Evlilikte kavga

Ben sizi haksız buldum. Sanırım siz çalışmiyorsunuz. Adam ona rağmen öyle bırakıp gittiği için rahatsız olmuş sizden rica ediyor toplar misin diye (çok nazik bi davranis bence). Siz tamam diyorsunuz. Bir iki saat öyle bırakıyorsunuz. Rahatsiz olması çok normal. Yiyecekler öyle bırakılmaz . Hem bozulur hem toz olur. Çok sağlıksız . Ama siz canım ayaklarımı uzatıp oturmak istedi diyorsunuz. E belki adamın da cani oturmak istiyor ama bakın işe gidiyor.
Yani kadın erkek farketmez. Herkes sorumluluklarını bilmeli. Eşiniz bence çok kibar bir adam. Yine de size kötü bişey dememiş . Sadece sitem etmiş haklı olarak.

Ben full time universite ogrencisiyim ve ayni zamanda part time calisiyorum. Ikimiz de hem okuyoruz hem calisiyoruz

Valla cinsiyetten bağımsız 1,5 saatte sofra beklemez yani yazık günah mahvolur o peynirler reçeller. Ben de kahvaltı sonrası çay keyfi yapmayı severim bulaşıklar bekler ama 5 dk kahvaltılıkları dolaba kaldırır bulaşıkları lavaboya atarım. Aynı şeyi eşim yapsa çok sinirlenirdim ayrıca size hak veremedim.

Ben full time universite ogrencisiyim ve ayni zamanda part time calisiyorum. Ikimiz de hem okuyoruz hem calisiyoruz
Siz keyif yaparken adam çalışıyorsa siz de masayı toplayıverin sonra rahat rahat istediğinizi yaparsınız hayır anlamadım ne bu?

Eşim sizin gibi , bizde roller değişik. Ben eşinizi anlıyorum hatta ona acıyorum diyebilirim. Zaman zaman kendime de acıyorum zira... Sofra 1,5 saat neden bekler, işe giden adam bunu dert etmesin bari, giderken söylemesi bile 1,5 saat toplanmayacağından şüphe duymasından kaynaklanıyor. Evlenirken rahat, sakin bir adamla evlendim ama bu konuları düşünmedim. Flört ederken de bu konular mevzu olmuyor lay lay lom durumlardan. Peynir 1 saat kahvatı sofrasında dursa üstüne 1,5 saat daha durmuş, adam gelmese 1,5 saati daha vardır ... Diyecek pek bişey yok benim açımdan tarafsız yorum yapamıyorum. Sinek bile gelir bir vakitten sonra.

Hem okuyup hem çalışmanız çok güzel. Takdire şayan. Ama yine de haksizsiniz. O anda evde olan sizsiniz. Gerçekten kahvaltının öylece bırakılması çok sağlıksız. Adamın sonradan onları midesi almıyordur muhtemelen. Kendi sağlığınızı da tehlikeye atıyorsunuz. Eşinizin böyle olması emin olun ki vurdumduymaz bir pasaklı olmasından daha iyidir.

Bu davranisinizin sadece evli olmakla ilgisi yok, genel olarak huyunuz boyleyse ve 10 birakiyorsam 2 birakmaya basladim diyorsaniz zaten bu bir fedakarlik degil, degistirmeniz gereken bir durumdur. Evli olmasaniz bile kahvaltiliklari ozellikle bu sicak havalarda saatlerce acikta bekletmemelisiniz. Esiniz daha önce de bu manzarayla cok karsilastigi icin tahammulu kalmamis olabilir. Ayrica cikarken sizden toplamanizi rica ettiğine gore kendisi de sorumluluk alan bir insan. O yuzden klasik evliliklerdeki gibi her isi kadinin yaptigi, erkegin de her seye bir kulp bulduğu bir ornek degil bu. O yuzden emek veriyorum, fedakarlik yapiyorum diye kendinize haklilik payi yaratmaya calismayin. Ayni seyi esiniz yapsa ona da yorumum ayni olurdu. En azindan kahvaltiliklari dolaba kaldirip ondan sonra keyif yapabilirdiniz.

Bazı evlerde sofra yemek yendikten hemen sonra toplanmalıdır mottosu vardır. Çünkü nimet ortada beklemez düşüncesi hakimdir. Biraz da titiz biri ise sorun etmiş olabilir ki. Ben de ederim. Çünkü yemek bitmişse sofra toplanmalıdır doğrusu budur.

Tavsiyem birbirinizin önceliklerine ikinizde saygı gösterin. Kavga etmek yanlış ancak dağınıklıktan hoşlanmayan ve sofra adabına dikkat eden bir eşiniz varsa sizde biraz hassasiyet gösterin. Neticede evlilik ortada buluşma sanatıdır.

Benim ilk yıl çok tartışmalarım oldu farklı kültür farklı aileler taban tabana zıttık her konuda. O tesettürlü bi aileden gelme kadınlar evden çıkmaz, ben kısacık şortlarda elbiselerle canlı müziklerde gece 2 3 lerde eve gelirdim en basiti o kadar zıttık. Dolayısı ile her şeyimiz problemde 7-8 ay kadar. Şimdi arada bir tartışırız onda da lanet olsun niye evlendim ki derim. Her kavgada pişman olurum evlendiğime, sonra her ilk gülücüğünde iyi ki evlenmişim derim. Çok uçlardadır benim duygularım. Kavganın sebebinin ne olduğu önemli değil minimumda tutmak önemli. İlk yıldan sonra da o değişmedi ben değiştim. Ben daha alttan alan suyu tutan taraf oldum. Gurur yapmayacaksın bunu öğrendim. O an suscaz yapcak bir şey yok çünkü kavga büyüyünce erkek hiçbir şey yok gibi hayatına devam ediyor dünya s... me minare şey derler ya afedersin erkekler öyle. Kadınlar kendi kendilerini yiyorlae sonra. Ne gerek var diyorum o an susup sonrasında sakinleşince diyorum yanlış yaptın bilmem ne sakince gülerek. Böyle yani malesef kadın olunca idare etmen gerekiyor he mecbur musun?değilsin ama o zaman da kavgasız gün geçmez. Her kavga bir şeyler alıp götürüyor sonuçta.

Su konuda linc yedigime inanamiyorum ya. Biz tabak hazirliyoruz zaten her sey dolaptan cikmiyor ortada bir tek peynir vardi. 1 bucuk saat ustunun acik kalmasi bana gore sorun degil cunku bizim burda hava gayet serin evimiz de oldukca serin. Ben de bos gezenin bos kalfasi degilim cok fazla mesgul oldugum sey var derslerim, isim, evdeki sorumluluklarim... Pis bir insan degilim, midesiz hic degilim, arada sirada saliyorum ya bir pazar gunu ugrasmak istemedim ya bir tabak peynir evet ama istemedim yani buna benim de hakkim var bu kadar da ustume gelinmemeli diye dusunuyorum

iyi de ortada bir fedakarlığınız yok ki ? Ben mi kaçırdım fedakarlık bölümünü ?

Linç edilmiyorsunuz, bu kadar kişi ortak bir payda da buluşuyorsa sizin hatanız siz bunu kabul edemiyorsunuz.

Bizde ilk 1 yıl çok iyiydik sonra başladı tartışmalar ama çok aşırı değildi bunlar. Eşim sakindir mesela cevap vermeyi tercih etmez konu uzamasın diye bende deliririm bu duruma tabi.

Sabah ki olayınıza gelirsek anladığım kadarıyla dağınık biri değil masayı falan toplayan birisi eşiniz sizden rica etmiş ben olsam toplayıp çay keyfi yapardım bana göre haklı bu konuda.

Cok yanlis yere geldin konu sahibesi

Neyse bu ornek tam ben ve esimiz. Ben ev isinin her birinden yirtabildigimce yirtarim, esim de duzenli tertipli titiz ev beyidir.
Kendisi hic bir zaman ses yukseltmez ve bu sekilde tepki vermez. Ama arada laf carpar, saka ayagina laf sokar falan inanilmaz gicik olurum. Konulari yazmayayim, tum kk birlik olup 100 hayirla beni ugurlarlar, o kadar haksizimdir muhtemelen.

Ama ben boyle bir evlilik istemiyorum ki. Hakli haksiz mi onemli olan, ben elimden geleni yapiyorsam seni kirip uzmuyorsam sen de beni uzmeyeceksin. Esime aynen bu sekilde dedim, ben alttan laf sokmali bir evlilik istemiyorum. Beni bu sekilse seviyorsan sev, bana kendimi eksik hissettirmeye hakkin yok.

Velhasili on yilin sonunda ikimiz de kahvalti sofrasini toplamiyoruz, dolaba koyulcaklar koyuluyor, kalan da musait oldugumuzda, canimiz istediginde kalkiyor.

Kisacasi oldugu kadar, olmadigi kader

devamında bu peynir böyle kalır mı dedi zannettim eşiniz ordan kavga büyüdü zannettim yani bulaşık önemli değil bozulacak şeyleri dolaba koysanız iyi olurdu ama tabi yine kavga çıkartacak birşey yok ancak size bu konuta sitem etse haklı bence. sadece sitem ...

Bugunki yasadiginizla ilgili yorumumu paylasayim once: yemek yendikten sonra sofra acikta beklemez. Bu evin bereketini kacirir bence buna izen gosterin. Esiniz de bir sey istemis,siz yapmayinca bunu kisisel algilamis. Yani caniniz istemedgi icin yapmadgnzi degil de onun sozunu sallamadgnz icn yapmadgnzi dusunmus. Klasik erkek beyni
Her evlilikte tartismalar olur. Kimse birbiriyle yuzde yuz uyumli degildir. İlla ki anlasilmayan mevzular vardir. Ben de iki yillik evliyim. İlk yil cok hir gür icinde gecti,birbirimize iktidar kanitlama cabasindaydik,sonra yipranmaya baslayinca birbrmzin alanlarina isteklerine daha cok saygi duymaya basladik. Simdi bir konuda tartistigimizda esim yine hircinlasir kendini tutamaz ama ben bagirirp cagirmak yerine sakince onunla kinusmaya calisirm. Baktm anlamiyor doner giderm baska odaya. Sonra sorarsa da bagirdiginda seni muhatap almam boyle konusup anlasmistik derim. Tartismalari dert etmeyin onemli olan üslup

Kavga etmek normal bisey dozunda olursa ama eşinin sebepleri sacma

Olay kahvaltının açıkta kalması olsa onun için söylense haklı ama lafını dinletemediğini düşünüp üstünlük kurma amacıyla söylemiş o yüzden haksız..

1.5 2 saat peynir masada neden dursun, zaten kurumuştur o çoktan, yenmez artik. Sizde ise gidecek olsaniz anlarım (temizlik, yemek yapmak istemeyebilir canınız o ayrı konu) ama nasilsa evdesiniz, peyniri dolaba kaldırıp rahat rahat cay içmek varken, nasil rahat rahat oturuyorsunuz anlayamıyorum. O şekilde sofra görsem bende sinirlenirim. Sonuçta adam ise gidiyor evde kalan sizsiniz.
Ortalık daginikken asla oturup keyif yapamam kafamı toplayamam. Biraz fazla rahatsınız, cümlelerinizden bile anlaşılıyor bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…