• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikten korkuyorum...

Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 1 senedir nişanlıyım. Ve nişanlımla 2.5 senedir beraberim. Çok seviyorum ama aramızda son aylarda ciddi sorunlar olmaya başladı. O diyarbakırlı bir kürt. Bense istanbulluyum. Burda İstanbul'da çalışıyor ama ilerde ne olur bilinmez evlendikten sonra Diyarbakir'a yerlesebiliriz hayat şartlarına bağlı diyor. Benim bütün ailem İstanbul'da. İstanbul dışında bir hayatı düşünemiyorum bile. Bunu ona söyledigimde ciddi anlamda tartışmalar oluyor aramızda. Ben ömür boyu burda yaşamak istiyorum, çocuklarımı burda büyütmek istiyorum. Ama o hayatın ne getireceği bilinmez deyip, inanilmaz bir belirsizliğe sürüklüyor beni. Ciddi kültürel farkliliklarimiz da var. Çok endişeli ve mutsuzum. Yardiminiza ihtiyacım var.

Şartlar ne olursa olsun Diyarbakır'da yaşamayacağınızı, bunu bilerek evlenmesini söyleyin. Gerçi büyük konuşmamak lazım ama nişanlınızın sizin planlarınızı net olarak bilmesi gerekir. Tabii siz daha yumuşatarak daha yapıcı söylersiniz.

Bu arada evlenince kültürel farklar daha belirgin olacaktır. Bir de ciddi farklar var demişsiniz. Ataerkil bir ailede büyüdüyse ailesi sizin canınızı sıkan bir şey yaptığında her ne olursa olsun onları haklı bulma ihtimali de olabilir. Onun memleketine taşınırsanız kültürel farkların canınızı sıkma ihtimali de artar.

Sizce neden böyle söylüyor? Oraya mı taşınmak istiyor?

Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 1 senedir nişanlıyım. Ve nişanlımla 2.5 senedir beraberim. Çok seviyorum ama aramızda son aylarda ciddi sorunlar olmaya başladı. O diyarbakırlı bir kürt. Bense istanbulluyum. Burda İstanbul'da çalışıyor ama ilerde ne olur bilinmez evlendikten sonra Diyarbakir'a yerlesebiliriz hayat şartlarına bağlı diyor. Benim bütün ailem İstanbul'da. İstanbul dışında bir hayatı düşünemiyorum bile. Bunu ona söyledigimde ciddi anlamda tartışmalar oluyor aramızda. Ben ömür boyu burda yaşamak istiyorum, çocuklarımı burda büyütmek istiyorum. Ama o hayatın ne getireceği bilinmez deyip, inanilmaz bir belirsizliğe sürüklüyor beni. Ciddi kültürel farkliliklarimiz da var. Çok endişeli ve mutsuzum. Yardiminiza ihtiyacım var.

Yuzugi taktiktan sonrami akliniza geldi bunlari dert etmek, benim bildigim nisan evlilik karari alininca takilir, evlilik karari alinmadan oncede nerde yasanilacagi konusulur,evlenecek insanlar karsilikli birbirlerini ve birbirlerinin ailelerini tanirlar.
2.5 senedir tanisiyorsunuz, 1 yildir nisanlisiniz ve yenimi fark ettiniz kultur farkliligini.
Neden zorunuza gidecek kabul edemeyeceginiz seyleri goz ardi edip nisan yaptiniz. Bastan neden sartlarinizi koymadiniz, neden caresiz hissediyorsunuz, calismiyormusunuz ? Evlendikten sonrada oncede mecbur degilsiniz hicbirseye, kimse sizi hicbiryere tasinmaya mecbur edemez .

Şartlar ne olursa olsun Diyarbakır'da yaşamayacağınızı, bunu bilerek evlenmesini söyleyin. Bu arada evlenince kültürel farklar daha belirgin olacaktır. Bir de ciddi farklar var demişsiniz. Ataerkil bir ailede büyüdüyse ailesi sizin canınızı sıkan bir şey yaptığında her ne olursa olsun onları haklı bulma ihtimali de olabilir. Onun memleketine taşınırsanız kültürel farkların canınızı sıkma ihtimali de artar.

Sizce neden böyle söylüyor? Oraya mı taşınmak istiyor?

Yuzugi taktiktan sonrami akliniza geldi bunlari dert etmek, benim bildigim nisan evlilik karari alininca takilir, evlilik karari alinmadan oncede nerde yasanilacagi konusulur,evlenecek insanlar karsilikli birbirlerini ve birbirlerinin ailelerini tanirlar.
2.5 senedir tanisiyorsunuz, 1 yildir nisanlisiniz ve yenimi fark ettiniz kultur farkliligini.
Neden zorunuza gidecek kabul edemeyeceginiz seyleri goz ardi edip nisan yaptiniz. Bastan neden sartlarinizi koymadiniz, neden caresiz hissediyorsunuz, calismiyormusunuz ? Evlendikten sonrada oncede mecbur degilsiniz hicbirseye, kimse sizi hicbiryere tasinmaya mecbur edemez .

Haklisiniz ama işte her zaman dediginiz gibi olmuyor.

Belki İstanbul'da geçinememe ihtimalinizi düşünüp, endişelenip, "en kötü ihtimalle oraya taşınırız" diye düşünüp rahatlıyordur. Yani bir nevi kendi kafasındaki belirsizliği (İstanbul'da geçinemezsek ne olur belirsizliğini) azaltmak istiyordur. Belki, ileride anne olunca çalışamayabileceğinizi vs. hesaba katıyordur. Böyleyse, daha farklı yaklaşmanız gerekir. İleride geçim sıkıntınız olursa İstanbul'da hayatın daha ucuz olduğu uzak bir semte veya başka bir ilde bir kasabaya taşınabileceğinizi vs. söyleyebilirsiniz belki.

Nisanlin icin diyarbakirli bir kurt mu diyosun yani simdi sen?
Eger boyle bi soz diyebiliyosan bence ayril ilerde bu kulturel farklilik aranizda problem olucak gibi..

Bütün bunları tek tek düşünüyorum. Ben diyarbakır a gidemem orda yasamam deyince, sen evliliği anlamiyorsun diyor. Benim misal bir yere gitmem gerekse o gelirmiş düşünmeden

Nisanlin icin diyarbakirli bir kurt mu diyosun yani simdi sen?
Eger boyle bi soz diyebiliyosan bence ayril ilerde bu kulturel farklilik aranizda problem olucak gibi..

Konu sahibi "Lütfen yanlış anlamayın. Asla olumsuz bir anlam yükleyerek yazmadım onu. Ayrımcı bir ifadeyle yazılmadı. Sadece etnik kokenlerimizin farklı olduğunu vurgulamak istedim." demiş zaten.

Veya acaba İstanbul'da geçinememe ihtimalinizi düşünüp, endişelenip, "en kötü ihtimalle oraya taşınırız" diye düşünüp rahatlıyordur belki. Yani bir nevi kendi kafasındaki belirsizliği (İstanbul'da geçinemezsek ne olur belirsizliğini) azaltmak istiyordur. Belki, ileride anne olunca çalışamayabileceğinizi vs. hesaba katıyordur. Böyleye, daha farklı yaklaşmanız gerekir. İleride geçim sıkıntınız olursa İstanbul'da hayatın daha ucuz olduğu uzak bir semte veya başka bir ilde bir kasabaya taşınabileceğinizi vs. söyleyebilirsiniz belki.
İkimiz de çalışıyoruz. İyi kazaniyoruz. İyi bir isim var. Beni dusunduren mevzulardan biri de bu. Diyarbakır da cal
Konu sahibi "Lütfen yanlış anlamayın. Asla olumsuz bir anlam yükleyerek yazmadım onu. Ayrımcı bir ifadeyle yazılmadı. Sadece etnik kokenlerimizin farklı olduğunu vurgulamak istedim." demiş zaten.

Gormedim..
Her yorumu okumak zorunda degilim konuyu okuyup cevap verdim verdigin bilgi icin tesekkurler.

Eşim farklı bir kökenden gelse ve benden Ankara'lı bir Türk diye bahsetse ben garip karşılamazdım.
Gormedim..
Her yorumu okumak zorunda degilim konuyu okuyup cevap verdim verdigin bilgi icin tesekkurler.

Rica ederim. Haklısınız, herkes açıklama yapılan mesajı görmeyebilir. İlk mesaj düzenlenip eklenebilir.

Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 1 senedir nişanlıyım. Ve nişanlımla 2.5 senedir beraberim. Çok seviyorum ama aramızda son aylarda ciddi sorunlar olmaya başladı. O diyarbakırlı. Bense istanbulluyum. Burda İstanbul'da çalışıyor ama ilerde ne olur bilinmez evlendikten sonra Diyarbakir'a yerlesebiliriz hayat şartlarına bağlı diyor. Benim bütün ailem İstanbul'da. İstanbul dışında bir hayatı düşünemiyorum bile. Bunu ona söyledigimde ciddi anlamda tartışmalar oluyor aramızda. Ben ömür boyu burda yaşamak istiyorum, çocuklarımı burda büyütmek istiyorum. Ama o hayatın ne getireceği bilinmez deyip, inanilmaz bir belirsizliğe sürüklüyor beni. Ciddi kültürel farkliliklarimiz da var. Çok endişeli ve mutsuzum. Yardiminiza ihtiyacım var.
E neden evleniyosun o zaman

Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 1 senedir nişanlıyım. Ve nişanlımla 2.5 senedir beraberim. Çok seviyorum ama aramızda son aylarda ciddi sorunlar olmaya başladı. O diyarbakırlı. Bense istanbulluyum. Burda İstanbul'da çalışıyor ama ilerde ne olur bilinmez evlendikten sonra Diyarbakir'a yerlesebiliriz hayat şartlarına bağlı diyor. Benim bütün ailem İstanbul'da. İstanbul dışında bir hayatı düşünemiyorum bile. Bunu ona söyledigimde ciddi anlamda tartışmalar oluyor aramızda. Ben ömür boyu burda yaşamak istiyorum, çocuklarımı burda büyütmek istiyorum. Ama o hayatın ne getireceği bilinmez deyip, inanilmaz bir belirsizliğe sürüklüyor beni. Ciddi kültürel farkliliklarimiz da var. Çok endişeli ve mutsuzum. Yardiminiza ihtiyacım var.
Diyarbakırlı bir adamın Diyarbakır'da yaşamak istemesi normal değil mi canım? Tahminimce nişanlın -Diyarbakırlı oluşundan çıkarıyorum- kadın baskısı istemeyen biridir. Sen kendi aileni, kültürünü bırak; benim istediğim yerde yaşa diyorsun. Onu da düşünmelisin. Emin ol o İstanbul'da yaşarken mutlu olmaz. O tarafın insanı memleket aşığı gibi bir şey. Ayrıca mutlu olmadiktan sonra İstanbul'da yaşamanın ne anlamı var? Sen biraz gel iç güveyi ol diyorsun adama...

Kültürel farklılar önemli. Ben de idealist bakıyorum ama şimdi evlenince toz pembe değilmiş. Bizim çok farklılık yok sadece eğitim durumu anlamında farklılıklar var. O bile bazen beni çok zorluyor. Sevmeseydim annesin, kardeşine tahammül gösteremezdim. Çok düşünmek gerekiyor çok. İleride beğenmediğin her şey batacak. Ha çocuğunun babaannesi dedesi amcası yada halası olacaklar. Gözüne batan şeyler de olsa o bağ varken susmak zorunda kalacaksın.
Bak benim durumumda abartılcak farklılıklar yokken ben seni çok seviyorum ondan sorun değil diyorum. Büyük farklılıklar olsa bilemiyorum. En basitinden ben şehir değiştirmedim, başka şehir bile zorlar. Çok çok iyi düşün öyle karar ver. İçine sinmiyorsa da asla evlenme.

Back