• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte Susmayı Başarabilmek ??

Ponciginannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2018
692
374
53
33
Merhaba Hayırlı Ramazanlar Tecrübeli Hanımların Yol Göstermesini İstiyorum. Eşimle 4 Yıldır Evliyiz.
Benim Eşim Çok Sabırlı Bir İnsandır, Kapalı Kutu Gibidir Herşeyi İçinde Yaşar, duygularını asla belli etmez Bende Tam Tersiyim sabırsızım tez canlıyım Asla Hiç Birşeyi İçime Atamam, Patlarım, Kavga Anında Asla Susmam, Hatasını Anlaması İçin Konuşur Dururum..
Eşimde Tam Tersi Susar Kavga Ettiğimz Zamanlarda Ve Hiç Konuşmayız, Daha sonra bir kaç gün geçer ben dayanamam konuşurum yahut gönlünü alırım, ama ben şunu anladım ki bir insanın üzerine ne kadar düşerseniz, ne kadar değer verirseniz, ve o insanı şımartırsanız değersiz karşı taraf oluyor.. gerçekten bunu çok net görebiliyorum. Ben biraz fevri ve sinirli olduğum için haklı iken bile haksız duruma düşüyorum ne yazık ki malesef..
Eşim le dün bir mevzu yüzünden tartıştık ve konuşmuyoruz şu anda.. sahur vakti de hiç konuşmadık.. daha doğrusu o konuşmamayı tercih etti bende konuşmuyorum
Eski ben olsam konuşmadığı için üzülür konuşması için çabalardım ama bu sefer bende karar verdim o konuşana kadar yanıma gelene kadar konuşmayacağım '' çünkü alıştı hep benim adım atmama birşeyler yapmama, benim konuşmadan duramama.. üzülmeme..
Dün bu konuyu sevdiğim bir arkadaşım ile paylaştım
Bana dediği ; kavga sırasında her zaman sakin kal bagırmadan çağırmadan söyleyeceğini söyle içini dök ve sus birdaha konuşma o sana gelene kadar.. bırak o düşünsün.. dedi
Seninle konuşmuyor ise sende konuşma, seni umursamıyor ise sende umursama seni aramıyor mu sakın ola sende arama ' aksi durumda biz kadınlar değersiz kıymetsiz oluyoruz dedi'' seninle sohbet etmek isterse sohbet et istemesse etme ben bunları çok geç anladım şimdi beni kaybetme korkusunu yaşadığı için üzerime titriyor evet susmak çok zor ama emin ol susmak en büyük silahtır karşındaki insana dedi''
sizce arkadaşım haklı mı ? hiç bu açıdan bakmamıştım
Siz susmayı başarabilyormusunuz evliliğinizde.. ? haklı olduğunuz bir durum karşısında eşinize karşı nasıl davranıyorsunuz ? Siz suskun kaldığınız zamanlar da eşiniz mutlaka yanınıza gelip gönlünüzü alıyor mu ? sizce nasıl bir yol izlemeliyim bu konuda gerçekten yoruldum artık benim kıymetimi hiç bilmiyor beni üzüyor yaralıyor kalbimi kırıyor.. biraz kendimi geri çekmek işe yarar mı hanımlar ?

Son düzenleme:
Merhaba Hayırlı Ramazanlar Tecrübeli Hanımların Yol Göstermesini İstiyorum. Eşimle 4 Yıldır Evliyiz.
Benim Eşim Çok Sabırlı Bir İnsandır, Kapalı Kutu Gibidir Herşeyi İçinde Yaşar, duygularını asla belli etmez Bende Tam Tersiyim sabırsızım tez canlıyım Asla Hiç Birşeyi İçime Atamam, Patlarım, Kavga Anında Asla Susmam, Hatasını Anlaması İçin Konuşur Dururum..
Eşimde Tam Tersi Susar Kavga Ettiğimz Zamanlarda Ve Hiç Konuşmayız, Daha sonra bir kaç gün geçer ben dayanamam konuşurum yahut gönlünü alırım, ama ben şunu anladım ki bir insanın üzerine ne kadar düşerseniz, ne kadar değer verirseniz, ve o insanı şımartırsanız değersiz karşı taraf oluyor.. gerçekten bunu çok net görebiliyorum. Ben biraz fevri ve sinirli olduğum için haklı iken bile haksız duruma düşüyorum ne yazık ki malesef..
Eşim le dün bir mevzu yüzünden tartıştık ve konuşmuyoruz şu anda.. sahur vakti de hiç konuşmadık..
Eski ben olsam konuşmadığı için üzülür konuşması için çabalardım ama bu sefer bende karar verdim o konuşana kadar yanıma gelene kadar konuşmayacağım '' çünkü alıştı hep benim adım atmama birşeyler yapmama, benim konuşmadan duramama.. üzülmeme..
Dün bu konuyu sevdiğim bir arkadaşım ile paylaştım
Bana dediği ; kavga sırasında her zaman sakin kal bagırmadan çağırmadan söyleyeceğini söyle ve sus.. bırak o düşünsün..
Seninle konuşmuyor ise sende konuşma, seni umursamıyor ise sende umursama seni aramıyor mu sakın ola sende arama ' aksi durumda biz kadınlar değersiz kıymetsiz oluyoruz dedi''
sizce arkadaşım haklı mı ? hiç bu açıdan bakmamıştım
Siz susmayı başarabilyormusunuz evliliğinizde.. ? haklı olduğunuz bir durum karşısında eşinize karşı nasıl davranıyorsunuz ? Siz suskun kaldığınız zamanlar da eşiniz mutlaka yanınıza gelip gönlünüzü alıyor mu ? sizce nasıl bir yol izlemeliyim bu konuda gerçekten yoruldum artık benim kıymetimi hiç bilmiyor beni üzüyor yaralıyor kalbimi kırıyor.. biraz kendimi geri çekmek işe yarar mı hanımlar ?
Asla susmam. Susanlardan degilim. Icimde ne varsa dokerim rahatlarım. Aksi taktirde içinde kalırsa buyur. Asla da gidip gönlünü almam.

Arkadaşınız da doğru söylemiş. Gidip gönlünü almayın. Ilk adımı atmayın.

Asla susmam. Susanlardan degilim. Icimde ne varsa dokerim rahatlarım. Aksi taktirde içinde kalırsa buyur. Asla da gidip gönlünü almam.

Arkadaşınız da doğru söylemiş. Gidip gönlünü almayın. Ilk adımı atmayın.
arkadaşım zaten direk susma içindekileri söyle sakinlikle ve sus dedi.. bu şekilde işe yarar mı
peki sizin evlilğiniizde ilk adımı hep eşiniz mi atar yoksa hatalı olduğunuz zaman sizde adım atarmısınız
gerçekten bu şekilde eşimin gözünde kendimi çok değersiz ve kıymetsiz görmeye başladım

Susmak neden zormus anlayamadim?
Olgun insanlar nerde ne tepki vermesi gerektigini bilir zaten
Ben tartistigimiz zaman susarim ama esimi de sustururum , git gozum gormesin seni sakinlesince gel derim
Sakinlestigimiz zaman oturur konusuruz , o yuzden biz hic sesimizi yukseltmeyiz birbirimize , insaniz sinirleniriz ama o anlarda bagrinmak yerine farkli koselere cekiliriz

Ben tartistigimiz zaman susarim ama esimi de sustururum , git gozum gormesin seni sakinlesince gel derim
Sakinlestigimiz zaman oturur konusuruz , o yuzden biz hic sesimizi yukseltmeyiz birbirimize , insaniz sinirleniriz ama o anlarda bagrinmak yerine farkli koselere cekiliriz
işte bizde o yok sakinleşince de konuşmuyoruz eşim duvar gibi oluyor konuşmuyor benmde sakinleştikden sonra konuşmak içimden gelmiyor.. günlerce konuşmuyor benimle peki siz sakınleşince konuşmak için ilk siz mi bir cümle kurarsınız yoksa eşinizden mi beklersiniz ?

arkadaşım zaten direk susma içindekileri söyle sakinlikle ve sus dedi.. bu şekilde işe yarar mı
peki sizin evlilğiniizde ilk adımı hep eşiniz mi atar yoksa hatalı olduğunuz zaman sizde adım atarmısınız
gerçekten bu şekilde eşimin gözünde kendimi çok değersiz ve kıymetsiz görmeye başladım
Kisiden kisiye degisir. Esinizin nasil bir yapisi var ? Hep ilk adımı attığınız için esiniz kendini surekli hakli görüyordur.
Bu yüzden kendinizi biraz geri çekim.
Ben Asla ilk adımı atmam eşim atar mutlaka. Haklı da olsam haksız da olsam adım atmam gerekirse o konuşana kadar gönlümu alana kadar konuşmam.

her zaman susmak zorunda değilsin. ama kavga esnasında biri susup biri devamlı konuşuyorsa o konuşma boş konuşmadır bence ve dırdıra döner.

Kisiden kisiye degisir. Esinizin nasil bir yapisi var ? Hep ilk adımı attığınız için esiniz kendini surekli hakli görüyordur.
Bu yüzden kendinizi biraz geri çekim.
Ben Asla ilk adımı atmam eşim atar mutlaka. Haklı da olsam haksız da olsam adım atmam gerekirse o konuşana kadar gönlümu alana kadar konuşmam.
peki bu şekilde işe yarıyor mu
ama insan haksız olduğu zaman gönül alması gerekmez mi sizce ?

yani aslında sunu sormak istedim
sakinleştikten sonra eşiniz mi gelir yanınıza konuşmak için siz mi gidersiniz ?

işte bizde o yok sakinleşince de konuşmuyoruz eşim duvar gibi oluyor konuşmuyor benmde sakinleştikden sonra konuşmak içimden gelmiyor.. günlerce konuşmuyor benimle peki siz sakınleşince konuşmak için ilk siz mi bir cümle kurarsınız yoksa eşinizden mi beklersiniz ?
Bunun sirasi olmaz ki
Yeni mi evlendiniz?
Bazi seyleri akisa birakmak gerekir
Evlilikte gurur olmaz , inatlasma da olmaz
Bazen o gelir bazen ben giderim ona
Bazi seyleri akisa birakmaniz lazim
Esiniz ketumsa ustune dusmeyin o da zamanla anlayacaktir konusmanin pek cok sorunu cozdugunu

Ben de sizin gibiyim bir şeye sinir olduysam ya da kirildiysam olduğu gibi söylerim karşıdan da bir tepki beklerim ama maalesef benim eşim de tartisma esnasında ağzını bıçak açmayan kısımdan, o sustukça ben hararetlenirim ufacık bir şey dahi olsa tepki vermediği için daha aşırı karşılık veririm kırar dökerim sonunda sakinleşip bir köşeye çekilirim sonra pişman olup haklı bile olsam gider gönlünü almaya çalışırım. Sonra baktım ki böyle olmuyor ben de onun gibi susmayi tercih ettim ve şunu net şekilde gördüm ki aslında benim kirildigim şeyi o da görüyor o bana pyaklaşmadan ben içimi bosalttigim için onun bir sey yapmasına gerek kalmıyormuş şimdilerde sadece sessizce bekliyorum her zamanki gibi davranmıyorum biraz daha içine kapalı oluyorum ve o geliyor. Özür diliyor anlatmaya çalışıyor sırnaşıp şebeklik yapıyor ve hiç kırık dökmeden kırgınlığı atlatmış oluyoruz.

Ben de sizin gibiyim bir şeye sinir olduysam ya da kirildiysam olduğu gibi söylerim karşıdan da bir tepki beklerim ama maalesef benim eşim de tartisma esnasında ağzını bıçak açmayan kısımdan, o sustukça ben hararetlenirim ufacık bir şey dahi olsa tepki vermediği için daha aşırı karşılık veririm kırar dökerim sonunda sakinleşip bir köşeye çekilirim sonra pişman olup haklı bile olsam gider gönlünü almaya çalışırım. Sonra baktım ki böyle olmuyor ben de onun gibi susmayi tercih ettim ve şunu net şekilde gördüm ki aslında benim kirildigim şeyi o da görüyor o bana pyaklaşmadan ben içimi bosalttigim için onun bir sey yapmasına gerek kalmıyormuş şimdilerde sadece sessizce bekliyorum her zamanki gibi davranmıyorum biraz daha içine kapalı oluyorum ve o geliyor. Özür diliyor anlatmaya çalışıyor sırnaşıp şebeklik yapıyor ve hiç kırık dökmeden kırgınlığı atlatmış oluyoruz.
yani sizde işe yaradı mı bu durum.. bende aynym krııp dökerim bagırırım cagırrım işte haksız konuma düşerim hep.. oysa sakince söylesem ve sussam belki dank edecek kafasına şimdi bir tartışma olduğu zaman eşiniz mi gelir yanınıza hep konuşmak için.

peki bu şekilde işe yarıyor mu
ama insan haksız olduğu zaman gönül alması gerekmez mi sizce ?
Evet yarıyor. 5 yıllık evliyim. Toplasan 3 kez falan gönlünü almışımdır. Benim de yapım böyle. Gidip gönlünü alayim diye uğraşmam günlük hayatıma devam ederim .

Son düzenleme:
Evet yarıyor. 5 yıllık evliyim. Toplasan 3 kez falan gönlünü almışımdır. Benim de yapım böyle. Gidip gönlünü almayın diye uğraşmam günlük hayatıma devam ederim .
peki eşiniz haklı oda olsa gelip gönlünüzü alıp üzerine birde gerçekten özürdiliyor mu ?

yani sizde işe yaradı mı bu durum.. bende aynym krııp dökerim bagırırım cagırrım işte haksız konuma düşerim hep.. oysa sakince söylesem ve sussam belki dank edecek kafasına şimdi bir tartışma olduğu zaman eşiniz mi gelir yanınıza hep konuşmak için.
Evet ben de işe yaradı en haklı olduğum konuda bile özür dileyecek hale düşürürdüm kendimi, şu an hiç ses etmiyorum suratim azıcık düşük oluyo moralsiz cevap veriyorum filan böyle naz niyaz gibi geliyor ona, sonra da dayanamayıp gelip kendisi konuşuyor güldürmeye çalışır meyve hazırlar vb. Benim bağırıp çağırdığım zamanlarda huzursuzluk ve saatlerce süren suskunluk hakim olurdu evde. Bence bir deneyin başta tutması zor olacak kendinizi ama sonucu görünce inan konusasınız gelmeyecek

Baslarda bizde böyleydik. Esim icinde yasar kizdigi seyleri gelip soylemezdi bile. Ama artik anliyorum. Gidip sırnasiyorum neye kizdin diye anlatiyo eger hakliysa ozur dilerim dusuncesizlik ettim diyorum haksizsa neden oyle davrandigimi acikliyorum. Anlayis gosteriyo. Ben biseye kizdigimda cok fevri davranırdım. Simdi soyluyorum sesimi yukseltmemeye ozen gostererek. Anliyo zaten hemen gelip gönlümü almaya calisiyo. Haksiz oldugumu dusunuyosa sebebini soyleyip ben oyle anlasilcagimi dusunmedim diyip yine gönlümü aliyo.

Konusmicak kadar buyuk kavgalarda hep ilk adımı ben atiyodum. Dayanamiyodum çünkü. Ama insan bi tuhaf hissediyo öyle. Hep ben mi çabalicam diyosun kendi kendine. Degersiz hissediyosun kendini. Ben onu biraktim. Ne soyliceksem soyluyorum artik kendimi kontrol edemediysem bagiriyorum. Dinlemezse mesajla soyluyorum ama illaki soyluyorum susmuyorum. Sonra uzak kaliyoruz bi sure konusmuyoruz ya o yada ben kim sakinlesebildiyse gelip konusuyo. Nasil hep ben konusunca rahatsiz oluyosam hep ondan beklemekte bencillik olur

Kendinizi haklı gördüğünüz konularda sesi yükselttiğinizden haksız duruma düşmeniz kaçınılmaz...

Çok fazla sözler sarfetmenizde gerekmez...

Ben yeri gelince susulmasından yanayım...

Bir kadın susuyorsa gerçekten kırılmıştır,kendi kabuğuna çekilmiştir bana göre...

Ve karşıdakine vereceği büyük bir cezadır bu...

Evet ben de işe yaradı en haklı olduğum konuda bile özür dileyecek hale düşürürdüm kendimi, şu an hiç ses etmiyorum suratim azıcık düşük oluyo moralsiz cevap veriyorum filan böyle naz niyaz gibi geliyor ona, sonra da dayanamayıp gelip kendisi konuşuyor güldürmeye çalışır meyve hazırlar vb. Benim bağırıp çağırdığım zamanlarda huzursuzluk ve saatlerce süren suskunluk hakim olurdu evde. Bence bir deneyin başta tutması zor olacak kendinizi ama sonucu görünce inan konusasınız gelmeyecek
peki direk mi susuyorsunuz yoksa bir kaç kelime konuştukdan sonra susup bu tavrınızı devam ettiriyorsunuz

Valla ben de sizin gibiyim tartışma esnasında mümkün değil susamam illa konuşurum. Eşim de inadına sakindir ve bana söylediği tek şey " sakin ol, sesini yukseltme." Oysa çok isterdim az ve öz cümle kurup kendimi bi odaya atmayı.
Barışma konusunda ise haklılık durumuna gore değişir benim gittiğimde olur onun geldiği de. Ama bazen "benim gönlümü niye almıyorsun" diyerek tekrar ona sardigim da olur. Çünkü ben eşimle küs durmayı seven biri değilim. Zaten çok konuşmam da sorunu hemen halletme isteğimden sanırım. O yüzden ben sizi anlıyorum, karakter meselesi herkesin tepkisi, davranışı farklı.

Back