Evlilikte kıskançlık

14 yıl nasıl dayandınız ben şu an nefes alamıyorum avukatla filan görüşüyorum
Burada daha önce yakın akrabamın çektiklerinden bahsetmiştim o hatta 30 yılın üstünde evli. Çektikleri vücudunda da büyük hasarlar bıraktı, sıkıntıyla kendini yemeğe verdi kilolu, saçlar dökülmüş, antidepresanlar... O eski güzel halinden eser kalmadı ama adam hala aynı.

Allah yardımcısı olsun keske bırakabilseydi zamanında bana da majör depresyon tanısı koyuldu ilaç kullandım, yorganı kafama çekip günlerce öyle duruyorum adamın umrunda bile olmuyor normal hayatına devam ediyor bir de dışardan insanlar onu güleç, iyi biri görüyorlar

Bu adam da dışarı karşı çok kibar, üniversite mezunu yönetici pozisyonunda. Kadını ama malı gibi görüyor kararları o veriyor.

Zamanla kiskanclik azaliyo ewliliklerde bence guven oldukca sorumluluklar arttikca

14 yıl nasıl dayandınız ben şu an nefes alamıyorum avukatla filan görüşüyorum
Nasıl mı dayandım hep evi terk ettim babam sahip çıkmadı. En son evinden kovdu gidicek yer yok arkan yok tabi bunu gören koca çıştukça çoştu ailesi bi yandan kendisi bi yandan mahf oldum halen piskolojik sorun yaşıyorum bana değişicem söz diyip üçüncü çocuğuda yaptı şimdi ne istersen yap ben buyum diyor bekliyorum kafamda bitirdim ama gidicek yerim yok

Devamını okuyan oldumu nefesim daraldı da okuyamadım hepsini ya ayyy o nasıl bir şey

Bende bir video izlemiştim ve onda şu cümle geçiyordu. "Evlilik ciftleri kolelestirmek icin degil ozgurlestirmek icindir". Bende arastirmistim çünkü eşim sevgili iken ve nişanlı iken resmen hayatimi zindana ceviriyordu. Görüntülü aramak etrafi gostermek, çöp atamamak, odamin perdesinin kalin perdelerini kapali tutmak gibi. Ve daha bircok sey ve artik son demeni gelmistim ki evlenmeden bir karar aldi ve soz verdi. Simdi evliyiz ve o gün bugundur öyle seylerden eser kalmadi. Yani bu öyle birsey ki ancak kendisi bunu degistirebilir. Ne siz birsey yapabilirsiniz nede biz. Ya boyle kabullenecek birgun kendisinin dur demesini bekliceksiniz, yada bu evlilik boyle gitmez bırakacaksınız.

Benimki biraz da iktidar mücadelesi yapıyor yanımızda biri varken anında bana mesafe koyuyor sanki uzaktan, samimi olmadığı bir insanmışım gibi hissettiriyor. O sebeple bir huyundan vazgectiği zaman da otoritesinin sarsıldığını düşünüyor

Siz bu hayata bir kez geliyorsunuz ve esinizin kiskancligi ego tatmini yüzünden ziyan olmamalı. Hep baskin karakter olma cabasi icerisin de ancak bu tamamen bencillik. Size ne sevgisi nede saygisi oldugunu düşünmüyorum. Sadece kendi istekleri dogrultusunda yasiyor. Boyle bir insani hayatinizin merkezi olmaktan cikarmalisiniz en kisa surede. Size insan degil robot muamelesi yapan bir adamın ellerinde omrunuzu heba etmeyin lutfen. Allah yardimciniz olsun

Bir ömür böyle geçer mi?

Bunu sor kendine.Hiç aman değişir ben onu yola getiririm diye de düşünme,kimse öyle kolay kolay değişmez,çok uğraştın yavaş yavaş değişti 50 yaşında kabul edilebilir normal insan oldu diyelim,ömür geçmiş ne fayda.Adam sahip seni de kölesi olarak görüyor onun çizdiği sınırlar içinde yaşayıp yalnızca istediği şeyleri giyip,yapabilir,istedikleriyle görüşebilirsin

Ben böyle mutlu mutlu yaşarım diyorsan devam et,yoksa yolunu ayır.Gerçekten değişmez bunu seçenek olarak görme

Düşünüyorum bana keyif veren şeyleri yapamadığımı görüyorum, mesela ben film izlerken sıkılırım sırf o seviyor diye onun sevdiği filmi ben de keyif alıyormuş gibi izliyorum napıyım öyle de yapmasam evin içinde huzursuz olacağız ortak zevkimiz yok

Başkasına da böyle davranır mı sizce biz ayrılsak? Bunu düşünüyorum ben o kadar uğraşıp başkasını mutlu ederse çok üzülürüm

İnandırıcı gelmedi. Böyle bir insanda sorun olduğu ortada. Bunun sorulacak nesi var? Normal değil ve böyle hayat çekilmez. Boşanmaya neden mi, ben mi abartıyorum diye sormanız inandırıcı gelmedi bana.

İnandırıcı gelmedi. Böyle bir insanda sorun olduğu ortada. Bunun sorulacak nesi var? Normal değil ve böyle hayat çekilmez. Boşanmaya neden mi, ben mi abartıyorum diye sormanız inandırıcı gelmedi bana.
Ben kendisiyle bu konuları, ayrılık konusunu konuşuyorum hafife alıyor saçmaladığımı düşünüyor da o yüzden öyle söyledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…