- Konu Sahibi SevdaCicegii
-
benim dayım ne varsa okudu yükseği falan eşi lise mezunuydu bana hep öğütlediği eşinle eğitim seviyen aynı olsun yoksa anlaşamazsınız derdi.kesinlikle buna inanıyorum eşimle ikimiz üni mezunuyuz ykseği içinde ikimizde hazırlık yapıyoruz ünide yaşadığımız şeyleri birbirimize anlatıp gülüyoruz birlikte ne günlerdi diyip iç geçiriyoruz.benim yaptığım hiçbirşeyi yadırgamadı.aramızda bir konu üzerinde güzel bir şekilde tartışıyoruz şu kitapta okumuştum şu makalede geçiyordu..birbirimize kitap tavsiye ediyoruz vs vs
Bende denklige önem veriyordum, ama acaba hayırlı kismetleri egitim durumu icin reddediyormuyum diye düsündüm ...
16 yillik evliyim, herhangi bir olumsuluk yaratmadi.Merhabalaar,
Kizlar evlilikte eşlerin Eğitim seviyesi ne kadar önemli?
Kadının, eşinden daha yüksek egitim seviyesi olması evlilikte sorun yaratır mı?
Ve gözlemlerime göre kadının eğitim seviyesi daha yüksek olunca erkeklerin gururuna dokunuyor ve aldatiyorlar.
Sizin düşünceleriniz nelerdir? Sizce eşlerin eğitim seviyesi birbirine yakın olması önemlimidir?
25 yaşındayım, ögrenciyim ama artık neredeyse bitti üni. Son derslerdeyim ve ufakda olsa çalışmaya başladımYaşınız kaç? Hala öğrenci misiniz?
bence birbirine yakin olmali ben uni. mezunuyum esimde oyle. oyle olmasinida istedim ama benim esim cok asosyal kendi alaninda cok basarili ama illa inu. degil karakter daha onemli mesela yakin arkadasimin esi lise mezunu kendi uni. ama cok iyiler adam kendini yetistirmis oyuzden hersey uni. degil bence ama eslerin birbirine denkligi de onemliMerhabalaar,
Kizlar evlilikte eşlerin Eğitim seviyesi ne kadar önemli?
Kadının, eşinden daha yüksek egitim seviyesi olması evlilikte sorun yaratır mı?
Ve gözlemlerime göre kadının eğitim seviyesi daha yüksek olunca erkeklerin gururuna dokunuyor ve aldatiyorlar.
Sizin düşünceleriniz nelerdir? Sizce eşlerin eğitim seviyesi birbirine yakın olması önemlimidir?
Mesleki eğitimden öte, kişilik eğitimi denk olmalı.
Yoksa altın semer dahi vursan...
Üniversiteden ya da çalıştığınız ortamlardan kısmetler çıkmıyor mu?25 yaşındayım, ögrenciyim ama artık neredeyse bitti üni. Son derslerdeyim ve ufakda olsa çalışmaya başladım
İşte bu tam da benim dediğim kişilik eğitimiyle alakalı.Ama şöyle bir durumda var.
Okumayı tercih eden insanlarin hayata bakisi farklı, okumayanlarin hayata bakisi farklı.
Sonucta bu devirde imkanlar çok fazla, ders çalıştığı müddetce herkes okuyabilir.
Cevremde okumayi tercih etmeyenler kendilerine farkli bir yol cizmisler, kimi günü birlik çalışıp hayatini yaşıyor (ileriye dogru plan yapmiyor), okuyanlari kinayan bile karşıma çıktı, hayatı görmemişler yasamak nedir bilmiyorlar diye. Şimdi bu düsüncede biriyle hayat nasil gecer ki?
Yurtdisinda yaşıyorum, burada unideki türkler evlendikten sonra okuyorlar, digerleri yabancı. Sosyal cevremdede bekar üni mezunu yok...Üniversiteden ya da çalıştığınız ortamlardan kısmetler çıkmıyor mu?
Üniversiteden ya da çalıştığınız ortamlardan kısmetler çıkmıyor mu?
Haklısınız benimde okuyup adam olamamış tanidiklarim çok, bu yüzden kafam karışıyor, sizlerden fikir almak güzel oldu...İşte bu tam da benim dediğim kişilik eğitimiyle alakalı.
Birçok mesleğin eğitimini sadece ders kitaplarını alıp okuyarak edinebilirsiniz.
Fakat dünya görüşü, edep adap, hak ve adalet kavramları kendinizi okul dışı eğitimle yetiştirerek edinebileceğiniz kazanımlar.
Çevremde karısı avukat ya da doktor olup, kendi lise mezunu olan arkadaşlarımız var.
Ama hiçbir zaman o adamın günümüz tabiriyle iyi bir eğitim almadığını iddia edemeyiz ya da kınayamayız.
Davranışları, kibarlığı, dünya gündemini takip edişi ve global dünyaya ayak uydurmasıyla birçok şeyi hatmetmiş şekilde yaşıyor.
Aynı şekilde doçent olmuş ama insan olamamış, eşini ezen ve kadınları ikinci sınıf gören zihniyetler de var.
Üniversite, yüksek lisans vb eğitimler sadece maaşınızı arttırır, daha iyi bir ekonomik seviyeye ulaşmanızı sağlar.
Geri kalanı insanlıktır.
Burada bile bırakın kitap okumayı, gazete okumayan, toplumundan bihaber şekilde yaşayan çoğu çalışan kadın varken, eğitimi diploma ile ölçmek bana komik geliyor.
Teşekkürler, evet görücü olarak sormak istedim ama görücü kelimesi cok tartisildigi için yazmak istemedim :)Sorduğunuz soruya cevap vermek gerekirse biriyle taşınırsınız seversiniz eğitim seviyesini tartışmaya gelir mevzu, onda bile bir ihtimal yani. Görücü usulü ile tanışacaksanız baştan eğitim durumunu bir tutmak daha iyidir bence.
Benim Profille alakali galiba, geçen de rüyamda birsey gördüm, sizin iliskileriniz bla bla diye iliskiler hakkinda soru sordum, rüya yorumuna tasindi iliski bölümünden, ne alalaysa artik ...Konuyla alakası yok ama bu konu neden taşınmış ki? 3-4 gündür BDVde aynı konunun devamı şeklinde 3 tane konu açan bir arkadaş var hiç bir konusu kapatılmamış, ev hanımı diye kadınları aşağılayanlar var alınan bir aksiyon yok. Bugün öleceğiniz bilseniz ne yaparsınız diye anket niteliğinde konular açılıyor bdvye bunu kibleyen yok. Bu konu mu bdvye ait değil diye kiblenmiş ve hemen de taşınmış. Aferim yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?