Evlilikten beklentim bu değildi

Benim yerimde olsanız ne yapardınız?

• Ayrılırdım

OY: 28 17,9%
  • Sabrederdim

OY: 20 12,8%
  • Bilmiyorum kafam çok karışık

OY: 10 6,4%
  • Sadece ZAMAN

OY: 98 62,8%

• Ankete Katılan
    156
  • Anket Kapalı .
Kayınvalidem normalde hepsine el koyacaktı ben bunu düğün öncesinde hissettim ve anneme takı gecesi benim takılarımı almasını ve düğün sonunda tekrar bana vermesini istedim öylede oldu fakat kv. Gelin odasında baya püskürdü tepki verdi düğün sonunda da ona takıları vermedim o gece düğün bitikten sonrada baya uzadı bu konu eşim o gece benden yanaydı fakat 1 hafta sonra balayından gelince kv eşimi kendi tarafına cekti şuan eşimlede aramız çok iyi değil anlamadığım takılar bizim geleceğimiz için kayınvalidem ne oldu da oğlunu kendi tarafına çekmeyi basardı
pardon da hadi kendi tarafından takılan altınları istedi sizin tarafınızdakilerin taktığı altında ne hakkı var kayınvalidenizin terbiyesiz

bizdede cikmisti dügün gecesi o altin ve para meselesi.. ama cok cokkkk sükür esim benden yana olmustu, kayinvalidem kayin peder tümm aile bize düsman olmustu biz aldik diye.. ama zamanla gecti gitti... iyikide almisiz walla.. cünkü tüm masraflari esim yapmisti... kayinbabamlarin tek kurusu gecmedi niye o kadar parayi ve esyayi altini alsinlarki.. basta yedirme hakkini.. ve esinide kendine cevirmeyi bil... kesinlikle ailesini atsin saygisizlik yapsin demiyorum ama kim hakliysa onun yaninda durmasini bilsin

Ben asla kabul etmem kimse kusura bakmasın.
Eşiniz de bir kendine gelsin.
Ne münasebet. O ailelerin taktığı bilezikler şov değil hediyedir. Hediye de geri alınmaz. İster takar ister satarsınız ama bu sizin tasarrufunuz. Kocanız dahil kimseyi alakadar etmez.
O altınlar da bence çifte destek için verilen hediyedir ama bazı insanlar taktıklarım geri dönüyor benim diyor. Eyvallah alsın kendi taktığı altınları ama eşimin arkadaşlarının ve benim akrabalarımınkini almak hırsızlıktır. Bunu da aleni söylerim.
Edepsizle de edepsiz olurum.
Sessiz kaldıkça tepenize çıkmışlar
+1 hadi kendi tarafından altınları zamanında biz gittik diye alıyorlar gelinin ve oğlunun arkadaşlarının taktıkları altınlar da ya da kızın akrabalarının taktığı altınlar da ne hakkı var bu kaynananın görgüsüz

Şimdi kv yi evliliginize karıştırdıginiz sürece huzur bulmazsiniz çunku anlayışlı ve akillı bi kv degil onu anladik takilara göz diktigine göre

Bu bi süreç eşinizle evlilige alışma âsamasi ama kv ortaligi karıştirmasa bu kadar sıkıntılı gecmeyebilirdi

Takılar sizin hakkınizdir tabiki vermeyin olmadi takın hepsini kullanin umudu kessinler yada kendi adınıza hesap acıp bankaya koyun kimse dokunmasin bi süre ortalik durulana kadar

Kvylede mesafe koyun araya kocanizda iylikle kendi tarafniza cekin sizin hakkinzdir takilar anlamasini saglayin bunu...

Kayınvalidem normalde hepsine el koyacaktı ben bunu düğün öncesinde hissettim ve anneme takı gecesi benim takılarımı almasını ve düğün sonunda tekrar bana vermesini istedim öylede oldu fakat kv. Gelin odasında baya püskürdü tepki verdi düğün sonunda da ona takıları vermedim o gece düğün bitikten sonrada baya uzadı bu konu eşim o gece benden yanaydı fakat 1 hafta sonra balayından gelince kv eşimi kendi tarafına cekti şuan eşimlede aramız çok iyi değil anlamadığım takılar bizim geleceğimiz için kayınvalidem ne oldu da oğlunu kendi tarafına çekmeyi basardı
kv ne hakla takılara el koymak istiyor ki. takılar size takılmıs ona ne.

Birbirimizi severek evlendik. 3,5 yıl çıktık.suanda 3 aylık evliyiz. Düğün gecesi Altınların ve takıların kavgası oldu. Balayı güzel geçmişti taaaaaki eve dönene kadar kv oğlunu kendi cephesine çekti. Eşim 360derece döndü ailemi ve beni suçladı takı konusunda evde sürekli tartışıyoruz okadar isteyerek evlendik insan 3 ay içerisinde kafayı Yicek gibi oluyor. Sürekli ağlamaklı halim var annemi babamı çok özlüyorum kendimi cok yalnız hissediyorum kendi evim bana yabancı annemin evine dönmek geliyor sürekli anneme de anlattım biraz sabret kızım diyor evlilik ona ağır gelmiş olabilir diyor bu alışma süresi mi yoksa böyle devam mı edecek insan da bazı seyleri yasamadan malesef bunları göremiyor hata yaptım diyorum bazen evlenmekle banada fikir verin yardımmmm
Daha bakayında iken takılari arayıi isteyen bir eski kv dem vardı
Dönünce apar topar tüm takılarımı ona verdim
Çnk oğlu ile kavga yasadım
Oğlu vermemi soyledi
Aynı seyleri yasadım
Babam para ile mutluuluk olmaz ver dedi
Verdim
Evine evliliğe alısır dedi babam
Ama alışmadı
Daha b...k oldu hersey
4 sene sabrettim ve annesinin doldurmaları benim ex kocamin da adam olamayısı yuzunden bitirdim
Alısacak erkek anında alısır
Bnm şimdiki eşim ist u bitakıp işini birakıp ailesini birakıp bnm yasadığım sehire geldi
Ben nerde mutlu isem kocam da orda benimle
Acı ama hiçbirsey düzelmez
Daha da kötu olur
Suna cok inanıyorum 2. Evliliğimde de tecrübe ettim
Birsey en bastan nasıl giderse sonu da öle oluyo

Bence alışırsın evine kocana kaynanana Zaman'la bir şeyler yoluna giriyor ilk yıl çok zor geçiyor Çünkü alışma Evresi gibi oluyor acele etme sadece sakin ol Hakkı'nı yedirme ama sakın fevri olup haksız duruma düşme eşini ikna et altınları harcatma

Bana bu maddi konulardan araya soğukluk girmesi saçma geliyor benim kv düğün sonrası altınları istedi bende hiç düşünmeden verdim niye istiyor ondamı kalacak bizde mi diye... aradan 1 hafta geçti üzerine para ekleyip bize araba almışlar ben ne kadar bu konuları düşünmedikçe rabbim hep fazlazını verdi önce mutluluk...
abimi evlendirirken gelinün akrabası takı torbasının etrafından ayrılmadı düğün sonrası takılar ne olacak gibi görgüsüzlük yaptılar... takılar yeni evlenen çifte verilir ihtiyaçlarını karşılarlar... evlendikten sonrada bunlar benim ikimizin değil dedi abimde bişey demedi aradan zaman geçti kız benim altınların filtresi verilmesi gerekiyor dedi abimde benim borcum var bana filtre düşmez altınlar seninse sen öde diyince gelinin yüz ifadesi kıpkırmızı olmuştu:)
Artık sen araya soğukluğu sokmuşsun ilk zamanda böyle bir sorun olduysa bir daha kolay kolay ısınma olmaz heleki eşin onların tarafındaysa

Sadece bu ko
Aslan oglum hadi pip*ni amcalara goster oglum mantigindan baska bir sey degil bu ne yazik ki. Ooo cok buyuk is ya(!!) dugunde takilan altinlar paralar hepsi oglunun hesabinda olsun, hepsi oglunun olsun. Oglu zaten evlenmemis ki para toplamis onlara gore. Ne olursa olsun parayi da altinlari da verme sakin, verdigin an ortada kalabilirsin oylece. Ne yap ne et elinde tut, ha bak onlar senin hakkin demiyorum, benim sahsi dusuncem gelinin degil de gelin ve damadin oldugu yonunde. Ama kayinvalidenin dusuncesi kotu, o yuzden verme. Ha esin bankada durmasini istiyorsa da senin adina olan bir hesapta dursun. Ama tabii bu sure zarfinda da esinin uzerine gitme, kendini mantikli ve guzel bir sekilde aciklamayi dene. Bu konudan neden rahatsiz oldugunu acikla ve altinlarin senin hakkin oldugunu ancak kendine kullanmak istemedigini, altinlardan daha onemli olan seyin siz oldugunu ve ilerleyen donemlerde altinlarin nasil degerlendirilecegine birlikte karar vermek istedigini soyleyebilirsin.

Ekleme: yazinin alt paragrafi daha vardi ama nedense gozukmuyor, tekrsr yazayim yazabilsigim kadariyla.

Kayinvalidem olmeden bana rahat yok demissin ama henuz 3 aylik evlisin, anladigim kadariyla sadece altin meselesi olmus ve halledilemeyecek bir sey gibi de durmuyor, zamanla halledilir mutlaka. Ayrica kayinvaliden esinin annesi, sirf bu yuzden o kadina saygi duymali ve boyle seyler dusunmemelisin. Esin senin annen hakkinda boyle dusunseydi ne hissederdin acaba? Hic dusundun mu?
sadece bu konular değil tabiki kayınvalidem genele olarak beni sevmiyor bu elektriği zaten ondan alıyorum ben onyüZden onu hiç sevmiyorum nefret ediyorum

Birbirimizi severek evlendik. 3,5 yıl çıktık.suanda 3 aylık evliyiz. Düğün gecesi Altınların ve takıların kavgası oldu. Balayı güzel geçmişti taaaaaki eve dönene kadar kv oğlunu kendi cephesine çekti. Eşim 360derece döndü ailemi ve beni suçladı takı konusunda evde sürekli tartışıyoruz okadar isteyerek evlendik insan 3 ay içerisinde kafayı Yicek gibi oluyor. Sürekli ağlamaklı halim var annemi babamı çok özlüyorum kendimi cok yalnız hissediyorum kendi evim bana yabancı annemin evine dönmek geliyor sürekli anneme de anlattım biraz sabret kızım diyor evlilik ona ağır gelmiş olabilir diyor bu alışma süresi mi yoksa böyle devam mı edecek insan da bazı seyleri yasamadan malesef bunları göremiyor hata yaptım diyorum bazen evlenmekle banada fikir verin yardımmmm

Sen muhtemelen hiç yalnız yaşamadın, ya da hep aile evinde yaşadın evlenene kadar.
Yaşın da 19 - 20
Evlenmek kadar, boşanmak da ciddi bir eşik. Ya eşine aşık olduğunu fark edip özlersen?
Ya şu an şımarıkça davranıp, abartarak yazmışsan?
Hayır yalnız yasadım 4 yıl üniversitede şuan 24 yasındayım bunlarla ölçüşecek şey değil !

Yanlış anlama ama altınları verirsen kendini yakarsin.
Kayinvalide diğer düğünü bedavaya getirmeye çalışıyo.
Daha cicim ayında beni bu kadar üzen insana eşim dahi olsa bırak bileziği çeyrek altın bile vermem.
Ne demek altın bozulacak hepsi kocanin hesabinda duracak?.
O altınları oradan alıp harcayacaklar sana da söz hakki dahi vermeyecekler.
Eşin senle konusmuyorsa sende konuşma haklı olan sensin neden sen çabalayasin
Ben olsam yarın gider altınların hepsini kendi adıma bankaya koyardim hadi alabiliyolarlarsa alsınlar.
Hee sonra sana kotu mu davranıyorlar birak para için karısını dusunmeyen adamdan hayır gelmez.

Ya benim anlamadigim konu o takilari isteyen kaynanan neyin kafasini yasiyor o takilar yabanciya gitmiyor ki ogluna ve gelinine ait millete karsida gelinim kizimdan farki yok deyip havalara girerler yalaninizi seveyim :63:benim kaynanam ayyy gelinimi kizimdan da cok seviyorum der bende yav He He der gecerim bende az cekmedim onun yüzünden:bicak:
Çok fena çok eltim i daha fazla seviyor bunu hissettiriyor onu kendinle kıyaslama diyor kiiiii daha eltim nişanlı şimdiden

He altınları verirsen kaynana diğer oğluna düğün yapacak.
Yeni eltin senin paranla yapılmış düğünden sonra kolunda altınlariyla gezerken sen bomboş kalacaksın durum bu.
Kimse de sana teşekkür etmeyecek.

Ya almisin sevdigini kizim otur asaaa ya :) dertsiz basina dert mi ariyon.. ah ah benim sevdigimi eller aldi simdi pismanim alaydim onuda her aksam opeydim koklayaydim yemisim kaynayayi altinlari maltinlari :KK70:

X