Bence mantıkda özellikle görücü üsülü evlilik yaparken bu daha kolay.Çünkü kriterlerine göre birini arıyorsun. Özellikle de eşlerin aynı karakterli değilde hayatta aynı "hedefleri" olması önemli. Genelde hani görücü üsülü filan olunca önceden diyorlar "Çocuk şu eğitimi, şurda çalışıyor"diye. Mesela şimdi biraz önyargı gibi olucak ama mesela diyorlar "Adam 35 yaşında bakkalda çalışıyor, eğitimi yok" ben açıkcası bu adamın pek bir hedefi olduğunu düşünmüyorum.Sonuçta adam diyelim 20 yaşında bakkalda çalışıyor eee 15 yıldır yerinde sayıyor demekki.Yani şimdi diyelim sen kendini evlendikten sonra hem eğitim olarak hem kariyer olarak geliştirmek istiyorsun.Senin hayattaki hedefin " Kendini geliştirmek, iyi bir kariyer iyi bir yaşam".Demekki bu adam sana kafa olarakta tam uyumlu bir adam değil. Çünkü evlendikten sonra ya sen onu zorlayıp kendinle beraber ileri çekiceksin yada eee sen çalışıyorsun daha ne var der eline bakar yada seni hedeflerinden vazgeçirtir sen ona ayak uydurmak zorunda kalırsın geri gidersin.Öyle bir adama kafa olarak "Evleneyim, evimin hanımı olayım, çocuk bakayım.Kocamda para kazansın eline bakalım dolanıp gidelim" bir kadın daha uyumlu olur.
Sonra zaten diyelimki adamın eğitimini yada işini beğendiğin adamı görünce gidip bir görüşüyorsun, yani öyle tanımadan etmeden kimseyi evlendirmiyorlar. En azından ilk görüşme şart. Hatta bence adamın resmini filan gördüysen tipini filan beğendiysen onunlada görüş.Sonuçta kimden ne çıkacağı belli olmaz,eğitimi olmaya bilir fakat hedefi olabilir. Sor hayattan beklentisi ne?Geleceğe dair bir planları beklentileri var mı? diye. Zaten çoğu zaman bir insanın duruşundan yada konuşmasından konuşma tarzından anlaşılıyor ne tür kafaya sahip olduğu.
Bu biraz iş görüşmesi gibi birşey. Sonuçta orda da işe almak için senin duruşuna, kiyafetine özgüvenine iddiasına bakıyorlar.İlk izlenim çoğu zaman belli ediyor azda olsa kişiliğiyle ilgili birşeyler.Aşkta hisslere güvenip evleniyorsa, mantıkta da düşüncelerini analiz yaparak düşüncelerine güvenip"senin için en doğru kişi" bu olduğunu düşündüğün kişiyle evleneceksin.
Öyle de böyle de evlilik her zaman kumar gibi birşey. Kimse sana kazanacaksın yada kaybedeceksin diye bir vaatta bulunmuyor.İster aşk evliliği olsun ister mantık evliliği. Sen elinden geleni yapıyorsun sonrası nasip kismet.Artık ne çıkarsa.