Evlilikte eğitim seviyesi ve statü önemli mi?

Harp okulu mezunuysa olabilitesi var diğer türlü annenize katılıyorum. Evliyim ve diyorum ki evlilikteki en önemli şey eğitim ve statü denkliği.

Öyle de bizim 2 erkek iş arkadaşının ikisininde sevgilisi doktor. Onlarda da sorun yok. O yüzden de dedim. Konu sahibinin annesi fazla önyargılı geldi bana.
Ben de aslında bir fark olduğunu düşünmüyorum ama bizim toplum erkeği yüceltiyor aynı mesleği yapan erkeğe bile daha fazla saygı duyuyor . Annesi bence haklı ya kız annesi olarak bir yükseldim bu konuya

kendi bir sey olamamis, cocugu sayesinde sulalede sayilmis iste "aysenin kizi muhendis cikmis, masallah" diye. o kız mesela bir doktor getirse o anneden gururlusu olmaz sulalede:)
bizde de bir yenge var. tum cocuklari memur. çocuklarının hepsinin esleri de ya memur ya saglikci. kadin resmen level atladi cocuklari büyüyünce. bir anda saygin bir kadin oldu. kendine de güveni geldi. o kizin anasi da böyledir bence:)
tabii herkes ister kzii iyi egitimli, yakisikli, zengin biriyle evlensin diye ama analar tahtını yapar bahtini degil derler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…