• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte eğitim seviyesinin önemi!?

ben ıktısat mezunuyum
esım bılgısayar muhendıslıgı mezunu
okumamıs bırıyle evlenmezdım her zaman kendını gelıstırmıs ınsanı severım sadece unıversıte mezunu olmasıda yetmez yanı

Bende geçen bunu düşündüm. Hatta başka bir sitede konu açmıştım.

Biri dediki " Annem çok zengin okumuş bir ailenin çocuğu ve babamda tam tersi. Fakat annemle babam çok severek evlenmişler ve 20 yıldır bir kere olsun bile parayla eğitimle ilgili bir tartışma duymadım.Hep saygı sevgi içinde geçiniyorlar. Annem bir kere olsun bile babamın bu konuda gururunu kıracak bir söz etmedi" dedi. Hatta bende takdir ettim ne güzel aile bu böyle.

Tabiiki denge olması çok iyi olur.Fakat para eğitim herşey değil. Biliyormusun ben eskiden bizim aile okumuş bende eğitimliyim illa kocam da eğitimli olsun. Para eğitim şart derdim.

Fakat aşık olduktan sonra aslında paranın eğitimin o kadar da önemli olmadığını anladım. Mutlu olduktan sonra yediğin soğan olsun.İki gönül bir olunca el ele vererek bir yolunu bulur para kazanılır.

Öyle insanlar var eğitimleri var kişilikleri sıfır,kibirli kendileride bir işe yaramıyor torpilli çocuklar. Fakat bazısı var eğitimi yok buna rağmen okumuş kulturel bilgisi fazla çalışkan ve eli ayağı düzgün. Hayatta önemli olan şey bence kişilik"Çalışkan ve hayatta hedefi olmak". Bunlar yoksa hayatta biryere varamazsınız.Hep ikinizde oturduğunuz yerde sürünüp durursunuz. Ya o seni çeker yada sen onu.

Eğer sen biriyle mutluysan, mutlaka elbet bir yolu bulunur. Yeterki evde saygı ve sevgi olsun.
Ne güzel yazmissin, hayatta bir hedefi olmasi benim icin en önemlisi. Yukarda yorumlarin birindede yazdim, günü kurtaran insan olmasin diye. Ben bunu hep okuyup hedefi yüksek olmak ile bağlastiriyordum, ama okumadanda hedef olur tabi.
Benim sorunum hiç tanimadan arada duygu olmadan, eğitimi bir kriter olarak görmek doğrumu?
Birini sevsem artilar ile eksiler birbirini dengeleyebilir, ama sevgi olmadan sorun gibi görünüyor...

Ben üniversite mezunuyum eşim üniversite bırakmış yani lise mezunu. Ama ben anlamadım bile ilk tanıştığımızda.. Bana eskiden sorsan önemli derdim, ama kişinin kendisini geliştirmesiyle çok ilgisi var gerçekten. Mesela ben yüksek yapmak istemiyorum normalde ama eşim yap bence diyor, bana katacaklarında bahsediyor.. Aramızda hiç probelem olmadı çok şükür.
Siz eşlerinizle durumunuz nasıl dediğiniz için anlattım.

Eş adayınız kendisini geliştirmişse emin olun eğitim farkı kapanıyor. Ne güzel demişler eğitim cehaleti alır, eşşeklik baki kalır

Bu arada olayın görücü olduğunu yeni okudum. Arada aşk olmayımca bence bir süre sonra bazı şeyler göze batabilir. Evet bizde var eğitim farkı ama aşk da var:) o yüzden belki de çok sorun olmuyor. Yeni tanışacaksınız kriter koymak hakkınız bence

Ne güzel yazmissin, hayatta bir hedefi olmasi benim icin en önemlisi. Yukarda yorumlarin birindede yazdim, günü kurtaran insan olmasin diye. Ben bunu hep okuyup hedefi yüksek olmak ile bağlastiriyordum, ama okumadanda hedef olur tabi.
Benim sorunum hiç tanimadan arada duygu olmadan, eğitimi bir kriter olarak görmek doğrumu?
Birini sevsem artilar ile eksiler birbirini dengeleyebilir, ama sevgi olmadan sorun gibi görünüyor...

Bence mantıkda özellikle görücü üsülü evlilik yaparken bu daha kolay.Çünkü kriterlerine göre birini arıyorsun. Özellikle de eşlerin aynı karakterli değilde hayatta aynı "hedefleri" olması önemli. Genelde hani görücü üsülü filan olunca önceden diyorlar "Çocuk şu eğitimi, şurda çalışıyor"diye. Mesela şimdi biraz önyargı gibi olucak ama mesela diyorlar "Adam 35 yaşında bakkalda çalışıyor, eğitimi yok" ben açıkcası bu adamın pek bir hedefi olduğunu düşünmüyorum.Sonuçta adam diyelim 20 yaşında bakkalda çalışıyor eee 15 yıldır yerinde sayıyor demekki.Yani şimdi diyelim sen kendini evlendikten sonra hem eğitim olarak hem kariyer olarak geliştirmek istiyorsun.Senin hayattaki hedefin " Kendini geliştirmek, iyi bir kariyer iyi bir yaşam".Demekki bu adam sana kafa olarakta tam uyumlu bir adam değil. Çünkü evlendikten sonra ya sen onu zorlayıp kendinle beraber ileri çekiceksin yada eee sen çalışıyorsun daha ne var der eline bakar yada seni hedeflerinden vazgeçirtir sen ona ayak uydurmak zorunda kalırsın geri gidersin.Öyle bir adama kafa olarak "Evleneyim, evimin hanımı olayım, çocuk bakayım.Kocamda para kazansın eline bakalım dolanıp gidelim" bir kadın daha uyumlu olur.

Sonra zaten diyelimki adamın eğitimini yada işini beğendiğin adamı görünce gidip bir görüşüyorsun, yani öyle tanımadan etmeden kimseyi evlendirmiyorlar. En azından ilk görüşme şart. Hatta bence adamın resmini filan gördüysen tipini filan beğendiysen onunlada görüş.Sonuçta kimden ne çıkacağı belli olmaz,eğitimi olmaya bilir fakat hedefi olabilir. Sor hayattan beklentisi ne?Geleceğe dair bir planları beklentileri var mı? diye. Zaten çoğu zaman bir insanın duruşundan yada konuşmasından konuşma tarzından anlaşılıyor ne tür kafaya sahip olduğu.

Bu biraz iş görüşmesi gibi birşey. Sonuçta orda da işe almak için senin duruşuna, kiyafetine özgüvenine iddiasına bakıyorlar.İlk izlenim çoğu zaman belli ediyor azda olsa kişiliğiyle ilgili birşeyler.Aşkta hisslere güvenip evleniyorsa, mantıkta da düşüncelerini analiz yaparak düşüncelerine güvenip"senin için en doğru kişi" bu olduğunu düşündüğün kişiyle evleneceksin.

Öyle de böyle de evlilik her zaman kumar gibi birşey. Kimse sana kazanacaksın yada kaybedeceksin diye bir vaatta bulunmuyor.İster aşk evliliği olsun ister mantık evliliği. Sen elinden geleni yapıyorsun sonrası nasip kismet.Artık ne çıkarsa.

Son düzenleme:
Bence mantıkda özellikle görücü üsülü evlilik yaparken bu daha kolay.Çünkü kriterlerine göre birini arıyorsun. Özellikle de eşlerin aynı karakterli değilde hayatta aynı "hedefleri" olması önemli. Genelde hani görücü üsülü filan olunca önceden diyorlar "Çocuk şu eğitimi, şurda çalışıyor"diye. Mesela şimdi biraz önyargı gibi olucak ama mesela diyorlar "Adam 35 yaşında bakkalda çalışıyor, eğitimi yok" ben açıkcası bu adamın pek bir hedefi olduğunu düşünmüyorum.Sonuçta adam diyelim 20 yaşında bakkalda çalışıyor eee 15 yıldır yerinde sayıyor demekki.Yani şimdi diyelim sen kendini evlendikten sonra hem eğitim olarak hem kariyer olarak geliştirmek istiyorsun.Senin hayattaki hedefin " Kendini geliştirmek, iyi bir kariyer iyi bir yaşam".Demekki bu adam sana kafa olarakta tam uyumlu bir adam değil. Çünkü evlendikten sonra ya sen onu zorlayıp kendinle beraber ileri çekiceksin yada eee sen çalışıyorsun daha ne var der eline bakar yada seni hedeflerinden vazgeçirtir sen ona ayak uydurmak zorunda kalırsın geri gidersin.Öyle bir adama kafa olarak "Evleneyim, evimin hanımı olayım, çocuk bakayım.Kocamda para kazansın eline bakalım dolanıp gidelim" bir kadın daha uyumlu olur.

Sonra zaten diyelimki adamın eğitimini yada işini beğendiğin adamı görünce gidip bir görüşüyorsun, yani öyle tanımadan etmeden kimseyi evlendirmiyorlar. En azından ilk görüşme şart. Hatta bence adamın resmini filan gördüysen tipini filan beğendiysen onunlada görüş.Sonuçta kimden ne çıkacağı belli olmaz,eğitimi olmaya bilir fakat hedefi olabilir. Sor hayattan beklentisi ne?Geleceğe dair bir planları beklentileri var mı? diye. Zaten çoğu zaman bir insanın duruşundan yada konuşmasından konuşma tarzından anlaşılıyor ne tür kafaya sahip olduğu.

Bu biraz iş görüşmesi gibi birşey. Sonuçta orda da işe almak için senin duruşuna, kiyafetine özgüvenine iddiasına bakıyorlar.İlk izlenim çoğu zaman belli ediyor azda olsa kişiliğiyle ilgili birşeyler.Aşkta hisslere güvenip evleniyorsa, mantıkta da düşüncelerini analiz yaparak düşüncelerine güvenip"senin için en doğru kişi" bu olduğunu düşündüğün kişiyle evleneceksin.

Öyle de böyle de evlilik her zaman kumar gibi birşey. Kimse sana kazanacaksın yada kaybedeceksin diye bir vaatta bulunmuyor.İster aşk evliliği olsun ister mantık evliliği. Sen elinden geleni yapıyorsun sonrası nasip kismet.Artık ne çıkarsa.
Tavsiyelerin icin teşekkürler :KK68: bu konularda daha cok tecrübesizim, her türlü tavsiyelere ihtiyacım var. Bu zamana kadar okuyacağım diye hic bunlara kafa yormuyordum, ama cok zormuş böyle seylerde karar almak. Sonucta dogru veya yanlış yok, dedigin gibi kumar gibi birsey. Umarım dogru kararlar alirim ve ilerde pisman olmam :dua:

Merhabalaar,

Kizlar evlilikte eşlerin Eğitim seviyesi ne kadar önemli?

Kadının, eşinden daha yüksek egitim seviyesi olması evlilikte sorun yaratır mı?

Ve gözlemlerime göre kadının eğitim seviyesi daha yüksek olunca erkeklerin gururuna dokunuyor ve aldatiyorlar.

Sizin düşünceleriniz nelerdir? Sizce eşlerin eğitim seviyesi birbirine yakın olması önemlimidir?
Eşim lise ben üniversiteyi dereceyle bitirmiş biriyim hiç sorun olmadi

Tavsiyelerin icin teşekkürler :KK68: bu konularda daha cok tecrübesizim, her türlü tavsiyelere ihtiyacım var. Bu zamana kadar okuyacağım diye hic bunlara kafa yormuyordum, ama cok zormuş böyle seylerde karar almak. Sonucta dogru veya yanlış yok, dedigin gibi kumar gibi birsey. Umarım dogru kararlar alirim ve ilerde pisman olmam :dua:
Ben bu konuda kimsenin tecrübeli olduğunu düşünmüyorum. Dünyanın en okumuş insanı bile olsa yine bu konuda yanlış yapabilir. Dünyanın en fazla evlenen kişi bile olsa yine yanlış yapabilir, hiçte tecrübeli sayılmaz. Sonuçta bu soru değilki çözelim. Tam olarak bir cevabı yok.

Sen sadece elinden gelenin en iyisini yapacaksın, ilk önce kendi gönlüne göre sonra da ailene anlatıp onların düşüncelerini alacaksın.Sonrasını işte zamanla yaşayarak görüceğiz.

Hakkında HAYIRLISI olsun, İNŞALLAH gönlüne göre birini bulursun ve mutluluğun daim olur.

Bu kisiyle ilgili en basta..
bir arkadasim var kendisi iki yıllık bir yuksekokuldan mezun. dgs düşünüyordu ki esi ile tanisti. Esi ilkokul mezunu.. babasinin dükkan komsusu idi. babasi egitimi seni aratmayacak cok kültürlü bir insan tani demis. Simid evliler 4 yillik masallah cokta iyiler...
ama farkli olabiliyor. Bence erkek kadin karsilikli konusabilecek ortak konulari ortak yasantilari olmali. Biz nisanlimla ayni bölüm mezunuyuz. Lise vs.. her seyimiz ortak idi. Güven problemi yasamiyorum mesela bu kadar tanidik cevre icinde cok şükür. ve okudugumuz kitaplar takildigimiz yerler bir süre sonra egitim ve kültür seviyemize göre sekilleniyor.
bazen kadin erkekten bazense erkek kadindan daha yüksek olabiliyor egitim seviyesi. Ancak kisilik diplomaya bakmiyor. Aldatmak bahanesi olamaz. Belki yeterli gelmez ama bunu bastan görmek mümkün olsa da hic baslanmasa iliskilere..

Ben bu konuda kimsenin tecrübeli olduğunu düşünmüyorum. Dünyanın en okumuş insanı bile olsa yine bu konuda yanlış yapabilir. Dünyanın en fazla evlenen kişi bile olsa yine yanlış yapabilir, hiçte tecrübeli sayılmaz. Sonuçta bu soru değilki çözelim. Tam olarak bir cevabı yok.

Sen sadece elinden gelenin en iyisini yapacaksın, ilk önce kendi gönlüne göre sonra da ailene anlatıp onların düşüncelerini alacaksın.Sonrasını işte zamanla yaşayarak görüceğiz.

Hakkında HAYIRLISI olsun, İNŞALLAH gönlüne göre birini bulursun ve mutluluğun daim olur.
Amiiiiiinnnnn :KK68:

Back