım. Ve nişanlımla 2.5 senedir beraberim. Çok seviyorum ama aramızda son aylarda ciddi sorunlar olmaya başladı. O diyarbakırlı. Bense istanbulluyum. Burda İstanbul'da çalışıyor ama ilerde ne olur bilinmez evlendikten sonra Diyarbakir'a yerlesebiliriz hayat şartlarına bağlı diyor. Benim bütün ailem İstanbul'da. İstanbul dışında bir hayatı düşünemiyorum bile. Bunu ona söyledigimde ciddi anlamda tartışmalar oluyor aramızda. Ben ömür boyu burda yaşamak istiyorum, çocuklarımı burda büyütmek istiyorum. Ama o hayatın ne getireceği bilinmez deyip, inanilmaz bir belirsizliğe sürüklüyor beni. Ciddi kültürel farkliliklarimiz da var. Çok endişeli ve mutsuzum. Yardiminiza ihtiyacım var.
Ikinizde isi gucu, oturmus bir hayati varmis Istanbul da zaten. Ileride ne olacakta sartlar degisecek ki? Diyarbakir Turkiye'nin Parisi mi olacak? Babasinin holdingi ona mi kalacak da islerin basina gecmesi gerekecek?
Bu adam bariz ben eninde sonunda ailemle yasamak istiyorum diyor. Arkadaslarin dedigi gibi kurtlere karsi bir kucumsemenin oldugunu dusunmedim. Oyle olsa zaten nisanlanacak boyuta getirmezdin olayi. Ama haklisin kultur farki buyuk sorun olabiliyor. Ve dogulu insanlar buyuk aileler olarak ic ice yasamayi seviyor.
Konus onunla; mesela hangi sebepten Diyarbakira gitmemiz gerekebilir de. Kacamak cevaplar veriyorsa, onceliklerini iyi gozden gecir derim.

Back