Evlilikte kısmet aranır mı? Evlenenler siz nasıl tanışıp evlendiniz?

hay yaşa sen be:) işte bnm de anlatmak istediğim buydu...ama sırf yanlış kelimeler seçtim diye hırçınca yorum yapıp reaksiyon gösteren asıl onlar...

Kendini ifade etmek düzgün bir üslupla, kelimeleri yerinde kullanarak olur.
Dünyadaki en gelişmiş canlı olarak bizi diğer canlılardan ayıran düşünebilme ve muhakame yapabilme yeteneğimizdir, yoksa her canlı iletişim kurar. Bu sebeple ben yanlış kelime kullandım ama olabilir canııımmm, onlar da tepki vermeyiversin düşüncesi kabul edilebilir bir durum değil. Sadece bu konu için değil, her konuda ağzımızdan çıkan kelimelere dikkat etmek zorundayız, düşünmeden konuşmamak önemli.

25 yaşına geldim ama hala evlenemedim yaşıtlarım çocuğunu okula götürüyor ama bende daha aday adayı bile yok?

Karşıma da Allah'ın bir kulu da çıkmıyor o kadar dışarıda gezdiğim sosyal olduğum halde.... :KK43:

Annem de sabah üstüme geldi zaten herkes evlendi yuvasını kurdu,sende hiçbir şey yok diye....

Şaşırdım kardeşlerim ne yapmalıyım evlenmek için? Kısmet aranır mı? Evlenen kızlar siz nasıl tanıştınız kocanızla?

Nolur yardım edin :KK42:
herşeyde olduğu gibi bu da kısmet canım .Allah ne zamana kararlaştırmıştır bunu bilemiyoruz ,hayırlısını dileyip beklemeye devam et acele işe şeytan karışırmış ,kısmet aranırmı diyorsun, evet aranır evleneceğin kişiyi arayabilirsin ben arkadaşım sayesinde buldum eşimi ,ya arkadaş ya akraba yada aile sayesinde bulunuyor zaten

herşeyde olduğu gibi bu da kısmet canım .Allah ne zamana kararlaştırmıştır bunu bilemiyoruz ,hayırlısını dileyip beklemeye devam et acele işe şeytan karışırmış ,kısmet aranırmı diyorsun, evet aranır evleneceğin kişiyi arayabilirsin ben arkadaşım sayesinde buldum eşimi ,ya arkadaş ya akraba yada aile sayesinde bulunuyor zaten
ya arkadaşıma dedim o da ben vebal almayayım dedi kötü olur gibisinden..

Sevdiğin vardır, onunla geçirmediğin zamanlar kayıp gibi geliyordur, evlenmek için can atman normal olur. Ama hiç kimse yok, evlenmek için can atıyorsun, işte o zaman evlenmek için evleneceksin demek oluyor. Karşına çıkan ilk insan müstakbel koca adayın sanırsın. Tehlikeli olan budur ve bana göre ülkemizde boşanmanın artma sebeplerinden biridir.

bu benim değil büyüklerin sözüdür...yaşını alınca insanın evlenmek istemesi kadar normal bir şey olamaz değil mi:)
Yaşını almak ne demek oluyor her yaşın ayrı bir güzelliği vardır yakında 29 Olacağım aklımın ucundan dahi Geçmiyor evlilik.Ben böyle mutluyum.:KK73::KK73:

Bi insanin sevdigi olur.evlenmek icin sabirsizlanir.gun sayar veya engeller vardir evlenenlere imreniz.
Altini ciziyorum hayatinda biri varsa evlenmeye imrenir sevdigi adamla kucuk dunyasinin tozpembe hayallerini kurar bunu anlarim ama;
Hayatinda aday olmayan insanlarin bosluga evlilik hayalleri kurmasini anlayamiyorum.
En fazla bigun sevebilecegi birini dusunur onun karsisina cikmasi icin dua eder.
Ama hayatinda sevdigi adam bile olmadan gelinlik arayisina giren insanlar taniyorum.ve bunun normal olmadigini dusunuyorum

Bi insanin sevdigi olur.evlenmek icin sabirsizlanir.gun sayar veya engeller vardir evlenenlere imreniz.
Altini ciziyorum hayatinda biri varsa evlenmeye imrenir sevdigi adamla kucuk dunyasinin tozpembe hayallerini kurar bunu anlarim ama;
Hayatinda aday olmayan insanlarin bosluga evlilik hayalleri kurmasini anlayamiyorum.
En fazla bigun sevebilecegi birini dusunur onun karsisina cikmasi icin dua eder.
Ama hayatinda sevdigi adam bile olmadan gelinlik arayisina giren insanlar taniyorum.ve bunun normal olmadigini dusunuyorum
iyi de konumuz gelinlik aramak değil ki...o kadar da değil hem...dere yokken paça sıvanırmı?

25 yaşına geldim ama hala evlenemedim yaşıtlarım çocuğunu okula götürüyor ama bende daha aday adayı bile yok?

Karşıma da Allah'ın bir kulu da çıkmıyor o kadar dışarıda gezdiğim sosyal olduğum halde.... :KK43:

Annem de sabah üstüme geldi zaten herkes evlendi yuvasını kurdu,sende hiçbir şey yok diye....

Şaşırdım kardeşlerim ne yapmalıyım evlenmek için? Kısmet aranır mı? Evlenen kızlar siz nasıl tanıştınız kocanızla?

Nolur yardım edin :KK42:
canım ben dini bir evlilik sitesinden tanıştım eşimle..... çok şükür 4 yıllık evliyiz.TEDBİR KULDAN,TAKDİR ALLAHTAN.

25 yaşına kadar bekar kaldıysanız, bu yaştan sonra hiç evlenmeyin derim.
yaşınız geçmiş, başınız bacadan aşmış.
e artık bu saatten sonra, bu yaştan sonra kısmet aramanızda bence çok ayıp olur..
kaderinize razı olup evde kalmışlığı kabullenin derim
size dert olarak gelmiyosa yorum yazmayın dalga gecer gibi bu nedir arkadas herkes bi şair ruhunu ortaya cıkarmaya ne kadar meraklı

arkandan başka üyelere mi yazayım yüzüne vuracam tabi, hala iticisin bak yapma işte

cici bi kız olursan belki sen de birgün koca bulabilirsin
asıl itici sizsiniz...gerçekten düzgün yorum yapacaksanız yazın,yani sizin deyiminizle cici olacaksanız(!)

X