Allah mutlu etsinkatılıyorum sana..Bende 7 yıllık sevgililikten sonra eşimin ve ailesinin artık evlenin zoruyla evlendim..yoksa 35 e kadar yolu var
Allah mutlu etsin
Amin canım sizin de,bebeğinizi de sağlıklı alın kucağınıza,ne güzel mutluluksağol canım seni de ..Rabbim sevginizi hiç bir zaman eksiltmesin yıllar geçtikçe çoğalsın.
Bakın hanımefendi, herkes kelimesi hem çok güçlü hem de çok tehlikeli bir kelime, Genel anlamda cümleye herkes le başlıyorsanız ardından ne yazacağınıza dikkat edin bence , yanlış, hasta , problemli, anormal vb sıfatlar yazarken de 1 değil 1000 kere düşünün. Herkes dediğiniz kim , dünyadaki t,m insanlar mı , Türkiye dekiler m? Her iki durumda da milyonlarca insandan bahsediyorsunuz , sizin yaptığınız genellemenin bunca insan için doğru olduğunu cidden kafanız alıyor mu? Kaç tane insan varsa o kadar çeşit insan tipi var, dünya sizin kafanızdan ibaret değil. Farklı hayatlar, farklı kaderler neler neler var, tahmin dahi edemeyeceğiniz. Siz mesela Einstein ın ya da Marilyn Monroe nun ya da Hitler in hayatını hayal edebilir misiniz, bu insanlara empati yapabilir misiniz?? Kıyısından geçemezsiniz, dahil olmadığınız hayatı hayal etmek çok zor.
Sizin cumlenize gore insanlar 2 kategori , evlenmek isteyenler=normaller, istemeyenlar=anormaller. insanlari tercihlerine gore normal, anormal olarak siniflandirma yetkisini size kim verdi ? Siz kim olarak bu yargilamayi yapip insanlara bu etiketleri vurdunuz? Kimsiniz ki sizin bu fikrinizi insanlar ciddiye alsin, Freud mu, Jung mu? Bu platformda da evlenmek istemeyen kadinlar var, burdan onlara anormal olarak hakaret etme hakki size nerden geldi?
Herkes evlenmek ister demişsiniz yok öyle bir şey. Mantıklı ve sağlıklı olanı da bana göre evlenmeyi sürekli düşünmek değil, evlenmeyi düşündüren b ir insanın olması. Tanıdığım çapkın , uçarı bir abi vardı , hiç de evlenme hayali falan yoktu. Sonra aşık oldu, kendisine evlenmeyi düşündüren biri çıktı karşısına , o zaman oturup düşündü. Dunyanin sizin beyninizden ibaret olmadigini anlayin diye soyluyorum.
senin de üstüne gitseler o zaman görürüm seni ben...Fazla tasalanmissn konu sahibi..kısa ve net.
İşte ailende abartmış sende onlara takilmissn..Bunu izah etmeye çalıştı çoğu kişisenin de üstüne gitseler o zaman görürüm seni ben...
Amin canım sizin de,bebeğinizi de sağlıklı alın kucağınıza,ne güzel mutluluk
öyle güzel izah ettiler ki hiç kırmadılar sağolsunlarİşte ailende abartmış sende onlara takilmissn..Bunu izah etmeye çalıştı çoğu kişi
öyle biri değilim bu bir,ikincisi velev ki öyleyim senin de bunu yüzüme vurman çok itici...işten çıkmışsın bir işe gir arkadaşların çevren olsun bu telaş bu aşırı istek çok itici
hay yaşa sen be:) işte bnm de anlatmak istediğim buydu...ama sırf yanlış kelimeler seçtim diye hırçınca yorum yapıp reaksiyon gösteren asıl onlar...Herkes kendi bakış açısına göre yorumlamış durumu. Herkesin hayali bekar olup, kendi başına gezip tozmak, sorumluluk almamak vb. olmuyor. Bazılarımız daha evcimeniz ve sorumluluk sahibi olup, düzenli yaşamak yapımıza daha uygun. Bende 22 yaşındayım ve 2 ay sonra nasipse mühendis olacağım. İşe girip kendi ayaklarım üzerine durduktan sonra, kendi ailemi kurmayı, sevdiğim adamla hayatımı paylaşmayı ve eğlenmeyi düşünüyorum. Bu hayalleri kuruyorum diye kimse beni koca meraklısı olmakla suçlayamaz çünkü okulumu bitirdim ve kimseye bağımlı değilim. Burada evli olup, kendini doğru ifade edemedi diye, konu sahibine saldıranları anlayamıyorum.
Evlenmeyi düşünmüyorum şimdi ben anormal mi oluyorum evlenenlere hiç imrenmedim.ya tamam yanlış ifadeler kullanmış olabilirim.ne yani sırf böyle cümleler kullandım diye de sizin hırçın tepkilerinizi de haketmiyorum...her insan evliliğe imrenir asıl imrenmezseniz anormallik sizdedir..bence bi doktora görünün...
evet öyle oluyomuşsun bak tavsiye bile vermiş doktora görünün diyeEvlenmeyi düşünmüyorum şimdi ben anormal mi oluyorum evlenenlere hiç imrenmedim.