- 1 Ağustos 2009
- 5.801
- 10.243
- 448
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 1 senedir nişanlıyım. Ve nişanlımla 2.5 senedir beraberim. Çok seviyorum ama aramızda son aylarda ciddi sorunlar olmaya başladı. O diyarbakırlı bir kürt. Bense istanbulluyum. Burda İstanbul'da çalışıyor ama ilerde ne olur bilinmez evlendikten sonra Diyarbakir'a yerlesebiliriz hayat şartlarına bağlı diyor. Benim bütün ailem İstanbul'da. İstanbul dışında bir hayatı düşünemiyorum bile. Bunu ona söyledigimde ciddi anlamda tartışmalar oluyor aramızda. Ben ömür boyu burda yaşamak istiyorum, çocuklarımı burda büyütmek istiyorum. Ama o hayatın ne getireceği bilinmez deyip, inanilmaz bir belirsizliğe sürüklüyor beni. Ciddi kültürel farkliliklarimiz da var. Çok endişeli ve mutsuzum. Yardiminiza ihtiyacım var.
Şartlar ne olursa olsun Diyarbakır'da yaşamayacağınızı, bunu bilerek evlenmesini söyleyin. Gerçi büyük konuşmamak lazım ama nişanlınızın sizin planlarınızı net olarak bilmesi gerekir. Tabii siz daha yumuşatarak daha yapıcı söylersiniz.
Bu arada evlenince kültürel farklar daha belirgin olacaktır. Bir de ciddi farklar var demişsiniz. Ataerkil bir ailede büyüdüyse ailesi sizin canınızı sıkan bir şey yaptığında her ne olursa olsun onları haklı bulma ihtimali de olabilir. Onun memleketine taşınırsanız kültürel farkların canınızı sıkma ihtimali de artar.
Sizce neden böyle söylüyor? Oraya mı taşınmak istiyor?